Kanada vs. Norsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Zatímco Kanaďané v úterý prohospodařili pětigólový náskok a přenechali bod Rakušanům, Norové obrali o tři body Dány a přiživili šanci na možný postup do čtvrtfinále. Po jednodenním volnu se oba celky vrací na led, utkání Kanada vs. Norsko na MS v hokeji 2024 sledujte živě od 20:20.

VÝSLEDEK: Kanada vs. Norsko 4:1. Javorové listy šly zásluhou Taneva ve 12. minutě do vedení, které v úvodu druhé třetiny navýšil Mangiapane. Norové na soupeřovu branku vystřelili až ve třetí části, nicméně Solbergův gól z 43. minuty naznačil možné drama. To ovšem rázně odmítl Cozens trefou v oslabení, načež McCann v závěru skóroval do prázdné branky. Kanaďané se s 11 body posouvají do čela skupiny A, Norové jsou s třemi body šestí.

Živý přenos Informace, kurzy
Kanada
Norsko H2H Tip

Výběry Kanady a Norska se na MS v hokeji utkaly už vloni, evropský tým překvapivě zvítězil po nájezdech Foto: ČTK / AP / Roman Koksarov

MS v hokeji 2024, skupina: Kanada vs. Norsko dnes živě v TV i online live stream

Utkání Kanady s Norskem na mistrovství světa? Dříve končila rozdílem třídy, ovšem v loňském vzájemném střetnutí dokázali Seveřané pozdější světové šampiony senzačně porazit. Dočkáme se i v O2 Areně podobného překvapení jako vloni v Rize? Zápas Kanada vs. Norsko na MS v hokeji 2024 sledujte živě ve čtvrtek 16. května od 20:20 v přímém přenosu na ČT sport, případně v online live streamu na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Kanada vs. Velká Británie (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Obhájci titulu z Kanady za sebou na Mistrovství světa v hokeji 2024 v Praze mají tři vystoupení proti papírově slabších soupeřům. Vytěžili z nich osm bodů, po výhrách nad Velkou Británií (4:2) a Dánskem (5:1) zdolali také Rakousko, byť až po prodloužení (7:6).

Norové se primárně chtějí zachránit v elitní divizi světového šampionátu, úterní výhra nad Dánskem 2:0 je velkým krokem na cestě ke splnění tohoto cíle. Z předchozích tří duelů totiž severští hokejisté nevytěžili ani bod, postupně padli se Švýcarskem (2:5), Českem (3:6) a Finskem (1:4).

Není překvapením, že Kanaďané jsou velkými favority dnešního střetnutí. Kurz 1,05 na jejich výhru v základní hrací době odpovídá zhruba 95% šanci. Větříte-li velké hokejové překvapení, jistě vás potěší vysoké kurzy na remízu (12,50) či na norské vítězství (32,00).

V kanadských utkáních v průměru padá 8,33 gólu. Soudě dle nabídky Betana by dnes O2 Arena mohla vidět další atraktivní přestřelku, na vstřelení alespoň šesti branek bookmakeři vypsali kurz 1,55. Padne jich méně? Možnost under u příležitosti na 5,5 gólu doprovází kurz 2,37.

Kurzy Fortuna na hokej Kanada vs. Norsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Kanada 1,05 | remíza 12,50 | Norsko 32,00
  • 5,5 gólu v zákl. době: více 1,55 | méně 2,37
  • 6,5 gólu v zákl. době: více 2,02 | méně 1,75
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Kanada vs. Norsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 16. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Betana: 1,05 – 12,50 – 32,00
📺Živý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kanada na MS 2024 předvedla historický kolaps, čest zachraňoval kapitán Tavares

Nejzábavnější utkání MS v hokeji 2024? Dost možná se v něm představila kolébka hokeje, když v úterý večer dovolila Rakušanům stáhnout pětigólové manko a o své výhře rozhodla až v prodloužení.

V prvních dvou třetinách přitom Kanaďané do rakouské sítě dopravily vždy po třech pucích, postupně se prosadilo šest různých střelců. Nechyběl mezi nimi ani zatím nejlepší kanonýr MS Connor Bedard, jenž v polovině zápasu svým pátým gólem na turnaji zvyšoval na 5:1.

O přestávce před třetí částí se tak v ochozech skloňovalo téma možného dvouciferného výsledku. Poslední dvacetiminutovka exhibici skutečně připomínala, ovšem v nečekaném obsazení. Za zdánlivě rozhodnutého stavu Kanada rezignovala na obranu a soupeř měl při stahování ztráty prakticky volnou ruku.

