Kanada vs. Finsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Tři z posledních čtyř světových šampionátů zakončilo společné finále, nyní se Kanada a Finsko utkávají už v základní skupině. Jeden z nejatraktivnějších duelů MS v hokeji 2024 v O2 Areně startuje v 16:20, před sledováním přímého přenosu si přečtěte aktuální informace z obou táborů.

VÝSLEDEK: Kanada vs. Finsko 5:3. Seveřané dlouho vedli, po trefách Pujlujarviho a Puustinena měli už ve čtvrté minutě náskok dvou branek. Kanaďané do první sirény zásluhou Cozense s Tanevem vyrovnali, leč Puljujarvi ve 37. minutě vrátil vedení na stranu Suomi. Zbytek večera ale patřil javorovým listům; Power při hře čtyři na čtyři záshy srovnal, Hagel v 52. minutě vstřelil vítězný gól a Mercer krátce před poslední sirénou trefil odkrytou klec. Kanada se s 14 body posouvá na 2. příčku skupiny A, Finsko je se sedmi body čtvrté.

Živý přenos Informace, kurzy
Kanada
Finsko H2H Tip

Jack McBain a Mikael Seppala ve čtvrtfinále MS v hokeji 2023, na MS 2024 v Praze se Kanada a Finsko střetnou už ve skupině Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / AFP / Profimedia

MS v hokeji 2024, skupina: Kanada vs. Finsko dnes živě v TV i online live stream

Poslední čtyři tituly světových šampionů si rozdělily rovným dílem, dnes se reprezentace Kanady a Finska utkají v základní skupině A na MS v hokeji 2024. Zatímco javorové listy se přetahují o první příčku, hráči Suomi po nečekané prohře s Rakouskem uzavírají postupovou čtyřku. Kdo ve svém pátém utkání v O2 Areně ukořistí body? Utkání sledujte živě v sobotu 18. května od 16:20 v přímém přenosu na TV stanici ČT sport, případně v online live streamu na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Kanada vs. Finsko (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Kanaďané na Mistrovství světa v hokeji 2024 vyhráli všechna čtyři svá utkání, byť s Rakušany až po prodloužení (7:6). Na led se vracejí po jednom volném dni, naposledy ve čtvrtek si před pražským publikem poradili s Nory (4:1).

Takové Finové za sebou mají čtyři zápasy, vyhráli však jen ty s Velkou Británií (8:0) a Norskem (4:1). V úvodu turnaje svěřenci Jukky Jalonena v penaltovém rozstřelu ztratili klání s českým týmem (0:1), ve čtvrtek pak senzačně padli s Rakušany (2:3).

Zatímco zámořský celek do tabulky základní skupiny A zapsal 11 bodů, Finové jsou na sedmi. I proto Kanaďané na led vyjedou v roli favoritů, byť při kvalitě obou soupisek může zvítězit skutečně kdokoli.

Například bookmakeři Synot Tipu výhře Kanady do rozhodnutí dávají 67% šanci, jak naznačuje kurz 1,50. Na Finsko je u stejné příležitosti vypsán kurz 2,60. U výsledku v základní hrací době jsou kurzy o něco vyšší, nechybí mezi nimi ani ten na remízu – tu jsme viděli ve třech z posledních čtyř vzájemných střetnutí na mistrovství světa.

Kurzy Synot Tipu na hokej Kanada vs. Finsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Kanada 1,84 | remíza 4,36 | Finsko 3,73
  • Do rozhodnutí: Kanada 1,50 | Finsko 2,60
  • 5,5 gólu v zákl. době: pod 1,71 | nad 2,15
  • První gól: Kanada 1,58 | nikdo 35,00 | Finsko 2,10
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Kanada vs. Finsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 18. 5. 2024, 16:20
🌍Kde: O2 arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Synot Tipu: 1,84 – 4,36 – 3,73
📺Živý přenos: ČT sport

Kanada dovolila Norům jen šest střel, s 20 góly je nejproduktivnějším týmem MSLH

V suchém triku. Jestliže při předchozí přestřelce s Rakušany Kanaďané ve třetí části přišli o pětigólový náskok, tentokrát si výsledek pohlídali a Nory ve čtvrtek porazili 4:1. Hrálo se prakticky na jedinou branku.

Skóre otevřeli dva premiéroví střelci na letošním MS. Ve 12. minutě Brandon Tanev zužitkoval zpětnou přihrávku od Kaidena Guhleho, po změně stran po obdobné akci skóroval Andrew Mangiapane. V obou případech javorové listy na tuhou vikingskou defenzivu vyzrály nekompromisním tahem na branku.

