Česko vs. Velká Británie dnes živě na MS v hokeji 2024

Do svého šestého klání v základní skupině A naši reprezentanti vyjedou s jistotou účasti ve čtvrtfinále. To Britové naopak bojují o udržení mezi elitou, do tabulky zatím nezapsali ani bod. Potvrdí domácí výběr roli obrovského favorita? Utkání Česko vs. Velká Británie na MS v hokeji 2024 startuje ve 20:20.

VÝSLEDEK: Česko vs. Velká Británie 4:1. Naši hokejisté si bez větších obtíží došli pro páté vítězství na letošním šampionátu. Už v páté minutě jsme vedli o dva góly, trefili se Sedlák s Krejčíkem. V samém úvodu druhé třetiny Sedlák přidal svou druhou trefu, na zlatém podnose mu ji napříč hřištěm naservíroval Červenka. Britové sice záhy využili přesilovku a připravili Dostála o čisté konto, ve 33. minutě se ovšem v početní výhodě prosadil i Kaše. Opět mu nahrával kapitán Červenka, jenž si připsal asistenci u všech čtyř českých branek.

Živý přenos Informace, kurzy
Česko
V. Británie H2H Tip

Dominik Kubalík přijímá gratulace ke gólu v utkání s Rakouskem, dnes se Česko na MS v hokeji 2024 utká s Velkou Británií Foto: ČTK / Šimánek Vít

MS v hokeji 2024, skupina: Česko vs. Velká Británie dnes živě v TV i online live stream

Hokejoví fanoušci mají žně, domácí reprezentaci na MS v hokeji 2024 čeká druhé utkání ve dvou dnech. Tentokrát se nám teprve potřetí v historii postaví Britové, také oni mají v nohou páteční duel. Kdo ukořistí důležité body? Zápas Česko vs. Velká Británie startuje v sobotu 18. května ve 20:20 a můžete ho sledovat živě v přímém přenosu na TV stanici ČT sport, případně v online live streamu přes ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko vs. Velká Británie (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Čeští reprezentanti na Mistrovství světa v hokeji 2024 zatím bodovali ve všech svých pěti zápasech, v tabulce základní skupiny A nám před startem sobotního programu s 12 body dokonce patří první příčka. Jedenáctibodoví Kanaďané a Švýcaři ovšem mají utkání k dobru.

Britové naopak setrvávají na sestupové osmé příčce, od Norska je při jednom klání k dobru dělí tři body. I kvůli tomuto markantnímu rozdílu mezi oběma celky jsou dnes Češi jasnými favority.

Podle vypsaných kurzů u Betana je dokonce náš zápas tím papírově nejjednoznačnějším z dnešního bohatého menu. Proti kurzu 1,02 na naši tříbodovou výhru bookmakeři postavili kurz 15,50 na remízu, resp. rovných 50,00 na vítězství ostrovního výběru.

Kurzy Betana na hokej Česko - Velká Británie na MS 2024:

  • 1/0/2: Česko 1,02 | remíza 15,50 | Velká Británie 50,00
  • Vítěz do rozhodnutí: Česko 1,006 | Velká Británie 18,00
  • 6,5 gólu v zákl. době: více 1,60 | méně 2,25
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Česko vs. Velká Británie na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 18. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Betana: 1,02 – 15,50 – 50,00
📺Živý přenos: ČT Sport

Český národní tým proti Rakušanům ustál kritickou pasáž, do Prahy míří Nečas

Z Rakouska se vyklubalo největší překvapení letošního mistrovství světa; proti Kanadě naši jižní sousedé během třetí třetiny stáhli pětigólové manko, Finsko dokonce gólem v poslední sekundě obrali o všechny tři body. I proto je dobře, že právě proti tomuto soupeři jsme zaznamenali výsledkově nejpřesvědčivější vítězství na turnaji.

Při páteční výhře 4:0 přitom naši hokejisté dlouho nedokázali přetavit střeleckou převahu ve vedoucí gól. Pomoci nám tak musel až nedovolený zákrok soupeře – 28 sekund před první sirénou se Ondřej Kaše postavil do středového kruhu a trestné střílení spolehlivě proměnil.

