Kanada vs. Dánsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Pražskou základní skupinu A čeká střetnutí dvou zatím 100% týmů. Kanaďané s dvougólovým přispěním Connora Bedarda přehráli Velkou Británii, Dánové si bez obtíží poradili s Rakouskem. Kdo na body dosáhne dnes? Utkání Kanada vs. Dánsko sledujte živě od 16:20.

Živý přenos Informace, kurzy
Kanada
Dánsko H2H Tip

Kanadský hokejista Connor Bedard v prvním utkání na MS v hokeji 2024 vstřelil dva góly, dnes sledujte zápas Kanada - Dánsko Foto: Profimedia/ IMAGO

MS v hokeji 2024, skupina: Kanada vs. Dánsko dnes živě v TV i online live stream

Generační talent, před třetím hracím dnem navíc i jeden z nejlepších střelců turnaje. Connor Bedard na sebe poutá zaslouženou pozornost, um největší hvězdy MS v hokeji 2024 si dnes můžete vychutnat i vy. Utkání Kanada vs. Dánsko startuje v 16:20, sledujte ho živě v přímém přenosu na ČT Sport, případně v online live streamu na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji s bonusem za registraci ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Kanada vs. Dánsko (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Uřadující světoví šampioni z Kanady do Mistrovství světa v hokeji 2024 vstoupili v sobotu, kdy porazili Velkou Británii 4:2. Do tabulky tak podle očekávání zapsali tři body a výsledkově zatím potvrzují roli největšího favorita pražské základní skupiny A.

Také Dánové svou turnajovou pouť zahájili včera, na kontě mají jednoznačné vítězství 5:1 nad Rakouskem. Podobný výsledek je příjemným povzbuzením před dalšími těžkými bitvami – a také důkazem, že Seveřané se letos hodlají srdnatě porvat o čtvrtfinále. Naposledy si v něm zahráli před osmi lety.

Jakýkoli bodový zisk proti kolébce by takové snaze výrazně pomohl, Kanada je nicméně jasným favoritem dnešního střetnutí.

Například v nabídce Sazkabetu je na výhru zámořského celku v základní hrací době vypsán kurz 1,12, což po přepočtu odpovídá 89% pravděpodobnosti. Remíze připadl kurz 8,50 a klasickou jedničku na vašem tiketu doprovodí kurz 13,00 – v zápise o utkání jsou jako domácí vedeni právě Dánové.

Kurzy Fortuna na hokej Dánsko vs. Kanada na MS 2024:

  • 1/0/2: Dánsko 13,00 | remíza 8,50 | Kanada 1,12
  • Vítěz do rozhodnutí: Dánsko 8,00 | Kanada 1,05
  • 5,5 gólu v zápase: více 1,63 | méně 2,15
  • Oba týmy dají gól: ano 1,26 | ne 3,40
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Dánsko vs. Kanada na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 12. 5. 2024, 16:20
🌍Kde: O2 arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Sazkabetu: 13,00 – 8,50 – 1,12
📺Živý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

Kanada se proti Britům rozjížděla pomalu, Bedard divákům poslal první dvě navštívenky

Historičtí rekordmani, obhájci titulu – ale také tým, který ve svém prvním vystoupení na MS 2024 zrovna neoslnil. Při sobotní výhře 4:2 nad Velkou Británií sice favorit zvítězil, ovšem nikoli rozdílem třídy, jak mnozí očekávali.

Ba co více, odhodlaní Britové kolébce hokeje především v první polovině zápasu pořádně zatápěli. Právě oni šli zásluhou Liama Kirka do vedení jako první; ve třetí minutě ještě trefu nejlepšího kanonýra MS 2021 rozhodčí odvolali po trenérské výzvě, přesilovkový gól z osmé minuty už byl ale právoplatný.

Javorové listy na něj okamžitě odpověděly, pittsburghský útočník Michael Bunting přesně pálil z kraje útočného pásma. Do šaten se šlo za překvapivého stavu 1:1, vedení se Kanada ujala až ve 26. minutě. Mistr světa z roku 2021 Brandon Hagel v otočce ze vzduchu trefil poletující puk po nahození Olena Zellwegera.

sipka Vše o kanadském týmu na MS najdete ZDE

Tohle měla být trefa, která definitivně zlomí britský odpor – namísto toho ovšem favority čekaly nejtěžší minuty v utkání. Během své druhé přesilové hry ostrovní hokejisté uzamkli Kanaďany v jejich obranné třetině, bránící čtyřka se dostala na pokraj svých sil. Brankář St. Louis Joel Hofer i jeho spoluhráči nicméně drtivý tlak ustáli, od druhé půlky už utkání kontrolovali.

