USA vs. Francie dnes živě, MS v hokeji 2024

Američané vstupovali do letošního šampionátu jako jedni z hlavních favoritů, jejich dosavadní výsledky ale tomu neodpovídají. Momentálně se ani nepohybují na pozicích, které zaručují postup do čtvrtfinále. Ukážou teď v zápase s Francií svou sílu? Úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek 16. května v 20:20.

VÝSLEDEK: USA vs. Francie 5:0. Jednoznačná záležitost, o jejímž osudu Američané rozhodli už ve čtyřgólové úvodní třetině. Postupně se v ní prosadili Nelson, dvakrát Boldy a Gaudreau. Do francouzské klece se od druhé části postavil Papillon a vedl si o poznání lépe, překonal ho až Pinto dvě minuty před koncem. To Nedeljkovicovi k čistému kontu stačilo deset pokrýt deset střel.

Živý přenos Informace, kurzy
USA Francie – H2H Tip

Pohled na střídačku americké hokejové reprezentace, MS v hokeji 2024 Foto: Profimedia

MS v hokeji 2024, skupina: USA vs. Francie dnes živě v TV i online live stream

Oba týmy získaly na turnaji čtyři body a výběr Spojených států amerických se v tabulce základní skupiny B nachází nad Francouzi pouze díky lepšímu skóre. To je pro hokejovou velmoc výstražným signálem, teď tedy musí okamžitě zapnout. Živý přenos utkání mezi USA a Francií můžete sledovat na ČT sport Plus.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji s bonusem za registraci ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na USA vs. Francie (Hokej MS 2024, Ostrava, základní skupina B)

Dnešní soupeři mají po třech odehraných zápasech na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 shodnou bilanci. USA i Francie si připsali po jedné tříbodové výhře, jedné prohře po prodloužení a jedné prohře v základní hrací době.

Je však třeba zmínit, že Francouzi měli ze startu skupiny lehčí los. Naopak Američani hned na úvod turnaje prohráli se Švédy, kteří v ostravské skupině absolutně dominují.

Nikoho tak nemůže překvapit, že před čtvrtečním duelem bookmakeři výrazně favorizují USA.

Rozvržení preferencí před startem utkání pak nejlépe dokresluje níže uvedená základní kurzová nabídka od Betana. Sázet však můžete nejen na vítěz, ale na celou řadu dalších příležitostí.

Kurzy Betana na hokej USA - Francie na MS 2024:

  • 1/0/2: USA 1,06 | remíza 11,75 | Francie 32,00
  • Vítěz do rozhodnutí: USA 1,02 | Francie 13,50
  • 6,5 gólu do rozhodnutí: více 1,95 | méně 1,78
  • 7,5 gólu do rozhodnutí: více 2,80 | méně 1,40
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

USA vs. Francie na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 16. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: Ostravar Aréna, Ostrava
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina B
Kurzy Betana: 1,06 – 11,75 – 32,00
📺Živý přenos: ČT sport Plus

Výběr USA je sice vysoce střelecky aktivní, sráží jej ale poměrně nízká úspěšnost při zakončení

Úvodní porážka od Švédska by se ještě dala v pohodě zkousnout. Přestože hokejisté Tre Kronor zvítězili výsledkem 5:2, dva hlavní favorité skupiny B mezi sebou sehráli vyrovnaný mač. Závěrečné dva góly v poslední minutě totiž padly do odkryté americké klece.

Tým USA si ale už o den později (minulou sobotu) spravil chuť jednoznačným vítězstvím nad obhájci stříbra, když proti Německu uspěl poměrem 6:1. Jedinou kaňkou na vysoké výhře bylo zranění brankáře Alexe Lyona, který si už ve zbytku šampionátu bohužel nezachytá.

A právě za jeho kolegou Alexem Nedeljkovicem jde z velké části poslední porážka. Gólman z Pittsburghu totiž v utkání se Slováky své parťáky příliš nepodržel a po čtvrté inkasované brance byl na konci 29. minuty nahrazen devatenáctiletým Treyem Augustinem. V té době naši východní sousedé vedli už 4:1.

V poslední dvacetiminutovce se pak Slovensko možná až přehnaným způsobem zatáhlo, za což je výběr USA potrestal třemi góly. O vítězi zápasu tak muselo rozhodnout prodloužení. Jenže při hře 3 na 3 Miloš Kelemen šikovně tečoval Nemcovo nahození od modré a druhá prohra Američanů na letošním MS tak byla na světě.

