Spengler Cup: Dynamo Pardubice vs. KalPa Kuopio dnes živě

Pardubice dotáhly první zápas na Spengler Cupu do vítězného konce, přestože proti Ambri prohrávaly o dva góly. Díky výhře v prodloužení má Dynamo šanci postoupit ze skupiny rovnou do semifinále. K tomu dnes potřebuje porazit finský celek KalPa Kuopio.

VÝSLEDEK: Pardubice nad KalPa vyhrály 2:1 a jako vítěz základní skupiny Torriani postoupily rovnou do semifinále. Bezgólový stav až v 42. minutě zlomil Robert Kousal, finský soupeř ovšak o sedm minut později v přesilové hře vyrovnal. Vítězný gól jde tak na vrub Tomáše Zohorny, jemuž ve 48. minutě asistoval i brankář Milan Klouček. V semifinále (30. 12. od 20:15) se Dynamo utká s týmem Kanady.

Živý přenosInformace, kurzy
PardubiceKalPa Kuopio – Tip

Pardubice vyhrály první zápas na Spengler Cupu 2023 proti Ambri-Piotta Foto: Profimedia

Spengler Cup 2023: Kde dnes sledovat hokej Pardubice vs. KalPa Kuopio živě v online live streamu zdarma?

Program Spenglerova poháru je tradičně velmi nahuštěný. Pardubice ale mají skvělou možnost získat v turnaji ještě jeden den volna. Dynamo se může vyhnout čtvrtfinále a zamířit rovnou do semifinále, pokud obsadí první místo ve skupině Torriani. Českému zástupci stačí dnes odpoledne porazit finského soupeře do rozhodnutí. Sledujte zápas Pardubice vs. KalPa živě od 15:10 na ČT Sport, případně online na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na Spengler Cup a získejte bonus zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Dynamo Pardubice vs. KalPa Kuopio (Spenglerův pohár 2023, základní skupina Torriani)

První dva dny Spengler Cupu 2023 naznačily, že Dynamo by mělo mít silnější tým než KalPa. Proti Ambri sice Pardubice nezachytily začátek, ve zbytku zápasu ale obhájce titulu jasně přehrávaly a po zásluze vyhrály v prodloužení. Naopak Kuopio se včera proti Ambri příliš nevytáhlo a prohrálo, přestože soupeř musel nastoupit do druhého zápasu ve 24 hodinách.

Nyní navíc budou mít stejnou výhodu Pardubice, které ve středu mohly regenerovat a sledovat právě souboj KalPa proti Ambri. Bookmakeři Tipsportu tuší, že kvalita kádru i rozložení sil by dnes měly hrát výrazně ve prospěch lídra extraligy.

Kurzy Tipsportu na hokej Pardubice - KalPa:

  • 1/0/2: Pardubice 1,83 | remíza 4,77 | KalPa 3,23
  • Vítěz do rozhodnutí: Pardubice 1,52 | KalPa 2,53
  • 5,5 gólu: méně 2,10 | více 1,74
  • Střelec gólu Pardubic: Radil 2,60 | Sedlák 2,60 | Hyka 3,00
  • Střelec gólu KalPa: Mäenpää 3,80 | Klemetti 4,00 | Kantner 4,30
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Hokej Pardubice vs. KalPa Kuopio: informace
🕒Kdy: 28. 12. 2023, 15:10
🌍Kde: Eisstadion Davos, Švýcarsko
🏆Turnaj: Spengler Cup 2023, sk. Torriani
Kurzy Tipsportu: 1,83 – 4,77 – 3,23
📺Živý přenos: ČT Sport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Pardubice prohrávaly, pak ale Ambri zatlačily a kapitán Sedlák otočil skóre v prodloužení

Pardubice v úterý vyjely na led ve vánočním Spenglerově poháru poprvé po 16 letech, ale už po 62 sekundách jim turnaj znepříjemnil Alex Formenton. Útočník Ambri-Piotta se po chybě Dynama ve středním pásmu dostal do samostatného úniku a překonal Romana Willa.

Stejný hokejista, který ještě v předminulé sezoně působil v NHL, se o sedm minut později radoval podruhé, když v přesilovce šikovně tečoval střelu obránce Virtanena. Will byl opět bez šance, Pardubice prohrávaly 0:2.

Ze špatného začátku se ale výběr Václava Varadi dokázal oklepat. Pardubice byly ve zbytku zápasu jednoznačně aktivnějším mužstvem, v konečném zúčtování přestřílely Ambri vysoko 37:12.

Dynamo si ale jistě dobře uvědomovalo nedávné vyřazení ve čtvrtfinále Champions League po dvojzápase s Lukko Rauma, v němž rovněž bušilo do soupeřovy obrany. Tentokrát ale Pardubice přeci jen dokázaly dotlačit puky do brány.

O snížení na 1:2 se těsně před polovinou zápasu postaral Matěj Paulovič, který se po buly v útočném pásmu okamžitě dostal sám před brankáře, kterého překonal pohotovou kličkou do backhandu.

Ve třetí třetině už byl tlak pardubických formací obrovský, Ambri se v podstatě jen bránilo. Zatímco po střele Martina Kauta ještě zachránila Švýcary tyč, o chvíli později už Tomáš Zohorna příklepem srovnal na 2:2.

V základní hrací době už se Dynamu nepodařilo rozhodnout, ale v prodloužení 3 na 3 se přeci jen vedoucí tým extraligy po 75 sekundách prosadil. Do té doby měl sice puk v držení prakticky výhradně soupeř, ale Lukáš Sedlák následně využil ztráty Ambri v útočné třetině a přebruslil posledního bránícího hráče. Sedlák v nájezdu umístil puk mezi Juvonenovy betony.

