Extraliga pod širým nebem: historie, výsledky, týmy, statistiky

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

I přes obrovskou popularitu si hokejová utkání pod otevřeným nebem navždy zachovají punc výjimečnosti. Jak to vypadá, když se takové Winter Classic uskuteční v rámci české extraligy? Pojďte si spolu s námi připomenout historii venkovních zápasů ELH, nechybí ani hráčské statistiky či výčet rekordů.

Venkovní zápasySeznamHistorie
StatistikyBrankářiRekordy

Hokejisté HC Oceláři Třinec a HC Kometa Brno před venkovním zápasem extraligy v Bratislavě Foto: Czech News Center / Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Extraliga Winter Classic: český hokej pod otevřeným nebem

Skutečný návrat ke kořenům, to jsou zápasy hokejové extraligy pod širým nebem. Zatímco před dávnými desetiletí byla utkání na nezastřešených stadionech nezbytností, v současnosti jsou taková klání skrz naskrz výjimečná a trhají návštěvnické rekordy ELH. Pojďte se spolu s námi ponořit do historie těchto událostí.

sipka Klikněte ZDE a sledujte všechny zápasy extraligy živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Kdy je nejbližší venkovní zápas hokejové extraligy?

Žádný další venkovní zápas naší nejvyšší soutěže v tuto chvíli není oznámen. Zatím nejnovější střetnutí hokejové extraligy pod širým nebem se uskutečnilo v sobotu 17. února 2024, kdy se v německém Klingenthalu utkaly Karlovy Vary a Plzeň (2:5). Hrálo se bude na doskočišti tamního skokanského můstku. Ten se nachází jen pár kilometrů od hranic s Českem.

Západočeské derby je v pořadí šestým zápasem samostatné české nejvyšší soutěže pod širým nebem.

Duel Karlových Varů a Plzně byl součástí akce s názvem Hockey Outdoor Triple, která slaví desáté výročí vzniku druhé německé hokejové ligy. Během tří dní fanoušci v Klingenthalu viděli celkem tři utkání. Už v pátek program načal zápas Crimmitschau vs. Dresdner Eislowen, v neděli ho pak zakončilo klání Lausitzer Fuchse vs. Regensburg.

ELH WINTER CLASSIC: KARLOVY VARY VS. PLZEŇ – INFORMACE
🕒 Termín: 17. 2. 2024 od 17:00
🌎 Dějiště: Sparkasse Vogtland Arena, Klingenthal, Německo
🏆 Soutěž: Tipsport ELH 2023/24, 4. kolo
📺 Live stream: Tipsport TV, Chance TV

Extraliga hokej Winter Classic CZ: výsledky a seznam všech zápasů pod širým nebem

Níže si prohlédněte seznam a výsledky všech utkání Winter Classic české extraligy, tedy soutěžních zápasů základní části hraných pod širým nebem.

Do těchto mrazivých zimních klání se zapojilo celkem sedm extraligových týmů, postupně se hrálo ve třech různých zemích.

ELH WINTER CLASSIC: SEZNAM, VÝSLEDKY
Datum Zápas a výsledek Město Diváků
2. 1. 2011 Pardubice - Kometa 4:2 Pardubice 17.140
3. 1. 2016 Kometa - Plzeň 5:2 Brno 18.514
8. 1. 2016 Kometa - Sparta 2:4 Brno 21.500
4. 1. 2020 Litvínov - Sparta 2:3 Drážďany (GER) 32.009
13. 1. 2023 Třinec - Brno 6:1 Bratislava (SVK) 11.367
17. 2. 2024 Karlovy Vary - Plzeň 2:5 Klingenthal (GER) 13.000

Historie ELH Winter Classic: kde a kdy se hrálo, podrobnosti, zajímavosti

Ačkoli dnes je pro nás zastřešení extraligových stadionů samozřejmostí, ještě relativně nedávno se českoslovenští hokejisté proháněli pod širým nebem vcelku pravidelně. Například dodnes využívané haly v Litvínově, Olomouci, Českých Budějovicích či Plzni se zastřešení dočkaly až v druhé polovině 60. let.