A publikum se tak nakonec dočkalo i gólů od muže, jenž je největší diváckým magnetem turnaje. Connor Bedard svůj debut na MS okořenil dvěma góly; ve 32. číslo 98 z jízdy nekompromisně uklidilo do sítě odražený puk, za čtyři minuty pak s podobnou jistotou zakončilo pohlednou souhru čtvrté formace, když útočníkovi Chicaga před prázdnou klec předložil puk Nick Paul.

Ačkoli Kanada z tříbrankového náskoku v 49. minutě kus ztratila, výraznější drama v koncovce odmítla. Tři body za vítězství jsou doma, ačkoli bruslařské nasazení javorových listů mělo ke 100 % daleko. Je ovšem evidentní, že kanadský výběr se teprve sehrává – a rozehrává.

Nejvytěžovanější hráči Kanady proti Velké Británii

  1. Bowen Byram (D) – čas na ledě 20:15, 24 střídání (0+1)
  2. Colton Parayko (D) – čas na ledě 19:58, 23 střídání (0+0)
  3. Damon Severson (D) – čas na ledě 18:07, 21 střídání (0+0)
  4. Jamie Oleksiak (D) – čas na ledě 17:18, 19 střídání (0+0)
  5. Kaiden Guhle (D) – čas na ledě 17:02, 21 střídání (0+1)

Potenciál pro zlepšení vidíme především ve speciálních formacích, hra v oslabení se Kanadě hrubě nedařila a nechybělo mnoho, aby předčasným návratem vyloučeného hokejisty skončily oba tresty.

Na druhou stranu je evidentní, že směrem dopředu jsou ambice na zisk 29. mistrovského titulu oprávněné. Nominovaní hráči před startem play off NHL v elitní lize letos dohromady vstřelili 309 gólů, v prvním společném utkání na MS proměnili čtyři z 34 střeleckých pokusů (11,76 %).

Nejpilnější střelec je zároveň tím nejúspěšnějším, za své dva góly ze čtyř střel byl Bedard zvolen hráčem zápasu.

Vycházející hvězdě světového hokeje se tak podařilo navázat na úchvatné výkony z juniorské kategorie – na šampionátech dvacítek jednička loňského draftu ve 14 zápasech dala 13 gólů, v kategorii dospělých se po debutu drží na průměru dvou tref za večer.

Bude tomu tak i po dnešku? Bedardovi to v řadě s Paulem na centru a Buntingem na křídle náramně sedlo, čtvrtá formace si hlasitě řekla o povýšení. Hlavní trenér André Tourigny nicméně své útočníky zatěžoval celkem rovnoměrně – a byl to ostatně právě Paul, kdo si s ice-timem 16:55 zahrál nejvíc.

Sestava Kanady ve včerejším utkání s Velkou Británií (4:2)

  • Brankáři: Hofer (Daws)
  • Obrana: Power, Parayko - Byram, Oleksiak - Guhle, Severson - Zellweger
  • Útok: Tanev, McBain, Mercer - Mangiapane, Cozens, Guenther - Hagel, Dubois, McCann - Bunting, Paul, Bedard - Greig

sipka Bavte se při MS v hokeji: Mistrovská tipovačka o skvělé ceny

Sazkabet MS v hokeji 2024: Získejte bonus 500 Kč k registraci

Dánsko si i bez největších hvězd poradilo s Rakouskem, Blichfeld je na třech bodech

Vloni 6:2, tentokrát o jednu branku skromnější na obou stranách skóre. Dánové se s Rakušany na mistrovství světa utkali druhým rokem v řadě, ve svém prvním vystoupení na MS 2024 zvítězili přesvědčivě 5:1.

Žádná vydřená otočka jako v případě pozdějšího českého střetnutí s Nory, Dánové za cennou výhrou jistě kráčeli už od úvodního dějství.

Ve 14. minutě je poprvé na turnaji poslal do vedení Markus Lauridsen, v 17. minutě Frederik Storm ve vlastním oslabení potrestal špatnou rakouskou rozehrávku a zvýšil na 2:0. Dánský gólman Frederik Dichow sice 25 sekund před první sirénou inkasoval, ve zbytku zápasu už byl ovšem bezchybný.

Seveřané tak mohli těžit ze své rostoucí střelecké převahy, když ve druhé části soupeře přestříleli v poměru 12:6 a ve třetím třetině se nůžky rozevřely dokonce na 12:3. Konečný poměr střel 34:17 se zákonitě promítil i do skóre.

