Finále Česko - Švýcarsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Před dvěma týdny se střetli v základní skupině, nyní jejich další souboj rozhodne o světových šampionech pro rok 2024. Ve finále MS v hokeji proti sobě od 20:20 v O2 areně nastoupí hokejisté Česka a Švýcarska, přečtěte si vše o nejdůležitějším zápasu sezony.

ČEŠI JSOU MISTRY SVĚTA! Rozhodlo o tom vítězství 2:0, které nám zlatým gólem z 50. minuty vystřelil David Pastrňák. David Kämpf při závěrečné power play přidal pojistku do odkryté klece. Lukáš Dostál v životním zápase pochytal všech 31 švýcarských střel.

Živý přenos Informace, kurzy
Česko
Švýcarsko H2H Tip

Martin Nečas, Dominik Kubalík a Tomáš Kundrátek se na MS v hokeji 2024 radují z prvního gólu v semifinále Foto: ČTK / Deml Ondřej

MS v hokeji 2024, finále: Česko vs. Švýcarsko dnes živě v TV i online live stream

Z organizačního hlediska se MS v hokeji 2024 vydařilo po všech stránkách, na jedničku může klapnout i z toho výsledkového. Domácí reprezentanti po fenomenální přestřelce se Švédskem postoupili do finále, kde je vyzve na historicky první zlato útočící výběr helvétského kříže. Tohle je zápas roku, tohle je zápas, díky kterému se po 14 letech můžeme stát mistry světa. Nenechte si ho ujít, finále Česko vs. Švýcarsko sledujte živě v neděli 26. května od 20:20 v TV vysílání stanice ČT sport, případně přes online live stream na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na finále Česko vs. Švýcarsko ZDE, s bonusem k registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko vs. Švýcarsko live (Hokej MS 2024, Praha, finále, play off o zlatou medaili)

Fantazie, pohádka – ale také zasloužený postup do závěrečného kola. Český tým si v play off Mistrovství světa v hokeji 2024 poradil s dvěma favorizovanými soupeři, po čtvrtfinálové výhře 1:0 nad Spojenými státy v semifinále porazil i vítěze ostravské skupiny B ze Švédska. Výsledek 7:3 si budeme ještě dlouho pamatovat, větším rozdílem jsme Tre Kronor na MS v hokeji ještě neporazili.

Soupeřova cesta do utkání o zlatou medaili nebyla tak přímočará. Ve čtvrtfinálovém derby v Ostravě ještě Švýcary při výhře 3:1 nad Německem jistil polštář vedení, v sobotním večerním semifinále v Praze už si ale západoevropští hráči nechali náskok utéct a přes Kanadu přešli až po nájezdech. Autorem rozhodujícího pokusu byl při výhře 3:2 Sven Andrighetto.

V našem hlavním městě dnes vrcholí v pořadí 87. světový šampionát, finále mezi Českem a Švýcarskem ovšem uvidíme poprvé v historii. Jak dopadne? Předpoklady jsou příznivé, čeští reprezentanti jsou favority.

Například bookmakeři Fortuny Čechům přisuzují zhruba 64% šanci na zisk titulu – té odpovídá kurz 1,57 na naše vítězství do rozhodnutí. Na historicky první zlato pro Švýcarsko si oproti tomu v době psaní článku můžete vsadit v kurzu 2,44.

Kurzy Fortuny na hokej Švýcarsko vs. Česko na MS 2024:

  • 1/0/2: Švýcarsko 3,35 | remíza 4,10 | Česko 1,99
  • Vítěz do rozhodnutí: Švýcarsko 2,44 | Česko 1,57
  • 5,5 gólu: více 2,47 | méně 1,55
  • Videorozhodčí v akci: ano 1,64 | ne 2,04
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

To je ovšem pouhá špička ledovce. Chcete-li se v tento výjimečný den bavit u sázení na hokej, pak už v předzápasové nabídce najdete desítky standardních i speciálních příležitostí. Další na vás čekají v live rozhraní po úvodním buly. Pozor však, jako domácí jsou v oficiálním zápisu vedení hokejisté Švýcarska, a to díky lepšímu umístění v základní části.