Utkání se hrálo v poklidném tempu, diváky ze sedaček zvedalo jen máloco – tím spíše, když Norové poprvé vystřelili až ve 43. minutě. Hned jejich první pokus ovšem skončil v síti, brankář New Jersey Nico Daws neměl proti soupeřově přečíslení příliš šancí.

Nad kanadskou střídačkou se vznášely vzpomínky dva dny starého sprintu Rakušanů. Tentokrát ovšem svěřence Andreho Tourignyho kontaktní gól nezvyklal, naopak Dylan Cozens při úniku ve vlastním oslabení trefil skulinu u Haukelandovy bližší tyče. Poslední branka kanadského týmu jde pak za Jaredem McCannem, při závěrečné power play – s asistencí Dawse – přes celé hřiště trefil odkrytou norskou klec.

Výsledky Kanady na MS v hokeji 2024

  1. Velká Británie vs. Kanada – 2:4 (góly 2× Bedard, Bunting, Hagel)
  2. Dánsko vs. Kanada – 1:5 (2× Bedard, Cozens, Mercer, Dubois)
  3. Kanada vs. Rakousko – 7:6 p.p. (Cozens, Guhle, Byram, McCann, Bedard, Bubois, Tavares)
  4. Kanada vs. Norsko – 4:1 (Tanev, Mangiapane, Cozens, McCann)
  5. Kanada vs. Finsko – live kurzy zde

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kolébka hokeje se v utkání dostala ke 33 střelám, což je její nejslabší číslo na turnaji. Poklidné, skoro až exhibiční tempo ovšem nelze jednomu z favoritů šampionátu vyčítat – při vší úctě ke čtveřici dosavadních soupeřů ty skutečné výzvy na družstvo plné hráčů NHL čekají až v závěru základní skupiny, kdy Kanadu postupně vyzvou Finové, Švýcaři a Češi.

I při nižším nasazení zámořská velmoc vstřelila už 20 gólů a vede tak ofenzivní statistiky šampionátu. Na dvě desítky tref Kanaďané potřebovali 158 střel (12,66 %), jen dvakrát přitom skórovali v početních výhodách – 15,38% úspěšnost přesilovek je hluboko pod možnostmi nominovaných hráčů.

Ještě větší výtky směřují ke kanadské defenzivě, která má k nepropustnosti velmi daleko. Ba co více, s jen 83,87 % zastavených střel je dokonce nejprostupnější na celém šampionátu.

Jistě, například při šestigólovém přídělu od Rakušanů obránci Jordanu Binningtonovi příliš nepomohli. I tak vítěz Stanley Cupu se St. Louis s úspěšností zákroků 82,93 % uzavírá druhou desítku brankářských statistik MS 2024. O mnoho lépe na tom nejsou ani jeho kolegové Daws (83,33 %) a Joel Hofer (86,67 %).

Zdá se, že kanadští zadáci si zatím v Praze plní své ofenzivní choutky. Hned tři z nich totiž drží průměr jednoho bodu na zápas, bek Montrealu Kaiden Guhle je třetím nejproduktivnějším obráncem turnaje – před sebou má pouze hvězdný tandem Josi–Hedman. Na kterou stranu modré čáry to zadáky Team Canada potáhne dnes?

sipka Soupisky všech týmů si prohlédněte ZDE

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI KANADY NA MS 2024
Hokejista Body Ice-time
✅ Connor Bedard (F) 6 (5+1) 15:14
✅ Kaiden Guhle (D) 5 (1+4) 17:44
✅ Pierre-Luc Dubois (F) 4 (2+2) 14:42
✅ Michael Bunting (F) 4 (1+3) 14:59
✅ Bowen Byram (D) 4 (1+3) 17:53
✅ Olen Zellweger (D) 4 (0+4)
7:36
Kurzy na Kanadu najdete ZDE

Synottip vstupní bonus 10 000 Kč

Finsko dnes na MS 2024 zkusí odčinit porážku s Rakouskem, Kapanen nejlepším střelcem

Nikdy. Skutečně ještě nikdy Finové na světovém šampionátu neprohráli s Rakušany a ani ve čtvrtek zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že o svou neporazitelnost přijdou. Hokej se však hraje až do závěrečné sirény – a s tou nakonec na výsledkové tabuli svítilo skóre 2:3. Hokejový svět byl u vytržení.

