Spengler Cup: Ambri-Piotta vs. Dynamo Pardubice dnes živě

Konec roku jako obvykle zpříjemní fanouškům Spengler Cup. Tradiční turnaj ve švýcarském Davosu letos slaví sto let od založení. Stejně dlouhou historií se pyšní také Dynamo Pardubice, které bude potřetí reprezentovat náš hokej. Hned na úvod se lídr extraligy představí proti poslednímu vítězi Ambri-Piotta.

Živý přenosInformace, kurzy
Ambri-PiottaPardubiceTip

Pardubice si potřetí v historii zahrajou hokejový turnaj Spengler Cup Foto: Profimedia

Spengler Cup 2023: Kde dnes sledovat hokej Ambri-Piotta vs. Pardubice živě v online live streamu zdarma?

Spenglerův pohár každoročně baví diváky zejména tím, že nabízí srovnání hokejových týmů z různých zemí. Poprvé se hrál už v roce 1923 a je tedy nejstarším turnajem pro zvané kluby. To samo o sobě dodává Spengler Cupu obrovskou prestiž.

Skvělou zprávou je, že i letos můžete sledovat tuto soutěž živě na stanici ČT Sport, případně na její online platformě ČT sport Plus. Zápas Ambri-Piotta vs. Dynamo Pardubice se hraje v úterý 26. 12. od 14:10.

sipka Vsaďte si na Spengler Cup a získejte bonus zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Ambri-Piotta vs. Dynamo Pardubice (Spenglerův pohár 2023, základní skupina)

Srovnávat před Spengler Cupem 2023 celky, které se jinak za celou sezonu nestřetávají, může být vždy trochu ošemetné. Podle papírových předpokladů by ale měly mít navrch Pardubice.

Dynamo přijelo do Davosu s elitní soupiskou, která zařídila Východočechům jasné vedení v Tipsport Extralize, zatímco Ambri-Piotta je ve švýcarské National League momentálně až na sedmém místě.

I proto bookmakeři Tipsportu vidí českého zástupce jako mírného favorita, ale úvodní kurzy napovídají, že Dynamo rozhodně bude mít proti sobě velice zdatného soupeře.

Pardubice jsou spolu s Frölundou druhým největším favoritem celého turnaje (kurz 4,50), více věří sázková kancelář Tipsport pouze složenému týmu Kanady (2,90). Český klub ve Spengler Cupu naposledy zvítězil v roce 1982, tehdy získala svůj pátý titul Dukla Jihlava.

Kurzy Tipsportu na hokej Ambri-Piotta - Pardubice:

  • 1/0/2: Ambri 2,67 | remíza 4,49 | Pardubice 2,13
  • Vítěz do rozhodnutí: Ambri 2,11 | Pardubice 1,73
  • 5,5 gólu: méně 2,14 | více 1,71
  • Střelec gólu Ambri: Formenton 3,30 | Mueller 3,80 | Špaček 4,80
  • Střelec gólu Pardubic: Radil 3,00 | Sedlák 3,00 | Hyka 3,50
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Ambri-Piotta vs. Pardubice: informace
🕒Kdy: 26. 12. 2023, 14:10
🌍Kde: Eisstadion Davos, Švýcarsko
🏆Turnaj: Spengler Cup 2023, sk. Torriani
Kurzy Tipsportu: 2,67 – 4,49 – 2,13
📺Živý přenos: ČT Sport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Ambri-Piotta bude obhajovat titul ve Spengler Cupu i s Peterem Muellerem v sestavě

Loni se švýcarský klub Ambri-Piotta zúčastnil Spenglerova poháru teprve podruhé, ale už se zlatým písmem zapsal do historie tohoto turnaje. Vítězný chorál „La Montanara“ zněl v davoské hale čtyřikrát, hráči Ambri vyhráli oba zápasy ve skupině, v semifinále vyprášili domácí Davos a v souboji o titul porazili po nájezdech Spartu Praha.

Slavný pohár v modrém dresu získali i čeští hráči Filip Chlapík a Michael Špaček. Ale zatímco Chlapík se po minulé sezoně vrátil do extraligy, Špaček bude i letos v akci na Spengler Cupu. Loni patřil do all-stars týmu turnaje, a tak si od něj trenér Luca Cereda jistě slibuje skvělé výkony i tentokrát.

Špaček patří i v této sezoně k nejvýraznějším postavám Ambri-Piotta. S 27 body je nejproduktivnějším hokejistou týmu (7+20), který se ale pohybuje pouze ve středu tabulky švýcarské National League, konkrétně na sedmé pozici.

Na přelomu listopadu a prosince Ambri-Piotta prohrálo pět ligových zápasů v řadě, všechny už po 60 minutách. Od té doby se ale klub z malého městečka Quinto zvedl a před Spengler Cupem se rozehrál do zajímavé formy, když pětkrát za sebou bodoval (3-1-1-0).

Do Davosu navíc přijede Ambri-Piotta s velkou posilou, kterou dobře znají i fanoušci extraligy. Právě pro Spengler Cup se připojil k obhájcům Peter Mueller, který ještě před měsícem nastupoval za Vítkovice. Pětatřicetiletý hokejista působil v české nejvyšší soutěži od roku 2018 a ve 223 zápasech ELH nasbíral 250 bodů, průměrně tedy 1,12 na zápas! V sezoně 2020/21 dokonce ovládl kanadské bodování.