Program závěrečného hracího dne MS v hokeji 2024 už v 15:20 načne utkání o bronz mezi Švédskem a Kanadou. Pokud ze sebe oba celky setřesou zklamání ze semifinálového nezdaru, jejich duel by se mohl zařadit k ozdobám právě končícího šampionátu. I v tomto případě se můžete bavit u live sázek Fortuny ZDE.

Švýcarsko vs. Česko ve finále MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 26. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, finále
Kurzy Fortuna: 3,35 – 4,10 – 1,99
📺Živý přenos: ČT sport

Česko do finále MSLH 2024 poslala dechberoucí produktivita, Nečas zazářil čtyřmi body

S přehledem nejméně inkasovaných gólů, dva z nejlepších obránců posledního desetiletí v sestavě, statisticky nejlepší brankář na turnaji mezi třemi tyčemi. Do žlutých dresů oděný sok budil respekt, našim hokejistům se ale kolena nerozklepala. Ve strhujícím semifinále Češi porazili Švédy 7:3, ačkoli poměr střel naznačuje spíše opačný výsledek – severský favorit nás podle statistiků přestřílel 40:23.

Úvod zápasu připomínal hru kočky s myší. Švédové šli dvakrát do vedení – ve čtvrté minutě zásluhou Marcuse Johanssona, v deváté minutě po střílené přihrávce jeho jmenovce Petterssona, kterou bruslí do sítě srazil bránící Jakub Krejčík. Český tým ovšem pokaždé rychle vyrovnal – a soupeře už do vedení nepustil.

Na vítězný kurz nás nasměroval Martin Nečas, jenž předvedl jeden z nejlepších individuálních výkonů v historii české reprezentace. Útočník Caroliny nejprve v osmé minutě střílel od modré, odražený puk žabkou do sítě uklidil Dominik Kubalík. O dvě minuty později pak číslo 98 dosprintovalo puk za švédskou brankou, odkud přesně našlo najíždějícího David Kämpfa.

sipka Dřívější medailové úspěchy Česka si připomeňte ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Náš vedoucí gól z 27. minuty, pravda, po trpělivém zakončení vstřelil nehlídaný Ondřej Kaše. Pouhých 16 sekund nato ovšem znovu udeřil Nečas, jenž zaskočil Švédy bleskurychlou střelou po Davidem Kämpfem vyhraném buly – nakonec se jednalo o střelu vítěznou. Když si pak za necelé tři minuty brněnský odchovanec připsal i asistenci u další Kubalíkovy trefy, ještě před půlkou zápasu v jeho statistikách svítila dechberoucí bilance 1+3.

To gólman Filip Gustavsson se v klíčovém statistickém ukazateli zastavil na 70,59 %, po pátém inkasovaném gólu ze 17 střel přepustil místo v kleci Samuelu Erssonovi. Krátce poté ještě Švédové využili přesilovku, když jejich nejlepší kanonýr Joel Eriksson Ek pálil z první z mezikruží. Blíže než na 3:5 po dvou třetinách se ale dosud neporažený tým nedostal.

Naopak, ve 46. minutě Kaše v samém závěru našeho oslabení vypíchnutím vyslal Lukáše Sedláka do samostatného úniku. Zakončení mezi betony zafungovalo tak dobře, že ho pardubický forvard o osm minut později v totožné situaci zvolil znovu.

V tu chvíli už bylo i Švédům jasné, že na rozloučenou s tímto hokejovým večírkem zazní česká hymna – výsledek 7:3 je naší nejvyšší výhrou ve vzájemných zápasech na světových šampionátech.