V úvodu druhé třetiny měli Rakušané k dispozici přesilovku, více ze hry měli i po jejím uplynutí. Outsideři měli po dlouhé minuty herní převahu a naše šance byly v tomto období nahodilé, o to podstatnější byly zákroky Petra Mrázka, jenž se oklepal z nevýrazného výkonu proti Norům a tentokrát vychytal nulu – tu už mají na kontě oba čeští brankáři.

sipka Vše o českém týmu na MS najdete ZDE

Rakouský nápor zbrzdila až série vyloučení za polovinou zápasu, kdy na trestnou lavici postupně usedli Thomas Raffl, Roman Červenka i David Maier. Jak rychle hráči usedali na hanbu, tak rychle končily puky v síti – čeští reprezentanti dali dva přesilovkové góly během 64 sekund, i když v předchozím průběhu turnaje v početní výhodě skórovali jen jednou.

Tentokrát se speciální formace prezentovaly zjednodušenou hrou, která nesla ovoce – Dominik Kubalík střelou z první v přesilovce čtyř proti třem zužitkoval krásnou přihrávku Davida Tomáška, do tabulky střelců se zapsal již podruhé.

Druhý zápis záhy přidal i Jakub Flek, byť jeho akce započala ještě s čtyřmi hráči na obou stranách. Svůj rychlý únik přes celé hřiště brněnský forvard zakončoval až čtyři sekundy po Červenkově návratu z trestné, tedy fakticky v přesilové hře. Definitivní uklidnění pak přinesl premiérový gól Davida Tomáška ve 42. minutě, na střelu z první mu přesně nahrával Ondřej Palát.

Česko na MS 2024: Výsledky

  1. Česko vs. Finsko – 1:0 s.n.
  2. Norsko vs. Česko – 3:6
  3. Švýcarsko vs. Česko – 2:1 s.n.
  4. Česko vs. Dánsko – 7:4
  5. Česko vs. Rakousko – 4:0
  6. Česko vs. Velká Británie – sledujte průběh zde

Sleduj průběh zápasu ZDE

V duelech s papírově silnými soupeři česká ofenziva strádá, za 130 minut hry proti Finům a Švýcarům vygenerovala jedinou přesnou trefu. Přesto naše celkové skóre 19:9 patří k nejlepším na turnaji, stejný gólový rozdíl mají už jen Kanaďané (20:10) a lépe jsou na tom pouze Švédové (19:5).

Naše 11,18% úspěšnost střelby přitom nijak nevybočuje z průměru, v proměňování šancí si lépe vede hned osm týmů. Nejvíce kotoučů na soupeřovy gólmany vyslali Kaše (1+2) s Kubalíkem (2+1), oba mají na kontě po 13 střelách. Tomášek (1+3) s naším nejlepším kanonýrem Matějem Stránským (3+1) zaostávají o jeden pokus.

A co královský průměr bod na zápas? Českou týmovou produktivitu vede Ondřej Palát, autor dvou gólů a tří asistencí. Z kreativních akcí dvojnásobného šampiona Stanley Cupu těží celá druhá řada, například Tomáškův gól na 4:0 jde jednoznačně za ním.

Naše ofenziva se navíc dočká další obrovské vzpruhy, český tým možná už dnes posílí Martin Nečas.

Zprávy o Nečasově příjezdu na MS se začaly českou kotlinou šířit okamžitě poté, co jeho Carolina v šestém duelu ztratila sérii druhého kola play off NHL proti newyorským Rangers. Brněnský odchovanec, v této sezoně čtvrtý nejproduktivnější hráč Canes (24+29), zatím na dospělém šampionátu startoval pouze v roce 2018, kdy coby 19letý v sedmi zápasech posbíral pět bodů (3+2).

Taková produktivita by se nám před klíčovou fází turnaje rozhodně hodila. Trenér Radim Rulík uvedl, že má pro českého šikulu jasně určené místo v sestavě. Kde to asi bude? Můžeme jen spekulovat, jisté je, že s Nečasovým příjezdem bude z české soupisky vyřazen některý z náhradníků – na svou šanci na tribuně čekají Jan Ščotka, Michal Kovařčík a Radan Lenc.

Nakonec je možné, že vyškrtnuti budou všichni tři. V brzkých ranních hodinách byl z play off vyřazen i Boston, na MS tak mohou dorazit i David Pastrňák či Pavel Zacha.