Výsledky USA na MS v hokeji 2024:

  • Švédsko vs. USA – 5:2 (10. května)
  • USA vs. Německo – 6:1 (11. května)
  • USA vs. Slovensko – 4:5 pp. (13. května)
  • USA vs. Francie – vsaďte si ZDE

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Po pondělní prohře pak dostali hráči den volna, díky čemuž mohli dočerpat fyzické i psychické síly. Několik členů amerického týmu si tak zahrálo golf či bowling ve Wellness centru Čapkárna, které se nachází v multikomplexu SAREZA, kde mimo jiné sídlí i prvoligová Poruba. Jiní si zase udělali pochůzku po Ostravě

Ve středu se ale už mužstvo sešlo na ledě, aby zapracovalo na některých herních nedostatcích.

Ačkoliv se tým USA zatím drží na více než solidním průměru 4 vstřelených gólů na utkání, s produktivitou by to mohlo být ještě lepší. Družina Johna Hynese se totiž řadí k střelecky nejaktivnějším celkům na turnaji (38,66 ran na zápas), avšak palebná úspěšnost 10,34 % je naopak jednou z nejnižších.

Trenérský štáb Spojených států amerických ale může být spokojen s disciplinovaností svých svěřenců. Ti totiž během dosavadních tří utkání spáchali pouze pět dvouminutových faulů. A rovněž jim fungují i oslabení, které mají zatím stoprocentní.

sipka Vše o americkém týmu na MS najdete ZDE

Sestava USA v zápase se Slovenskem (4:5 pp.)
Brankáři: A. Nedeljkovic (od 29. minuty T. Augustine)
1. formace: Z. Werenski, S. Jones - J. Gaudreau, B. Nelson, M. Boldy
2. formace: J. Sanderson, L. Hughes - B. Tkachuk, S. Pinto, C. Caufield
3. formace: A. Vlasic, J. Petry - J. Farabee, W. Smith, T. Zegras
4. formace: M. Kesselring - M. Eyssimont, K. Hayes, L. Kunin
Trenéři: J. Hynes - T. Hennes, A. Westlund
Kurzy na USA najdete ZDE

Francie si cestu za postupem do čtvrtfinále značně zkomplikovala

Jestliže si Francouzi před startem MS dělali zálusk na postup do play off, tak v tuto chvíli se jejich naděje na proklouznutí mezi osmičku nejlepších pohybují už pouze v teoretické rovině. Z úvodních tří utkání proti slabším soupeřům totiž získali jenom 4 body a teď na ně čekají postupně USA, Slovensko, Švédsko a Německo.

Ve finálním účtování bude družinu Philippeho Bozona hodně mrzet úvodní prohra s Kazachstánem, který je přibližně na stejné výkonností úrovní. Středoasijskou zemi sice přestřílela poměrem 29:24, i kvůli obdržené brance během vlastní přesilovky ale prohrála 1:3.

V následujícím duelu proti Lotyšsku už ale Francie předvedla mnohem lepší výkon, po 40 odehraných minutách držela hubené vedení 1:0. Ve třetí třetině sice obhájci loňského bronzu otočili skóre ve svůj prospěch, nicméně jediný Francouz působící v NHL – Pierre Eduard Bellemare – poslal svou trefou v čase 56:51 zápas do prodloužení. Bonusový bod ale nakonec putoval směrem na sever do Pobaltí.

V minulém utkání proti Polsku si pak země s galským kohoutem ve znaku připsala první výhru na letošním MS v hokeji. Zejména v první polovině duelu Francouzi ukazovali, kdo je na hřišti pánem, když ve 28. minutě vedli už 4:0. Poté ale polevili a nováček elitní divize se dotáhl na rozdíl dvou gólů, avšak dalších branek se už diváci v Ostravar Aréně nedočkali. Favorit tak bral povinnou výhru 4:2.

Výsledky Francie na MS v hokeji 2024:

  • Francie vs. Kazachstán – 1:3 (11. května)
  • Lotyšsko vs. Francie – 3:2 pp. (12. května)
  • Polsko vs. Francie – 2:4 (14. května)
  • USA vs. Francie – vsaďte si ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Jestliže jsme o pár řádků výše mluvili o lehčím trápení Američanů v zakončení, tak Francie je na to ještě hůře. Z celkového počtu 90 vyslaných střel na soupeřovu branku totiž dala jen sedm gólů, což vychází na bídnou úspěšnost 7,78 %.

Na druhou stranu proti výkonnostně méně kvalitním sokům se Francouzům dařilo při přesilovkách, když z devíti možností využili ke skórování hned tři. Dá se ale předpokládat, že po zápasech se silnějšími soupeři bude úspěšnost využití klesat.

Níže si pak můžete prohlédnout sestavu francouzského týmu v předešlém klání s Polskem. A jak si můžete sami všimnout, v nominaci Francie pro MS v hokeji 2024 nechybí ani několik známých jmen z Tipsport extraligy.

