Finsko vs. Švýcarsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Na závěr základních skupin uvidíme pořádné drama. Finsko ještě nemá jistý postup do čtvrtfinále MS v hokeji 2024, večer tedy potřebuje bodovat proti Švýcarsku. Dokážou Finové odvrátit nevídanou blamáž? Sledujte strhující duel od 20:20 v live streamu zdarma.

VÝSLEDEK: Finsko vs. Švýcarsko 1:3. Po bezgólové úvodní třetině se za Švýcary ve 26. a 28. minutě trefili Fiala s Glauserem. Innala pak sice ve 38. minutě v přesilovce snížil, ostatních 15 finských střel ale pochytal Schmid. Švýcarskou pojistku pak v 57. minutě přidal Fiala. Ve čtvrtfinále se Švýcarsko střetne s Německem, Finové v severském derby vyzvou Švédy. Čtvrtfinále MS 2024 sledujte živě ZDE.

Živý přenos Informace, kurzy
Finsko
Švýcarsko H2H Tip

Hanne Björninen, Pekka Jormakka a Saku Mäenalanen slaví důležitý první gól Finska v zápase s Dánskem na MS v hokeji 2024 Foto: Profimedia / IMAGO

MS v hokeji 2024, skupina: Finsko vs. Švýcarsko dnes živě v TV i online live stream

Poslední den základních skupin nabízí neočekávané drama. Finové budou překvapivě vyhlížet polední zápas Rakouska s Velkou Británií. Pokud v něm Rakušané získají tři body, pak Suomi budou muset večer dostat zápas proti Švýcarům minimálně do prodloužení.

V opačném případě by Finové chyběli mezi top osmičkou MS v hokeji, což se jim nestalo od roku 1939! Sledujte, jak si poradí s touto svízelnou situací v úterý 21. května 2024 od 20:20.

sipka Sledujte zápas Finsko vs. Švýcarsko na MS 2024 živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Finsko vs. Švýcarsko (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Poslední zápas pražské skupiny na MS v ledním hokeji 2024 může ještě pořádně zamíchat dvojicemi pro play off. Finsko se bude snažit zachránit svou reputaci, Švýcarsko se může z třetího místa posunout na druhou příčku.

Bookmakeři vypsali zápas Finsko vs. Švýcarsko prakticky rovnocenné kurzy, liší se pouze o pár setin. Kurzy sázkové kanceláře Tipsport tak vnímají dnešní utkání jako naprosto otevřené.

Pokud se Finům podaří po 60 minutách uhrát alespoň remízu (3,85), zajistí si postup do čtvrtfinále bez ohledu na výsledky ostatních duelů posledního hracího dne ve skupinách.

Sázkaři ale o něco více věří Švýcarsku, v úterý ráno tvořily až 54 % náběru Tipsportu sázky na vítězství Švýcarů v základní hrací době.

Kurzy Tipsportu na hokej Finsko - Švýcarsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Finsko 2,53 | remíza 3,85 | Švýcarsko 2,47
  • Vítěz do rozhodnutí: Finsko 1,92 | Švýcarsko 1,88
  • 4,5 gólu: více 1,51 | méně 2,56
  • 5,5 gólu: více 2,47 | méně 1,54
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Finsko vs. Švýcarsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 21. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Tipsportu: 3,44 – 4,38 – 1,84
📺Živý přenos: TV Tipsport, ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Finsko si může postup uhrát samo, přesto bude s napětím sledovat polední utkání Rakouska

První opravdovou zkoušku nervů na letošním šampionátu Finové zvládli. V pondělí večer sice hráli s Dány dvě třetiny bez branek, ale Björninen a Rissanen uklidnili fanoušky v modrobílých dresech brzy po poslední výměně stran. Finsko nakonec vyhrálo 3:1, což znamená, že má postup ve vlastních rukou.

Před posledním dnem drží Suomi náskok tří bodů na Rakousko, se kterým má ovšem negativní tie-breaker. Obdržený gól 0,2 sekundy před koncem ještě může Finy přijít velmi draho.

Jak může Finsko postoupit do čtvrtfinále MS 2024?

  1. Rakousko neporazí V. Británii po 60 minutách – automatický postup Finska
  2. Rakousko porazí V. Británii po 60 minutách, Finsko neprohraje se Švýcarskem po 60 minutách

Rakousko totiž už od 12:20 nastoupí proti sestupující Velké Británii. A pokud vyhraje, dostane se minimálně dočasně na čtvrtou příčku. Vzhledem k výkonům Rakušanů tomuto scénáři výrazně věří i bookmakeři (kurz 1,18).

