Německo vs. Švédsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Němci už dostali lekci od USA, dnes se pokusí sehrát vyrovnanější zápas s dalším superfavoritem MS v hokeji 2024. Švédsko je ale zatím nekompromisní, hvězdný kádr potvrzuje předpoklady a po dvou kolech vede tabulku. Bude pohoda tří korunek pokračovat? Sledujte utkání od 20:20.

Živý přenos Informace, kurzy
Německo
Švédsko H2H Tip

Adrian Kempe, Victor Hedman a Erik Karlsson oslavují gól Švédska na MS v hokeji 2024 Foto: Profimedia

MS v hokeji 2024, skupina: Německo vs. Švédsko dnes živě v TV i online live stream

Víkendové zápasy načrtly realitu skupiny B. Švédsko a USA by měly mít oproti ostatním soupeřům navrch. Němci tak nejspíš budou bojovat se Slovenskem a dalšími celky o třetí příčku. O lepší umístění se mohou přihlásit zřejmě jen v případě, že dnes dokážou po 32 letech vyzrát na Švédy na MS v hokeji. Sledujte přímý přenos od 20:20 na kanálu ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji s bonusem za registraci ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Německo vs. Švédsko (Hokej MS 2024, Ostrava, základní skupina B)

Švédsko je zatím nejlepším týmem na Mistrovství světa v hokeji 2024. Už před turnajem byla soupiska Tre Kronor považována za jednu z nejsilnějších a v prvních dvou kolech tyto předpoklady naplnila.

V kurzové nabídce Fortuny tak najdeme na vítězství Švédska nad Německem nízký kurz 1,28, který přisuzuje Seveřanům téměř 80% šanci na zisk dalších tří bodů.

Kromě sázek na výsledek si ale u Fortuny můžete vybrat i ze stovek dalších kurzů. Zajímavostí mohou být i individuální výkony, ať už jde o střelce gólu či zisk kanadského bodu.

Kurzy Fortuna na hokej Německo vs. Švédsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Německo 8,60 | remíza 6,40 | Švédsko 1,28
  • Do rozhodnutí: Německo 7,80 | Švédsko 1,26
  • 5,5 gólu: více 1,89 | méně 1,92
  • Střelec Německa: Peterka 4,50 | Kahun 4,70 | Pföderl 4,80
  • Střelec Švédska: Kempe 2,40 | Raymond 2,40 | Eriksson Ek 2,40
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Německo vs. Švédsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 13. 5. 2024, 12:20
🌍Kde: Ostravar Aréna, Ostrava
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina B
Kurzy Fortuny: 8,60 – 6,40 – 1,28
📺Živý přenos: ČT sport Plus

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kam se poděla německá obrana? Obhájci stříbra musí zlepšit defenzivu

Německo zatím dá se říci plní výsledkový plán. Z těžkého úvodního dvojzápasu proti Slovensku a USA získalo tři body, a tak základní skupinu rozehrálo solidně. Nedělní den odpočinku ale určitě přišel týmu vhod.

Skóre 7:10 po dvou utkáních je alarmující. Němci se tradičně opírají o disciplinovanou a organizovanou hru ve vlastním pásmu, na letošním mistrovství světa ale v této činnosti mají co dohánět.

Už se Slovenskem mohl být gólový příděl vyšší, při výhře 6:4 se několika důležitými zákroky vyznamenal Philipp Grubauer. Brankář Seattlu ale po příjezdu z NHL nejspíš očekával, že bude mít před sebou o něco pevnější obranný val.

Grubauer naštěstí jen ze střídačky přihlížel tomu, jak německou defenzivu postupně rozebral v sobotu výběr USA. Jednička dostala volno, výprask 6:1 schytal náhradník Niederberger.

Trenér Kreis spolu s asistenty ale potřebuje najít účinnější recept na to, jak zabránit dalšímu podobnému přídělu. Němci už povolili protivníkům 82 střel na bránu, větší palbu absorbovala jen norská klec.

