Hráč týdne ELH podle HokejZpravy.cz (20. 11. až 26. 11. 2023)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tipsport extraliga ledního hokeje ze svého nabitého programu v týdnu od 20. do 26. listopadu 2023 ukrojila celkem 15 zápasů. Kdo nejvíc zazářil, jak vypadá sestava týdne, jaké události hýbaly nejvyšší domácí soutěží? Podívejte se na týden v extralize očima redakce HokejZpravy.cz.

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

Útočník Liberce Oscar Flynn se v zápase proti Českým Budějovicím minulý týden po měsíční přestávce vrátil na extraligový led Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz

Základní část Tipsport extraligy 2023/24 nezadržitelně spěje ke své polovině, všechna družstva za sebou mají už nejméně dvacítku utkání. Vítejte u další rekapitulace týdne v TELH, která se tentokrát bude zabývat obdobím od 20. do 26. listopadu 2023. Připomeňte si spolu s námi ty nejdůležitější okamžiky, prohlédněte si ideální sestavu týdne a podívejte se, kdo se tentokrát vešel do výběru tří hvězd týdne v ELH.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (20. až 26. listopad 2023)

V týdnu od 20. do 26. listopadu 2023 bylo na extraligovém programu celkem 15 utkání – fanoušci si mohli užít kompletní 21. a 22. kolo, vše odstartovala předehrávka 23. kola. Pět duelů dospělo do prodloužení, celkových 80 gólů znamená průměr 5,33 trefy na zápas.

Zvolit největší tři hvězdy bylo obtížnější než kdy dříve. Uplynulý týden v extralize lze totiž ve zkratce popsat jako vyrovnaný, a to co do týmových i individuálních výkonů. Na každém postu vyčnívalo několik hráčů, nejpoutavější příběhy podle HokejZpravy.cz napsala tato trojice.

  1. Oscar Flynn (Liberec)
  2. Dominik Hrachovina (České Budějovice)
  3. Jakub Sirota (Olomouc)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Oscar Flynn (Liberec)

Vítej zpátky. První hvězdou uplynulého týdne je liberecký navrátilec Oscar Flynn, jenž na extraligová kolbiště naskočil po měsíční absenci. S šikovným forvardem na hřišti je naše nejvyšší soutěž rázem barvitější, jak se ostatně v neděli mohla přesvědčit zaplněná severočeská Home Credit Arena.

Ačkoli domácí Bílí Tygři se Spartou prohráli 4:5, Flynn se blýskl třemi kanadskými body za dva góly a jednu asistenci. Žádný jiný extraligový hokejista takto produktivní večer v minulém týdnu nezažil.

Flynn se do statistik poprvé zapsal již v 5. minutě, kdy asistoval u zahajovacího gólu Michala Ivana. V 18. minutě rodák z anglického Burnley srovnával na 2:2, těsně po polovině zápasu svou druhou trefou poslal Liberec do vedení 4:3. Pořadatelé jej za tento výkon vyhlásili hráčem zápasu.

Produktivita je přesně tím, co se od 24letého forvarda očekává. Vloni Flynn s bilancí 22+16 ovládl klubovou produktivitu Bílých Tygrů, v celkovém pořadí extraligového bodování obsadil 15. místo. Pořádně vidět byl i ve vítězném předkole s Plzní, dvakrát si kromě libereckého oblékl i reprezentační dres.

Letos mladoboleslavský odchovanec stihl nalogovat 14 zápasů (4+8), když si 24. října v duelu s Karlovými Vary poranil nohu.

Postupný přechod z tréninkové do zápasové zátěže vyvrcholil již v pátek, kdy Flynn proti Českým Budějovicím (2:5) ve čtvrté formaci odehrál lehce přes 10 minut. „Nebylo to úplně ono a asi to na mně bylo trochu vidět. Musím se do toho rychle dostat,“ pravil tehdy pro klubový web.