Námi sledovaná historie extraligových venkovních klání se nicméně píše až od nového tisíciletí, přesněji od roku 2011.

Tehdy se čeští organizátoři nechali inspirovat popularitou zápasů NHL pod širým nebem, které zámořská liga pořádá od roku 2003.

Nápad se v průběhu roku 2011 zrodil v centrále tehdejších úřadujících šampionů z Pardubic, za dějiště duelu s brněnskou Kometou byl vybrán plochodrážní stadion v městské části Svítkov, kde se každoročně jezdí ikonická Zlatá přilba.

Cílem utkání bylo pokořit tuzemský návštěvnický rekord ze sezony 1961/62, kdy na zápas Sparta Praha Sokolovo – ZKL Brno v nově otevřené Sportovní hale na Výstavišti dorazilo 18 500 diváků. Ačkoli návštěva Hockey Open Air Game 2011 nakonec stačila jen na nový rekord samostatné extraligy, tradice venkovních klání byla založena. Více se dozvíte v dalších odstavcích.

Všechny venkovní zápasy české extraligy

  1. Pardubice vs. Kometa Brno (2011)
  2. Kometa Brno vs. Plzeň (2016)
  3. Kometa Brno vs. Sparta Praha (2016)
  4. Litvínov vs. Sparta Praha (2020)
  5. Třinec vs. Kometa Brno (2023)
  6. Karlovy Vary vs. Plzeň (2024)

Sleduj průběh zápasu ZDE

Pardubice vs. Kometa Brno (Hockey Open Air Game 2011, plochodrážní stadion Svítkov, leden 2011)

Hockey Open Air Game. To je název historicky prvního venkovního zápasu české extraligy, ve kterém domácí Pardubice porazily Kometu Brnu 4:2.

Psal se 4. leden 2011 a na plochodrážním stadionu ve Svítkově utkání přihlíželo 17 140 diváků – o 17 víc než při sedmém finále extraligového play off 2008 mezi Slavií a Karlovými Vary.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, Marek Kvapil s Romanem Eratem Kometě zajistili dvougólové vedení po úvodní třetině.

Od druhého dějství se ale otěží pevně chopili domácí, přičemž k obratu je nasměroval především Rastislav Špirko. Centr čtvrté formace vstřelil první gól Eatonu, v dalším průběhu večera ještě zapsal dvě asistence.

Titul nejlepšího hráče utkání pak ukořistil Martin Bartek (1+1). Lví podíl na slavném vítězství Východočechů nesl i brankář Martin Růžička, jenž od druhé třetiny v kleci nahradil Adama Svobodu. Za 40 minut pochytal všech 16 brněnských střel.

Mrazivou atmosféru prvního českého Winter Classic si mimochodem vyzkoušeli i dva šampioni Stanley Cupu. Na straně vítězů to byl František Kaberle, za poražené na led vyjel Michal Kempný, tehdy ještě stále na úsvitu své úspěšné kariéry.

Pardubice vs. Kometa Brno 4:2

  • Góly: 22. Špirko (Kočí, Kolář I.), 24. Starý (Špirko), 30. Bartek (Koukal), 60. Starý (Bartek, Špirko) – 7. Kvapil (Hruška), 17. Erat (Meild)
  • Střely: 34:28
  • Vyloučení: 2:0
  • Využití: 0:0

Kometa Brno vs. Plzeň (Hokejové hry 2016 Brno, Za Lužánkami, leden 2016)

Na druhý venkovní zápas si čeští fanoušci museli počkat dlouhých pět let. Opět u toho byla brněnský klub, tentokrát v roli pořadatele. Na místě bývalého hokejového stadionu Za Lužánkami zkraje roku 2016 vyrostlo umělé kluziště, na kterém Kometa během svých Hokejových her postupně vyzvala dva soupeře.

V prvním klání v neděli 3. ledna 2016 Kometa porazila Plzeň 5:2, a to před zraky 18.514 diváků. Pět let starý návštěvnický rekord extraligy byl pokořen, byť jen na pár dnů.