Zkraje třetiny ex-vítěz play off NHL Jordan Binnington inkasoval dvakrát v rozmezí 54 sekund, další kotouč ze sítě lovil v 51. minutě. O pět minut později Peter Schneider svým druhým gólem večer snížil na rozdíl jediné branky, dlouhou cestu za vyrovnáním Rakušané zakončili v čase 59:11, pár sekund po startu závěrečné power play.

Ztráta bodu postupové šance Kanady nijak výrazně neohrozila, čest kolébky hokeje se ale s šestou radostnou erupcí rakouských fanoušků otřásla v základech. Do prodloužení tak zámořský tým vstoupil aktivně a ukončil ho hned z první útočné akce – kapitán John Tavares se už po 15 sekundách radoval z již 17. gólu na mistrovství světa v kariéře.

Kanada vs. Rakousko  7:6 p.p. (14. května)

  • Góly: 06:34 Cozens (Mangiapane, Guhle), 09:21 Guhle (Tavares, Hagel), 13:29 Byram (Zellweger), 22:57 McCann (Bunting), 29:32 Bedard (Guenther, Parayko), 37:56 Dubois (Hagel, Power), 60:15 Tavares (Dubois, Parayko) – 10:11 Nissner (M. Huber, Raffl), 43:14 Baumgartner (Schneider), 44:08 Schneider (Zwerger, Wolf), 50:41 Zwerger (Nickl), 55:56 Schneider (Zwerger, Rossi), 59:11 Rossi
  • Střely: 49:21
  • Vyloučení: 2:2
  • Využití: 0:0
  • Vhazování: 41:22
  • Sestava Kanady: Binnington (Hofer) – Power, Parayko, Oleksiak, Byram, Guhle, Severson, Zellweger, McCann – Hagel, Tavares, Dubois – Guenther, Paul, Bedard – Tanev, McBain, Mercer – Bunting, Cozens, Mangiapane

sipka Vše o kanadském týmu na MS najdete ZDE

Skóre 0:5 ve třetí třetině? Pět gólů v jedné třetině Kanada inkasovala teprve popáté v dějinách, naposledy se tak stalo v roce 1981 proti Sovětskému svazu. Ještě nikdy ovšem žádný tým na světových šampionátech od roku 1930 nepřišel o pětigólové vedení v poslední třetině. Obhájce titulu postihl kolaps přímo historických rozměrů.

Spíše než o kvalitách kanadské soupisky to podle nás vypovídá o špatném nastavení mysli, úterní utkání se z pohledu svěřenců Andreho Tourignyho řadilo k těm méně důležitým. Takový mindset ale nastavuje nebezpečný precedent, který se do budoucna může vymstít – a zákonitě se promítl i do turnajových statistik.

Na kanadskou branku v úvodních třech zápasech mířilo pouze 56 střel, spolu se Suomi nejméně na turnaji. Zatímco precizní defenzivou vyhlášení Finové inkasovali jen dvakrát, Team Canada obdržel hned devět gólů – kombinovaná 83,93% úspěšnost zákroků je vůbec nejslabší na celém šampionátu.

Speciální formace se v úterý večer ke slovu příliš nedostaly, Kanada úspěšně ubránila jediné své oslabení (celkem 87,5 %) a zároveň nevyužila jedinou početní výhodu (20 %).

Borci s javorovým listem na hrudi tak přiživili alespoň individuální statistiky. Hned tři hráči proti Rakušanům zapsali bilanci 1+1, kromě kapitána Tavarese to byli ještě Pierre-Luc Dubois a obránce a nejlepší kanadský hráč zápasu Kaylen Guhle. Brandon Hagel a Colton Parayko dvakrát asistovali.

Jestliže v obranné třetině to tedy skřípalo, směrem dopředu Kanada nezklamala – bavíme se o nejproduktivnějším týmu MS, který proměnil už 16 ze svých 125 střel (12,8 %).