V prvním obranném páru operuje Yohann Auvitu, třetí útok pak vede Valentin Claireaux. Výhodou těchto borců může být perfektní znalost Ostravar Arény, neboť v uplynulé sezoně hráli za Vítkovice. Společně s Claurieauxem hraje v jedné lajně Jordan Perret z Mountfieldu HK. A na křídle čtvrté formace zase nastupuje zkušený Sasha Treille, který v minulosti oblékal dres Sparty, Kladna či Pardubic.

sipkaZDE se podívejte na nominace všech týmu na MS v hokeji 2024

Sestava Francie v zápase s Polskem (4:2)
Brankáři: S. Ylonen (J. Junca)
1. formace: Y. Auvitu, H. Gallet - T. Bozon, P. E. Bellemare, S. Da Costa
2. formace: F. Chakiachvili, E. Cantagallo - A. Rech, L. Boudon, T. Simonsen
3. formace: P. Crinon, V. Llorca - J. Perret, V. Claireaux, C. Bertrand
4. formace: T. Thiry - K. Bozon, J. Addamo, S, Treille
Trenér: P. Bozon
Kurzy na Francii najdete ZDE

Hokej USA vs. Francie dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance USA - FRA

Hokejové týmy USA a Francie mezi sebou odehrály 15 vzájemných zápasů. A pouze jednou se z vítězství radovala země s galským kohoutem ve znaku, když na světovém šampionátu v roce 1998 překvapivě zvítězila 3:1. Na ZOH 1994 v Norsku pak ještě dokázala remizovat, zbylých 13 klání už ale patřilo Američanům.

Níže se pak můžete podívat na výsledky posledních 5 vzájemných střetnutí.

USA vs. Francie: Výsledky z MS v hokeji

  • USA vs. Francie – 7:2 (MS 2012, skupina)
  • USA vs. Francie – 4:2 (MS 2000, skupina)
  • USA vs. Francie – 4:0 (MS 2001, skupina)
  • USA vs. Francie – 7:1 (MS 2004, skupina)
  • USA vs. Francie – 9:0 (MS 2004, o bronz)
  • USA vs. Francie – sledujte průběh live ZDE (MS 2024, skupina)
USA vs. FRANCIE - STATISTIKY NA MS 2024 V HOKEJI
USA FRANCIE
✅ Body (bilance): 4 (1-0-1-1) 4 (1-0-1-1)
✅ Skóre: 12:11 7:8
✅ Přesilové hry: 25,00 % (2/8) 33,33 % (3/9)
✅ Hra v oslabení: 100 % (3/3) 81,82 % (9/11)
✅ Trestné minuty: 10 45
KURZY A LIVE SÁZKY NA USA VS. FRANCIE ZDE

MS v ledním hokeji 2024: USA - Francie, tip na výsledek (termín 16. května, MS 2024 hokej Ostrava, základní skupina B)

Program sedmého hracího dne na světovém šampionátu v hokeji nabídne čtyři zápasy. Český tým má sice volno, v akci se ale představí Finsko, Švédsko, Kanada a právě Spojené státy americké, které v utkání s Francií berou jenom výhru v základní hrací době.

  • Termín zápasu: 16. května od 20:20

Při pohledu do kurzové nabídky od sázkové společnosti Betano ale zjistíme, že tříbodové vítězství USA je vypsán velice nízký kurz, který se moc nevyplatí. Proto využijeme jednu z mnoha příležitostí týkajících se počtu gólů v zápase.

Nejvíce nás zaujal kurz se solidní hodnotou 3,00 na sedm a více gólů Američanů, kteří aktuálně mají jeden z nejvyšších gólových průměrů. A proti slabší Francii by jim to mohlo padat.

TIP: Počet gólů USA +6,5 sipka Vsadit u Betana

TIP: USA +6,5 gólů

Kde dnes sledovat živě hokej USA vs. Francie v online live streamu a v TV vysílání?

Ve vysílacím programu veřejnoprávní stanice ČT sport dostal přednost druhý večerní zápas mezi Kanadou a Norskem. Nicméně střetnutí mezi USA a Francií můžete sledovat online přes platformu ČT sport Plus.

Zápas USA vs. Francie na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: čtvrtek 16. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Ostravě (Ostravar Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je tým USA, kurzy zde
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominik Kubalík byl nejlepším střelcem MS v hokeji 2023

Kanadské bodování MS hokej 2024 - body, střelci, Češi

Kanadské bodování MS v hokeji 2024 – tabulka bodů, nejlepší střelci i brankáři. A k tomu přehledné statistiky českých hokejistů. 🏒

Zázemí pro přímé přenosy z MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Kde sledovat MS hokej online živě: live stream zdarma

Podívejte se, jak sledovat MS v hokeji 2024 online, živě a zdarma. Na internetu na vás čekají přímé přenosy všech utkání MS.

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.