7 gólů Dánům? Nejvyšší výhry Česka na MS za 5 let

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Sedm erupcí radosti, sedm gólů v dánské síti. Čeští hokejisté potěšili fanoušky svým střelecky nejvydařenějším představením na Mistrovství světa v hokeji 2024. Kdy jim to podobně pálilo naposledy? Připomeňte si spolu s námi ty nejlepší české kanonády z posledních světových šampionátů.

Čeští reprezentanti Jakub Krejčík a Tomáš Kundrátek se radují z gólu při výhře 7:4 nad Dánskem na MS v hokeji 2024 v Praze Foto: ČTK / Kamaryt Michal

Když to českým hokejistům pálí: Nejvyšší výhry na MS za posledních pět let

Jeden v první, dva ve druhé a nakonec i čtyři ve třetí třetině. Čeští reprezentanti na MS v hokeji 2024 ve středu porazili Dány vysoko 7:4, takovou kanonádu v podání domácího týmu si vyprodaná O2 Arena na letošním šampionátu užila poprvé. Bavili jste se také? Pak vám dopřejeme přídavek. Pojďte si spolu s námi připomenout gólově nejvydařenější představení našich hráčů za posledních pět let.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Česko vs. Dánsko 7:4 (MS hokej 2024 v Praze, základní skupina)

Začněme tou nejčerstvější výhrou. Po střelecky střídmém pondělním vystoupení proti Švýcarům se do toho Češi na MS v hokeji 2024 ve středu pořádně opřeli, při výhře 7:4 nad Dánskem navíc puk do sítě dopravilo sedm různých hokejistů.

Není bez zajímavosti, že všichni už se na světových šampionátech prosadili v minulosti. Nejdále v tomto ohledu došel Dominik Kubalík, jenž svým gólem na 5:3 načal už třetí desítku tref na mistrovství světa. Nic ale naplat, skórovat v reprezentačním dresu před domácím publikem se nikdy neomrzí.

  • Góly ČR: 19:52 Rutta (Kämpf), 22:50 Flek (Kondelík, Voženílek), 24:29 Sedlák (Kaše, Červenka), 46:16 Kundrátek (Tomášek, Krejčík), 51:10 Kubalík (Tomášek, Palát), 51:30 Stránský (Kämpf, Voženílek), 53:08 Palát (Kempný)

A v tomto ohledu je čerstvé vítězství skutečně výjimečné. Češi totiž vyrovnali svůj gólový rekord z O2 Areny.

Při předchozích dvou šampionátech v Praze měli naši hráči stejný střelecký apetit jen jednou – 26. dubna 2004 proti Kazachstánu. Pod tehdejší výhru 7:0 se hattrickem podepsal Martin Ručinský, dvakrát skóroval Petr Průcha, jednou Jaromír Jágr s Davidem Výborným. Kdo se po 21 letech vydal ve stopách legend českého hokeje?

Česko vs. USA 8:4 (MS hokej 2022 v Tampere, utkání o bronz)

Nyní se vraťme v čase o dva roky zpět, když ve finském Tampere vrcholilo MS v hokeji 2022. Výhra 8:4 nad USA v utkání o bronz, to nebyl pouze návrat na stupně vítězů po dlouhých deseti letech. Tenhle zápas patří do kategorie nezapomenutelných a bezesporu jde o jedno z nejzábavnějších klání, kterým jsme na mistrovství světa přihlíželi.

  • Góly ČR: 15:19 Černoch (Flek, Stránský), 32:12 Smejkal (Sklenička, Kundrátek), 40:51 Pastrňák (Hertl, Zohorna), 42:29 Červenka (Krejčí), 43:37 Pastrňák (Jordán, Hertl), 54:42 Kämpf (SHG, Smejkal), 58:08 Kämpf (ENG, Šimek), 59:23 Pastrňák (PPG, Hertl, Červenka)

Zprvu se přitom zdálo, že čekání na zisk další medaile z mistrovství světa neskončí. Američané po první třetině vedli 3:1, i po druhé siréně jsme na zámořského soupeře stále ztráceli jednu branku.