Skóre v 11. minutě otevřel hostující Jakub Lev, Brňané však zásluhou Janů Káni a Hrušky ještě do první sirény otočili. Hruška pak uspěl i krátce za polovinou utkání, kdy se ujala jeho střela švihem z prostoru před brankovištěm.

Škodovka se sice zásluhou Miroslava Indráka dočkali kontaktního gólu, leč ve třetí části přesně pálili jen domácí – nejprve Vojtěch Němec a posléze do prázdné branky i Jozef Kováčik.

Asistenci u posledního gólu si připsal brankář Komety Marek Čiliak, jenž během památného večera pochytal 27 střel. Jeho plzeňský kolega Matěj Machovský si připsal 22 úspěšných zákroků.

Kometa Brno vs. Plzeň 5:2

  • Góly: 16. Káňa, 20. Hruška (Mrázek, Kováčik), 33. Hruška, 48. Němec (Káňa, Stehlík), 59. Kováčik (Čiliak) – 11. Lev (Kratěna, Kudroč), 37. Indrák (Jeřábek, Kubalík)
  • Střely: 27:29
  • Vyloučení: 5:8
  • Využití: 0:0

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Kometa Brno vs. Sparta Praha (Czech Winter Hockey Games Brno 2016, leden 2016)

Jen o pět dní později, v pátek 8. ledna 2016, se na provizorní kluziště znovu postavili extraligoví hokejisté. Tentokrát Kometa prohrála se Spartou 2:4, přičemž návštěvnost poprvé překonala hranici dvaceti tisíc. Oficiálně se do ochozů vměstnalo 21.500 diváků.

Gólová radost početné publikum v první třetině nezahřála, až ve 22. minutě proměnil přesilovku domácí Petr Kuboš. V polovině zápasu Kometa díky trefě Leoše Čermáka odskočila na rozdíl dvou branek, ten ovšem Sparta spolehlivě smazala.

Ještě do druhé sirény snížil Curtis Hamilton, ve 46. minutě vyrovnal Daniel Přibyl. Vítězný gól v čase 57:04 vsítil Michal Čajkovský, o necelé dvě minuty později ještě přidal pojistku Lukáš Klimek.

Sparta měla v zápase drtivou střeleckou převahu, brněnský Čiliak tak i přes čtyři inkasované góly stále pochytal 31 střel. Gratulace nicméně po závěrečné siréně přijímal Jan Lukáš, autor 20 úspěšných zákroků.

Ze střídaček toto výjimečné derby dirigovali dva muži, kteří nás vedli na MS v hokeji – Kometu tehdy trénoval Alois Hadamczik, Spartu koučoval Josef Jandač. Ten po utkání pravil: „Myslím si, že celý večer se povedl. Bylo to parádní vystoupení obou týmů. Padl divácký rekord, atmosféra byla krásná. Musím ocenit brněnské diváky, kteří výborně fandili, celé utkání pod širým nebem hodnotím naprosto skvěle.“

Kometa Brno vs. Sparta Praha 2:4

  • Góly: 22. Kuboš (PPG, Káňa), 31. Čermák (Mrázek, H. Zohorna) – 35. Hamilton (Švrček), 46. Přibyl (Buchtele), 58. Čajkovský (Sabolič), 59. Klimek (Hamilton)
  • Střely: 22:35
  • Vyloučení: 3:2
  • Využití: 1:0

Litvínov vs. Sparta Praha (fotbalový stadion Rudolfa Harbiga, Drážďany, leden 2020)

Na začátku roku 2020 se extraligový zápas poprvé uskutečnil za našimi hranicemi. Volba padla na fotbalový stadion Rudolfa Harbiga v německých Drážďanech – a byla skvělá. Sparta porazila Litvínov 3:2, diváci si díky těsnému výsledku přišli na své.

A těch sledujících bylo požehnaně, 32.009 platících diváků vytvořilo dodnes platný návštěvnický rekord naší nejvyšší soutěže.