To se mu skutečně podařilo. Dva dny nato už liberecké číslo 19 na ledě strávilo bezmála 18 minut, oba jeho góly svědčí o obrovské chuti prosazovat se. Věříme, že v pořadí již třetí hráč týdne z liberecké kabiny si střelecký apetit udrží i v nadcházejících dnech – Švýcarské hokejové hry se kvapem blíží a reprezentační trenér Radim Rulík Flynnovo hvězdné představení údajně viděl přímo z tribuny.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: OSCAR FLYNN
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
24. 11. 2023: LIB - CEB 2:5 0 0 0 0 2 10:03
26. 11. 2023: LIB - SPA 4:5 2 1 3 0 2 17:47

2. hvězda týdne: Dominik Hrachovina (České Budějovice)

V pátek vychytal Flynnův produktivní Liberec, načež hned v neděli zapsal jediné čisté konto uplynulých dní. Dominik Hrachovina dovedl Motor k důležitým 6 bodům, především díky němu České Budějovice ve vyrovnané extraligové tabulce drží šestou příčku.

Pravdou je, že brankářské výkony nám tento týden pořádně zamotaly hlavu. Například litvínovský Šimon Zajíček s plzeňským Dominikem Pavlátem předvedli po 65 úspěšných zákrocích, olomoucký Branislav Konrád za svá záda při dvou startech pustil jen dva puky, skvěle chytali vítkovičtí Lukáš Klimeš s Matějem Machovským, činil se i kladenský Adam Brízgala.

Naše volba ovšem padla na 29letého brněnského rodáka, jenž chytil šanci za pačesy a znovu se přihlásil o pozici jedničky Motoru, kterou si pro sebe začal uzurpovat Jan Strmeň. Ruku na srdce, poslední tři starty z přelomu října a listopadu a 15 inkasovaných gólů ze 72 střel (79,17% úspěšnost zákroků) v Hrachovinově podání rozhodně nebyly ideální.

Uplynulý týden, to je zcela jiný příběh. Pod páteční výhru v Liberci se Hrachovina podepsal 28 zákroky – a to čelil druhému nejofenzivnějšímu týmu extraligy.

V neděli mu pak Budvar Aréna aplaudovala při 20 úspěšných zákrocích, které předvedl při hubené výhře 1:0 nad Litvínovem. Hrachovina vychytal druhé čisté konto v sezoně, poprvé zavřel krám ve třetím kole v Plzni. Celkově pak dvojnásobný šampion finské Liigy v ELH zaznamenal už devátý shutout.

Dva zápasy sice nejsou nikterak velký vzorek, Motor v nich ovšem zvítězil proti tabulkově lépe postaveným soupeřům. Útočný tahoun Lukáš Pech se na ledě už letos nejspíš neobjeví, strádá i řada dalších ofenzivních hvězd. V takovou chvíli jsou pro Budějce skvělé brankářské výkony klíčové – a v minulém týdnu Hrachovina při 96% úspěšnosti zákroků nabídl hned dva.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: DOMINIK HRACHOVINA
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
24. 11. 2023: LIB - CEB 2:5 28 2 93,33 % 60:00
26. 11. 2023: CEB - LIT 1:0 20 0 100,00 % 60:00

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

3. hvězda týdne: Jakub Sirota (Olomouc)

Seznamte se s možná nenápadnou, ale pro svůj tým klíčovou hvězdou. Olomoucký bek Jakub Sirota výrazně přispěl k tomu, že právě Kohouti uplynulý týden zakončili s dvěma inkasovanými góly a tedy jako nejlépe bránící tým soutěže. Získaných pět bodů Hanáky oddělilo od nebezpečné barážové zóny.

Sirota na ledu v průměru tráví 18 minut a 38 sekund, oba jeho starty z uplynulého týdne tato čísla vysoce překonávají – v pátek i v neděli zanedlouho 25letý obránce nalogoval vždy přes 22 minut.

Při výhře 2:1 po nájezdech v Plzni Sirota na soupeřovu branku vyslal sedm střel, žádná se ještě neujala. To domácí výhra 3:1 nad Kometou už nese jeho podpis. Ve 27. minutě člen druhé obranné dvojice využil přesilovku a – jak se později ukázalo – vstřelil vítězný gól.

