Hokej Česko vs. Švédsko dnes živě: EHT Švýcarské hry 2023 live

Výherce dnešního utkání obsadí na letošních Švýcarských hokejových hrách 1. místo. Češi i Švédové zvítězili v obou duelech turnaje a dnes nás tedy čeká souboj o prvenství na Swiss Ice Hockey Games 2023. Atraktivní duel mezi českou a švédskou reprezentací můžete sledovat živě v live streamu už od 13:00!

Kde sledovat živěPreview
VýsledkyFavoritLive stream

Švédský gólman likviduje pokus Matěje Stránského (zápas ČR vs. Švédsko na Karjala Cupu 2023) Foto: Profimedia

Euro Hockey Tour 2023/24, Švýcarské hokejové hry: Kde dnes sledovat hokej Česko vs. Švýcarsko živě v online live streamu zdarma?

Češi v posledním utkání se Švýcarskem ztratili jeden bod, v celkovém součtu aktuálního ročníku Euro Hockey Tour už ale nastřádali 14 bodů. Druzí Švédové ztrácejí pouze dva body. Dnešní klání tedy bude také soubojem průběžného lídra EHT s jeho nejbližším pronásledovatelem. Nenechte si tento zápas ujít a sledujte jej online v živém přenose od 13:00 na TV Chance.

sipkaKlikněte ZDE a sledujte zápas Česko vs. Švédsko živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Při pohledu do průběžné tabulky Euro Hockey Tour 2023/24 dnes čeká na českou hokejovou reprezentaci nejtěžší možný soupeř. Švédský tým totiž vyhrál už čtyři zápasy za sebou, jedinou porážku zaznamenal v prvním duelu na Karjale právě s naším národním výběrem.

Švédové navíc měli více času na regeneraci. Jejich včerejší utkání s Finskem se totiž hrálo už od 14:00, zatímco náš duel se Švýcary začínal až v 18:00. Uvidíme, jestli se český tým dokáže popasovat s touto nevýhodou.

Švýcarské hokejové hry 2023, Česko vs. Švédsko: informace
🕒Datum: 17. 12. 2023, 13:00
🏟️Místo: Swiss Life Arena, Curych, Švýcarsko
🏆Turnaj: Swiss Hockey Games 2023, Euro Hockey Tour 2023/244
🏒H2H v této sezoně: CZE - SWE 1:0
Favorit Chance: info zde
📺Live stream: TV Chance, TV Tipsport

Češi zůstávají nadále bez porážky

Spanilá jízda národního hokejového mužstva pokračuje! Čeští reprezentanti vyhráli i pátý zápas pod vedením nového kouče Radima Rulíka a po vítězném Karjala Cupu dnes mohou zaútočit na celkovou 1. příčku i na Švýcarských hokejových hrách.

Včera jim stáli v cestě domácí Švýcaři, kteří chtěli získat první body v aktuálním ročníku Euro Hockey Tour. To se jim sice podařilo, na jejich konto ale putoval pouze jeden bod za prohru v prodloužení.

Po bezbrankové a divácky ne tak atraktivní první třetině začali Češi v druhé dvacetiminutovce předvádět styl hokeje, který je pro ně v této sezoně typický. Do tohoto konceptu skvěle zapadají bratři Kovařčíkové, ke kterým byl do 4. útočné formace tentokrát přiřazen karlovarský Ondřej Beránek.

A právě "checking line" pod vedením centra Michala Kovařčíka stála u prvního gólu. Ta motala švýcarské beky v jejich pásmu několik vteřin, mezitím naskočil namísto Ondřeje Kovařčíka debutant v národním dresu Jakub Rychlovský, který v čase 25:15 úspěšně dokončil tlak českého týmu. Liberecký útočník si tak hned ve svém prvním reprezentačním startu připsal premiérovou trefu.

O minutu později si čeští hokejisté zahráli druhou přesilovku v zápase. V závaru před švýcarskou bránou se nejlépe zorientoval Daniel Voženílek, který intuitivně poslal puk na osamoceného Davida Tomáška a ten pohotovou ranou do odkryté klece zvýšil na 2:0. Pro nejlepšího střelce českého týmu se jednalo už o pátý přesný zásah v reprezentační sezoně 2023/24.

Na konci prostředního dějství hokejisté alpské země srovnali tempo hry a několikrát prověřili Josefa Kořenáře. Gólman Sparty byl ale pozorný a do kabin tak šli Češi s náskokem dvou gólů.

Jenže švýcarský tým pokračoval v zlepšeném výkonu i na začátku třetí třetiny. Sekání Michala Kempného potrestal ve 42. minutě přesilovkovou brankou Tyler Moy. O necelé dvě minuty už bylo srovnáno, když přesně mířil Tristan Scherwey. V závěru posledního dějství pak mohli Švýcaři rozhodnout, Kořenář si ale poradil s breakem 2 na 1.