Bezbrankový stav platil po celou úvodní třetinu, až ve 24. minutě skóre otevřel sparťanský bek Jan Košťálek. Ještě do druhé sirény srovnal jeho kolega z reprezentačního dresu, po trefě Jana Ščotky v 37. minutě platil stav 1:1.

Utkání tak zlomily až dvě branky Sparty ze třetí části, kdy se během dvou minut prosadili Vladimír Růžička a autor vítězného gólu Lukáš Rousek – oběma přihrával Andrej Kudrna. Fanoušky Chezy v publiku rozjásal ještě přesilovkový gól Richarda Jarůška z 55. minuty, v hodinu jízdy vzdálených Drážďanech se ovšem Litvínovu vyrovnat nepodařilo.

Litvínovský gólman Jaroslav Janus kryl 29 střel. Ve sparťanské kleci rozhodně nebyla zima Matěji Machovskému, zahřálo ho 36 úspěšných zákroků. Atmosféru outdoorového utkání si mimochodem užil už o čtyři roky dříve v Brně, pouze v dresu plzeňské Škodovky.

Součástí akce 2020 Dresden Hockey Open Air byl i německý druholigový zápas mezi domácími Dresdner Eislöwen a hostujícími Lausitzer Füchse, i jemu přihlíželo přes 32 tisíc lidí. Načasování této akce pod širým nebem bylo perfektní, už o dva měsíce později Evropu sevřela covidová kazajka.

Litvínov vs. Sparta 2:3

  • Góly: 37. Ščotka (Mahbod, Válek), 55. Jarůšek (Kašpar, Pavelka) – 24. Košťálek (Tomášek, Řepík), 47. Růžička (Polášek, Kudrna), 49. Rousek (Kudrna)
  • Střely: 22:38
  • Vyloučení: 2:4
  • Využití: 0:1

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Třinec vs. Kometa Brno (Kaufland Winter Games, fotbalový stadion Tehelné pole, Bratislava, leden 2023)

Také v pořadí páté extraligové utkání pod širým nebem proběhlo vně českých hranic, a sice u našich slovenských sousedů. Během Kaufland Winter Games v Bratislavě se v lednu 2023 uprostřed Tehelného pole utkaly čtyři celky slovenské extraligy, a sice Trenčín se Zvolenem a Slovan s Košicemi.

Celý deštivý víkend nicméně načal duel dvou českých soupeřů, přičemž Oceláři porazili Kometu 6:1. Úřadující šampioni tak svůj venkovní debut zvládli na jedničku, Brňané naopak ve svém třetím outdoorovém zápase zapsali druhou porážku.

Hokejisté se do tempa dostávali postupně, v první třetině síťku rozvlnil pouze třinecký Marko Daňo. Ve druhém dějství Oceláři sešlápli plyn, postupně se prosadili Vladimír Dravecký, Daňo a Andrej Nestrašil. Po dvou třetinách tak favorit vedl 4:0.

Čestný úspěch Komety v 45. minutě zaznamenal Jan Süss, nicméně Libor Hudáček s Martinem Marinčinem na svých holích našli ještě dvě odpovědi.

Bratislavskému publiku takové vyústění jistě nevadilo, vždyť o pět z celkových sedmi gólů se postarali slovenští reprezentanti. Hudáček dokonce zapsal čtyři kanadské body (1+3).

Brňané byli přitom střelecky aktivnější, leč brankářský duel vyzněl v prospěch Ondřeje Kacetla. Fantom několika play off pochytal 31 z 32 střel, Dominik Furch na opačné straně kryl pouze 23 z 29 kotoučů.

Trenér Zdeněk Moták, jenž se nadvlády nad střídačkou Ocelářů chopil právě před sezonou 2022/23, po utkání pravil: „Zápas se hrál v těžkých podmínkách, na ploše bylo hodně vody. Myslím si, že jsme podali velice koncentrovaný a zodpovědný výkon, byli jsme ve všech třetinách lepší. Dobře jsme bruslili, dokázali jsme se lépe vypořádat s podmínkami, které tady panovaly.“

To je potvrzuje, že k romantické představě vzrušujících klání v třeskutých mrazech může mít realita venkovních zápasů občas hodně daleko. Především během třetí třetiny kluziště zkrápěly silné provazy deště, i díky bohatému doprovodnému programu a vynikající atmosféře nicméně fanoušci Tehelné pole opouštěli spokojeni..