Šlo o jeho druhou trefu v sezoně i v extraligové kariéře, Sirota totiž do naší nejvyšší soutěže přišel po sedmi letech strávených v zámořských juniorských soutěžích. V dresu University of Maine v minulém ročníku dokonce dělal kapitána, v Olomouci pak měl coby jediná předsezonní posila defenzivních valů nahradit Tomáše Dujsíka.

Daří se mu to obstojně; s šesti body (2+4) je v produktivitě olomouckých obránců druhý za Daliborem Řezníčkem, v zastavených střelách je s 24 bloky třetí. Na led chodí při oslabení a čím dál tím častěji i v přesilovkách, celkem už absolvoval 528 střídání. Další by měla brzy následovat, Sirota si minulý týden hlasitě řekl o větší důvěru hlavního trenéra Jana Tomajka.

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: JAKUB SIROTA
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
24. 11. 2023: PLZ - OLO 1:2 s.n. 0 0 0 0 7 22:07
26. 11. 2023: OLO - KOM 3:1 1 0 1 0 4 22:06

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne (20. až 26. listopadu 2023)

Tři největší hvězdy už znáte, nyní se podívejte, kdo je doprovází v extraligové sestavě týdne pro období od 20. do 26. listopadu 2023.

  • Hrachovina mezi třemi tyčemi, Jan Štencel na modré čáře. Motoru toto spojení minulý týden zajistilo šest bodů, s radostí ho využijeme i v nejlepší šestce ELH. Právě Štencel v 56. minutě v přesilovce vstřelil jediný gól duelu s Litvínovem, hned jeho první trefa v sezoně je vítězná. V sestavě týdne se 28letý pilíř českobudějovických zadních řad objevuje již podruhé.
  • Do solidní střelecké formy se dostává pardubický Martin Kaut, dva starty z minulého týdne přetavil ve tři góly. V pátek se rozehřál jednou brankou na ledě Komety (3:4 po prodloužení), v neděli pak jeho dvě trefy rozhodly o výhře Dynama ve vyprodaném derby s Mountfieldem (5:2) – účastník letošního MS v hokeji nejprve zvyšoval na 2:1, v 46. minutě pak vstřelil i vítězný gól.
  • Kromě aktuálního lídra mají své zastoupení v sestavě týdne i obhájci titulu. Třinecký Andrej Nestrašil nejprve v pátek přispěl asistencí k výhře Ocelářů v Mladé Boleslavi (3:2 po nájezdech), načež v neděli dvěma góly rozhodl o domácím vítězství nad Karlovými Vary (3:1). Nestrašil je známý především jako tvůrce hry, dvakrát se v jednom zápase prosadil poprvé od 22. ledna. Další zápisy by na sebe nemusely nechat dlouho čekat, 32letý veterán v ELH bodoval již šestkrát v řadě.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (20. 11. až 26. 11. 2023)
Brankář: Dominik Hrachovina (České Budějovice)
Obránce: Jakub Sirota (Olomouc)
Obránce: Jan Štencel (České Budějovice)
Útočník: Oscar Flynn (Liberec)
Útočník: Martin Kaut (Pardubice)
Útočník: Andrej Nestrašil (Třinec)

Událost týdne v hokejové extralize: Síň slávy kladenského hokeje přivítala Tomáše Kaberleho

Co se povedlo? Jedna věc se Rytířům musí nechat – slavnostní ceremoniály zvládají na jedničku. Už před dvěma týdny se o tom fanoušci mohli přesvědčit při dojemné oficiální rozlučce s Tomášem Plekancem, tuto neděli pak Tomáš Kaberle vstoupil do místní síně slávy.

Doplnil v ní svého otce i bratra, přičemž nejmladší zástupce hokejové rodiny letos v březnu oslavil 45. narozeniny – od jeho premiéry v áčku uplynulo už téměř třicet let.