Herní styl Německa je sice založený spíše na hře ze zadních řad, ale přeci jen by obhájci stříbra potřebovali trochu více rozhýbat hru. Kvalitní soupeři je zatím výrazně přehrávali.

Dosud tak poloviční bodová úspěšnost pramenila zejména z efektivity v zakončení. Němci proměnili 41 ze 48 pokusů, proti Slovensku dvakrát udeřili v přesilovce. Tu z pravého kruhu řídí JJ Peterka, nejšikovnější hráč na soupisce. Sám však zatím čeká na první bodový zápis

Německou produktivitu tak drží nad vodou první formace Ehliz, Michaelis, Pföderl, která zářila proti Slovensku a poté se jako jediná prosadila v utkání s USA. Ehliz a Michaelis mají zatím shodný zápis 1+3, spolu s hráči z jiných celků se dělí o sedmé místo v bodování šampionátu.

Německo – top hráči v bodování MS

  • Yasin Ehliz: 1+3
  • Leonhard Pföderl: 1+3
  • Marc Michaelis: 1+2
  • Jonas Müller: 1+1

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Karlsson a Hedman na MS 2024 potvrzují, že patří mezi nejproduktivnější obránce poslední dekády

Při zveřejnění soupisek na MS v hokeji v Praze a Ostravě bylo zřejmé, že nejsilnější kádry složily manažeři a trenéři USA, Kanady a Švédska. Bookmakeři těmto reprezentacím přisuzovaly vesměs stejné nebo velmi podobné šance na zlato.

Švédská nominace ale jasně vyčnívala při pohledu na obranu, a především jména Erik Karlsson a Victor Hedman. Tato dvojice patří k nejúspěšnějším bekům v NHL a bylo zřejmé, že úroveň mistrovství světa výrazně převyšuje.

Karlsson s Hedmanem od začátku turnaje nenechávají nikoho na pochybách. Oba bodují a excelují i ve statistice +/-, která je dlouholetou doménou #77 Tampy. Na MS je ale v zelených číslech i Karlsson, který leckdy působí na ledě spíše jako čtvrtý útočník než obránce.

Švédsko i díky jejich kvalitě dokázalo v úvodním utkání přetlačit USA, vedení 3:2 jistil Hedman trefou do prázdné brány, kterou později trefil i Eriksson Ek a upravil na 5:2. První krok v šampionátu tak nasměroval tři korunky do správného kurzu v boji o první místo a ideální nasazení pro play off.

Nedělní zápas s Polskem tak pro Švédy představoval spíše tréninkovou jednotku. Seveřani se poměrně v klidu probruslili k vítězství 5:1, jejich převahu dokumentuje i střelecký zápis 38:15.

Proti Polákům se dvakrát prosadil Karlsson, oba majitelé Norrisovy trofeje spolu dokonce nastoupili v jedné přesilovkové řadě. Taková síla na modré čáře je prakticky nezastavitelná.

Tím spíš, když tato dvojice zdárně spolupracuje s dalšími šikovnými hokejisty. Za první dva zápasy se do statistik kanadského bodování dostalo 13 Švédů, mezi nimi nechybí Marcus Johansson (2+2), Lucas Raymond (2+0) nebo Adrian Kempe (0+2).

Snad ještě pozitivnější zprávou jsou ale výkony Filipa Gustavssona. Mezi třemi tyčemi spočívala jediná větší nejistota ve švédském výběru, gólman Minnesoty ale zatím ukazuje, že je na MS v hokeji výborně připraven. Pochytal 42 ze 45 střel, což dává dohromady pěknou úspěšnost 93,33 %.