Avšak třetí dějství? To byl ohňostroj proměněných českých šancí – z 18 střel na branku naši reprezentanti vytěžili šest gólů, čímž tenhle parádní duel strhli na svou stranu. Skóroval kapitán Roman Červenka, další z členů letošní nominace David Kämpf se trefil dokonce dvakrát. A David Pastrňák? Ten během jediné třetiny nasázel hattrick a gólem v poslední minutě se přihlásil o korunu krále střelců MS.

sipka Nepřehlédněte: Hokejový kalendář k MS 2024

Česko vs. Slovensko 7:3 (MS hokej 2021 v Rize, základní skupina)

Derby dvou bývalých federálních partnerů, to je vždycky nezapomenutelný zážitek. Tím spíše, když v něm padne celkem deset gólů – tak jako při výhře 7:3 nad Slovenskem na MS 2021 v lotyšské Rize.

  • Góly ČR: 00:29 Zadina (Hájek, Moravčík), 15:04 Špaček (Zadina), 22:49 Radil (Šustr, Šulák), 39:49 Šulák (PPG, Špaček), 43:31 Stránský, 45:47 Blümel (Stránský, Moravčík), 59:43 Hájek (ENG, Hanzl, Smejkal)

Naši reprezentanti měli utkání pod kontrolou a dařilo se jim úspěšně vylepšovat své individuální statistiky – hned pět našich hokejistů nasbíralo po pěti bodech. Ba co více, čtyři hráči onoho červnového večera zaznamenali první gól na světovém šampionátu. Mezi střelce českého týmu se premiérově zapsali Michael Špaček, Matěj Stránský, Matěj Blümel a v samém závěru i Libor Hájek.

Tahle výhra v samém závěru základní části nás příjemně navnadila před čtvrtfinále, do kterého jsme postoupili jako třetí tým skupiny A. V klíčovém duelu ovšem Čechům střelný prach vyschnul, turnaj pro nás skončil prohrou 0:1 s Finskem.

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Česko vs. Norsko 7:2 (MS 2019 v Bratislavě, základní skupina)

Minulý týden naši reprezentanti zlomili tuhý odpor hokejových vikingů a porazili Nory 6:3. Před pěti lety byl však výsledek ještě radostnější, ve svém druhém utkání na MS 2019 Češi porazili Norsko 7:2. Skóre 12:4 po dvou utkáních naznačilo, jak ofenzivně silný výběr trenér Miloš Říha do Bratislavy přivezl.

  • Góly ČR: 02:33 Hronek (Voráček, Frolík), 06:34 Hronek (Kubalík, Řepík), 15:32 Frolík (SHG, Hronek), 23:17 Frolík (PPG, Voráček, Simon), 33:36 Řepík (Kubalík, Hronek), 41:30 Chytil (Rutta, Vrána), 44:52 Kubalík (Kovář)

Hlavní hvězdou večera se stal Filip Hronek, kterého v těchto dnech naplno zaměstnává série play off mezi Vancouverem a Edmontonem. V sobotu 11. května 2019 ovšem šikovný zadák v dresu české reprezentace posbíral čtyři body (2+2), přičemž své dva góly stihnul vstřelit za úvodních šest a půl minuty.

Klobouk dolů, nikoli však na led. Na hattrick Hronek nedosáhl, stejně tak ani Michael Frolík, jenž také potěšil fanoušky dvěma rychlými trefami – vítězný gól z 16. minuty vstřelil ve vlastním oslabení. Michal Řepík později završil desítku tref na mistrovství světa, skórovali i Filip Chytil s Dominikem Kubalíkem.

sipka Bonusy, promo akce a soutěže k MS v hokeji 2024

Česko vs. Itálie 8:0 (MS hokej 2019 v Bratislavě, základní skupina)

Šest dní po kanonádě s Norskem si čeští reprezentanti znovu otevřeli střelnici, při vítězství 8:0 nad Itálií na MS 2019 končily puky pouze za zády nebohého brankáře Marca De Filippa. Spoluhráči ho příliš nepodrželi, hokejová squadra azzura nás pustila k celkem 48 střelám.