Zápas tedy dospěl do prodloužení. Osudovým momentem celého utkání pak bylo zaškobrtnutí švýcarského hráče, díky čemuž se otevřela cesta ke skórování pro Michala Kempného. Vítěz Stanley Cupu z roku 2018 si najel blíže k brankáři Genonimu a přesnou střelou rozhodl o vítězství Česka 3:2 po prodloužení.

Česko vs. Švýcarsko 3:2 p.p.

  • Branky: 25:15 Rychlovský (M. Kovařčík), 27:03 Tomášek (PPG), 61:57 Kempný – 41:11 Moy (Biasca), 43:00 Scherwey (Herzog)
  • Střely na bránu: 27 – 23
  • Vhazování: 28 – 32
  • Vyloučení: 4 – 2
  • Využití: 1 – 1
  • Brankáři: Kořenář (21/23, 91,30 %) – Genoni (24/27, 88,89 %)

O úspěšném debutu Jakuba Rychlovského už byla řeč, pojďme se ale také podívat na výkony dalších nováčků v národním dresu.

Na svou premiéru bude s radostí vzpomínat rovněž brankář Josef Kořenář. Někdejší prospekt týmu San Jose Sharks sice propustil za svá záda dvě střely, dalších 21 ale kryl a i díky jeho zásluze národní výběr prodloužil vítěznou sérii.

První start v národním týmu se vydařil taktéž obránci Mikuláši Hovorkovi, který chodil i na oslabení. Zadák českobudějovického motoru sice nebodoval, to se ale také od něj nevyžaduje. Na začátku utkání naskakoval po boku čtyřnásobného účastníka MS v hokeji Michala Kempného, poté si vyzkoušel spolupráci i ostatními beky.

sipka Zápas proti Švédsku dnes od 13:00 sledujte živě u Chance ZDE

Sestava Česka v zápase proti Švýcarsku
Brankáři: Kořenář (Pavlát)
Obrana: Hovorka, Kempný - Pyrochta, Jandus - Mašín, Zábranský - Ticháček, Král
Útok: Flek, Špaček (C), Červenka - Stránský, Kodýtek, Voženílek - Kousal, Tomášek, Rychlovský - Beránek, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Lenc

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Švédové jsou na turnaji zatím stoprocentní

V prvním utkání na Švýcarských hokejových hrách Švédové porazili domácí výběr 4:2. Hlavní hvězdou zápasu byl dvoubrankový Malte Stromwall, který nejprve otevřel gólový účet duelu a na začátku poslední třetiny zaznamenal vítěznou trefu.

Hokejisté Tre Kronor byli úspěšní i včera, když ve "skandinávském derby" zvítězili nad Finskem po výsledku 3:2.

Jako první ale udeřili Finové, už 67 vteřin po úvodním buly rozvlnil síť brankáře Larse Johanssona zkušený finský bek Atte Ohtamaa. Když už to vypadalo, že Švédové půjdou do kabin se ztrátou jedné branky, 27 sekund před zazněním první sirény zařídil vyrovnání Andreas Wingerli.

O výsledku utkání velkou měrou rozhodla prostřední dvacetiminutovka, kterou svěřenci Sama Hallama ovládli poměrem 2:0. V ní se prosadil nejprve útočník se zkušenostmi z NHL Jacob De La Rose a na konci 36. minuty zvýšil na 3:1 Malte Stromwall.

Naděje finského týmu sice vykřesal v 55. minutě gólem Lauri Pajuniemi, hokejisté Suomi se ale připravili o příležitost vyrovnat skóre kvůli faulu, kterého se dopustil tři minuty před koncem Atte Ohtamaa.

Švédsko vs. Finsko 3:2

  • Branky: 19:33 Wingerli, 25:12 De La Rose (Stromwall), 36:50 Stromwall (Elvenes) –1:07 Ohtamaa, 54:10 Pajuniemi (Liedes)
  • Střely na bránu: 24 – 20
  • Vhazování: 24 – 17
  • Vyloučení: 2 – 7
  • Využití: 0 – 0
  • Brankáři: Johansson (18/20, 90,00 %) – Lehtinen (21/24, 87,50 %)

Finové se ve včerejším utkání provinili proti pravidlům sedmi dvouminutovými fauly, ani jeden z nich ale nedokázali Švédové přetavit v přesilovkový gól. V této situaci se neprosadili ani proti Švýcarům, když jim byly nabídnuty tři početní převahy. Přesto tři korunky vytěžily z prvních dvou zápasů na Swiss Hockey Games plný počet bodů.

Druhou výhru švédskému národnímu mužstvu včera vychytal Lars Johansson. Postaví se gólman ve službách Frölundy mezi tři tyče i dnes, nebo dostane prostor jeho kolega Daniel Marmenlind?