Nejproduktivnější obránci NHL za posledních 10 sezon:

  1. Roman Josi, 612 bodů (158+454)
  2. Brent Burns, 593 bodů (158+435)
  3. Victor Hedman, 584 bodů (127+457)
  4. Erik Karlsson, 580 bodů (126+454)
  5. John Carlson, 540 bodů (118+422)

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Hokej Německo vs. Švédsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance GER - SWE

Od roku 2000 se reprezentanti Německa a Švédska střetli ve 12 ostrých zápasech. Švédové vyhráli 11krát, jedinou porážku utrpěli ve čtvrtfinále na ZOH 2018, kde prohráli 3:4 po prodloužení.

Na mistrovství světa ale Němci neporazili Švédy už 32 let. Naposledy se radovali na domácím MS 1992, když ve skupině přehráli tři korunky 5:2. Švédsko se tehdy protrápilo základní fází, ale po postupu ze čtvrtého místa nakonec získal tým okolo Petera Forsberga a Matse Sundina zlaté medaile.

Z nedávné minulosti stojí za zmínku loňský duel na mistrovství světa, který rozhodla jediná přesilovková branka Oscara Lindbergha v čase 41:31. Švédi tak porazili Němce na MS i posedmé v tomto tisíciletí a za toto období upravili skóre už na 31:12.

Zápasy Švédsko vs. Německo na velkých akcích (od roku 2000)

  • ZOH 2022: Švédsko vs. Německo – 7:1
  • MS 2002: Švédsko vs. Německo – 6:2
  • Světový pohár 2004: Švédsko vs. Německo – 5:2
  • ZOH 2010: Švédsko vs. Německo – 2:0
  • MS 2011: Švédsko vs. Německo – 5:2 (ČF)
  • MS 2012: Švédsko vs. Německo – 5:2
  • MS 2015: Švédsko vs. Německo – 4:3
  • MS 2017: Švédsko vs. Německo – 7:2
  • ZOH 2018: Švédsko vs. Německo – 1:0
  • ZOH 2018: Švédsko vs. Německo – 3:4pp (ČF)
  • MS 2023: Švédsko vs. Německo – 1:0

MS v ledním hokeji 2024: Švédsko vs. Německo, tip na výsledek (termín 13. května, MS 2024 hokej Ostrava, základní skupina B)

Německo zatím má na MS v hokeji 2024 problémy s bráněním. Dnes navíc bude čelit nejsilnějšímu soupeři ve skupině B. Švédsko má při hře s pukem obrovskou kvalitu a myslíme si, že ji ukáže i ve třetím utkání na šampionátu. Zkusíme tedy sázku na to, že v zápase padne alespoň šest gólů.

TIP: Více než 5,5 gólu v zápasu sipka Vsadit u Fortuny

Tip na Německo vs. Švédsko na MS v hokeji 2024

Kde dnes sledovat živě hokej Švédsko vs. Německo v online live streamu a v TV vysílání?

Večerní zápas Švédsko vs. Německo nebude přenášet televizní kanál ČT Sport, protože přednost dostane dostane utkání Česka se Švýcarskem. Přesto o přímý přenos nepřijdete, Švédy a Němce si můžete pustit na platformě ČT sport Plus v iVysílání či přes zelené tlačítko na chytrých televizích.

Zápas Německo vs. Švédsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: pondělí 13. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Ostravě (Ostravar Aréna)
  • Kdo zvítězí: Jasným favoritem je Švédsko, kurzy zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominik Kubalík byl nejlepším střelcem MS v hokeji 2023

Kanadské bodování MS hokej 2024 - body, střelci, Češi

Kanadské bodování MS v hokeji 2024 – tabulka bodů, nejlepší střelci i brankáři. A k tomu přehledné statistiky českých hokejistů. 🏒

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.

Ostravská aréna dva dny před startem MS v hokeji 2024. Jak hokejový šampionát v Česku dopadne?

Predikce MS v hokeji 2024: Vítěz, skupiny, český národní tým

Kdo vyhraje MS v hokeji 2024, jak dopadne český tým, co střelci a produktivita naší reprezentace? Předpovídáme průběh mistrovství světa.