Sestava Česka v minulém zápase s Rakouskem (4:0)

  • Brankáři: Mrázek (Dostál)
  • Obrana: Gudas, Krejčík - Kempný, Rutta - Hájek, Kundrátek - Špaček
  • Útok: Červenka, Sedlák, Kaše - Palát, Tomášek, Kubalík - Voženílek, Kämpf, Stránský - Beránek, Kondelík, Flek

Britové na MSLH bojují o záchranu, včera jim o vlásek unikly první body

V roce 1936 se britští hokejisté stali mistry světa, v předválečném období na velkých akcích posbírali celkem pět cenných kovů. V novodobé historii lze ovšem za úspěch považovat už jen samotnou účast v elitní divizi šampionátu – a také udržení se v ní. V tuto chvíli není jisté, zda se to Velké Británii podaří.

Britové jako poslední tým letošního turnaje zůstávají bez bodu, byť včera se po něm do posledních minut natahovali. Včerejší prohra 3:4 s Dánskem ovšem znamená, že svěřenci hlavního trenéra Petera Russella budou muset o pozvánku na příští šampionát bojovat do posledních kol.

V pátečním mači přitom byli Britové střelecky aktivnější (31:28) a po trefě nejlepšího střelce extraligového play off Liama Kirka se v šesté minutě ujali vedení. Dánové ovšem do tří minut otočili a pak už to byl outsider, kdo musel dotahovat soupeřův náskok.

Nejprve to dokázal mladý útočník Cade Neilson, jenž v 11. minutě srovnal na 2:2. Pak se to povedlo i obránci rakouského Innsbrucku Nathanaelu Halbertovi, jenž krátce před druhou sirénou vyrovnával na 3:3. Další překvapivý výsledek byl blízko.

V koncovce utkání ovšem Britové doplatili na svou nedisciplinovanost, kdy od rozhodčích za celý zápas vyfasovali sedm menších trestů. Jednu přesilovku Dánové využili v úvodní třetině, další gól v početní výhodě v 53. minutě utkání nakonec rozhodl. Ostrovní výběr naopak dvě soupeřova vyloučení v posledních minutách nepotrestal, Britové na turnaji zatím využili jedinou přesilovku z jedenácti.

Velká Británie na MS 2024: Výsledky

  1. Velká Británie vs. Kanada – 2:4
  2. Finsko vs. Velká Británie – 8:0
  3. Švýcarsko vs. Velká Británie – 3:0
  4. Velká Británie vs. Dánsko – 3:4
  5. Česko vs. Velká Británie – sledujte průběh zde

Skóre 5:19 ze čtyř utkání je nelichotivé, Britové jsou nejméně produktivním týmem na turnaji. Za uplynulých 240 minut se dostali k 75 střelám, 6,67% efektivita zaostává za tou z let 2022 (7,58 %) i 2021 (9,77 %).

Na soupisce přitom najdeme šikovné střelce, přičemž nejlepší kanonýr MS 2021 Kirk letos v dresu Litvínova pravidelně vysílal své navštívenky extraligovým brankářům. Centr Neilson zase sbíral zkušenosti v zámořské univerzitní NCAA, kde bude v dresu Michiganu působit i příští rok.

Drtivá většina britského výběru nicméně působí v domácí EIHL, kde čelo produktivity okupují zahraniční hokejisté. Křídelník Robert Dowd se coby nejproduktivnější nominovaný hráč umístil až ve třetí desítce bodování, do TOP 50 se vešli už jen Cameron Critchlow a Ben Lake. Ani jeden z nich na šampionátu ještě neskóroval, kromě dvougólového Kirka se v Praze prosadili už jen zmiňovaní Neilson, Halbert a také Ben O'Connor.

Ani defenzivní čísla nejsou zářná, byť kombinovaná 86,33% úspěšnost zákroků je o dva a půl procentního bodu lepší než ta kanadská. Hra v oslabení má pak blízko k průměru, reprezentanti Spojeného království jich ubránili 76,47 %. Před dvěma inkasovanými góly proti Dánům byla tato statistika ještě přívětivější, jak s ní zahýbe dnešní duel?

Sestava Velké Británie v minulém zápase s Dánskem (3:4)

  • Brankáři: Whistle (Bowns)
  • Obrana: O'Connor, Phillips - Batch, Mosey - Tetlow, Halbert - Ruopp, Richardson
  • Útok: Kirk, Perlini, Curran - Lake, Neilson, Dowd - Norris, Lachowicz, Betteridge - Shudra, Davies, Duggan

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Hokej Česko vs. Velká Británie dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CZE - GBR

Výběry samostatného Česka a Velké Británie dnes čeká teprve třetí vzájemný zápas na MS v hokeji. Naši reprezentanti podle očekávání ve vzájemné bilanci vedou – 2:0 na utkání, resp. 11:2 na vstřelené góly.