V první části hráči Suomi na podceňovaného soupeře vlétli, ze střelecké převahy 14:4 vytěžili góly Sakua Maenalanena a Olivera Kapanena. Ve druhé části se ovšem poměr střel vyrovnal a již od 24. minuty Finové vedli o jedinou branku – ať se Harri Sateri v kleci natahoval sebevíc, na křižný pas Thomase Raffla na Maria Hubera byl krátký.

Finové znejistěli, hned tři jejich reprezentanti mezi 35. a 43. minutou vyfasovali tresty za sekání. Třetí početí výhodu Rakušané využili, leč trefa Dominica Zwergera byla po trenérské výzvě odvolána. Na vyrovnání si tak fanoušci našich sousedů museli počkat až do 50. minuty, Thimo Nickl švihem od modré prostřelil klubko bránících hráčů i Sateriho.

Seveřané ještě v 57. dostali příležitost přihlásit se o tři body, ovšem dvouminutovou přesilovku nevyužili. A tak přišel okamžik turnaje – Benjamin Baumgartner si najel od mantinelu k modré a švihnul. A trefil. A radoval se z vítězné branky, která padla v čase 59:59,8. Jalonenovi svěřenci poprvé odjížděli do šaten bez bodu.

Výsledky Finska na MS v hokeji 2024

  1. Česko vs. Finsko – 1:0 s.n.
  2. Finsko vs. Velká Británie – 8:0 (3× Kapanen, Puljujarvi, Innala, Riikola, Maatta, Lehtonen)
  3. Norsko vs. Finsko – 1:4 (2× Kapanen, 2× Hyry)
  4. Finsko vs. Rakousko – 2:3 (Maenalanen, Kapanen)
  5. Kanada vs. Finsko – live kurzy zde

Tento překvapivý výsledek – v live sázkách byl na vítězství Rakušanů za stavu 0:2 vypsán tříciferný kurz – Finy postavil do nezáviděníhodné pozice.

Postup do čtvrtfinále sice mají stále ve svých rukou, ovšem po dnešním duelu s Kanadou je v pondělí a úterý čekají back-to-back střetnutí s Dánskem a Švýcarskem. Seveřané klidně mohou získat ještě devět bodů, stejně tak ale při takto náročném programu teoreticky mohou zůstat na současných sedmi.

Proč by měla platit první varianta? Jedním z důvodů budiž skvělá forma jednoho 20letého mladíka. Šestigólový Kapanen je nejlepším kanonýrem MS, díky trefě do rakouské sítě prodloužil svou střeleckou šňůru na tři utkání a v tabulce střelců předstihl svého vrstevníka Bedarda.

Prospekt Montrealu (64. volba na draftu NHL 2021) zatím zařídil 43 % finských tref na turnaji, dvakrát se kromě něj prosadil už jen Arttu Hyry. Jinak Seveřané do statistik zapisují především asistence, takový zadák Oliwer Kaski jich posbíral už pět.

Je to nicméně precizní defenzivní práce, kvůli které jsou Finové čtyřnásobnými mistry světa i úřadujícími olympijskými šampiony. A i přes kouřovou clonu v podobě porážky s Rakouskem obrana Suomi skvěle funguje i na aktuálním turnaji, o čemž jsme se ostatně mohli přesvědčit už v bezgólovém úvodním střetnutí s naší reprezentací.

Za první čtyři kola země tisíce jezer inkasovala jen pět branek, stejně dobře si vedli už jen Švédové. Seveřané soupeřům v průměru dovolili jen 19 pokusů za večer, drtivou většinu z nich navíc pokryli Sateri (93,44% úspěšnost zákroků) s Emilem Larmim, jenž se od úvodního mače do branky nepostavil a stále tak zůstává nepřekonán.

K dobru přidejme i 100 % ubráněných oslabení, přičemž Finové od rozhodčích zatím vyfasovali jen 20 trestných minut a patří k nejdisciplinovanějším týmům turnaje. Otázkou je, jak s těmito čísly zamává dnešní střetnutí s produktivní kanadskou skvadrou.

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI FINSKA NA MS 2024
Hokejista Body Ice-time
✅ Oliver Kapanen (F) 6 (6+0) 14:37
✅ Oliwer Kaski (D)
5 (0+5) 16:31
✅ Mikael Granlund (F) 4 (0+4) 19:58
✅ Ahti Oksanen (F)
4 (0+4) 14:48
✅ Jere Innala (F)
3 (1+2) 17:45
✅ Jesse Puljujärvi (F)
3 (1+2) 16:04
Kurzy na Finsko najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Hokej Finsko vs. Kanada dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance FIN - CAN

Vzájemné zápasy Finska a Kanady pravidelně patří k ozdobám velkých turnajů – a často se v nich rozhoduje o titulech. Oba celky se už šestkrát střetly ve finále mistrovství světa; javorové listy v rozhodující fázi uspěly čtyřikrát (1994, 2007, 2016, 2021) a země tisíce jezer dvakrát (2019 a 2022).

