Kanada vs. Švédsko živě o 3. místo na MS v hokeji 2024

Měli si to po sedmi letech rozdat o titul, jenže hráči Kanady i Švédska narazily už v semifinále MS v hokeji 2024. Hvězdné výpravy se tak v O2 Areny střetnou pouze o 3. místo. Sledujte, kdo si z Prahy odveze bronzové medaile, živě od 15:20.

VÝSLEDEK: Švédsko vs. Kanada 4:2. Švédové se ve 13. minutě po Grundstromově gólu ujali vedení, Kanaďané ovšem zásluhou Cozense s Duboisem otočili a ve 45. minutě sami vedli. Na druhé straně ovšem nejprve udeřil kapitán Karlsson, aby Tre Kronor za cenným kovem v 54. minutě nasměroval Grundstrom. Johanssonova pojistka do odkryté klece pět sekund před koncem definitivně potvrdila, že švédské letité medailové sucho je minulostí. MS v hokeji 2024 nyní zakončí finále mezi Českem a Švýcarskem.

Živý přenos Informace, kurzy
Kanada
Švédsko H2H Tip

Kanada nepostoupila do finále MS v hokeji 2024 v Praze, zahraje si se Švédskem jen o bronz Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Andrea Branca

MS v hokeji 2024 o 3. místo: Kanada vs. Švédsko dnes živě v TV i online live stream

Pro Kanadu i Švédsko už mistrovství světa skončí nepochybně zklamáním. Vzhledem k soupiskám si oba týmy dělaly před šampionátem ty největší ambice. Navíc procházely turnajem bez porážky, jenže jen do semifinále. Nakonec si tedy odveze z Prahy medaili jen jedna hvězdná sestava. Která to bude, to se dozvíme dnes odpoledne. Zápas o bronz začíná v 15:20 a můžete jej sledovat na ČT Sport a ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji ZDE, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Kanada vs. Švédsko (Hokej MS 2024, Praha, zápas o bronz)

Zápas o bronzovou medaili z Mistrovství světa v hokeji 2024 nemá jasného favorita. Bookmakeři od začátku MS považovaly Kanadu a Švédsko za rovnocenné konkurenty. Platí to i před posledním utkáním.

O trochu nižší kurzy najdeme na Švédy, možná i proto, že Kanadu obvykle zajímá jen zlato, a pokud ho nezíská, mnohdy o cenu útěchy nebojuje s takovou vervou jako evropské týmy.

Může pokles motivace u obou celků znamenat vyšší počet vstřelených branek? Sázková kancelář Betano dává o něco vyšší pravděpodobnost tomu, že padne více než 5,5 gólů.

O branky by se mohli postarat například Eriksson Ek (2,95), Raymond (3,10) či Kempe (3,20), na kanadské straně mají nejnižší kurzy na gól Cozens (3,25), Paul (3,65) a Tavares (3,65).

Kurzy Betana na hokej Kanada - Švédsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Kanada 2,55 | remíza 4,25 | Švédsko 2,40
  • Vítěz do rozhodnutí: Kanada 1,95 | Švédsko 1,85
  • 5,5 gólu v zápasu: více 1,85 | méně 2,00
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kanada vs. Švédsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 25. 5. 2024, 15:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, o 3. místo
Kurzy Betana: 2,55 – 4,25 – 2,40
📺Živý přenos: ČT Sport

Kanadu dostaly do úzkých vyloučení, nakonec padla v nájezdech

Před semifinále zněl úkol jasně: hrát disciplinovaně. Jenže to se kanadským hráčům vůbec nepodařilo, v souboji se Švýcarskem často mířili na trestnou lavici. Brzy tak poznali sílu soupeřovy přesilovky, která je na MS 2024 opravdu excelentní.

Po první třetině ztrácela Kanada dva góly, oba zásahy měly poměrně podobnou šablonu. Švýcaři si rychle posunuli puk na modré čáře na ránu z první. V prvním případě Fiala propálil Binningtona, který nestihl vykrýt horní roh lapačkou. V tom druhém tečoval prudký kotouč Niederreiter.

