Natálie Mlýnková ovládla produktivitu základní části MS žen

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ten nejdůležitější zápas mají Češky teprve před sebou, dílčí úspěchy se ale kupí. Nejenže naše reprezentantky obsadily klíčové třetí místo ve skupině A, Natálie Mlýnková se zároveň ovládla produktivitu základní části. Pomohl jí k tomu hattrick v závěrečném zápasu se Švýcarskem.

Česká hokejová reprezentantka Natálie Mlýnková oslavuje gól v utkání ženské EHT ve Švédsku Foto: Profimedia

Hattrick a 1,5 bodu na zápas. Natálie Mlýnková ovládla statistiky základní části MS žen v hokeji 2024

Úterní večerní výhra nad zemí helvétského kříže přinesla povzbuzení jak pro celý český tým, tak pro naši ofenzivní hvězdu. Natálie Mlýnková po základní části vede kanadské bodování Mistrovství světa žen v hokeji 2024 v americké Utice. Křídelnice naší druhé formace ve čtyřech zápasech posbírala šest bodů (4+2) a společně se Švédkou Josefin Bouveng se dělí také o post nejlepší střelkyně.

sipka Získejte bonus za registraci a vsaďte si na MS žen

Zaregistruj se online a vsaď si u MerkurXtip

Po dva zápasy střelecky mlčely, nakonec se ale naše hokejistky nadechly k velkému ofenzivnímu představení a své vystoupení v základní části MS v hokeji žen 2024 v Utice zakončily vítězstvím 6:1 nad Švýcarskem. To znamená, že v klíčovém čtvrtfinále se ve čtvrtek od 19:30 utkají s Německem.

Mlýnková se během čtyř odehraných utkání bodově podepsala pod 6 z 10 českých gólů. Už v úvodním střetnutí s Finkami před týdnem nahrávala Adéle Šapovalivové na naši úvodní trefu v turnaji, při závěrečné power play soupeřek sama našla odkrytou klec.

Proti zámořským hokejovým velmocím vyšla zlínská rodačka naprázdno, byť od trenérky Carly MacLeod dostávala tradičně velký prostor na ledě a v zápasech s USA a Kanadou absolvovala celkem 47 střídání.

V úterý večer se ale střelecká hráz protrhla a Mlýnková se po domácí Alex Carpenter stala druhou hokejistkou, která na šampionátu v Utice dosáhla na hattrick.

V 36. minutě Mlýnková v předbrankovém prostoru bekhendem zvedla puk nad brankářku Saskii Maurer, po gólu na 3:1 se Češkám do šaten jistě odcházelo klidněji. Po návratu na led Mlýnková nejprve nahrávala Pejšové na první českou přesilovkovou trefu v turnaji, aby v 56. minutě od červené čáry sama probruslila před branku a švihem rozsvítila červené světlo. Poslední trefa? Gól v oslabení, a to pouze 3,5 sekundy před závěrečnou sirénou.

Zcela po zásluze byla Mlýnková vyhlášena nejlepší hráčkou utkání, podle turnajových statistik je i nejproduktivnější hokejistkou základních skupin. Šest bodů posbíraly ještě hvězdné Američanky Kendall Coyne Schofield (3+3) a Caroline Harvey (0+6), v prospěch naší kanonýrky ale hovoří vyšší počet gólů.

Natálie Mlýnková na MS žen 2024: game log

  1. vs. Finsko (4:0) – 2 body (1+1), 4 střely, TOI 18:14 (23 střídání)
  2. vs. USA (0:6) – 0 bodů, 2 střely, TOI 23:11 (24 střídání)
  3. vs. Kanada (0:5) – 0 bodů, 3 střely, TOI 20:41 (23 střídání)
  4. vs. Švýcarsko (6:1) – 4 body (3+1), 8 střel, TOI 22:47 (26 střídání)

sipka Preview čtvrtinále Česko vs. Německo najdete ZDE

Mlýnková je nejlepší českou střelkyní v historii MS v hokeji žen

Mlýnková ve svých 22 letech startuje na pátém hlavním turnaji mistrovství světa. Už za tak krátkou dobu se hráčka Vermontu z univerzitní NCAA vypracovala ve stálici české reprezentace, po zápase se Švýcarkami jí nově patří jeden historický primát.

Mlýnková totiž vystřídala Alenu Mills na postu nejlepší české střelkyně v elitní kategorii MS žen.

Mills, která po loňské úspěšné obhajobě bronzu ukončila reprezentační kariéru, na sedmi turnajích (2013, 2016–17, 2019 a 2021–23) zaznamenala 13 přesných ran.

Tento výkon Mlýnková vyrovnala svou úvodní trefou v úterním zápase, druhým gólem už se v historickém pořadí osamostatnila. Dovršením hattricku pak svůj náskok na ikonu české ženské reprezentace ještě zvýšila – mladá křídelnice na velké scéně nasázela už 15 gólů.

Všichni navíc doufáme, že během MS v Utice nositelka čísla 19 na dresu svůj střelecký účet ještě vylepší.

Předloni se pod zisk historicky prvního bronzu podepsala hned šesti góly. Stejně jich na tehdejším šampionátu v Dánsku zaznamenaly i Amanda Kessel a Hilary Knight, častěji pak do černého mířila jen Taylor Heise – Mlýnková držela krok s velkými hvězdami amerického i světového hokeje.

Pevně věříme, že letos si naše ofenzivní tahounka povede ještě lépe. Gratulujeme k vítězství v produktivitě základní části – a držíme palce před čtvrtečním zápasem play off proti Německu. Utkání startuje v 19:30 a naše lvice na led vyjedou v roli favoritek. Jejich kompletní statistiky si můžete prohlédnout na webu IIHF.

sipka Nepřehlédněte: MerkurXtip bonus za registraci a promo kód

NATÁLIE MLÝNKOVÁ NA MS V HOKEJI ŽEN: STATISTIKY
ROK Z G A B
✅ 2019 5 3 0 3
✅ 2021 6 0 1 1
✅ 2022 7 6 2 8
✅ 2023 7 2 1 3
✅ 2024 4 4 2 6
✅ Celkem 29 15 6 21

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři MerkurXtip

Využij vstupní bonus až do výše 10 000 Kč

Online sázková kancelář MerkurXtip nabízí 100% bonus k prvnímu vkladu až do výše 10 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u MerkurXtip

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Sázková kancelář Merkurxtip CZ - registruj se online a získej bonus

Sázková kancelář MerkurXtip: recenze, bonusy, registrace online

Sázková kancelář ☀️ MerkurXtip, to je platná licence, spousta kurzů na hokej, štědré 🧨 bonusy i pohodlná registrace online. Přečtěte si...

Čeští reprezentanti se radují z vítězství na mistrovství světa v para hokeji

MS v para hokeji 2024: program, výsledky, tabulka, Češi

Obhájí čeští reprezentanti medaili? MS v para hokeji 2024 hostí Calgary, podívejte se na ✔️ program, výsledky, tabulku a další info.