Pardubice díky vítězství mohly ve středu odpočívat a druhý zápas sehrajou až dnes. Jakékoli vítězství proti KalPa (i na nájezdy) posune Dynamo rovnou do semifinále, v případě porážky by museli pardubičtí hokejisti zpátky do výstroje hned zítra, kdy jsou na programu čtvrtfinálové duely.

Tabulka skupiny Torriani
# Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Ambri 2 1 0 1 0 7:6 4
2. Pardubice 1 0 1 0 0 3:2 2
3. KalPa 1 0 0 0 1 3:5 0

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

KalPa byla proti Ambri nevýrazná, Kuopiu nepomohl ani gól Kantnera

Tým KalPa Kuopio je ve finské nejvyšší soutěži na pátém místě s 51 body. Stejný počet zatím získal i již zmíněný celek Lukko Rauma, se kterým se Pardubice nedávno potkaly v Lize mistrů.

Na Spenglerově poháru se KalPa představila už v roce 2018, kdy jej překvapivě vyhrála. Od té doby se ale do Davosu až do letošního roku nevrátila, nyní tedy Kalevan Pallo startuje v tomto turnaji teprve podruhé.

A na druhý zlatý zápis to zatím příliš nevypadá. Současný tým KalPa v úvodním utkání výrazně nestíhal proti Ambri-Piotta a po zásluze prohrál 3:5. KalPa se sice sice dvě třetiny výsledkově držela, nakonec ale měli navrch hráči švýcarského mužstva.

V čase 36:36 ještě plzeňský rodák Matyáš Kantner vyrovnával na 2:2, ale po dalších zásazích Ambri už se Kuopiu nepodařilo opět srovnat skóre. Góly Heeda a Muellera byly pro zbytek zápasu klíčové. Benjamin Korhonen sice snížil na 3:4, ale vítězství Ambri jistil trefou do prázdné brány Dauphin.

Výsledek by možná naznačoval relativně vyrovnaný průběh hry, ale střely 17:36 z pohledu KalPa lépe odhalují skutečné rozložení sil v zápase. Ambri si tři body jednoznačně zasloužilo.

To však neznamená, že Dynamo nastoupí proti slabému soupeři. KalPa sází především na mladé hokejisty, kteří ale mají zajímavý potenciál. Mezi nimi vyčnívá například kanadský bek Colby Sissons, který ve finské lize posbíral 23 bodů ve 30 zápasech a je třetím nejproduktivnějším obráncem soutěže.

V útoku by měl být velkou hrozbou zejména 21letý centr Jusso Mäenpää, který si před pár týdny poprvé zahrál za seniorskou reprezentaci Finska. A zanechal skvělý dojem, ve dvou zápasech na Švýcarských hokejových hrách zapsal 1+2.

Zároveň je však nutné dodat, že oproti Pardubicím zkrátka KalPa nemá hráče s takovými zkušenostmi jako jsou účasti na mistrovství světa nebo odehrané sezony v NHL. I proto se dá předpokládat, že také ve druhém zápase na Spengler Cupu bude KalPa střelecky ztrácet.

sipka Představení všech týmů Spengler Cupu 2023 čtěte ZDE

Spengler Cup dnes, Pardubice vs. KalPa Kuopio: tip na výsledek (28. 12. 2023)

Pardubicím stačí zvítězit jakkoli do rozhodnutí, tedy i po prodloužení či po nájezdech. KalPa už první místo ve skupině zcela určitě neobsadí, je tedy jisté, že finský tým budou čekat tři zápasy ve třech po sobě jdoucích dnech.

  • Datum a čas zápasu: 28. 12. 2023 od 15:10

I proto si myslíme, že dnes by KalPa mohla trochu šetřit síly už na páteční čtvrtfinále. Dynamo má kvalitnější tým, k tomu si jeden den odpočinulo. Pardubice by měly protivníka zatlačit, a pokud se jim podaří dostat do vedení, mohlo by to vzdor Kuopia zcela otupit. Věříme, že Pardubice dnes půjdou jasně za přímým postupem do semifinále.

TIP: Pardubice vyhrajou minimálně o 2 góly sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na Pardubice vs. KalPa na Spengler Cupu 2023

Kde dnes sledovat živě hokej Pardubice vs. KalPa v online live streamu a v TV vysílání? (28. 12. 2023, Spengler Cup)

Přímý přenos ze Spengler Cupu si můžete pustit od 15:10 na volně dostupné televizní stanici ČT Sport. V případě, že nebudete u televize, ale pouze na mobilu či počítači, přijde vám jistě vhod online vysílání na ČT sport Plus.

Zápasy Spengler Cupu jsou oblíbené i u sázkařů, a tak doporučujeme během utkání kontrolovat i nabídku kurzů v live rozhraní Tipsportu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2024: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.

Hokejisté Třince slaví postup do finále Tipsport extraligy - hokej ELH program, výsledky, zápasy, rozpis dnes

Hokej extraliga 2023/2024: zápasy, tabulka, výsledky, program

Nejvyšší hokejová soutěž v Česku, to je ✔️ Tipsport extraliga. Podívejte se na program, výsledky i ☝ aktuální tabulku ELH 2023/24.

Tomáš Hertl v úniku, stíhá ho David Pastrňák

Kde sledovat hokej živě?

V článku nabízíme jednoduchý přehled o tom, které televizní stanice a sázkové kanceláře poskytují živé přenosy zápasů NHL, MS nebo české...