A podobně jako Kanaďané v Bedardovi, také Dánové našli v Joachimu Blichfeldovi dvougólového střelce.

Loňský šampion švédské SHL s Växjö nejprve v 39. minutě propálil rakouského gólmana Davida Madlenera ukázkovým one-timerem z kruhu, načež minutu před koncem – už za stavu 4:1 – v přesilovce doklepával odražený kotouč. K tomu si ještě Blichfeld připsal asistenci u úvodního gólu, s bilancí 2+1 se tak před začátkem nedělního turnajového kola dělí o třetí příčku v kanadském bodování MS.

Nejvytěžovanější hráči Dánska proti Rakousku

  1. Markus Lauridsen (D) – čas na ledě 22:27, 27 střídání (1+0)
  2. Nicholas Jensen (D) – čas na ledě 20:41, 30 střídání (0+1)
  3. Joachim Blichfeld (F) – čas na ledě 20:12, 25 střídání (2+1)
  4. Patrik Russell (F) – čas na ledě 19:45, 26 střídání (0+2)
  5. Mikkel Aagaard (F) – čas na ledě 19:38, 25 střídání (0+1)

Už vloni Blichfeld při svém debutu na světovém šampionátu posbíral šest bodů (5+1), góly od něj hlavní kouč Mikael Gath očekává i letos. Podstatné ovšem je, že důvěru trenérského štábu splatili i další hráči ze špičky sestavy, pět nejnasazovanějších hokejistů včera posbíralo 8 bodů (3+5).

Podobný příspěvek bude od týmových opor vyžadován každý večer. Dánové totiž na letošní šampionát nepřivezli jedinou posilu z NHL, zámořští krajánci jako Nikolaj Ehlers nebo Oliver Bjorkstrand raději nastoupili na dovolenou a národnímu týmu by měli pomoci až v mnohem důležitější olympijské kvalifikaci na přelomu srpna a září.

To ovšem neznamená, že by členové současného dánského výběru nejlepší ligou světa neprošli v minulosti. Nominovaní hokejisté na svém kontě mají 110 utkání v základní části NHL, více než polovina z nich jde za 31letým křídelníkem Patrickem Russellem. Ten může v kabině vyprávět o tom, jaké je to nastupovat v týmu s Connorem McDavidem, v letech 2018–21 odehrál 59 zápasů za Edmonton.

sipka Play off NHL sledujte živě a zdarma u Sazkabetu ZDE

A co zkušenosti z mezinárodní scény? Ty jsou více než solidní, hned pět hokejistů startuje na svém alespoň 10. mistrovství světa. Lídrem je v tomto ohledu Frederik Storm, účastník již 13 šampionátů.

Každá mince má ovšem dvě strany a Gathův výběr s průměrným věkem přes 28,5 roku patří mezi ty starší. Jediným teenagerem na soupisce je 19letý prospekt Seattlu Oscar Molgaard (letos 9+12 za švédské HV71), v roce 2000 a později se narodili jen dva další hokejisté.

Nebudou Dánům postupem turnaje docházet síly? Dnešek napoví, Danske løver čeká druhý duel ve dvou dnech.

Sestava Dánska ve včerejším utkání s Rakouskem (5:1)

  • Brankáři: Dichow (Seldrup)
  • Obrana: Lassen, M. Lauridsen - O. Lauridsen, Jensen Aabo - Jensen, Bruggisser - Larsen
  • Útok: Aagaard, Russell, Blichfeld - From, True, Olesen - Andersen, Mølgaard, Scheel - Storm, Wejse, Poulsen - Schultz
KANADA VS. DÁNSKO - STATISTIKY NA MS 2024 V HOKEJI
Kanada Dánsko
Body (bilance): 3 (1-0-0-0) 3 (1-0-0-0)
Skóre: 4:2 5:1
Přesilové hry: 0 % (0/4) 16,67 % (1/6)
Hra v oslabení: 50 % (1/2) 100 % (3/3)
Trestné minuty: 4 6
KURZY A LIVE SÁZKY NA KANADA VS. DÁNSKO ZDE

Hokej Dánsko vs. Kanada dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance DEN - CAN

Pomineme-li dávnou historii – Dánsko na MS jednorázově nakouklo v roce 1949, kde od Kanady schytalo nadílku 0:47 – pak jsou souboje Kanady s Dánskem pravidelnou součástí světových šampionátů od roku 2003, kdy se severoevropský tým nadobro zabydlel mezi elitou.