Semifinále Švédsko vs. Česko – 3:7

  • Góly Švédska: 03:39 Johansson, 08:08 Pettersson (Kempe, Eriksson Ek), 35:30 Eriksson Ek (PPG, Raymond, Dahlin)
  • Góly ČR: 07:48 Kubalík (Nečas, Kundrátek), 09:37 Kämpf (Nečas), 26:05 Kaše (Sedlák), 26:21 Nečas (Kubalík, Kämpf), 29:03 Kubalík (Kempný, Nečas), 45:40 Sedlák (Kaše), 53:42 Sedlák
  • Střely: 40:23
  • Trestné minuty: 6:12
  • Góly v přesilovce: 1:0
  • Hráči zápasu: Isac Lundestrom – Lukáš Sedlák

Česká reprezentace dnes ve finále bez Rutty, k dispozici jen šest stávajících beků i nově dopsaný Ščotka

Sedm obránců se v českých barvách po ledě prohánělo ve všech zápasech právě končícího turnaje. Sedm beků měli naši trenéři k dispozici i tehdy, kdy naše reprezentace naposledy hrála finále MS. V tom nejdůležitějším klání si ovšem Radim Rulík podobný luxus bude moci dovolit jen s rychlou změnou na soupisce.

Postupové oslavy totiž zkalil jednozápasový trest pro Jana Ruttu. Zatímco rozhodčí jeho úder loktem do hlavy Isaca Lundestroma přehlédli, pozornosti disciplinární komise tento zbytečný zákrok neušel. Mimo hru se tak ocitá náš čtvrtý nejvytěžovanější zadák, jeho 190 cm a 90 kg bude zákonitě chybět.

Ve finále by si tak měl svůj letošní debut na MS odbýt nově dopsaný Jan Ščotka. Obránce Komety šampionát trávil v roli čekajícího náhradníka, v aktuální situaci vedení národního týmu využilo zranění útočníka Jakuba Fleka a výměnou za něj jeho brněnského spoluhráče dopsalo na soupisku. To by ale podle všeho měla být jediná změna v sestavě, která se v posledních dvou duelech ustálila – a tolik osvědčila.

Trenér Rulík si po semifinále pochvaloval, jak v každém utkání zazářila jiná formace. Včerejšek bezesporu patřil druhému útoku ve složení Kubalík, Kämpf a Nečas, dohromady zapsal neuvěřitelných devět bodů. Produktivita je tak rozvrstvena mezi jednotlivé lajny, žádná vyloženě nevyčnívá ani časem stráveným na ledě.

Produktivita českého týmu na MS 2024 (po semifinále)

  1. Roman Červenka – 11 bodů (3+8), TOI 16:35
  2. Lukáš Sedlák – 10 bodů (5+5), TOI 16:21
  3. Dominik Kubalík – 7 bodů (5+2), TOI 14:33
  4. Ondřej Kaše – 7 bodů (3+4), TOI 16:32
  5. Ondřej Palát – 6 bodů (3+3), TOI 16:16

sipka Kdo se trefí dnes? Sázky na střelce a bonus k registraci ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Jestliže v zadních řadách se můžeme dočkat přeskupení, obsazení českého brankoviště nemůže být jasnější. Nejmladší člen našeho trojlístku proti těžkým soupeřům chytá naprosto brilantně a stává se součástí českého sportovního folkloru.

Viděli jste to jistě i vy sami. Lukáš Dostál pochytal 37 švédských střel, o jeden zákrok tak dokonce předčil svůj výkon ze čtvrtfinále proti Spojeným státům.

K dnešnímu 23letý gólman Anaheimu jako jediný na turnaji udržel hned dvě čistá konta, co do úspěšnosti zákroků s 92,9 % kouká na záda jen svému švýcarskému protějškovi Genonimu. Ať už finále dopadne jakkoli, bez brněnského rodáka bychom do něj nejspíš neprošli.