Talentovaný bek mezi dospělými debutoval jedním zápasem v sezoně 1994/95. V dalším ročníku ještě pendloval mezi juniory a extraligou, v následujících dvou letech se ale stal nedílnou součástí středočeských obranných řad – a první etapu svého domácího působení ozdobil i kapitánským céčkem během MS juniorů 1998.

V roce 1998 Tomáš z ocelářského města odchází za moře a podmaňuje si hokejem posedlé Toronto. Přičteme-li vcelku krátká angažmá v Bostonu, Carolině a Montrealu, kladenský rodák v základní části NHL nastoupil do 984 zápasů a posbíral v nich 563 bodů – produktivnější je z našich obránců pouze Roman Hamrlík.

Kdykoli ovšem mohl, Kaberle se vytrvale vracel na Kladno, přestože mu na stole ležely nabídky z jiných koutů Česka i Evropy.

Tomáš si za mateřský klub zahrál jak při výlukách, tak po konci zámořské kariéry. V sezoně 2014/15 Rytířům dokonce pomáhal v 1. hokejové lize; až když Kladnu nevyšel první pokus o návrat do extraligy, zkušený obránce se na jeden rok upsal Kometě a po 51 zápasech v ročníku 2015/16 pověsil brusle na hřebík.

TOMÁŠ KABERLE: STATISTIKY ZA KLADNO
Sezona Soutěž Z G A B
1994/95 ELH 1 0 1 1
1995/96 ELH 23 0 1 1
1996/97 ELH 49 0 5 5
1997/98 ELH 47 4 19 23
2001/02 ELH 9 1 7 8
2004/05 ELH 49 8 31 39
2012/13 ELH 10 2 4 6
2013/14 ELH 48 4 20 24
2014/15 1. liga 24 5 21 26
Celkem 260 24 109 133

Co se trofejí týče, urostlý bek je jedním z nejdekorovanějších mužů v historii samostatného českého hokeje. Ve sbírce má zlato a stříbro z MS v hokeji i bronz z olympijských her. V domácí extralize byl vyhlášen nejlepším obráncem i nejužitečnějším hráčem za sezonu 2004/05, v roce 2011 v dresu Bruins po boku krajana Davida Krejčího pozvedl nad hlavu Stanley Cup.

Celá tato fantastická kariéra odstartovala na Kladně – a právě tam se Kaberlemu v neděli ještě jednou aplaudovalo. Při slavnostním ceremoniálu ofenzivně laděný bek mimo jiné převzal památeční dres s číslem 15 z rukou Jaromíra Jágra, bývalého spoluhráče a současného majitele Rytířů.

Při tiskové konferenci Kaberle zavzpomínal na své začátky: „Hlavně by to asi nešlo bez rodičů, babiček a dědů. Když jsme sem chodili od šesti sedmi od rána, táta s mámou pracovali a nestíhali. Bez toho zázemí by to nešlo. A hlavně také bez spoluhráčů, s kterými jsem vyrůstal tady i v cizině.“

Řada z nich se posléze objevila přímo na ledě, slavnostnímu uvedení přihlíželo hned 17 členů Síně slávy kladenského hokeje. Další desítky minut bohužel už tak radostnou podívanou nenabídly, Rytíři doma s Mladou Boleslaví prohráli 2:3 po nájezdech a propadli se na poslední příčku extraligové tabulky.

Přešlap týdne: Vítkovická krize se prohlubuje

Co se naopak nepovedlo? Vítkovice v ELH prohrály již pětkrát v řadě a spolu s Mladou Boleslaví a Kladnem mají shodně po 18 bodech. Zatímco u středočeských klubů se výsledkové paběrkování očekávalo, Ostravané do sezony vstupovali coby čtvrtý největší favorit na titul.

Jejich hra se ale ne a ne zvednout. Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů v hokeji kýžený impuls nepřinesl, Ridera v minulém týdnu ze dvou domácích zápasů vytěžila jediný bod. Fanoušci jistě očekávali víc, ostatně Vítky v extralize naposledy zvítězily 29. října a do tabulky od té doby zapsaly jen dva body.

