Česko vs. Kanada dnes živě, MS v hokeji 2024

Sportovní svátek, ale zároveň i přímý souboj o čelo základní skupiny A. V pořadí 27. vzájemný zápas Česka s Kanadou na MS v hokeji rozhodne o tom, na koho narazíme na čtvrtfinále. Důležité utkání sledujte živě od 16:20.

VÝSLEDEK: Česká reprezentace ukázala charakter. Ještě čtyři minuty před koncem základní hrací doby vedli Kanaďané 3:1, díky gólům Paláta a Červenky jsme ale zápas dotáhli do prodloužení. Naneštěstí rozhodl v nastavené hrací době Cozens a Javorové listy tak díky výhře 4:3 po prodloužení udržely 1. místo ve skupině A. Na další zápasy na MS sázejte u Fortuny ZDE.

Živý přenos Informace, kurzy
Česko
Kanada H2H Tip

Brankář české hokejové reprezentace Lukáš Dostál po vítězství nad Velkou Británií na MS v hokeji 2024 v Praze Foto: ČTK / Šimánek Vít

MS v hokeji 2024, skupina: Česko vs. Kanada dnes živě v TV i online live stream

To nejlepší na konec. V předposledním utkání základní skupiny A na MS v hokeji 2024 se utkají Česko a Kanada v přímém souboji o první místo. Kolébku hokeje jsme na světovém šampionátu naposledy porazili před 14 lety, podaří se nám i s pomocí hvězdných posil z NHL přerušit sérii osmi porážek a zajistit si dobrou výchozí pozici pro čtvrtfinále? Klíčový zápas Česko vs. Kanada sledujte živě v úterý 21. května od 16:20 v přímém přenosu na TV stanici ČT sport, případně přes online live stream na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko vs. Kanada (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Šest zápasů, 15 bodů. Domácí Česko na Mistrovství světa v hokeji 2024 zatím bodovalo ve všech svých utkání, po sobotní výhře 4:1 nad Velkou Británií se náš gólový rozdíl vyšplhal na +13.

Podobně je na tom i Kanada, která ovšem nasbírala o dva body více – zámořskou velmoc o jediný bod obrali Rakušané, naposledy si javorové listy poradily v neděli večer se Švýcarskem. V postupové matematice tak ke konečné první příčce ve skupině mají na prahu závěrečného hracího dne nejblíže právě Kanaďané.

  1. Kanada – 17 bodů (5-1-0-0)
  2. Česko – 15 bodů (4-1-1-0)
  3. Švýcarsko – 14 bodů (4-1-0-1)

Program skupiny A uzavře střetnutí Finska se Švýcarskem (od 20:20). Podle pravidel MS při bodové rovnosti dvou týmů rozhoduje výsledek vzájemného zápasu, výhra v základní hrací době nás tedy katapultuje na první místo. Stejně tak ale můžeme skončit i třetí, prohra 1:2 po nájezdech se zemí helvétského kříže hovoří v náš neprospěch.

A proti nám se staví i názor bookmakerů, Kanada je favoritem odpoledního střetnutí.

Například u Fortuny si na výhru javorových listů po 60 minutách můžete vsadit v kurzu 2,01. Dvojku – Češi jsou tentokrát v zápise o utkání vedeni jako hostující tým – na vašem tiketu doprovodí kurz 3,20. Dalších 4,20 připadá na remízu, kterou jsme ovšem ve vzájemných soubojích na MS viděli naposledy v roce 2007.

Vzhledem k doplnění české soupisky o Davida Pastrňáka s Pavlem Zachou si o pozornost říkají i kurzy na individuální výkony. Právě tito dva jsou spolu s Martinem Nečasem nejpravděpodobnějšími střelci v českém týmu. Bavit se ovšem můžete u příležitostí na hvězdy v obou dresech.

Kurzy Fortuna na hokej Kanada vs. Česko na MS 2024:

  • 1/0/2: Kanada 2,01 | remíza 4,20 | Česko 3,20
  • Vítěz do rozhodnutí: Kanada 1,60 | Česko 2,37
  • 5,5 gólu: více 1,90 | méně 1,91
  • Střelec Česka: Pastrňák 2,40 | Nečas 3,10 | Zacha 3,80
  • Střelec Kanady: Cozens 3,00 | Tavares 3,50 | Bedard 3,80
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kanada vs. Česko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 21. 5. 2024, 16:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Fortuny: 2,01 – 4,20 – 3,20
📺Živý přenos: ČT Sport

Český národní tým smetl Velkou Británii, kapitán Červenka zazářil čtyřmi body

Třetí výhra v řadě, opět s pohodlným náskokem. Ve svém šestém a předposledním vystoupení v základní části česká hokejová reprezentace v sobotu porazila Velkou Británii 4:1. Zápas příjemně přiživil jak sebevědomí, tak týmové a individuální statistiky.