Hvězdný teenager Bedard se trefil už pětkrát, Dubois a Dylan Cozens jsou na dvou gólech. Při vyrovnané rotaci řad se navíc prosazují zástupci všech formací, bez bodu zůstávají už jen dva členové soupisky. I přes katastrofální úterní dvacetiminutovku tak Kanaďané zatím dostávají pořekadlu, že nejlepší obranou je útok.

sipka Více o dějinách MS v hokeji si můžete přečíst ZDE

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI KANADY NA MS 2024
Hokejista Body Ice-time
✅ Connor Bedard (F) 6 (5+1) 15:28
✅ Pierre-Luc Dubois (F) 4 (2+2) 14:25
✅ Michael Bunting (F) 4 (1+3) 14:44
✅ Kaiden Guhle (D) 4 (1+3) 17:31
✅ Olen Zellweger (D) 4 (0+4) 7:48
Kurzy na Kanadu najdete ZDE

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Norsko na MSLH 2024 slavní první tři body, zařídily je dvě největší hvězdy

Kdo v úterý přihlížel oběma zápasům v O2 Areně, ten musel mít z večerní přestřelky hned dvojnásobnou radost. Odpolední utkání totiž bylo na góly skoupé, Norové v něm porazili Dány 2:0 a do tabulky tak na čtvrtý pokus zapsali první tři body na letošním šampionátu.

Favoritem severského derby přitom podle sázkových kanceláří bylo Dánsko, leč jeho útočné výpady pravidelně narážely na výstroj Henrika Haukelanda. Na 43 úspěšných zákroků proti Česku norský gólman při svém druhém startu navázal 24 chycenými střelami, čisté konto vychytal jako v pořadí čtvrtý maskovaný muž na MS 2024.

Vyrovnanou přetahovanou rozeskla jediná akce, teprve 18letý Michael Brandsegg-Nygard ve 28. minutě najel do slotu a v pokleku z první zužitkoval přesný pas Matse Zuccarella.

Druhá třetina se nesla zcela v norské režii, tehdejší střelecký poměr 17:7 se ve třetím dějství přeci jen přelil na stranu soupeře. Z mírného závěrečného tlaku nicméně Dánové kýžené vyrovnání nevytěžili, útočník Erik Salsten naopak na druhé straně 11 sekund před sirénou trefil odkrytou klec.

Dánsko vs. Norsko – 0:2 (14. května)

  • Góly: 27:45 Brandsegg-Nygard (Zuccarello, Thoresen), 59:49 E. Salsten (ENG)
  • Střely: 24:29
  • Vyloučení: 2:3
  • Využití: 0:0
  • Vhazování: 29:33
  • Sestava Norska: Haukeland (Arntzen) – Solberg, Johannesen, Norstebo, Hanssen, Krogdahl, Kasastul, Hurrod – Zuccarello, Thoresen, Brandsegg-Nygard – Martinsen, E. Salsten, Bakke Olsen – Berg-Paulsen, Vikingstad, Steen – Ronnild, H. Salsten, Olsen – Vesterheim

V elitní divizi světového šampionátu se Norové drží nepřetržitě od roku 2006, do čtvrtfinále za tu dobu prošli jen třikrát (2008, 2011 a 2012). Play off jim i přes čerstvou a poměrně překvapivou výhru zřejmě unikne i letos, nicméně úterní tři body mají pro výběr trenéra Tobiase Johanssona cenu zlata – o záchranu se hokejoví vikingové podle všeho nemusejí strachovat.

Výhru nad Dánskem zařídila souhra dvou největších norských hvězd – asistujícího Zuccarella, autora letošní 63 kanadských bodů v dresu Minnesoty, i skórujícího Brandsegg-Nygaarda, jenž patří do širšího okruhu favoritů draftu NHL a v zámořské lize by se měl pravidelně prosazovat v budoucnosti.

Oba borci podle očekávání patří mezi nejproduktivnější Nory na turnaji, skvěle si vede i jejich centr z první formace – kapitán Patrick Thoresen, ač je po Andresu Ambühlovi druhým nejstarším účastníkem letošního šampionátu, posbíral už čtyři asistence.

Ve druhém hracím kole se i český tým přesvědčil, jak jsou Norové nepříjemným soupeřem. Po čtyřech duelech se pyšní nadprůměrnou úspěšností střelby (11,59 %) i solidním podílem ubráněných oslabení (85,71 %).

Elitní formace bude regulérní hrozbou proti kterémukoli soupeři, brankářský tandem navíc drží svou úspěšnost zákroků nad 90 %. Rakušané by tak nakonec nemuseli být jediným podceňovaným družstvem, který javorové listy v základní skupině zaskočí.

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI NORSKA NA MS 2024
Hokejista Body Ice-time
✅ Patrick Thoresen (F) 4 (0+4) 18:15
✅ Mats Zuccarello (F) 4 (0+4) 20:46
✅ Michael-Brandsegg Nygard (F) 2 (2+0) 13:44
✅ Eirik Salsten (F) 2 (2+0) 15:18
✅ Stian Solberg (D) 2 (1+1) 23:01
Kurzy na Norsko najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Hokej Norsko vs. Kanada dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance NOR - CAN

Když se Norsko a Kanada střetnou na mistrovství světa, kolébka hokeje obvykle vítězí. V novodobé historii Seveřané favorita obrali o body pouze dvakrát – v roce 2000 zvítězili 4:3 po základní hrací době, načež vloni v Rize Norové vyhráli 3:2 po nájezdech.

