5 českých hráčů na MS v hokeji 2024 s nejvyšší formou

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Českému týmu se vstup do domácího šampionátu vydařil, po třech odehraných zápasech má na svém kontě 6 bodů. Kteří hráči národního mužstva se na solidních výsledcích podíleli nejvíce? Tady je seznam 5 českých hokejistů, které letošní MS v hokeji zastihlo ve výtečné formě.

DostálČervenka
Kaše – GudasŠpaček

Roman Červenka a Lukáš Dostál se radují z první výhry českého týmu na MS v hokeji 2024 Foto: Profimedia

5 hráčů českého týmu, kteří se na MS v hokeji 2024 zařadili mezi lídry

První tři zápasy českého reprezentace na hokejovém mistrovství světa poodhalily, kdo z hráčů je na sebe schopen převzít vůdči roli. Zejména do těchto borců bude celý hokejový národ vkládat své naděje, neboť právě oni mohou dotáhnout Česko k potenciálnímu úspěchu. Sledujte všechny zápasy národního celku na MS v hokeji 2024 živě v online streamech na TV Tipsport.

sipka Sledujte MS v hokeji 2024 živě ZDE!

Sleduj průběh zápasu ZDE

1. Lukáš Dostál (brankář)

O momentálně hlavní postavě českého týmu na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 nelze pochybovat. Kredit za zisk tří bodů ze dvou náročných utkání proti silným výběrům Finska a Švýcarska jdou zejména na konto gólmana Lukáše Dostála.

Hned při premiérovém vystoupení naší reprezentace na letošním šampionátu brankář z Anaheimu doslova a dopísmene zavřel svou klec. Během hry vytáhl proti hokejistům Suomi 21 zákroků a zároveň vychytal všechny čtyři nájezdy. U dvoubodového vítězství nad skandinávskou zemí je tak po zásluze podepsán jako nejlepší hráč svého týmu v zápase.

Odchovanec brněnského mládežnického hokeje pak čapal parádně i proti Švýcarům, z 26 střel mířících na něj nestačil pouze na jedinou. Jako první ho na turnaji překonal technik Kevin Fiala, který při přesilové hře našel miniaturní skulinku mezi Dostálovým ramenem a konstrukcí jeho svatyně. Během penaltového rozstřelu třiadvacetiletý gólman sice dvakrát inkasoval, prakticky nic mu ale vyčítat nelze.

A díky těmto dvěma skvělým výkonům se Lukáš Dostál aktuálně vyhřívá na čele několika brankářských statistik. Ze všech maskovaných mužů na MS v hokeji 2024 má nejvyšší úspěšnost zákroků (97,87 %), nejnižší průměr inkasovaných gólů (0,46 GAA) a společně s Finem Harrim Saterim si jako jediní dva gólmani už připsali čisté konto.

sipkaZDE se podívejte na statistiky z MS v hokeji 2024

Lukáš Dostál na MS v hokeji 2024, aktuální statistiky
Zápasy Bilance GAA SV% SO
2 0-1-1-0 0,46 97,87 1

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

2. Roman Červenka (útočník)

V minulosti platil za možná vůbec nejméně oblíbeného hráče českého hokejového týmu. Teď je tomu přesně naopak – čeští fanoušci Romana Červenku za jeho přínos pro tým zbožňují.

38letý nestor v tuto chvíli platí za nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce české reprezentace. V sobotním utkání s Norskem dvakrát skóroval, naposledy v pondělí proti Švýcarům si zase připsal jednu asistenci. Trefil se i během duelu s Finy, avšak jeho milimetrově umístěná střela při samostatných nájezdech se do oficiálních statistik nepočítá.

Je až k nepochopení, jak v posledních letech dokáže Červenka pro mezinárodní turnaje pod IIHF načasovat formu. V roce 2022 se jakožto nejproduktivnější hráč MS s bilancí 5+12 výrazně podílel na zisku bronzových medailí, přes průměr jednoho bodu na zápas se dostal i loni (3+6). Na jakých číslech se zastaví doma v Praze?

Roman Červenka na MS v hokeji 2024, aktuální statistiky
Z G A B +/- TM
3 2 1 3 +1 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

3. Ondřej Kaše (útočník)

Ondřej Kaše je jednou z největších person nejen Tipsport extraligy, ale v současnosti také národního hokejového týmu. A rozhodně ne náhodou jej hlavní trenér Radim Rulík zařadil do elitní formace po bok před chvílí probíraného Romana Červenky a Lukáše Sedláka.