Skóre totiž už po 138 sekundách otevřel Lukáš Sedlák, ke kterému se o dvě a půl minuty později přidal také Jakub Krejčík. Na jeho gól nahrával Radko Gudas, poslední pravidelně nastupující člen českého týmu bez kanadského bodu.

Ihned do změně stran Sedlák skóroval podruhé, jeho třetí gól na turnaji mu na zlatém podnose naservíroval kapitán – a také nejproduktivnější hráč večera. Roman Červenka nahrával na všechny čtyři české branky, ve 33. minutě ještě asistoval u přesilovkové trefy Ondřeje Kašeho.

Zkušený 38letý veterán na šampionátu prožil druhý čtyřbodový večer v kariéře, celkem svou bilanci na mistrovství světa vylepšil na 74 bodů (26+48) v 93 zápasech. Tak jako v roce 2022, i na letošním turnaji útočník Rapperswilu zatím vede týmovou produktivitu.

Roman Červenka na MS v hokeji 2024: statistiky, game log

  1. výhra 1:0 po nájezdech nad Finskem – 0+0, čas 18:03
  2. výhra 6:3 nad Norskem –  2+0, čas 16:32
  3. prohra 1:2 po nájezdech se Švýcarskem – 0+1, čas 16:10
  4. výhra 7:4 nad Dánskem – 0+1, čas 16:18
  5. výhra 4:0 nad Rakouskem – 0+0, čas 15:54
  6. výhra 4:1 nad Velkou Británií – 0+4, čas 15:30

sipka Kdy a s kým hrají Češi čtvrtfinále na MS v hokeji?

Sleduj průběh zápasu ZDE

Zásadně k naší pohodové výhře přispěl i strážce české svatyně. Lukáš Dostál pochytal 14 britských střel, o čisté konto ho připravila jen přesilovková souhra Liama Kirka s Evanem Moseym ze 23. minuty. Nula proti Britům Dostálovi o vlásek unikla už před dvěma roky, aktuální 92,5% úspěšnost zákroků ale budiž dostatečnou náplastí – lepší čísla na MS 2024 vygenerovali jen tři pravidelně chytající maskovaní muži.

Jestliže tuto početní výhodu Britové využili během několika sekund, z ostatních čtyř žádnou trefu nevytěžili. Čeští hokejisté tak zlikvidovali už 14 přesilovek, 82,35 % podíl ubráněných oslabení i tak stačí až na desátou příčku. Mnohem lepší je to s 25% efektivitou početních výhod, v tomto ohledu jsme pátí.

Červenkovy čtyři góly, dva góly v podání Sedláka, Dostálův takřka bezchybný výkon? I přes to se trenér Radim Rulík v pozápasovém hodnocení vyzvedávání individualit vyhnul: „Nebudeme to vyzdvihovat, aby to nebylo nepříjemné klukům, kteří tam padali do střel a branku zrovna nedali. Ale celkově to byl týmový výkon, podpořený produktivitou první formace.“

Nezanedbatelně k němu přispěl i Martin Nečas, jenž byl ve svém prvním utkání po příletu z Caroliny se sedmi pokusy nejpilnějším českým střelcem. Místo mu v sestavě uvolnil David Kämpf, s jehož využitím pro pokračování turnaje se ovšem počítá. Je tedy otázkou, v jakém složení náš národní tým dnes vyrukuje na Kanadu – kvůli provozu na trase Boston–Praha je totiž třeba uvolnit další dvě místa.

Hokej Česko: sestava proti Velké Británii a statistiky z MS 2024

  • Brankáři: Dostál (92,5 %) + Mrázek (90,6 %)
  • Obrana: Krejčík (1+3), Gudas (0+1), Kempný (0+2), Rutta (1+0), Hájek (1+0), Kundrátek (1+1), Špaček (0+2)
  • 1. útok: Červenka (2+6), Sedlák (3+3), Kaše (2+3)
  • 2. útok: Palát (2+3), Tomášek (1+3), Nečas (0+0)
  • 3. útok: Kubalík (2+1), Voženílek (0+3), Stránský (3+1)
  • 4. útok: Beránek (1+0), Kondelík (0+1), Flek (2+0)
  • Mimo sestavu: Kämpf (0+4)

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Česko proti Kanadě na MSLH: Bude dnes hrát Pastrňák?

Je velmi pravděpodobné, že David Pastrňák dnes bude hrát. Naznačil to generální manažer české reprezentace Petr Nedvěd, podle kterého se Pastrňák i jeho bostonský spoluhráč Pavel Zacha na led dostanou poprvé při úterním ranním rozbruslení. Nasazení čerstvých posil z NHL závisí na jejich vůli i rozhodnutí trenérů.