Třinec vs. Kometa Brno 6:1

  • Góly: 8. Daňo (Hudáček, Nestrašil), 27. Dravecký (Hrehorčák, Chmielewski), 33. Daňo (PPG, Marcinko, Marinčin), 39. Nestrašil (Jeřábek, Hudáček), 47. Hudáček (PPG, Voženílek, Hrňa), 50. Marinčin (Hudáček) – 45. Süss (Ščotka)
  • Střely: 29:32
  • Vyloučení: 2:4
  • Využití: 2:0

Karlovy Vary vs. Plzeň (skokanský můstek Klingenthal, únor 2024)

Také v jejím 31. ročníku bylo součástí programu samostatné české hokejové extraligy utkání pod otevřeným nebem, také tentokrát dočasné kluziště vyrostlo u našich sousedů. Západočeské derby Karlovy Vary vs. Plzeň (2:5) se na doskočišti můstku v německém Klingenthalu uskutečnilo v sobotu 17. února 2024.

13 tisíc diváků už po 30 sekundách zahřál plzeňský Miroslav Indrák, jenž se prosadil už v prvním venkovním duelu Škodovky o osm let dříve. Energie za dvě minuty srovnala zásluhou Daniela Kružíka, po první třetině platil stav 1:1.

Plzeň soupeři utekla ve druhé třetině, kdy skórovali Adrián Holešinský a v oslabení i Jan Schleiss. Další gól ze 42. minuty padl v přesilovce, postaral se o něj Jakub Lev – další muž, jenž pod širým nebem skóroval před osmi lety. Z čtyřgólového vedení, které Škodovce ve 46. minutě zajistil Aleksi Laakso, dokázaly Karlovy Vary smazat jediný díl. Tomáš Bartejs v 51. minutě využil početní výhodu a dal výsledku konečnou podobu.

Za vítěze celých 60 minut odchytal Samuel Hlavaj, v brance Energie až do pátého gólu vydržel Dominik Frodl. Ten na posledních 14 minut přepustil místo Vladislavovi Habalovi.

Titul hráče utkání na straně celku z lázeňského města získal medailí z mistrovství světa ověnčený Jiří Černoch, za vítězné družstvo byl oceněn tříbodový útočník Holešinský (1+2).

Karlovy Vary vs. Plzeň 2:5

  • Góly: 02:34 Kružík (Dlapa), 50:59 Bartejs (PPG, Jiskra) – 00:30 Indrák (Holešinský), 27:04 Holešinský (Schleiss), 32:17 Schleiss (SHG), 42:43 Lev (PPG, Holešinský, Schleiss), 45:55 Laakso
  • Střely: 31:39
  • Vyloučení: 4:4
  • Využití: 1:1

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Winter Hockey Games Špindlerův Mlýn

Výčet extraligových utkání pod širým nebem měl být bohatší o jednu velkou událost, chystané Winter Hockey Games ve Špindlerově Mlýně ale byly opakovaně odloženy a není jisté, zda tato venkovní akce vůbec proběhne.

Podle původního plánu se již v prosinci 2020 měly na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru – na dohled od majestátní Sněžky – uskutečnit hned dva extraligové zápasy. Z plánovaných duelů Kladna s Pardubicemi a Sparty s Hradcem Králové ovšem kvůli dobovým vládním nařízením sešlo.

Ani o rok později, kdy už byl celý areál takřka připraven, nebyla situace růžovější – na akci by mohlo dorazit maximálně 1 000 diváků.

S dalším posunutím na prosinec 2022 se změnilo i plánované místo události, ani v Praze však Winter Hockey Games neproběhly. Tentokrát k odsunutí akce přispěly vzrůstající ceny energií. Nehrálo se ani v roce 2023 a v tuto chvíli tedy není patrné, zda ambiciózní projekt dojde naplnění.