Mueller jakožto bývalá osmička draftu NHL stále může být na evropských kluzištích mimořádně platným hokejistou. Jeho rozehrávačské schopnosti by měly pomoci Ambri-Piotta i v přesilovkách, z čehož by mohl těžit jak Špaček, tak třeba Jesse Virtanen, nejlépe střílející bek National League (11+9).

sipka Představení všech týmů Spengler Cupu 2023 čtěte ZDE

Peter Mueller v ELH
Sezona Z G A B +/-
2018/19 (Kometa) 43 24 21 45 +9
2019/20 (Kometa) 33 14 24 38 +6
2020/21 (Kometa) 46 29 35 64 +21
2021/22 (Kometa) 48 23 32 55 +5
2022/23 (Vítkovice) 36 18 17 35 +6
2023/24 (Vítkovice) 17 6 7 13 +4

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Pardubice jedou na Spengler Cup potřetí, poslední účast Dynama si pamatuje Tomáš Zohorna

Pardubický hokejový klub se stejně jako jeho dnešní soupeř představí na slavném Spenglerově poháru potřetí v dějinách. Poprvé vyrazil do Švýcarska v roce 1987, tehdy ale Tesla skončila poslední v pětičlenné skupině (Dominik Hašek přesto patřil do all-stars týmu).

Druhá účast Pardubic už má pamětníka i v současném kádru Dynama. V roce 2007 si za tehdejší Moeller zahrál tento turnaj i Tomáš Zohorna. Pardubice sice porazily Davos 3:1, ale zbylé zápasy prohrály (s Kanadou po nájezdech). Výsledkem bylo čtvrté místo z pěti.

Aktuální tým Pardubic má určitě vyšší ambice i vzhledem k počtu hráčů, kteří mají zkušenosti s reprezentací, NHL či nejlepšími zahraničními ligami. Například Robert Kousal působil právě v Davosu, takže si ve Spengler Cupu zahrál.

Kousal patří k nejdůležitějším hráčům Dynama, s bilancí 6+22 je na druhém místě v bodování extraligy (za Tomášem Filippim). Na třetí pozici pak najdeme dalšího hokejistu Pardubic, Lukáše Radila, který je s 15 góly nejlepším střelcem ELH spolu s hradeckým Okuliarem.

Trenér Václav Varaďa v Pardubicích těží z velmi široké soupisky a několika skvělých formací. Dvacetibodovou hranici pokořili už i Tomáš Hyka, kapitán Lukáš Sedlák, již zmíněný Zohorna, David Cienciala a Peter Čerešňák. Takový luxus si ostatní celky ELH nemohou dovolit, i proto je Dynamo jasně první o osm bodů před Spartou.

V mezinárodním měření sil ale Pardubice letos příliš neuspěly, Ve čtvrtfinále Ligy mistrů nestačily ve dvojzápase na finské Lukko, přestože protivníka přestřílely 81:35. O to větší motivaci budou mít ve Spengler Cupu ukázat, že patří k absolutní evropské špičce.

Tabulka Extraligy 2023/24 před 30. kolem
# Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 29 19 3 4 3 113:63 67
2. Sparta 28 16 5 1 6 89:58 59
3. Třinec 27 12 5 5 5 84:68 51

Spengler Cup dnes, Ambri-Piotta vs. Pardubice: tip na výsledek (26. 12. 2023)

O tom, že Pardubice čeká těžký zápas, může svědčit i jejich říjnové měření sil se Servette v Champions League. Na soupeřově ledě Dynamo prohrálo 3:2 po prodloužení. Servette by měl být výkonnostně srovnatelný celek s Ambri-Piotta, vždyť v tabulce je hned za ním.

  • Datum a čas zápasu: 26. 12. 2023 od 14:10

Samozřejmě nemůžeme z jednoho výsledku, navíc nepřímého, dělat důležité závěry. Přesto si myslíme, že Ambri-Piotta má oproti Pardubicím menší výhodu v podobě loňské vítězné zkušenosti. Pardubice mají zase o trochu silnější soupisku, a tak zkusíme sázku na to, že úvodní utkání dojde do prodloužení.

TIP: Remíza po 60 minutách sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na Spengler Cup Ambri-Piotta vs. Dynamo Pardubice

Kde dnes sledovat živě hokej Ambri vs. Pardubice v online live streamu a v TV vysílání? (26. 12. 2023, Spengler Cup)

Zápasy Spengler Cupu odvysílá veřejnoprávní stanice ČT Sport. Začátek dnešního utkání ale bude kolidovat se třetí třetinou Česko vs. Slovensko na MS juniorů.

Pokud chcete sledovat Ambri vs. Dynamo od začátku, můžete využít online přenosu v iVysílání České televize, tedy na platformě ČT sport Plus. Přenos lze rovněž najít přes zelené tlačítko na chytrých televizích.

Po skončení zápasu juniorů poběží zbytek zápasu Ambri vs. Pardubice standardně na ČT Sport.

V průběhu zápasu můžete využít i nabídky sázek v live rozhraní Tipsportu. Díky tomu budete moci reagovat na vývoj utkání, kurzy budou neustále aktualizované.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2024: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.

Hokejisté Třince slaví postup do finále Tipsport extraligy - hokej ELH program, výsledky, zápasy, rozpis dnes

Hokej extraliga 2023/2024: zápasy, tabulka, výsledky, program

Nejvyšší hokejová soutěž v Česku, to je ✔️ Tipsport extraliga. Podívejte se na program, výsledky i ☝ aktuální tabulku ELH 2023/24.

Tomáš Hertl v úniku, stíhá ho David Pastrňák

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...