V minulosti Pastrňák po pozdních příletech na mistrovství světa do zápasové akce naskočil vždy v nejbližším možném termínu – a vedl si skvěle.

V roce 2018, pouhé čtyři dny po vyřazení z druhého kola Stanley Cupu, havířovský snajpr naskočil do našeho třetího utkání v základní skupině. K výhře 4:3 po prodloužení nad Ruskem přispěl dvěma góly a jednou asistencí, právě on v čase 63:23 duel rozhodl.

Stejně tak se Pasta bleskurychle aklimatizoval v roce 2022, kdy stihl až náš čtvrtý zápas ve skupině. Pod výhru 5:1 nad Lotyšskem se podepsal dalším gólem i nahrávkou na Červenkovu vítěznou trefu.

Pozdní přílety Davida Pastrňáka na MS v hokeji

Kanadská reprezentace podruhé v řadě otočila, Cozens se proti Švýcarům blýskl dvěma body

Minulé úterý Kanaďané stáli na špatné straně jednoho z největších comebacků hokejových dějin, Rakušané proti nim ve třetí třetině stáhli pětigólové manko – jako vůbec první tým v historii mistrovství světa.

Parta okolo kapitána Johna Tavarese si z této lekci evidentně něco odnesla, sama se totiž v posledních dnech stala mistrem velkých obratů. Už sobotní duel s Finskem vyhrála 5:3, ačkoli soupeř po čtyřech minutách vedl už o dva góly. Kanadskou otočku jsme viděli i v neděli, kdy javorové listy porazily Švýcarsko 3:2, přestože zkraje druhé části ztrácely.

Atraktivní duel skupiny A načal gól Dylana Cozense, jenž už ve druhé minutě využil první kanadskou přesilovku. Ve stejné herní situaci ve 12. minutě odpověděl Kevin Fiala, načež Jordana Binningtona v kleci kolébky hokeje překonal i Romain Loeffel. Psala se 26. minuta a Švýcaři měli v přímém souboji o čelo skupiny A navrch.

sipka Vše o kanadském týmu na MS v hokeji ZDE

Následující desítky sekund ale byly hektické. Švýcarský kanonýr Fiala kolenem sestřelil Cozense, za což od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Kaiden Guhle svého spoluhráče pomstil okamžitým krosčekem, čímž Kanadu připravil o dvě minuty z dlouhé početní výhody.

Javorové listy nicméně dostaly k dispozici tříminutovou přesilovku – a naplno využily příležitost zatížit soupeřovu branku góly.

Padly hned dva. Právě atakovaný Cozens ve 29. minutě vyrovnal, načež za necelé dvě minuty nahrával i na vítěznou trefu Nicka Paula. Aby toho nebylo málo, Švýcaři měli mezitím k dispozici trestné střílení, leč Sven Andrighetto na Binningtona nevyzrál. Jestliže ve druhé části padly tři góly v rozmezí pět minut, ve zbytku utkání už červené světlo zůstalo zhasnuté.

Zámořští hokejisté v jediném utkání využili více početních výhod než v předchozím průběhu turnaje. Tři branky – na všech se podíleli Cozens (2+1) i Andrew Mangiapane (0+3) – vylepšily úspěšnost kanadských přesilovek na 22,73 %. Dobře si vedou i defenzivní speciální formace, výběr trenéra Andreho Tourignyho ubránil 85 % oslabení.

V neděli se navíc Kanaďané museli obejít bez produktivního zadáka Bowena Byrama, jenž pykal na seknutí do Jesseho Puljujärviho. Jednozápasový distanc si předloňský vítěz Stanley Cupu odseděl, i s jeho pomocí dnes obhájci titulu zaútočí na první příčku pražské skupiny A.

Hokej Kanada: sestava proti Švýcarsku a statistiky z MS 2024

  • Brankáři: Binnington (87,4 %) + Daws (83,3 %)
  • Obrana: Power (1+3), Parayko (0+3), Zellweger (0+4), Oleksiak (0+2), Guhle (1+4), Severson (0+0)
  • 1. útok: Tanev (2+1), McBain (0+2), Mercer (2+0)
  • 2. útok: McCann (2+0), Paul (1+1), Bedard (5+1)
  • 3. útok: Hagel (2+2), Tavares (1+6), Dubois (2+3)
  • 4. útok: Bunting (1+3), Cozens (6+2), Mangiapane (1+5) – Guenther (0+2)
  • Mimo sestavu: Hofer (86,7 %) – Byram (1+3) – Greig (0+0)

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Hokej Kanada vs. Česko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CZE - CAN

Zlatá generace z přelomu tisíciletí pravidelně vítězila, ovšem v posledních letech vzájemnou bilanci na svou stranu strhly javorové listy. Z dosavadních 26 zápasů Češi vyhráli 12, zbývajících 14 vítězství patří Kanadě.

