Soupeři české hokejové reprezentace na ZOH 2026

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Úřadující olympijští šampioni, vicemistři světa pro rok 2023. Česká hokejová reprezentace zná dva ze svých soupeřů pro základní skupinu ZOH 2026 v Miláně. S kým se naši hráči na olympijském turnaji utkají, jak vypadá složení dalších skupin?

Obránce Jakub Jeřábek a brankář Šimon Hrubec v zápase se Švýcarskem na olympijském hokejovém turnaji na ZOH 2022 v Pekingu Foto: Profimedia

Čeští hokejisté se na ZOH 2026 v Miláně utká s Finskem, Německem a kvalifikantem

Známe soupeře. Českou reprezentaci na mužském hokejovém turnaji v rámci ZOH 2026 v Miláně vyzvou výběry Finska a Německa, třetí soupeř našich hráčů pak vzejde z kvalifikace. Vyplývá to z rozpisu, který zveřejnila Mezinárodní hokejová federace (IIHF).

sipka Klikněte ZDE a sledujte hokej živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Klíčovým pro rozdělení týmů do skupin je aktuální světový žebříček IIHF, ve kterém Česku po čtvrtfinálovém vyřazení z letošního světového šampionátu patří osmá příčka.

To Finové jsou v době zveřejnění rozpisu druzí. V nedávné minulosti získali dva tituly mistrů světa (2019, 2022), na italskou olympiádu odcestují jako obhájci zlata ze ZOH 2022 v Pekingu.

Němci, toho času pátá země v hodnocení IIHF, těží především ze stříbrného tažení na letošním MS v hokeji. Také naši západní sousedé však dosáhli na velký úspěch pod pěti kruhy, ZOH 2018 v Pchojngčchangu zakončili na druhé příčce.

Český hokej na ZOH 2026: Základní skupina B

  • Finsko (2. v žebříčku IIHF)
  • Německo (5. v žebříčku IIHF)
  • Česko (8. v žebříčku IIHF)
  • kvalifikant (několik různých zemí)

Derby pod pěti kruhy? Slovensko bude o postup na ZOH 2026 usilovat v kvalifikaci

Kdo bude třetím soupeřem české reprezentace? O tom rozhodne tradičně obsáhlý systém kvalifikací, který odstartuje už letos v prosinci a vyvrcholí začátkem září 2024. Šanci mají na tři desítky reprezentačních výběrů, na olympijský turnaj se podívají tři nejúspěšnější.

Velkou šanci se kvalifikovat má i Slovensko, které ostatně právě coby kvalifikant v Pekingu vybojovalo historický bronz. Tehdy 17letý Juraj Slafkovský byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje, se sedmi góly byl i nejlepším střelcem.

Tentokrát se slovenská reprezentace zapojí přímo do závěrečné fáze kvalifikace. Čtyřčlenný turnaj – oficiálně vedený jako skupina D – bude Bratislava hostit v termínu od 29. srpna do 1. září 2024.

Slováky vyzve Kazachstán, jeden z vítězů 3. kola a také Bělorusko, pakliže do té doby bude vpuštěno do mezinárodních soutěží. Vítěz této skupiny získá pozvánku na nejprestižnější světový turnaj.

sipka Letní olympiáda se blíží: Vše o LOH 2024 v Paříži si přečtěte ZDE

ZÁVĚREČNÁ KVALIFIKACE (29. 8. – 1. 9. 2024)
Skupina D Skupina E Skupina F
Slovensko Lotyšsko Dánsko
Bělorusko Francie Norsko
Kazachstán Rakousko Slovinsko
Q6 Q5 Q4
3. KOLO KVALIFIKACE (8. – 11. 2. 2024)
Skupina G Skupina H Skupina J
Maďarsko Velká Británie Korea
Litva Rumunsko Polsko
Japonsko Čína Ukrajina
Q9 Q8 Q7
2. KOLO KVALIFIKACE (14. – 17. 12. 2023)
Skupina K Skupina L Skupina M
Estonsko Nizozemsko Srbsko
Island Španělsko Chorvatsko
Bulharsko Mexiko Turecko
JAR Thajsko Tchaj-wan

Rusko a Bělorusko s otazníkem, v této sezoně se v mezinárodních soutěžích neobjeví

Přestože Rusko a Bělorusko jsou kvůli pokračujícímu válečnému konfliktu na Ukrajině vyloučené z mezinárodních soutěží, v olympijském rozpisu IIHF se obě země objevují.

Sborná, aktuálně třetí tým žebříčku IIHF a stříbrný medailista ze ZOH 2022, byla zařazena do olympijské skupiny C. Bělorusové pak mají startovat ve finálové kvalifikační skupině D v Bratislavě. Nad účastí obou výběrů se ale vznáší velký otazník.

Je totiž jisté, že v právě probíhající sezoně 2023/2024 se ani jeden z celků do mezinárodních klání nezapojí – MS v hokeji 2024 či turnaje Euro Hockey Tour proběhnou bez jejich účasti.

Klíčový ovšem bude stav věcí budoucích. Finále kvalifikace spadá do sezony 2024/25, samotný olympijský turnaj pak do ročníku 2025/26. Mezinárodní hokejová federace zatím neuvedla, jak bude postupovat v případě pokračujících sankcí.

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Hokej na ZOH 2026: Složení skupin, týmy

Zimní olympiáda v italských městech Milán a Cortina d'Ampezzo proběhne v termínu od 6. do 22. února 2026. Turnaje v ledním hokeji budou hostit milánské arény PalaItalia Santa Giulia a Fiera Milano Rho. V tuto chvíli ještě není zřejmé, zda se pod pět kruhů vrátí hvězdy zámořské NHL.

Jasněji je v otázce obsazení tří základních skupin, při započtení Ruska už známe 9 z 12 účastníků prestižního klání.

Skupina A už má kompletní podobu, narazí zde na sebe Kanada, Švédsko, Švýcarsko a pořadatelská Itálie. Již zmiňovaná Skupina B přinese souboje Česka, Finska, Německa a jednoho kvalifikanta. Ve skupině C pak výběry Ruska a USA doplní hned dva týmy z kvalifikace.

Na předchozí olympiádě všech 12 týmů postoupilo do play off, pouze čtyři nejlepší však prošli rovnou do čtvrtfinále. Zbývajících osm celků absolvovalo osmifinále, které pro českou reprezentaci po prohře 2:4 se Švýcarskem znamenalo konečnou.

Budeme doufat, že další olympijský cyklus naši hokejisté zakončí lépe – do startu milánského turnaje zbývá dva a čtvrt roku.

sipka Sledujte hokejové live streamy ZDE, s bonusem za registraci

HOKEJ NA ZOH 2026, MILÁN: ZÁKLADNÍ SKUPINY
Skupina A Skupina B Skupina C
Kanada Finsko Rusko
Švédsko Německo USA
Švýcarsko Česko Q1
Itálie Q3 Q2

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Petr Nedvěd, Radim Rulík a Alois Hadamczik představují nový dres české hokejové reprezentace, kterou sponzoruje Betano

Betano je oficiálním partnerem české reprezentace v hokeji

Nová éra českého hokeje začíná. Sázková společnost Betano je novým sponzorem reprezentace, kterou bude podporovat nejen při pouti za...

Čeští hokejisté se radují z gólu proti finské reprezentaci

Hokejový turnaj Karjala Cup 2023 - program, tabulka, výsledky

První zastávkou EHT 2023/24 bude jako tradičně Karjala Cup ve Finsku 🏒 Podívejte se na program a výsledky zápasů, tabulku nebo nominaci...

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.