K prvnímu střetnutí došlo na MS 2021 v Rize, kde naši hráči zvítězili přesvědčivě 6:1. Čtveřice Lukáš Klok, Filip Hronek, Libor Šulák a Filip Chytil nám do 33. minuty zajistila čtyřgólové vedení, ze kterého sice Matthew Myers těsně před druhou sirénou v přesilovce kus umazal, Radan Lenc se Šulákem nicméně ve třetím dějství jakékoli drama zásadně odmítli.

Jednoznačným výsledkem skončil i duel na předloňském šampionátu v Tampere, byť britskou defenzivu Matěj Blümel jako první prolomil až ve 28. minutě. Kapitán Roman Červenka pak neproměnil trestné střílení, leč 9 sekund na to skóroval Jakub Flek. Ve třetí části se pak přidali i David Jiříček, Jiří Černoch a opět Blümel. Lukáš Dostál v naší kleci o čisté konto přišel až v 51. minutě, jinak do statistik zapsal solidních 17 zákroků.

sipka Podrobně o bilanci Česko vs. Velká Británie čtěte ZDE

Česko vs. Velká Británie: Výsledky z MS v hokeji

  • Česko vs. Velká Británie – 6:1 (MS 2021, skupina)
  • Česko vs. Velká Británie – 5:1 (MS 2022, skupina)
  • Česko vs. Velká Británie – průběh live zde (MS 2024, skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Česko - Británie, tip na výsledek (termín 18. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Do svého předposledního vystoupení v základní skupině A domácí hokejisté nastupují jako velcí favorité. Cokoli jiného než Česka nad Velkou Británií by bylo obrovským překvapením. Nezapomínejme však, že i ta k MS v hokeji neodmyslitelně patří.

  • Datum a čas zápasu: 18. 5. 2024 od 20:20

My ovšem nepředpokládáme, že by se čeští reprezentanti měli o tři body strachovat. Naopak, dnešní duel by se mohl zařadit k těm střelecky nejvydařenějším, i díky následnému dvoudennímu volnu má parta okolo kapitána Červenky ideální příležitost vypilovat koncovku v ostré akci.

Můžeme se mýlit, ale gólově bohatý podle nás bude už úvod zápasu. Alespoň třem brankám v první třetině bookmakeři Betana v kurzu 2,60 přisoudili 38% šanci. V takovém kurzu tedy vidíme value, vydařený úvod je podle nás o něco pravděpodobnější.

TIP: Alespoň tři góly v první třetině sipka Vsadit u Betana

Tip na hokej MS 2024: Česko vs. Velká Británie (18. 5., skupina A, Praha)

Kde dnes sledovat živě hokej Česko - Velká Británie v online live streamu a v TV vysílání?

Jak je během mistrovství světa v hokeji zvykem, zápasy našeho týmu – a tedy i utkání Česko vs. Velká Británie – můžete v TV vysílání sledovat na stanici ČT sport. Pokud preferujete online live stream, je vám k dispozici platforma ČT sport Plus. O komentář se dnes postarají Robert Záruba a David Pospíšil, přejeme vám příjemnou zábavu.

Zápas Česko vs. Velká Briátnie na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: sobota 18. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem jsou Češi, kurzy zde
  • Kde sledovat živě v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Adin Hill vychytal v roce 2023 vítězství v play off NHL pro Vegas Golden Knights.

NHL play off 2024: program, výsledky, zápasy livestream

Play off NHL nabízí fanouškům tu nejlepší hokejovou podívanou. 16 týmů, 1 cíl: Stanley Cup. Vše o play off 2024 se dozvíte v našem článku.

Pravidla MS v hokeji 2024 - přečtěte si o trenérské výzvě, prodloužení či nájezdech

Pravidla MS v hokeji 2024 - trenérská výzva, prodloužení

Podívejte se na přehledně vysvětlená pravidla MS v hokeji. Vysvětlíme vám formát prodloužení a nájezdů, herní systém i trenérskou výzvu.

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.