Javorové listy v dalším průběhu přeci jen odvrátily porážku po 60 minutách. Na Tanevův snižovací gól přitom dlouho nebyla Kanada schopná navázat. Až dvě minuty před koncem Tavares skóroval v početní výhodě a poslal semifinále do prodloužení.

Kanada v něm přestála kritické chvíle, když musela bránit další oslabení, tentokrát kvůli trestu pro střídačku za příliš mnoho hráčů na ledě. Dokonce se ujala vedení v nájezdech, v první sérii proměnil Bedard.

Pak už se ale prosazovali jen Švýcaři. Fiala ve druhé sadě srovnal, Andrighetto poslal evropský tým do vedení. Nejlepší střelec MS Dylan Cozens musel vyrovnat, ale to se mu nepodařilo.

Kanada bude poprvé od roku 2018 chybět ve finále mistrovství světa. Tehdy ztroskotala v semifinále na stejném soupeři. A v zápase o bronz následně podlehla USA vysoko 1:4.

Zároveň letos skončila nadvláda Kanady nad šampionáty v O2 Areně. Javorové listy získaly v největší české hale titul jak v roce 2004, tak v roce 2015. John Tavares ovšem své předchůdce Ryana Smythe a Sidneyho Crosbyho nenapodobí, vítězný pohár nad hlavu nezdvihne.

sipka Historie MS v Praze: historie, výsledky, vítězové

Kanada na MS v hokeji 2024: Nejproduktivnější hráči

  • Dylan Cozens (F): 8+2
  • John Tavares (F): 2+8
  • Connor Bedard (F): 5+3
  • Pierre-Luc Dubois (F): 3+5
  • Brandon Hagel (F): 3+3
  • Nick Paul (F): 3+3

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Švédsko totálně propadlo ve druhé třetině, zápas proti Česku nevyšel brankářům

Kdo by to byl řekl, že tým s ikonami NHL Erikem Karlssonem a Victorem Hedmanem v obraně dostane v semifinále sedm gólů. Švédsko ale předvedlo v sobotním zápase naprosto mizerný výkon v defenzivě a padlo 3:7.

Základní skupinou přitom Švédi prošli bez ztráty bodu. Ve čtvrtfinále se sice vytrápili s Finskem, povolili mu ale pouze jeden úspěšný zásah. Dohromady tak švédští brankáři pustili jen 10 gólů v 8 utkáních... než přišel výprask od domácí země.

Ještě v první třetině to vypadalo pro tři korunky dobře, dá se říci podle očekávání. Marcus Johansson brzy otevřel skóre, a když Kubalík vyrovnal, za 20 sekund zase Marcus Pettersson vrátil Seveřanům vedení.

Potom ale švédští hokejisti narazili do zdi. Jejich konec před branami finále můžeme přičíst především zpackané první polovině druhé třetiny. V rozmezí 3 minut a 2 sekund pustil Filip Gustavsson za svá záda tři puky. Ten poslední jej vyhnal z brány.

Gustavssonovi semifinále vůbec nesedlo, chytil jen 12 ze 17 střel. Jenže jeho mizernou úspěšnost 70,59 % náhradník Ersson nezlepšil. Ba naopak, dvakrát na něj v samostatném úniku vyzrál Lukáš Sedlák.

Švédsko sice vyhrálo 40:23 na střely, ve druhé polovině utkání ale hrálo prakticky do kopce. Švédům se nic nedařilo, kompaktní česká sestava si pozorně hlídala náskok. A tak ani po šesti letech se žlutomodří nevrátí do finále.

Dnes bude mít nabitá švédská soupiska jasný úkol, vybojovat alespoň bronz a ukončit dlouhou sérii bez umístění na pódiu. Od titulu v roce 2018 Švédsko nevyhrálo na MS jedinou medaili, a to ani v době, kdy na šampionátu chybí Rusové.