V tu chvíli by byla řada na Finech. Ti by předně odvraceli vlastní nevídanou blamáž. Postup do čtvrtfinále je pro Skandinávce povinností, jinak se současní reprezentanti zapíšou do národní hokejové historie nejhorším výsledkem na MS od roku 1939.

Finsku ale stačí i jediný bod, aby si zajistilo čtvrté místo a výlet do Ostravy ke čtvrtfinálovému derby proti Švédsku. Večer to tedy bude především další zkouška nervů, ale k tomu i hokejových dovedností.

Finové se na šampionátu herně velmi trápí, jedinými vyloženě světlými momenty byly určité pasáže zápasu s Kanadou, který přesto skončil prohrou Suomi.

Výsledky Finska na MS v hokeji 2024

  • Finsko vs. Česko – 0:1 sn. (10. května)
  • Finsko vs. Velká Británie – 8:0 (12. května)
  • Finsko vs. Norsko – 4:1 (13. května)
  • Finsko vs. Rakousko – 2:3 (16. května)
  • Finsko vs. Kanada – 3:5 (18. května)
  • Finsko vs. Dánsko – 3:1 (20. května)
  • Finsko vs. Švýcarsko – sledujte živě ZDE
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI FINSKA NA MS 2024
Hráč Body Ice time
✅ Oliver Kapanen (F) 6 (6+0) 14:01
✅ Jesse Puljujärvi (F) 5 (3+2) 15:55
✅ Oliwer Kaski (D) 5 (0+5) 15:33
✅ Jere Innala (F) 4 (1+3) 17:04
✅ Ahti Oksanen (F) 4 (0+4) 14:24
Kurzy na Finsko najdete ZDE

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Švýcaři pojedou na čtvrtfinále do Ostravy, přestože ještě mohou obsadit 2. místo ve skupině

Také pro Švýcary může být večerní zápas důležitý, a to nejen z důvodu, že mají šanci už před play off vyřadit z boje o medaile jednu z předních hokejových zemí. Především jde o vlastní nasazení Švýcarska do čtvrtfinále.

To už má mužstvo Patricka Fischera dávno jisté, ale po těsné prohře s Kanadou zároveň Švýcarsko ví, že skupinu A nevyhraje. Zcela jistě v ní obsadí horší pozici než Javorové listy, což nevyhnutelně znamená stěhování do Ostravy.

Švýcarsko se cestě nevyhne ani v případě, že nakonec obsadí druhé místo ve skupině. Domácí český tým totiž zcela jistě odehraje čtvrtfinále v O2 Areně, výhoda pořadatele je v tomto směru neoblomná.

Pořád ale může být velký rozdíl v tom, který soupeř bude na druhém konci republiky čekat na Švýcary jako na čtvrtfinálové protivníky. Jisté je, že Švýcaři se v klíčovém utkání vyhnou Švédsku. Před úterními zápasy jsou ale ve hře ještě tři alternativy:

Možní soupeři Švýcarska ve čtvrtfinále MS 2024

  • USA
  • Německo
  • Slovensko

O nasazení Švýcarska může rozhodnout už odpolední zápas Česka s Kanadou. Pokud by Češi s Pastrňákem vyhráli za tři body, zcela jistě by Švýcaři postoupili ze třetí pozice bez ohledu na večerní zápas s Finskem.

Jakýkoli jiný výsledek Česka dá Švýcarům šanci zabojovat o postup z druhé pozice. Hvězdný výběr v čele s Josim, Hischierem a Fialou by se určitě rád vyhnul zejména Spojeným státům, proti ostatním čtvrtfinálovým soupeřům by byl nepochybně favoritem.

sipka Kanadské bodování MS v hokeji 2024

Výsledky Švýcarska na MS v hokeji 2024

  • Švýcarsko vs. Norsko – 5:2 (10. května)
  • Švýcarsko vs. Rakousko – 6:5 (12. května)
  • Švýcarsko vs. Česko – 2:1 sn. (13. května)
  • Švýcarsko vs. Velká Británie – 3:0 (15. května)
  • Švýcarsko vs. Dánsko – 8:0 (18. května)
  • Švýcarsko vs. Kanada – 2:3 (19. května)
  • Švýcarsko vs. Finsko – sledujte živě ZDE
NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI ŠVÝCARSKA NA MS 2024
Hokejista Body Ice-time
✅ Roman Josi (D) 11 (3+8) 23:55
✅ Nico Hischier (F) 10 (5+5) 18:01
✅ Kevin Fiala (F) 7 (4+3) 15:20
✅ Romain Loeffel (D) 5 (2+3) 15:45
✅ Andres Ambühl (F) 5 (0+5) 13:17
Kurzy na Švýcarsko najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Finsko vs. Švýcarsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance FIN - SUI

Je to možná překvapivé, ale Finsko a Švýcarsko spolu na MS v hokeji v posledních letech nehrajou příliš často. Poslední vzájemný zápas na šampionátu sehrály tyto reprezentace ve čtvrtfinále MS 2018.