Takto letošní, původně podceňovaný výběr navázal na své dávné předchůdce – poprvé od roku 1992 si domácí tým na mistrovství světa v Praze pověsí na krk medaili. Všechny předchozí úspěchy pocházejí ještě z československých dob, ryze české šampionáty v letech 2004 a 2015 pro nás skončily ve čtvrtfinále, resp. porážkou v zápase o bronz.

Na zlatou radost ve stověžaté metropoli tak náš národ čeká už neuvěřitelných 39 let, už za příštích 60 minut hracího času může tohle generace trvající mistrovské sucho skončit.

Medaile domácího týmu z MS v hokeji v Praze

  • Zlato: 1947, 1972, 1985
  • Stříbro: 1978
  • Bronz: 1933, 1938, 1959, 1992

sipka Medailisté z MS v hokeji: Vítězové, tituly, pořadí národů

Sestava Česka v semifinále proti Švédsku
Brankáři: Dostál (Mrázek)
1. formace: Krejčík, Gudas – Palát, Zacha, Pastrňák
2. formace: Kempný, Rutta – Kubalík, Kämpf, Nečas
✅ 3. formace: Hájek, Kundrátek – Červenka, Sedlák, Kaše
4. formace: Špaček – Beránek, Tomášek, Stránský
13. útočník: Voženílek
🪑Mimo sestavu: Vejmelka (G), Kondelík (F), Flek (F)
Kurzy na Česko najdete ZDE

Reprezentanti Dominik Kubalík a David Kämpf se radují z jednoho ze sedmi semifinálových gólů, které nasměrovaly Česko do finále MS v hokeji 2024 proti Švýcarsku Foto: ČTK / Deml Ondřej

Švýcarsko je ve finále MS v hokeji po šesti letech, rozhodly nájezdy

Už ve čtvrtfinále proti Německu si Švýcaři v první třetině vybudovali dvougólový náskok, ze kterého soupeř v prostředním dějství polovinu smazal. Stejně tomu bylo i včera, ovšem namísto pojistky při závěrečné power play play tentokrát země helvétského kříže o své vedení přišla úplně. Dramatické semifinále proti Kanadě dospělo do nájezdů.

Jestliže v úvodní části švýcarský tým zásluhou Kevina Fialy a Nina Niederreitera potrestal dvě kanadská vyloučení, těsně za polovinou zápasu dostal kolébku hokeje na dostřel Brandon Tanev.

Euforie vyprchala, velký favorit byl na koni. Jen ve třetí části Kanada Švýcary ve snaze vynutit si prodloužení přestřílela v poměru 20:4. Nakonec se ujala přesilovková akce, pod kterou se podepsaly hned tři jedničky draftu NHL – Owen Power (2021) s Connorem Bedardem (2023) nahrávali, kapitán John Tavares (2009) skóroval. V čase 57:53 měly oba týmy k postupu stejně blízko.

Prodloužení bylo na vyložené šance chudé, penaltový rozstřel nikoli. Bedard hned v první sérii proměnil, nikdo z jeho spoluhráčů na něj ale nenavázal. To za Švýcary druhým pokusem srovnal krok Kevin Fiala, načež postup ve čtvrté sérii vystřelil Sven Andrighetto.

Švýcaři tak zvládli i svůj druhý rozstřel na turnaji, po čtyřech turnajích plných čtvrtfinálových vyřazení se dočkali satisfakce v podobě postupu do závěrečného kola. Představení se v něm poprvé od roku 2018, stejně tak skončili druzí i v roce 2013.