Zatím posledním zápisem v dlouhé vzájemné bilance je ovšem loňské čtvrtfinále, ve kterém Kanada v Tampere zvítězila 4:1 a později si došla pro svůj rekordní 28. mistrovský titul.

Z tehdejších kanadských střelců v současné nominaci nefiguruje ani jeden, Larmiho postupně překonali Jack Quinn, Sammy Blais a Michael Carcone, načež kapitán Tyler Toffoli skóroval do odkryté klece. Za Suomi v 57. minutě snižoval Teemu Hartikainen, ani jeho dnes v akci neuvidíme. Kdo se chopí volné střelecké taktovky?

Kanada vs. Finsko: Poslední výsledky z MS v hokeji

  • Kanada vs. Finsko – 1:3 (MS 2019, finále)
  • Kanada vs. Finsko – 2:3 s.n. (MS 2021, skupina)
  • Finsko vs. Kanada – 2:3 p.p. (MS 2021, finále)
  • Finsko vs. Kanada – 4:3 p.p. (MS 2022, finále)
  • Kanada vs. Finsko – 4:1 (MS 2023, čtvrtfinále)
  • Kanada vs. Finsko – sledujte průběh ZDE (MS 2024, skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Kanada vs. Finsko, tip na výsledek (termín 18. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Nejproduktivnější útok na jedné straně, nejpevnější defenziva na té druhé. Utkání Kanada vs. Finsko vám zpříjemní sobotní odpoledne, jeden ze šlágrů MS v hokeji 2024 slibuje parádní podívanou.

  • Datum a čas zápasu: 18. května od 16:20

Kdo v ní bude mít navrch? Nemůžeme se rozhodnout. Myslíme si, že hvězdná kanadská soupiska se svých gólů dočká, stejně tak ovšem předpokládáme, že i Finové využijí oken, která se v soupeřově defenzivně pravidelně otevírají.

Ve výsledku bychom se tak mohli dočkat remízy, na kterou je navíc u Synot Tipu vypsán nesmírně zajímavý kurz. Nerozhodný stav po 60 minutách ostatně platil ve třech ze čtyř posledních vzájemných klání, oba týmy navíc na turnaji už jedno prodloužení absolvovali. Pořádná dávka napínavé přetahované by slušela i dnešnímu mači.

TIP: remíza po 60 minutách sipka Vsadit u Synotu

Tip na MS hokej 2024: Kanada vs. Finsko dnes (základní skupina A, Praha)

Kde dnes sledovat živě hokej Kanada vs. Finsko v online live streamu a v TV vysílání?

Utkání Kanada vs. Finsko, jeden z největších taháků základní skupiny A, můžete dnes od 16:20 sledovat živě v přímém přenosu na veřejnoprávní stanici ČT sport. TV vysílání tentokrát začíná už v 16:00 a provedou vás jím Jiří Hölzel, Martin Hosták, David Pospíšil a Pavel Francouz. Zápas pak budou komentovat Tomáš Jílek s Jakubem Voráčkem.

Pokud nebudete moci usednout před televizní obrazovku, stále je vám k dispozici online live stream na ČT sport Plus. Dobře se bavte, což by u klání takto silných soupeřů neměl být problém.

Zápas Kanada vs. Finsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: sobota 18. května od 16:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Kanada, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři SYNOT TIP

SYNOT TIP - získej skvělé bonusy

Zaregistruj se online u SYNOT TIPu a získej zdarma 500,-, bonus až 10 000 Kč ke vkladu a "sázku bez rizika" 500 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u SYNOT TIP

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trojice českých brankářů na hokejovém mistrovství světa 2024. Zleva: Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a Petr Mrázek.

Brankáři Česka na MS v hokeji 2024: kdo bude chytat, statistiky

Na MS v hokeji 2024 patří české brankoviště trojici Dostál, Mrázek, Vejmelka. Jak se jim daří a kdo bude chytat? Dozvíte se v článku.

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika).

Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Kdo z NHL posílí reprezentační týmy na MS? V pravidelně aktualizovaném článku se dočtete, kteří hráči dorazí do Prahy a Ostravy.