Hodnocení nominace českého týmu na MS v hokeji 2024

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Radim Rulík se v neděli večer podíval do papíru a ponurým hlasem přečetl 26 jmen. Čeští fanoušci tak znají hráče, kterým budou fandit na domácím MS v hokeji. Doufejme, že s větší energií, než kterou měla právě nominační tisková konference. Národní tým bude potřebovat podporu diváků snad víc než kdy dříve, podle našeho hodnocení mu totiž leccos chybí...

Známkování
BrankářiObranaÚtok
Celkové hodnocení nominace

Radan Lenc a Ondřej Beránek se dostali do nominace na MS v hokeji 2024 Foto: ČTK / Kubeš Slavomír

Hodnocení nominace Česka na MS v hokeji 2024 podle HokejZpravy.cz

Už dlouho dopředu bylo jasné, že trenérský tým čeká při výběru hokejistů velký rébus. Rozdílových hokejistů v NHL nám ubývá, ti nejlepší postupují v play off.

A v šatně národního týmu navíc zůstávalo až do posledního přípravného utkání spoustu hráčů. Kromě brankářů neměl nikdo nic jisté, až do Rulíkova oznámení šlo vymýšlet potenciální soupisku na sto způsobů.

Spekulovat už ale nemusíme. Trenér a asistenti ukázali na hráče, na které vsadí. A tak se ještě před šampionátem zaměříme na českou nominaci a zhodnotíme její přednosti a slabiny.

sipka MS v hokeji 2024 – program a výsledky

Známkování českého týmu na mistrovství světa: brankáři, obrana, útok

Nejprve jsme se podívali na jednotlivé pozice jako na celek. Podobně jako ve škole jsme oznámkovali výběr hráčů na dané posty.

Mezi třemi tyčemi měl Rulík poměrně příjemnou volbu – v NHL je to momentálně jediná pozice, v níž máme přetlak směrem do národního týmu.

Pak se ovšem začíná smrákat. Mezi bruslaři nám zkrátka chybí kvalita, kterou se pyšní ostatní hokejové země. A bohužel musíme dodat, že ani samotná nominace nás nepřesvědčila o tom, že by Češi měli v Praze patřit mezi favority.

Známkování nominace ČR na MS v hokeji
Redaktor Gólmani Obrana Útok
O. Balíček 1 3 4
J. Koreš 1- 3 4-
J. Kukrál 1 2- 4
K. Tkadlec 1- 3- 4

sipka Nominace všech týmů na MS v hokeji 2024

Brankáři na MS v hokeji 2024 – známkování (1, 1-)

Aby mělo Česko šanci uspět, musí mít v brankovišti velkou jistotu. Trojice Petr Mrázek, Lukáš Dostál a Karel Vejmelka k tomu má solidní předpoklady. Trenéři dali důvěru gólmanům z NHL a redakce HokejZpravy.cz toto rozhodnutí kvituje.

Dost bylo dřívějších taškařic okolo master planů, ze kterých nám vstávají vlasy na hlavě i po roce. Tentokrát máme tři brankáře pravidelně testované nejlepšími střelci na světě. Jejich volba je zcela logická, o nikom jiném se reálně uvažovat nedalo.

„Nemělo cenu čekat, jestli bude po 1. kole play off volný David Rittich, který by jinak do nominace určitě patřil,“ říká Jan Kukrál, který během sezony sledoval výkony českých gólmanů v zámoří v naší pravidelné rubrice Týden v NHL.

Obránci na MS v hokeji 2024 – známkování (2-, 3, 3-)

Dostáváme se k prvním problémům. Z české obrany nejde strach (s výjimkou Radka Gudase). Na modré čáře postrádáme kreativitu směrem dopředu, v nominaci jsou navíc někteří hráči, jejichž současná forma je přinejmenším diskutabilní.

Čtyři beci jsou starší 33 let, pátý Jakub Krejčík oslaví třiatřicítku měsíc po mistrovství. Přitom zrovna mezi D-many má český hokej i několik zajímavých talentovaných hráčů. Při výběru zjevně rozhodovala zkušenost nad odvahou, jediným mladíkem mezi obránci je David Špaček.

Naší redakci chybí v nominaci především nejproduktivnější obránce extraligy Jiří Ticháček. Národní tým v této oblasti přitom strádá, s podporou ofenzivy to asi nebude příliš horké. „Chybí mi tam druhý bek, který bude schopen řídit přesilovku,“ poznamenává Kamil Tkadlec.

OBRANA NA MS: KOHO BYCHOM VZALI A KOHO VYŘADILI
Redaktor Koho vyřadit Koho vzít
O. Balíček J. Ščotka J. Ticháček
J. Koreš M. Kempný
J. Ščotka
F. Král
J. Ticháček
J. Kukrál J. Ščotka
D. Špaček
F. Král
J. Ticháček
K. Tkadlec L. Hájek
J. Ščotka
F. Král
J. Ticháček

Útočníci na MS v hokeji 2024 – známkování (4, 4-)

A jsme u největšího průšvihu této nominace. Výběr útočníků naši redakci zaskočil, a bez obalu musíme říci, že velmi negativně.

Už na Betano Hockey Games se ukázalo, že náš tým tlačí bota především v zakončení. Trenéři ovšem i tak vyřadili z nominace hokejisty, kteří mají na poměry národního týmu nadstandardní střelu.

Místo toho se do MS opět pustíme se soupiskou, která na vrcholné akci není konkurenceschopná, bavíme-li se o technických dovednostech. Jenže ty jsou zcela zásadní, hokejový šampionát není veřejné bruslení, nestačí jen hrát srdcem.