Výsledky Švýcarska na MS v hokeji 2024

  • Skupina: Švýcarsko vs. Norsko – 5:2
  • Skupina: Rakousko vs. Švýcarsko – 5:6
  • Skupina: Švýcarsko vs. Česko – 2:1 s.n.
  • Skupina: Švýcarsko vs. Velká Británie – 3:0
  • Skupina: Dánsko vs. Švýcarsko – 0:8
  • Skupina: Švýcarsko vs. Kanada – 2:3
  • Skupina: Finsko vs. Švýcarsko – 1:3
  • Čtvrtfinále: Švýcarsko vs. Německo – 3:1
  • Semifinále: Kanada vs. Švýcarsko – 2:3 s.n.
  • Finále: Švýcarsko vs. Česko – vsaďte si ZDE

Švýcarská hokejová reprezentace se opírá o Genoniho i produktivní hvězdy z NHL

Jaký okamžik nasměroval Švýcary do finále? Jeho přesný čas neznáme, dal by se ale jistě vystopovat v letištních denících. Jedním ze zlomových okamžiků byl bezpochyby přílet sedmigólového kanonýra Kevina Fialy, jenž po vyřazení jeho Los Angeles z bojů o Stanley Cup stihl až třetí skupinový zápas proti Česku. Svému budoucímu finálovém soupeři rovnou poslal navštívenku v podobě vedoucí branky.

Fiala skóroval v pěti ze svých sedmi startů, bodoval dokonce v každém. S bilancí 7+6 se v bodování turnaje dělí o druhou příčku, jeho nejbližší američtí konkurenti Matt Boldy s Bradym Tkachukem už ovšem nastoupili dovolenou. Případný další zápis 27letého křídelníka posune do čela.

Turnajovou produktivitu by ale klidně mohl ovládnout obránce, švýcarský kapitán Roman Josi je díky sobotní asistenci už na 12 bodech (3+9). Tahoun Nashvillu, jenž byl i přes nepostup svého celku do play off NHL nominován na Norris Trophy pro nejlepšího zadáka, je navíc s 32 pokusy nejpilnějším švýcarským střelcem na turnaji. Elitní bek na ledě tráví přes 24 minut za večer.

Z útočníků od trenéra Patricka Fischera nejvíc prostoru dostává kapitán New Jersey Nico Hischier, jenž se za průměrných téměř 19 ice-timu odvděčil 11 body (6+5). Přičteme-li i tři trefy Nina Niederreitera, pak ty největší posily z NHL vstřelily 19 z 35 švýcarských gólů na šampionátu (54,3 %). Tak nějak vypadá definice rozdílových hráčů.

Produktivita Švýcarska na MS v hokeji 2024 (po semifinále)

  1. Kevin Fiala (F) – 13 bodů (7+6), TOI 16:42
  2. Roman Josi (D) – 12 bodů (3+9), TOI 24:22
  3. Nico Hischier (F) – 11 bodů (6+5), TOI 18:42
  4. Nino Niederreiter (F) – 7 bodů (3+4), TOI 17:19
  5. Romain Loeffel (D) – 7 bodů (2+5), TOI 14:58

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Ne všichni tahouni ovšem musí mermomocí působit za mořem. Další ze strůjců finálového tažení ve svých 36 letech nikdy neopustil domovskou NL, přesto je Leonardo Genoni lídrem brankářských statistik pražského šampionátu.

Jestliže Němci na něj ve čtvrtfinále vyslali jen 15 kotoučů, kanadská palba čítala hned 44 pokusů. Klubový spoluhráč Jana Kováře ze Zugu kryl drtivou většinu z nich, navíc lapil i čtyři trestná střílení. V součtu z šesti odchytaných duelů se dostáváme na 93,48% úspěšnost a průměr GAA 1,45. Že jsou ta čísla až strašidelná? Jednomu ex-lídrovi statistik už čeští hokejisté srazili hřebínek v semifinále.

Kromě výstavní formy maskovaného muže se před finále musíme mít na pozoru i před 30% úspěšností přesilových her – Švýcaři jich na turnaji využili již 12, druzí nejlepší Švédové se dostali pouze na osm gólů. Pozitivní je, že česká efektivita je ještě o 1,82 % vyšší.