  • Góly ČR: 07:04 Gulaš (Kubalík), 27:09 Gudas (Jaškin), 32:07 (Frolík, Moravčík), 33:43 Kovář (PPG, Voráček, Frolík), 34:17 Jaškin (Chytil, Řepík), 56:02 Simon (Voráček, Frolík), 57:42 Jaškin (Musil, Řepík), 57:58 Frolík (Kolář)

Češi se přitom rozjížděli postupně, ještě v polovině utkání na ukazateli skóre svítil stav 2:0. Pak se ale kvalita české soupisky přeci jen projevila, debakl zvýraznily i tři trefy v posledních čtyřech minutách.

Michael Frolík své statistiky přiživil o čtyři body (2+2), Dmitrij Jaškin o tři (2+1). Hráčem utkání byl však zvolen Jan Kovář, jenž k vítězství kromě jednoho gólu přispěl i 12 vyhranými buly. A zapomenout nesmíme ani na maskovaného muže, nynější expert televizních přenosů Pavel Francouz díky 15 zákrokům vychytal své třetí čisté konto na světových šampionátech.

Česko vs. Rakousko 8:0 (MS hokej 2019 v Bratislavě, základní skupina)

Do třetice Bratislava 2019. Jen dva dny po vysoké výhře nad Italy Češi výsledkem 8:0 porazili také Rakušany. V brance stál znovu Francouz, jenž svou neprůstřelnost uhájil dalšími 16 úspěšnými zákroky.

  • Góly ČR: 06:30 Faksa (Kolář, Gudas), 14:30 Kubalík (Gudas), 20:41 Simon (Voráček, Hronek), 30:14 Řepík (PPG, Faksa, Kubalík), 30:55 Frolík (PPG, Gulaš, Hronek), 42:26 Řepík (Kubalík, Kolář), 44:06 Kolář (Voráček, Frolík), 45:01 Vrána (Jaškin, Faksa)

Gratulace postupně přijímalo sedm různých českých střelců, pouze Řepík skóroval dvakrát. To Kubalík s Radkem Faksou k jednomu zásahu přidali i po dvou asistencích, alespoň dva kanadské body zapsali i další tři reprezentanti.

Základní skupinu jsme tedy tehdy zakončili s parádním skóre 39:14, ve čtvrtfinále jsme přejeli Německo 5:1. Medaili jsme si ovšem od našich sousedů nepřivezli, na semifinálovou prohru 1:5 s Kanadou totiž navázala porážka 2:3 po nájezdech s Ruskem v zápase o bronz. Jak pro nás dopadne letošní šampionát?

sipka Jak dopadne příští zápas? Kurzy i bonus k registraci ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trojice českých brankářů na hokejovém mistrovství světa 2024. Zleva: Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a Petr Mrázek.

Brankáři Česka na MS v hokeji 2024: kdo bude chytat, statistiky

Na MS v hokeji 2024 patří české brankoviště trojici Dostál, Mrázek, Vejmelka. Jak se jim daří a kdo bude chytat? Dozvíte se v článku.

Sázková kancelář SynotTip: Registrace online, bonusy, aplikace a SYNOT tip sázky

Sázková kancelář SynotTip: Recenze, registrace online, bonusy

SynotTip CZ, to jsou ⭐ online kurzové sázky, bohatá nabídka příležitostí, live kurzy i výsledky a samozřejmě také štědrý 🧨 bonus k...

Zázemí pro přímé přenosy z MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Kde sledovat MS hokej online živě: live stream zdarma

Podívejte se, jak sledovat MS v hokeji 2024 online, živě a zdarma. Na internetu na vás čekají přímé přenosy všech utkání MS.