Pět porážek v řadě: Černá série Vítkovic

  • Vítkovice vs. Třinec – 3:6 (3. listopadu)
  • Vítkovice vs. Pardubice – 0:2 (5. listopadu)
  • Olomouc vs. Vítkovice – 3:2 p.p. (19. listopadu)
  • Vítkovice vs. Sparta – 1:3 (24. listopadu)
  • Vítkovice vs. Plzeň – 2:3 p.p. (26. listopadu)

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Nejdelší šňůru porážek za sebou aktuálně vláčí Kladno, které padlo již sedmkrát. Frustrace ovšem ve velkém bují i v Ostravě, kde už navíc v průběhu sezony sáhli k jedné razantní změně – na sklonku října se po třech letech rozloučili s trenérem Milošem Holaněm, jehož místo později oficiálně převzal dosavadní asistent Jaroslav Modrý.

Na klubovém webu se tehdy psalo: „Změna v trenérském štábu má mít za výsledek jediné – nastartování A-týmu a jednoznačné zlepšení výkonů a především výsledků.“

Ani jednoho se ale loňským semifinalistům nedostává.

Při nedělní domácí prohře s Plzní krize vygradovala. Ostravané po dvou třetinách vedli 2:0, v 45. minutě ale hostům dovolili snížit a v 57. minutě inkasovali ve vlastním oslabení.

Od asistenta Jiřího Vebera, bývalého obránce s čtyřmi extraligovými tituly a třemi medailemi z mistrovství světa ve sbírce, pak na tiskové konferenci zazněla neobvyklá slova: „Fakt mě nebaví sem chodit a zpovídat se z výsledků. Jsem z toho, abych byl slušný, frustrovaný.“

Jsou to ale právě obranné valy, které v posledních dnech selhávají. Za uplynulá dvě kola mezi tři vítkovické tyče mířilo 88 střel. Lukáš Klimeš s Matějem Machovským jich sice naprostou většinu pochytali a svému týmu při duelech se Spartou a Plzní dávali šanci vyhrát. Při takové propustnosti defenzivy jsou ale inkasované góly matematickou jistotou.

Lichotivá nejsou ani ofenzivní čísla, z 58 vítkovických střel se ujaly pouze tři – nebo také 5,17 %, chcete-li. Mladý útočník Marcel Barinka skóroval v obou zápasech, avšak takový Peter Krieger se trefil jen jednou z poslední pěti kol, kapitán Dominik Lakatoš dokonce ani to.

Těžkou deku by ze sebe měl vítkovický tým odvalit raději dříve než později, jinak lze očekávat razantní řezy kádrem. V právě začínajícím týdnu Ostravané dostanou hned tři příležitosti, jak si napravit reputaci – v úterý hrají v Liberci, ve čtvrtek v Pardubicích a v neděli pak doma přivítají Litvínov. Pro zvrácení nepříznivé série si lze, pravda, představit i snazší los.

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy české reprezentace sledujte živě ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejista Auston Matthews, jedna z největších hvězd NHL, slaví svůj gól v dresu Toronto Maple Leafs

Týden v NHL podle HokejZpravy.cz: seznam, hvězdy, události

Co přinesl minulý týden v NHL 2023/24? Podívejte se na přehled největších ⭐ hvězd, zásadních událostí i statistik českých hokejistů, pěkně...

Sledujte Tipsport extraligu ledního hokeje 2023-2024 živě na TV Tipsport - online live stream TELH zdarma

Extraliga live stream: Kde sledovat hokejovou extraligu?

Kde sledovat hokejovou extraligu? Všechna utkání ELH 2023/24 si můžete pustit v online live streamech na počítači a mobilu. Návod najdete v...

Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr v zápase české hokejové extraligy Tipsport ELH - Hokej Kladno info, program, výsledky, sestava, historie, statistiky

Hokej Kladno - soupiska, posily, přestupy, stadion

Rytíři Kladno v sezoně 2023/2024 hrají Tipsport ELH. Přečtěte si vše o ⭐ baště českého hokeje, od změn v týmu přes program a výsledky až po...