A stejně tak kvitujeme nevalnou hru v oslabení. Západoevropští hokejisté jich totiž ubránili pouze 69,70 %, což je druhé nejslabší číslo za 59% Rakouskem. Alespoň jednou Švýcary za jejich prohřešky proti hokejovým pravidlům potrestali už čtyři soupeři v řadě. Pevně věříme, že dnes se k nim přidá další.

Sestava Švýcarska v semifinále proti Kanadě
Brankáři: Genoni (Schmid)
1. formace: Josi, Glauser – Fiala, Hischier, Niederreiter
2. formace: Siegenthaler, Kukan – Andrighetto, Thurkauf, Berstchy
✅ 3. formace: Marti, Loeffel – Herzog, Senteler, Simion
4. formace: Jung, Fora – Scherway, Haas, Ambühl
Kurzy na Švýcarsko najdete ZDE

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Hokej Švýcarsko vs. Česko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SUI - CZE

To tu ještě nebylo. Výběry Švýcarska a Česka dnes čeká již 19. vzájemný zápas na mistrovství světa (bilanci 11:7 pro ČR), avšak ještě nikdy nebyl ve hře titul šampionů.

O medaili se oba celky utkaly v roce 1998, tehdy však – na úsvitu zlaté generace – „jen“ o tu bronzovou. Nasměroval nás k ní vítězný gól Pavla Patery, nakonec jsme vyhráli 4:0. Stalo se tak v Curychu, dnes jsou v hájení domácí půdy na řadě čeští reprezentanti.

Přes více než čtvrt století starý výsledek budiž perličkou, mnohem větší vypovídací hodnotu má vyústění 18. vzájemného klání – toho z předminulého týdne. V pondělí 13. května nás Švýcaři ve skupině porazili 2:1 po nájezdech.

V základní hrací době padaly góly jen v přesilovkách, po tom Fialově ze 14. minuty se za půlkou zápasu prosadil i Stránský. Ti samí hráči skórovali i v rozstřelu, jediným dalším úspěšným exekutorem byl autor letošních 54 bodů z NHL Philipp Kurashev. Klece už tehdy hájili Dostál s Genonim, s opakováním brankářského souboje počítáme i dnes.

Potěšující je, že na led dnes vyjedou také dva ze čtyř nejproduktivnějších Čechů ve vzájemných soubojích. Krok s Červenkou (2+3) a Kubalíkem (3+1) drží pouze Jakub Voráček (1+5) s Pavlem Kubinou (0+5). Posledně dva jmenovaní už svou bilanci nerozšíří, další body dvou aktuálních spoluhráčů ale mohou mít tu nejvyšší cenu – cenu zlata.

Zápasy Česko vs. Švýcarsko na MS v hokeji: výsledky

  • MS 2018: Česko vs. Švýcarsko – 5:4 s.n. (skupina)
  • MS 2019: Česko vs. Švýcarsko – 5:4 (skupina)
  • MS 2021: Česko vs. Švýcarsko – 2:5 (skupina)
  • MS 2023: Česko vs. Švýcarsko – 2:4 (skupina)
  • MS 2024: Švýcarsko vs. Česko – 2:1 s.n. (skupina)
  • MS 2024: Švýcarsko vs. Česko – vsaďte si ZDE

sipka Kompletní vzájemnou bilanci Česka a Švýcarska najdete ZDE

ŠVÝCARSKO VS. ČESKO - STATISTIKY TÝMŮ NA MS HOKEJ 2024
📈Statistika 🇨🇭Švýcarsko 🇨🇿Česko
Bilance 6-2-0-1 6-1-2-0
Skóre 35:15 34:17
Střelba 13,16 % (35/266) 11,81 % (34/254)
Přesilovky 30,00 % (12/40) 31,82 % (7/22)
Oslabení 69,70 % (23/33) 80,00 % (20/25)
Trestné minuty 89 74
Live kurzy na finále SUI vs. CZE najdete ZDE