V brance javorových listů tehdy stál i v současnosti nominovaný Joel Hofer, kterého v 10. minutě jako první překonal Andreas Martinsen. Druhý skandinávský gól zkraje druhé části přidal Sondre Olden. Kanaďané zásluhou Milana Lucice před půlkou utkání snížili, vyrovnat dokázali až v úplném závěru – Lawson Crouse skóroval v čase 59:48. V nájezdech pak uspěli pouze dva kanadští střelci proti čtyřem norským, rozhodující trefou norské fanoušky rozjásal Mathias Trettenes.

Kanada vs. Norsko: Poslední výsledky z MS v hokeji

  • Norsko vs. Kanada – 2:3 (MS 2014, skupina)
  • Kanada vs. Norsko – 5:0 (MS 2017, skupina)
  • Norsko vs. Kanada – 0:5 (MS 2018, skupina)
  • Kanada vs. Norsko – 4:2 (MS 2021, skupina)
  • Kanada vs. Norsko – 2:3 s.n. (MS 2023, skupina)
  • Kanada vs. Norsko – sledujte průběh ZDE (MS 2024, skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Kanada vs. Norsko, tip na výsledek (termín 16. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

Směrem dopředu to Kanadě šlape, její z hráčů NHL složený kádr s produktivitou i proměňováním šancí nemá problém. Zadní vrátka do obrany ovšem zůstávají nepříjemně často otevřena, což už favorita pražské základní skupiny A stálo jeden bod. Dočkáme se v zápase s Norskem dalšího překvapení?

  • Datum a čas zápasu: 16. května od 20:20

Upřímně si nemyslíme, že by Team Canada tentokrát potkal podobný kolaps jako předevčírem. Podle našeho názoru si zámořští hráči dojdou pro vítězství, byť Norové by jim mohli být více než důstojným soupeřem. I oni podle nás alespoň jednou skórují.

A pokud se tak stane, tak by se mezi střelce klidně mohl znovu zapsat talentovaný Brandsegg-Nygaard. Tomu náramně svědčí spolupráce se Zuccarellem, i díky přesným přihrávkám od norské hokejové hvězdy 18letý mladík na turnaji proměnil polovinu ze svých čtyř střel. I vzhledem k zajímavému kurzu v nabídce Betana nám příležitost na jeho další zásah přijde jako velmi zajímavá.

TIP: M. Brandsegg-Nygaard dá gól sipka Vsadit u Betana

Tip na hokej: MS v hokeji 2024 - Kanada vs. Norsko (Praha, základní skupina A, 16. 5. 2024)

Kde dnes sledovat živě hokej Kanada vs. Norsko v online live streamu a v TV vysílání?

Přímý přenos utkání Kanada vs. Norsko můžete sledovat živě na TV stanici ČT sport. Předzápasový program startuje už ve 20:00, o komentář se postarají Robert Záruba s Jakubem Voráčkem. Pokud nebudete moci usednout k televizním obrazovkám, můžete využít online live stream přes ČT sport Plus. Přejeme vám příjemnou zábavu.

Zápas Kanada vs. Norsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: čtvrtek 16. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Kanada, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trojice českých brankářů na hokejovém mistrovství světa 2024. Zleva: Karel Vejmelka, Lukáš Dostál a Petr Mrázek.

Brankáři Česka na MS v hokeji 2024: kdo bude chytat, statistiky

Na MS v hokeji 2024 patří české brankoviště trojici Dostál, Mrázek, Vejmelka. Jak se jim daří a kdo bude chytat? Dozvíte se v článku.

Zázemí pro přímé přenosy z MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Kde sledovat MS hokej online živě: live stream zdarma

Podívejte se, jak sledovat MS v hokeji 2024 online, živě a zdarma. Na internetu na vás čekají přímé přenosy všech utkání MS.

NHL live stream Betano - vsaďte si a sledujte NHL živě na TV Betano

Live stream NHL: Vsaďte si a sledujte NHL živě na Betano TV

Zajímá vás, jak si pustit NHL zdarma a přes celou obrazovku? Přinášíme vám návod. Bavte se – vsaďte si a sledujte NHL 2023/24 živě na TV...