Švédsko na MS v hokeji 2024: Nejproduktivnější hráči

  • Erik Karlsson (D): 5+5
  • Marcus Johansson (F): 5+5
  • Andre Burakovsky (F): 4+6
  • Joel Eriksson Ek (F): 7+2
  • Lucas Raymond (F): 4+5

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Hokej Kanada vs. Švédsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CAN - SWE

V posledních letech se hokejisti Kanady a Švédska příliš často nestřetávají, od památného finále na MS 2017 spolu sehrály pouze jeden zápas na mistrovství světa.

U švédského vítězství v Kolíně nad Rýnem byli i Victor Hedman a Joel Eriksson Ek. Hedman tehdy dokonce vstřelil jediný švédský gól ze hry, netradičně v oslabení. V nájezdech pak Henrik Lundqvist vychytal všechny kanadské střelce, zatímco na druhé straně se prosadili Backstrom a Ekman-Larsson.

Poté ale diváci pět let čekali na další souboj těchto hokejových velmocí na šampionátu. Také ve čtvrtfinále MS 2022 došlo na remízu, v prodloužení se ale už po 43 sekundách trefil Batherson, který nasměroval Kanadu do semifinále.

Kanada vs. Švédsko: Poslední výsledky z MS v hokeji

  • Kanada vs. Švédsko – 3:2 pp. (MS 2014, skupina)
  • Švédsko vs. Kanada – 4:6 (MS 2015, skupina)
  • Kanada vs. Švédsko – 6:0 (MS 2016, čtvrtfinále)
  • Kanada vs. Švédsko – 1:2 sn. (MS 2017, finále)
  • Švédsko vs. Kanada – 3:4 pp. (MS 2022, čtvrtfinále)
  • Kanada vs. Švédsko – průběh live zde (MS 2024, o 3. místo)

MS v ledním hokeji 2024: Kanada - Švédsko, tip na výsledek (termín 26. května, MS 2024 hokej Praha, o bronz)

Pro oba týmy představuje bronzová medaile jen slabou náplast po nesplněné misi. Hokejisti Kanady i Švédska měli v hlavách jistě myšlenky na zlato, a tak se dá očekávat, že mentální koncentrace nebude ani na jedné straně zcela stoprocentní.

  • Datum a čas zápasu: 26. 5. 2024 od 15:20

V tomto směru by mohlo mít utkání trochu uvolněnější ráz, což by mohlo prospět šikovným hráčům v obou sestavách. Myslíme si, že dnes odpoledne uvidíme minimálně šest gólů.

TIP: Více než 5,5 gólu sipka Vsadit u Betana

Tip na Kanada vs. Švédsko v zápase o bronz na MS v hokeji 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Švédsko - Kanada v online live streamu a v TV vysílání?

Jak jinak se naladit na finále s českou účastí než tím, že si pustíte odpolední zápas o bronz? Vysílá jej veřejnoprávní kanál ČT Sport. A o střetnutí Kanady se Švédskem nepřijdete ani pokud nebudete u televize, díky platformě ČT sport Plus si pustíte hokej i online.

Zápas Kanada vs. Švédsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: pondělí 26. května od 15:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: souboj je papírově vyrovnaný, kurzy zde
  • Kde sledovat živě v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Roman Červenka a David Pastrňák s pohárem pro mistry světa 2024.

Česko ve finále MS v hokeji: historická bilance a výsledky

Čeští hokejisté jsou poprvé od roku 2010 mistry světa! Jakou mají v bojích o titul celkovou bilanci a jakých slavných vítězství dosáhli?

Česká hokejová reprezentace zdraví fanoušky po utkání na MS v ledním hokeji

TV program MS v hokeji 2024: přímé přenosy, vysílání v televizi

Kdykoli, kdekoli. Všechny zápasy MS v hokeji 2024 můžete sledovat živě v TV i na internetu, podívejte se na program a rozpis vysílání.

Čeští hokejoví reprezentanti slaví vítězství na MS v hokeji 2010, kde Česko svou bilanci z MS rozšířilo o šestý titul mistrů světa

Všechny zápasy Česka na MS v hokeji: výsledky, střelci, historie

Slavná vítězství, památné góly. V kompletní bilanci Česka na 🏅 MS v hokeji najdete všechny výsledky, střelce a další zajímavosti.