Přestože se 28letý forvard kvůli dlouhodobému zranění spojenému s četnými otřesy mozku minulé léto vrátil zpět do České republiky, technickými dovednostmi se stále jedná o hokejistu vhodného pro NHL.

sipkaVše o play off NHL 2024 se dozvíte ZDE

Svou šikovnost potvrdil zejména vítězným nájezdem v zápase s Finskem, když hned v první sérii překonal zlatého medailistu ze ZOH Sateriho klasickým bekhendovovým blafákem. A přestože se litvínovský útočník na produktivitě českého týmu podílí zatím jen jednou gólovou přihrávkou, v našem výběru 5 aktuálních lídrů Česka na MS v hokeji 2024 má pevné místo.

Ondřej Kaše na MS v hokeji 2024, aktuální statistiky
Z G A B +/- TM
3 0 1 1 +1 2

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

4. Radko Gudas (obránce)

Nějaký výrazný bodový příspěvek od tohoto řízného beka nelze očekávat. Na tom ovšem není nic špatného, hlavní úkoly Radka Gudase totiž spočívají v úplně jiných činnostech. A ty si hráč s angažmá u klubu Anaheim Ducks bezezbytku plní.

Kladenský odchovanec jako obvykle tvrdí muziku, pokud je na ledě, soupeři o něm moc dobře ví. I díky jeho přítomnosti český tým obdržel ve třech zápasech pouze čtyři góly ze hry, méně jich inkasovalo pouze Finsko a Kanada.

Na druhou stranu je ale třeba zmínit, že Radko Gudas umí zakládat i útoky. Nerozehrává sice tak precizně jako třeba švédští zadáci Victor Hedman či Erik Karlsson, přihrávku ale zkazí málokdy.

Radko Gudas na MS v hokeji 2024, aktuální statistiky
Z G A B +/- TM
3 0 0 0 +2 8

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

5. David Špaček (obránce)

Výkony nejmladšího člena české nominace, jejíž věkový průměr atakuje hranici 30 let (!), jsou příjemným překvapením. David Špaček jde ve šlépějích svého otce Jaroslava a jasně si začíná říkat pozici vysoce postaveného hráče v hierarchii obranných řad národního hokejového týmu.

Špaček junior úrokoje zkušenosti a dovednosti nasbírané během tří let působení za oceánem. Dva roky strávil v kanadské juniorské lize QMJHL, letos pak odehrál první sezonu mezi dospělými v AHL, kde nastupoval za farmářský tým Minnesoty s názvem Iowa Wild. A přestože se jedná o hráče ročníku 2003, z jeho projevu nepocítíte ani minimum nervozity.

sipkaVíce o Češích v AHL v sezoně 2023/24 se dozvíte ZDE

Trenér Radim Rulík pro něj dokonce našel místo v první přesilovké formaci, kterou jakožto bek diriguje od modré čáry. V minulém zápase si pak během situace 5 na 4 připsal první asistenci na turnaji, když posunul puk do levého kruhu na zakončujícího Matěje Stránského.

David Špaček na MS v hokeji 2024, aktuální statistiky
Z G A B +/- TM
3 0 1 1 -1 0

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Zázemí pro přímé přenosy z MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Kde sledovat MS hokej online živě: live stream zdarma

Podívejte se, jak sledovat MS v hokeji 2024 online, živě a zdarma. Na internetu na vás čekají přímé přenosy všech utkání MS.

Trojice českých brankářů na hokejovém mistrovství světa 2024. Zleva: Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a Petr Mrázek.

Brankáři Česka na MS v hokeji 2024: kdo bude chytat, statistiky

Na MS v hokeji 2024 patří české brankoviště trojici Dostál, Mrázek, Vejmelka. Jak se jim daří a kdo bude chytat? Dozvíte se v článku.

Čeští hokejoví reprezentanti slaví vítězství na MS v hokeji 2010, kde Česko svou bilanci z MS rozšířilo o šestý titul mistrů světa

Všechny zápasy Česka na MS v hokeji: výsledky, střelci, historie

Slavná vítězství, památné góly. V kompletní bilanci Česka na 🏅 MS v hokeji najdete všechny výsledky, střelce a další zajímavosti.