Ve velké formě hraje na Švýcarských hokejových hrách švédský útočník Malte Stromwall. K výhře nad Finy přispěl gólem a asistencí a po dvou utkáních na turnaji má bilanci 3+1.

Sestava Švédska v zápase proti Finsku
Brankáři: Johansson (Marmenlind)
Obrana: Bengtsson, Lindholm - Berglund, Tommernes (C) - Borgman, Sellgren - Pilut
Útok: Olofsson, Wallmark, Sorensen - Stromwall, De La Rose, Elvenes - Sandin, Wingerli, Bristedt - Hartmann, Ehn, Lang

Hokej EHT, Švýcarské hry 2023 Česko vs. Švédsko: Výsledky, statistiky, vzájemná bilance

První letošní měření sil bylo zároveň prvním zápasem obou reprezentací v tomto ročníku. V break-out game Karjala Cupu 2023 hraném ve švédském Växjö rozhodla první třetina, kterou Češi jednoznačně ovládli poměrem 4:0. O branky se postarali Radan Lenc, David Tomášek, Jakub Flek a Lukáš Sedlák.

Hokejisté Tre Kronor se ve zbylých 40 minutách dokázali také prosadit, národní mužstvo ale i tak vyhrálo přesvědčivým výsledkem 5:2. Pátou trefu přidal během prostředního dějství Adam Kubík.

Níže se pak můžete podívat i na výsledky zápasů mezi Českem a Švédskem v minulé sezoně EHT.

Česko vs. Švédsko – výsledky, časová osa

  • Karjala Cup, listopad 2022 – Česko vs. Švédsko 1:4
  • Švýcarské hokejové hry, prosinec 2022 – Česko vs. Švédsko 0:4
  • Beijer Hockey Games, únor 2023 – Česko vs. Švédsko 2:1 p.p.
  • České hokejové hry, květen 2023 – Česko vs. Švédsko 4:3
  • Karjala Cup, listopad 2023 – Švédsko vs. Česko 2:5
  • Švýcarské hokejové hry, prosinec 2022 – Česko vs. Švédsko sledujte živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

EHT hokej 2023, Curych: Česko - Švédsko dnes, favorit, info a tip na výsledek

Kromě předzápasových statistik nahlédněme také do kurzové nabídky společnosti Chance. Její bookmakeři mírně favorizují právě českou reprezentaci, na jejíž vítězství byl v době psaní tohoto článku vypsán kurz 2,31.

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

V redakci HokejZpravy.cz ale vyzkoušíme jiný tip sázky. Konkrétně si vsadíme na počet gólů v zápase.

Obě mužstva mají v nohách včerejší zápas, celkově se pak bude jednat o třetí utkání ve čtyřech dnech. Navíc se bude hrát o prvenství na turnaji i pozici průběžného lídra EHT. Dá se tedy předpokládat, že týmy budou hrát ze zajištěných obran.

Proto tipujeme, že v základní hrací době zápasu mezi Českem a Švédskem padnou maximálně čtyři branky.

TIP: Méně než 4,5 gólů sipka Sledujte live u Chance ZDE

TIP: Maximálně 4 góly

Jak sledovat hokej Česko vs. Švédsko dnes na Švýcarských hokejových hrách online? Návod, livestream zdarma

Zápas budete moci sledovat na stanici ČT2. Pokud ale z různých důvodů nebudete ve 13:00 u televize, na utkání se můžete dívat i přes váš telefon či tablet na platformě Chance TV. Jak to udělat?

  • Nejprve klikněte ZDE a založte si účet u Chance.
  • Dokončete online registraci.
  • Za založení účtu Chance novým klientům dává bonus 200 Kč.
  • Přihlaste se a v záložce „SPORTY“ přejděte do sekce „LIVE“.
  • Z výčtu sportů zvolte lední hokej a vyberte si z nespočtu přenosů, které Chance právě teď vysílá.
  • Online live stream Česko vs. Švédsko začíná ve 13:00.
  • Sledovat ho můžete také v mobilní aplikaci.
  • Dobře se bavte.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Hokejové MS juniorů 2023 přineslo českým fanouškům spoustu radosti. Dočkáme se opět medaile?

Mistrovství světa juniorů v hokeji 2024: program, výsledky, Češi

Žádný hokejový turnaj nenabízí tak atraktivní útočnou podívanou jako MS juniorů do 20 let. Vše o šampionátu se dozvíte v našem článku.

Trénink českého týmu U20 na přípravném kempu před MSJ 2024

Představení nominovaných hráčů českého týmu U20 na MSJ 2024

Širší nominace českého týmu U20 na MS juniorů 2024 ve Švédsku čítá 26 členů. Podívejte se na statistiky nominovaných hráčů v této sezoně.