3 lídři Třince, kteří by neměli chybět na domácím MS 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ve městě oceli teď po zisku celkově už šestého extraligového titulu zajisté probíhají bujaré oslavy. Nicméně někteří hráči zlatého týmu se budou muset krotit, neboť na ně ještě čeká vrchol sezony v podobě mistrovství světa, které se uskuteční v Praze a Ostravě.

Oceláři z Třince oslavují mistrovský titul Foto: ČTK / Taneček David

Kteří hráči z Třince pojedou na MS v ledním hokeji 2024?

O letošní prvenství Slezanů se postarali hráči třech národností. S téměř stoprocentní jistotou se dá říct, že Kanaďané Adam Smith a Adam Helewka na soupisce Javorových listů pro MS 2024 figurovat nebudou. Nicméně několik Čechů a Slováků se na nadcházejícím šampionátu určitě představí. Přečtěte si, kteří tři tahouni třineckých Ocelářů by si dle redakce HokejZpravy.cz zasloužili účast na Mistrovství světa.

sipka Klikněte ZDE a sledujte MS v hokeji 2024 živě a zdarma

Sleduj průběh zápasu ZDE

1. Ondřej Kacetl (brankář)

Je až udivující, že jeden z nejkvalitnějších extraligových gólmanů ještě nikdy ve své kariéře neobdržel reprezentační pozvánku. V neprospěch třiatřicetiletého Kacetla hovoří na sportovce už pokročilý věk i dlouhodobě horší statistiky během základní části. Jakmile ale jde do tuhého, odchovanec Znojma okamžitě přepne na vyšší level. A letošní elimační fáze ELH nebyla výjimkou.

Ve 14 zápasech play off hokejové extraligy 2024 dosáhl Ondřej Kacetl na úspěšnost zákroků 92,86 % a průměrně inkasoval 2,10 gólu na utkání. A to před třineckým fantomem v brankovišti stála roztříštěná obrana. Po zranění Jeřábka a Marinčina totiž Oceláři dohrávali sezonu na šest beků.

V nominaci českého týmu na domácí šampionát by neměli chybět dva gólmani z NHL – Petr Mrázek a Lukáš Dostál. Roli trojky bude s vysokou pravděpodobností plnit Jakub Málek z finského Ilves Tampere, který letos chytal i na turnajích Euro Hockey Tour. Nicméně v naší redakci si myslíme, že tato pozice by více slušela právě Ondřeji Kacetlovi.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

2. Daniel Voženílek (útočník)

Narozdíl od Kacetla má Daniel Voženílek za sebou už řadu reprezentačních zkušeností. V letech 2015 a 2016 byl součástí českého juniorského výběru na MS do 20 let. Od sezony 2022/23 je pak stabilním členem národního mužstva, loni se pak zúčastnil svého premiérového Mistrovství světa v ledním hokeji dospělých.

V základní části právě ukončeného extraligového ročníku posbíral skvělých 49 kanadských bodů (21+28), když nastoupil do 51 duelů. Během vyřazovací fáze mu to už sice tolik nelepilo, když ve 20 klaních zaznamenal 8 bodů za čtyři trefy a stejné množství gólových přihrávek. Na jeho poměry slabší příspěvek do produktivity ale nahrazoval jako tradičně vysokou bojovností a nasazením. V osobních soubojích u mantinelů byl prakticky k neporažení.

Kouč národního týmu Radim Rulík teď osmadvacetiletého útočníka určitě pozve na České hokejové hry, které se budou konat v tomto týdnu v Brně. A pokud Voženílek předvede své standardní výkony, finální nominace na MS 2024 by jej neměla minout. Jen připomeňme, že v sedmi zápasech letošní EHT vsítil pět branek a na další tři přihrál.

sipkaVše o Českých hokejových hrách 2024 se dozvíte ZDE

3. Libor Hudáček (útočník)

Třiatřicetiletý forvard odehrál v dresu slovenské hokejové reprezentace už sedm světových šampionátů, jednou se účastnil i olympijských her. Z MS v roce 2012 má stříbro, z hokejového turnaje na ZOH v roce 2022 pak bronz.

Kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla Libor Hudáček letos vynechal 23 utkání základní části ELH. Pro rozhodující část sezony se ale stihl dát dokupy a právě on patřil mezi hlavní postavy šestého třineckého prvenství. S bilancí 6+10 pak dokonce ovládl bodování play off.

Zřejmě i z důvodu zmiňovaného poranění Hudáček zatím v této sezoně reprezentační dres ještě neoblékl. To by se však mělo brzy změnit. Pokud nenastane nějaká anomálie, ostřílený křídelník se v následujících dnech přidá k slovenskému týmu, na který čeká téměř domácí Mistrovství světa. Naši východní sousedé totiž odehrají svou základní skupinu B v Ostravě.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika).

Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Kdo z NHL posílí reprezentační týmy na MS? V pravidelně aktualizovaném článku se dočtete, kteří hráči dorazí do Prahy a Ostravy.

Hlavní trenér národního týmu Radim Rulík během tréninku české hokejové reprezentace

Příprava Česka na MS v hokeji 2024: Kemp, program, výsledky

Jaká je aktuální soupiska, kdy hrají Češi další zápas, kdo vypadl z nominace? Přečtěte si vše o přípravném kempu před MS v hokeji 2024.

Česká hokejová reprezentace zdraví fanoušky po utkání na MS v ledním hokeji

TV program MS v hokeji 2024: přímé přenosy, vysílání v televizi

Kdykoli, kdekoli. Všechny zápasy MS v hokeji 2024 můžete sledovat živě v TV i na internetu, podívejte se na program a rozpis vysílání.