Statistiky outdoor zápasů české extraligy: Produktivita, střelci, kanadské bodování

Sestavili jsme pro vás statistiky venkovních zápasů české extraligy. Podívejte se tedy na pořadí střelců i lídrů kanadského bodování. Údaje jsou platné před startem duelu Karlových Varů s Plzní v únoru 2024.

Co se kanonýrů týče, o korunu krále střelců se dělí pět hokejistů. Marko Daňo, Jan Hruška i Jan Starý dokázali vstřelit dva góly v jednom zápase, Miroslav Indrák a Jakub Lev pak za Plzeň skórovali jak v roce 2016, tak v roce 2024. Na svůj první hat trick česká utkání pod širým nebem zatím čekají.

V kanadském bodování už je situace zajímavější. Nejproduktivnějším účastníkem venkovních zápasů je Libor Hudáček, a to díky svému bratislavskému čtyřbodovému představení z ledna 2023. Dařilo se ale i dalším hokejistům, jak si můžete prohlédnout v tabulce níže.

Nejlepší střelci ELH Winter Classic

  • 1. místo: Marko Daňo – 2 góly
  • 1. místo: Jan Hruška – 2 góly
  • 1. místo: Miroslav Indrák – 2 góly
  • 1. místo: Jakub Lev – 2 góly
  • 1. místo: Jan Starý – 2 góly

sipka Kdo dá gól dnes? Vsaďte si na extraligové střelce u Tipsportu ZDE

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI VENKOVNÍCH ZÁPASŮ ELH
# Hráč Tým G A B
1. Libor Hudáček TRI 1 3 4
2. Jan Starý PCE 2 1 3
3. Adrián Holešinský PLZ 1 2 3
3. Jan Káňa KOM 1 2 3
3. Jan Schleiss PLZ 1 2 3
3. Rastislav Špirko PCE 1 2 3
7. Marko Daňo TRI 2 0 2
7. Jan Hruška KOM 2 0 2
7. Miroslav Indrák PLZ 2 0 2
7. Jakub Lev PLZ 2 0 2
11. Martin Bartek PCE 1 1 2
11. Curtis Hamilton SPA 1 1 2
11. Jozef Kováčik KOM 1 1 2
11. Martin Marinčin TRI 1 1 2
11. Andrej Nestrašil TRI 1 1 2
11. Jan Ščotka LIT, KOM 1 1 2

Brankáři ve venkovních zápasech extraligy: Čistá konta, zákroky, průměr

Podle zápisů z oficiálního extraligového webu jsme pro vás sestavili také brankářské statistiky. Kdo pod širým nebem čelil nejvíce střelám, kdo předvedl nejvíce zákroků?

Čisté konto zatím žádný gólman nevychytal, alespoň ne oficiálně. Pardubický Martin Růžička sice v historicky prvním venkovním zápase neinkasoval, v kleci proti Kometě ovšem strávil jen poslední dvě třetiny. Podobně si vedl i karlovarský Vladislav Habal v roce 2024, když v kleci během posledních 14 minut úspěšně zlikvidoval čtyři střely Plzně.

Takové výkon se do brankářských statistik jako shutout nezapisuje, přesto nositel gretzkyovské 99 na dresu Růžička i v opačném gardu chytající Habal vévodí pořadí podle úspěšnosti zákroků.

ELH Winter Classic: Úspěšnost zákroků

  1. Martin Růžička – 100 % (16/16)
  2. Vladislav Habal – 100 % (4/4)
  3. Ondřej Kacetl – 96,88 % (31/32)
  4. Samuel Hlavaj – 93,55 % (29/31)
  5. Jiří Trvaj – 90,91 % (30/33)
  6. Jan Lukáš – 90,91 % (20/22)
  7. Marek Čiliak – 90,63 % (58/64)
  8. Matěj Machovský – 90,63 % (58/64)
  9. Jaroslav Janus – 90,63 % (29/32)
  10. Dominik Frodl – 86,11 % (31/36)
  11. Adam Svoboda – 83,33 % (10/12)
  12. Dominik Furch – 79,31 % (23/29)

Speciální pozornost pak zasluhují Marek Čiliak s Markem Machovským, kteří si v outdoorových kláních zachytali hned dvakrát. Na oba borce shodou okolností v součtu mířil stejný počet střel – a oba jich i stejně pochytali.