Dnes tedy budeme svědky osmého vzájemného zápasu, přičemž Kanada vyhrála šestkrát. Hned úvodní střetnutí před 21 lety přineslo remízu, nejpřekvapivější výsledek se pak urodil před dvěma roky v Helsinkách, kde Dánové zvítězili 3:2.

Pod historickou výhru se gólově podepsali Markus Lauridsen, Peter Regin a Mathias Bau Hansen, kteří postupně skórovali při vyrovnaném počtu hráčů, v oslabení i v přesilovce. Za kolébku hokeje snižovali Maxime Comtois na 1:2, resp. Ryan Graves na konečných 2:3.

Kanada vs. Dánsko: Výsledky z MS v hokeji

  • Kanada vs. Dánsko – 2:2 (MS 2003, osmifinálová skupina)
  • Dánsko vs. Kanada – 3:5 (MS 2006, základní skupina)
  • Kanada vs. Dánsko – 3:1 (MS 2013, základní skupina)
  • Kanada vs. Dánsko – 6:1 (MS 2014, základní skupina)
  • Kanada vs. Dánsko – 7:1 (MS 2018, základní skupina)
  • Kanada vs. Dánsko – 5:0 (MS 2019, základní skupina)
  • Kanada vs. Dánsko – 2:3 (MS 2022, základní skupina)
  • Dánsko vs. Kanada – live zde (MS 2024, základní skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Kanada vs. Dánsko, tip na výsledek (termín 12. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Pražská O2 Arena dnes bude dějištěm celkem tří utkání základní skupiny A, zápas Kanady s Dánskem přijde na řadu jako druhý v pořadí a zpříjemní vám nedělní odpoledne.

  • Termín zápasu: 12. května 2024 od 16:20

O favoritovi není třeba diskutovat, Kanada by měla do tabulky zapsat další tři body. Myslíme si však, že puky nebudou končit jen v jedné síti; sobotní výkon dánských hokejistů byl sympatický, navíc poodhalil útočné kvality zkušené soupisky.

Jistě, dnes je čeká nesrovnatelně těžší soupeř. Hráči jako Blichfeld, Russell či nejlepší kanonýr dánské Metal Ligaen Mathias From ovšem už nesčetněkrát prodali svůj střelecký talent. Uspět by mohli klidně i dnes.

Největší slabina kanadské soupisky totiž podle nás tkví v brankovišti, Dánům hraje do karet i načasování utkání – javorové listy se teprve rozehrávají, stále ještě od nich lze očekávat určité nepřesnosti a nedůslednost, které však postupem času zřejmě vymizí. I kvůli tomu si myslíme, že v příležitosti na alespoň dva dánské góly leží value. V nabídce Sazkabetu je na ni vypsán velmi zajímavý kurz.

TIP: Alespoň dva góly Dánska v zákl. době sipka Vsadit u Sazkabetu

Tip na hokej: MS 2024 - Kanada vs. Dánsko (12. 5. 2024, Praha, O2 Arena)

Kde dnes sledovat živě hokej Kanada vs. Dánsko v online live streamu a v TV vysílání?

Bedard a spol. Průběh zápasu Kanada vs. Dánsko na MS v hokeji 2024 vám zprostředkuje přímý přenos na stanici ČT Sport, komentovat ho budou Robert Záruba a Jakub Voráček. Atraktivní duel můžete sledovat také v online live streamu přes ČT sport Plus. Přejeme vám příjemnou zábavu.

Zápas Kanada vs. Dánsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: neděle 12. května od 16:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 arena)
  • Kdo zvítězí: Jasným favoritem je Kanada, kurzy zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se online v sázkové kanceláři Sazkabet

SAZKABET - získej bonus 10 000 Kč pro nové hráče

Zaregistruj se online a ověř svůj účet přes banku. Získej bonus 100 Kč za vklad, 400 Kč za plnou registraci a ke vkladu až 9 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Sazkabetu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jiří Šlégr a Jaromír Jágr oslavují vítězství ve finále MS v hokeji 15. května 2005 – den, kdy vstoupili do Triple Gold Clubu

Členové Triple Gold Club – vítězové ZOH, MS i Stanley Cupu

Triple Gold Club je výsostná společnost, do které se dostanou jen vítězové 3 nejslavnějších titulů v hokeji: ZOH, MS a NHL Stanley Cupu.

Ostravská aréna dva dny před startem MS v hokeji 2024. Jak hokejový šampionát v Česku dopadne?

Predikce MS v hokeji 2024: Vítěz, skupiny, český národní tým

Kdo vyhraje MS v hokeji 2024, jak dopadne český tým, co střelci a produktivita naší reprezentace? Předpovídáme průběh mistrovství světa.

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.