Naše poslední výhra se datuje do roku 2010, kdy jsme v osmifinálové skupině v Mannheimu zvítězili 3:2 – vítězný gól vstřelil Jakub Klepiš, brankář Tomáš Vokoun k 34 úspěšným zákrokům přidal i jednu asistenci. O pět dní později už krky našich reprezentantů zdobila zlatá medaile.

Vzájemná bilance z MS v tu chvíli vyznívala 12:6 v náš prospěch, leč dalších osm střetnutí patřilo Kanadě. Oba výběry se utkaly i na loňském šampionátu v Rize, jediným naším úspěšným střelcem byl při prohře 1:3 Martin Kaut. Za kolébku hokeje skórovali Peyton Krebs, Tyler Myers a nakonec i Lawson Crouse při závěrečné power play.

Zápasy Česko vs. Kanada na MS v hokeji: výsledky

  • MS 2015: Kanada vs. Česko – 2:0 (semifinále)
  • MS 2017: Česko vs. Kanada – 1:4 (skupina)
  • MS 2019: Kanada vs. Česko – 5:1 (semifinále)
  • MS 2022: Kanada vs. Česko – 6:1 (semifinále)
  • MS 2023: Kanada vs. Česko – 3:1 (skupina)
  • MS 2024: Kanada vs. Česko – sledujte průběh live ZDE

sipka Kompletní vzájemnou bilanci Česka s Kanadou najdete ZDE

MS v ledním hokeji 2024: Česko vs. Kanada, tip na výsledek (termín 21. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Nový. Na led O2 Areny v úterý 21. května v 16:20 vyjede řádně obměněný český tým. Ačkoli význam jednotlivců v kolektivních sportech není radno přeceňovat, v Pastrňákovi domácí družstvo získalo skutečně rozdílového hráče a potenciální formace s Nečasem a Zachou je obrovskou ofenzivní zbraní v rukách našeho realizačního štábu.

Možná ji stratég Rulík využije, možná své nejnovější posily naopak rozprostře do různých formací. Tak i tak, číslo 88 podle nás v zápase s Kanadou bude pořádně vidět – myslíme si, že Pastrňák se gólově prosadí hned při svém debutu na letošním šampionátu.

Jeho skvělou bilanci (3+2) ve dvou opožděných turnajových debutech jsme už vyzdvihli, celkem Pasta v 28 duelech na pěti světových šampionátech posbíral 29 bodů (13+16). Před domácím publikem si ovšem zahraje poprvé, což si o gólový pozdrav ochozům přímo říká. Bookmakeři Fortuny na tuto příležitost vypsali velmi zajímavý kurz.

TIP: David Pastrňák dá gól sipka Vsadit u Fortuny

Tip na MS hokej 2024: Česko vs. Kanada (skupina A, Praha, 21. 5. 2024)

Kde dnes sledovat živě hokej Česko vs. Kanada v online live streamu a v TV vysílání?

Dnešní zápas Česko vs. Kanada, poslední duel našich hokejistů v základní skupině A, můžete od 16:20 sledovat živě v přímém přenosu na ČT sport. O komentář se postarají Robert Záruba s Jakubem Voráčkem, jenž v dobách své aktivní kariéry bodoval ve dvou utkáních s Kanadou.

Pokud před TV vysíláním upřednostňujete online live stream, je vám k dispozici platforma ČT sport Plus. Dění na ledě vám zprostředkuje také grafický live tracker u Fortuny, bavit se můžete také u live sázek v průběhu utkání.

Zápas Česko vs. Kanada na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: úterý 21. května od 16:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Kanada, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Medaile pro MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Medailisté z MS v hokeji: Vítězové, tituly, pořadí národů

Medaile 🏅 z MS v hokeji. Kdo a kdy je vyhrál, která země vede medailové pořadí národů? Podívejte se kompletní přehled vítězů MS.

Avicii Arena ve Stocholmu bude hostit finále MS v hokeji 2025

Kde bude MS v hokeji 2025 – termín, stadiony, skupiny

Kdy a kde bude příští MS v hokeji? Podívejte se, kdo bude hostit mistrovství v letech 2025, 2026, 2027 a 2028.

Čeští reprezentanti před posledním utkáním v základní skupině na MS v hokeji 2024 v Praze, jako další je čeká čtvrtfinále

Čtvrtfinále MS v hokeji 2024: termíny, zápasy, výsledky

Kdo, kdy, s kým? Prohlédněte si úplný program čtvrtfinále MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě, včetně představení dvojic a statistik.