Tehdy Švýcaři vyhráli 3:2 a posléze došli až do finále. Byly u toho i největší osobnosti současného švýcarského výběru – Genoni, Josi, Niederreiter, Fiala, Andrighetto a další. Paradoxně to byl naopak jediný šampionát za posledních 20 let, na kterém chyběl veterán Ambühl.

Finsko vs. Švýcarsko: Výsledky na MS v hokeji

  • Švýcarsko vs. Finsko – 0:2 (MS 2007, skupina)
  • Finsko vs. Švýcarsko – 5:2 (MS 2012, skupina)
  • Finsko vs. Švýcarsko – 3:2 sn. (MS 2014, skupina)
  • Švýcarsko vs. Finsko – 2:3 pp. (MS 2017, skupina)
  • Finsko vs. Švýcarsko – 2:3 (MS 2018, čtvrtfinále)
  • Finsko vs. Švýcarsko – sledujte live zde (MS 2024, skupina)

V aktuální sezoně se Švýcaři a Finové čtyřikrát potkali na přípravných turnajích Euro Hockey Tour. Tam ovšem nenastupují hokejisti z NHL, s aktuální švýcarskou soupiskou na MS v hokeji jsou tedy tyto sestavy a výsledky neporovnatelné.

Švýcarsko vs. Finsko v Euro Hockey Tour 2023/24:

  • Karjala Cup: Švýcarsko vs. Finsko – 0:4
  • Švýcarské hokejové hry: Švýcarsko vs. Finsko – 3:4 pp.
  • Beijer Hockey Games: Finsko vs. Švýcarsko – 4:2
  • Betano Hockey Games: Švýcarsko vs. Finsko – 1:3

MS v ledním hokeji 2024: Finsko vs. Švýcarsko, tip na výsledek (termín 21. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Ve večerním zápase pravděpodobně Finsku půjde o čtvrtfinálovou účast, a tak se dá očekávat, že k utkání Suomi přistoupí s maximální ostražitostí. Očekáváme, že předvedou zejména precizní defenzivní výkon, na němž obvykle staví svou hru proti silným protivníkům.

  • Datum a čas zápasu: 21. 5. 2024 od 20:20

Švýcaři se asi nepoženou úplně zběsile do útoku, přestože mají v týmu spoustu ofenzivních hvězd. Myslíme si, že první třetina by mohla skončit remízou, a tak zkusíme sázku v kurzu 2,55.

TIP: Remíza po 1. třetině sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu

Tip na Finsko vs. Švýcarsko na MS v hokeji 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Finsko - Švýcarsko v online live streamu a v TV vysílání?

Česká televize upřednostnila zápas Slovenska se Švédskem, ale o napínavý duel Finsko vs. Švýcarsko určitě nepřijdete – můžete jej sledovat živě v online streamu na TV Tipsport ZDE.

Tipsport navíc dává novým zákazníkům vstupní bonus v hodnotě 500 Kč. Zaregistrujte se a vyzvedněte si odměnu, kterou můžete využít například na sázky na MS v hokeji. Ve výběru kurzů najdete všechny zápas a to i v LIVE rozhraní, kde si můžete vsadit v průběhu hry.

Zápas Finsko vs. Švýcarsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: neděle 21. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: utkání nemá favorita, kurzy zde
  • Kde sledovat online na internetu: TV Tipsport

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jak a kde sázet na hokej – průvodce sázením od založení účtu až po typy kurzů

Jak sázet na hokej – tipy na kurzové sázení online

Chcete si vsadit na hokej a nevíte jak a kde? Podívejte se na návod k sázení – od založení účtu až po jednotlivé typy sázek a kurzů na...

Avicii Arena ve Stocholmu bude hostit finále MS v hokeji 2025

Kde bude MS v hokeji 2025 – termín, stadiony, skupiny

Kdy a kde bude příští MS v hokeji? Podívejte se, kdo bude hostit mistrovství v letech 2025, 2026, 2027 a 2028.

Medaile pro MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Medailisté z MS v hokeji: Vítězové, tituly, pořadí národů

Medaile 🏅 z MS v hokeji. Kdo a kdy je vyhrál, která země vede medailové pořadí národů? Podívejte se kompletní přehled vítězů MS.