MS v ledním hokeji 2024: Česko vs. Švýcarsko živě, tip na výsledek (termín 26. května, MS 2024 hokej Praha, finále play-off)

Od posledního vítězství Česka nad Švýcarskem na MS v ledním hokeji uplynulo už pět let, Eisgenossen nás navíc výsledkem 2:1 porazili i v přípravném utkání na brněnské zastávce Euro Hockey Tour. Nezbývá než doufat, že třetí vzájemný zápas v květnu už skončí naším vítězstvím. Motivace nemůže být vyšší, Češi se dnes – a navíc doma, v Praze – mohou po 14 letech vrátit na světový trůn.

Termín a místo finále: 26. 5. 2024 od 20:20, O2 arena, Praha

Pevně věříme, že nejnavštěvovanější šampionát v historii skutečně zakončí poslech české hymny. Nic snadného ale na naše reprezentanty nečeká, Švýcarsko ve finále není náhodou a šance obou celků vidíme vyrovnaně.

V tom případě nás u Fortuny zaujaly kurzy na střelce, vždyť rozdílových hráčů se bude po ledě O2 areny prohánět nespočet. Nikoho ovšem neobklopuje taková hvězdná aura jako naše číslo 88. Dnešek by mohl – a měl – patřit právě jemu.

Opožděný příjezd Davida Pastrňáka českému týmu dodal sebevědomí, na střelecký i bodový příspěvek našeho nejlepšího hráče ovšem zatím čekáme. Za dosavadní tři utkání a celkových 70 střídání se Pasta dostal ke 12 střelám. Při jeho talentu je jen otázkou času, kdy některá z nich skončí v síti. Když navíc byla medaile ve hře naposledy, havířovský rodák předloni Američany v souboji o bronz sestřelil hattrickem. Myslíme si, že před vyprodanou O2 arenou se prosadí minimálně jednou – v kurzu 3,20 na trefu jednoho z nejlepších kanonýrů světa vidíme value.

TIP: David Pastrňák dá gól sipka Vsadit u Fortuny

Tip na hokej: MS 2024 - Česko vs. Švýcarsko, finále (26. 5., Praha)

Finále MS 2024: Kde dnes sledovat živě hokej Česko vs. Švýcarsko v online live streamu a v TV vysílání?

První finále po 14 letech, příležitost obohatit medailovou sbírku samostatné české reprezentace o již sedmé zlato. Jen málokdo bude na dnešní večer řešit jiný program, finále MS 2024 Česko vs. Švýcarsko můžete od 20:20 sledovat živě v přímém přenosu na stanici ČT Sport, případně v online live streamu na ČT sport Plus.

Průběh titulového duelu vám přiblíží také live rozhraní Fortuny s grafickým trackerem a užitečnými statistikami. Ať už budete kdekoli, můžete se bavit také u live sázek – a pokud u Fortuny ještě nemáte konto, nejstarší česká sázkovka vám k registraci přidá štědrý bonus zdarma. Držte palce, přejeme vám příjemnou zábavu.

Zápas Česko vs. Švýcarsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: neděle 26. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: mírným favoritem jsou Češi, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čeští hokejoví reprezentanti slaví vítězství na MS v hokeji 2010, kde Česko svou bilanci z MS rozšířilo o šestý titul mistrů světa

Všechny zápasy Česka na MS v hokeji: výsledky, střelci, historie

Slavná vítězství, památné góly. V kompletní bilanci Česka na 🏅 MS v hokeji najdete všechny výsledky, střelce a další zajímavosti.

Avicii Arena ve Stocholmu bude hostit finále MS v hokeji 2025

Kde bude MS v hokeji 2025 – termín, stadiony, skupiny

Kdy a kde bude příští MS v hokeji? Podívejte se, kdo bude hostit mistrovství v letech 2025, 2026, 2027 a 2028.

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.