ELH Winter Classic: Nejvíce zákroků

  • 1. Marek Čiliak – 58 zákroků / 64 střel
  • 1. Marek Machovský – 58 zákroků / 64 střel
  • 3. Dominik Frodl – 31 zákroků / 36 střel
  • 3. Ondřej Kacetl – 31 zákroků / 32 střel
  • 5. Jiří Trvaj – 30 zákroků / 33 střel

Rekordy zápasů hokejové Tipsport extraligy pod širým nebem

Na závěr se podívejte na výčet několika platných rekordů venkovních zápasů Tipsport extraligy. Ten návštěvnický platí pro celou soutěž, více diváků než na zápas Litvínova se Spartou v lednu 2020 na extraligové utkání nikdy nedorazilo.

Dovolíme si vyzdvihnout výkon Jana Ščotky, jenž byl dlouho jediným hokejistou, který bodoval ve dvou zápasech pod širým nebem – a to dokonce v dresu dvou různých týmů.

Bronzový medailista z MS v hokeji se nejprve prosadil v lednu 2020, kdy vstřelil úvodní gól Litvínova při prohře se Spartou. O tři roky později urostlý bek nahrával na jediný gól Komety při porážce proti Třinci.

Ze dvou pokusů sice Ščotka ani jednou nedosáhl na vítězství, přesto je v jiném ohledu dost možná nepřekonatelný rekordmanem – na své dva kanadské body dosáhl na fotbalových stadionech v Drážďanech a v Bratislavě, tedy ve dvou cizích zemích.

V únoru 2024 se pak do historie nesmazatelně zapsali také plzeňští Miroslav Indrák a Jakub Lev.

Oba se střelecky prosadili při výhře 5:2 nad Karlovými Vary, čímž navázali na svůj z duelu proti Kometě v lednu 2016 – při prohře Plzně 2:5 byli právě oni dva jedinými střelci Západočechů. Díky ním tak kroniky českých Winter Classic znají první dva hokejisty, kteří dali góly při dvou různých příležitostech.

Vybrané rekordy ELH pod širým nebem

  • Nejvíce gólů: Marko Daňo, Jan Hruška, Miroslav Indrák, Jakub Lev, Jan Starý – 2 góly
  • Nejvíce asistencí: Libor Hudáček – 3 asistence
  • Nejvíce bodů: Libor Hudáček – 4 body (1+3)
  • Nejrychlejší gól: 00:30, Miroslav Indrák (PLZ, Karlovy Vary vs. Plzeň, 2024)
  • Největší návštěva: 32.009 diváků (Litvínov vs. Sparta, 2020)
  • Nejčastější účast: Kometa Brno, 3×
  • Nejvíce střel v zápase: 70 (Karlovy Vary vs. Plzeň, 2024)
  • Nejvíce trestných minut v zápase: 26 (Kometa vs. Plzeň, 2016)

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Viktor Hübl

Individuální rekordy v extralize ledního hokeje

Kdo vlastní extraligové rekordy v počtu kanadských bodů, gólů nebo odehraných utkání? ✔️ Pojďte si připomenout slavná jména hokejové...

Mistrovská fotka týmu HC Oceláři Třinec

Klubové rekordy Tipsport extraligy

Podívejte se, kolik titulů mají na svém kontě jednotlivé týmy v české hokejové extralize. 🏒 Zaměříme se také na bodové a gólové rekordy...

Finsko vítězí na MS 2022

Rekordy a statistiky MS v hokeji

Vůbec první hokejový šampionát se uskutečnil už před více než 100 lety. 🏒Podívejte se na všechny zajímavé rekordy.