Navzdory tomu byli opomenuti hráči, kteří dokážou v útočné třetině udělat rozdíl. Jediným ryzím střelcem na soupisce zůstává Dominik Kubalík.

„Útok je naší největší slabinou, na nejkvalitněji obsazeném MS za poslední roky budeme mít velký problém se prosadit,“ říká Ondřej Balíček.

ÚTOK NA MS: KOHO BYCHOM VZALI A KOHO VYŘADILI
Redaktor Koho vyřadit Koho vzít
O. Balíček O. Beránek
D. Kämpf
P. Kousal
R. Lenc
F. Chlapík
T. Nosek
J. Rychlovský
J. Vrána
F. Zadina
J. Koreš O. Beránek
P. Kousal
R. Lenc
M. Stránský
F. Chlapík
J. Rychlovský
J. Vrána
F. Zadina
J. Kukrál O. Beránek
P. Kousal
M. Kovařčík
R. Lenc
F. Chlapík
J. Vrána
F. Zadina
R. Zohorna
K. Tkadlec O. Beránek
M. Kovařčík
R. Lenc
L. Sedlák
M. Stránský
T. Nosek
J. Rychlovský
J. Vrána
F. Zadina

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Celkové zhodnocení výběru hráčů do národního týmu na MS v hokeji 2024

Až samotný šampionát ukáže, jestli vybraná soupiska může obstát v soubojích s nejsilnějšími evropskými a zámořskými celky.

Pro Česko představuje MS 2024 v Praze a Ostravě nejdůležitější akci za posledních devět let. Že bude domácí tým pod obrovským tlakem už dlouho před prvním zápasem, to musí přijmout všichni aktéři.

Nikdo se nemůže divit okamžitému rozčarování fanoušků. Během přípravných turnajů došlo k několika protichůdným krokům, které rozhodně nepřispěly k tomu, aby národní tým dodal veřejnosti důvody k optimismu.

I proto je hodnocení redaktorů HokejZpravy.cz velmi přísné...

Ondřej Balíček – hodnocení nominace na MS v hokeji 2024

„Taková nominace na velkém turnaji neobstojí. Góly, pro které fanoušci neuvěřitelně rychle vykoupili vstupenky na české zápasy, očekávat nelze. Rozhodnutí nevzít na MS šikovné střelce jako Rychlovského či Vránu vnímám jako vysoce kontroverzní. Nelze než věřit Rulíkovu instinktu a zkušenostem, přesto mi přijde, že nový trenér hned při první příležitosti dává hlavu na špalek – a ostří je nebezpečně nízko.“

Jan Koreš – hodnocení nominace na MS v hokeji 2024

„Nominace je pro mě velkým zklamáním, jde o jednu z nejslabších soupisek, co jsme kdy měli. V týmu jsou hráči, kterým chybí nadstandard potřebný pro vrcholnou reprezentační akci. V přípravě jsme se trápili v zakončení, přesto opomíjíme hokejisty, kteří umí střílet góly. Místo nich opakovaně sázíme na jména, která na mezinárodní úroveň nestačí.“

Jan Kukrál – hodnocení nominace na MS v hokeji 2024

„Asi nikdo si po snovém startu reprezentační sezóny nedovedl představit, jaké rozpaky budeme před MS pociťovat. Česko na velkých turnajích tradičně drtí ofenzivní nemohoucnost, přesto Radim Rulík vyškrtnul z nominace Chlapíka, Zadinu či Vránu, a nevzal ani produktivní beky Ticháčka s Králem. Vzhledem k neustále zdůrazňované důležitosti testování hráčů pak působí bizarně přílet zcela neozkoušeného Davida Kämpfa, který měl přitom v NHL špatný ročník a v Torontu ho potkalo i vyřazení ze sestavy.“

Kamil Tkadlec – hodnocení nominace na MS v hokeji 2024

„Mám z toho hodně špatný pocit. Za mě reálně hrozí, že nejhorší umístění v dějinách české repre z loňského MS jsme schopni ještě ‚překonat‘ a poprvé nepostoupit do čtvrtfinále. Ještě více mě ale štve to, že jsem měl pocit, že je u reprezentace konečně trenér, který vidí ty stále více se rozevírající nůžky mezi zámořím a Evropou. Jenže pak přijde nominace, a namísto Vrány a Noska jedou Beránek a Lenc. A vynechat dva největší prospekty Rychlovského a Ticháčka? To bylo řečí, jak budeme dávat příležitost mladým hráčům.“

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika).

Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Kdo z NHL posílí reprezentační týmy na MS? V pravidelně aktualizovaném článku se dočtete, kteří hráči dorazí do Prahy a Ostravy.

Čeští hokejoví reprezentanti slaví vítězství na MS v hokeji 2010, kde Česko svou bilanci z MS rozšířilo o šestý titul mistrů světa

Všechny zápasy Česka na MS v hokeji: výsledky, střelci, historie

Slavná vítězství, památné góly. V kompletní bilanci Česka na 🏅 MS v hokeji najdete všechny výsledky, střelce a další zajímavosti.

Trenér českého národního týmu Radim Rulík na tréninku uděluje pokyny svým svěřencům

Radim Rulík: profil, trenérská kariéra, úspěchy

Jakých úspěchů dosáhl a kde všude působil Radim Rulík? Přečtěte si kariérní profil trenéra českého hokejové reprezentace.