Hráč týdne ELH podle HokejZpravy.cz (4. 12. až 10. 12. 2023)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V minulém týdnu se hokejová extraliga přehoupla do druhé poloviny základní části ročníku 2023/24. Každý klub měl na programu dva zápasy, po kterých následuje reprezentační pauza věnovaná Švýcarským hokejovým hrám. Kdo se před přestávkou zaskvěl ve formě a jaké byly hlavní události předešlého extraligového týdne?

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

První hvězda extraligového týdne Giorgio Estephan z Mountfieldu HK v zápase proti Vítkovicím Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz

Porci 14 zápasů odstartovala čtvrteční předehrávka 26. kola mezi Plzní a Libercem. V pátek se odehrálo zbylých šest duelů. Neděle pak nabídla kompletní 27. kolo čítající sedmičku klání, přičemž jedno z nich bylo věnováno kulatému 120. výročí hokejové Sparty. Podívejte se, koho jsme vybrali mezi trojici hlavních hvězd a jak vypadá ideální sestava extraligového týdne v termínu od 4. do 10. prosince 2023 dle serveru HokejZpravy.cz

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (4. až 10. prosinec 2023)

Kromě individuálních statistik jsme opět přihlédli také k faktu, zdali povedený osobní výkon daného hokejisty přispěl také k týmovému úspěchu.

Ve 26. a zároveň i ve 27. kole Tipsport extraligy dokázaly zvítězit čtyři týmy, mezi něž patří Liberec, Mountfield HK, Sparta Praha a Olomouc. Prvně tři jmenované kluby mají své zastoupení mezi trojicí nejlepších hráčů týdne v ELH, jednoho hráče olomoucké Mory jsme zase nominovali do elitní zahajovací sestavy.

Trio hlavních hvězd extraligového týdne od 4. do 10. prosince poté tvoří tito hráči:

  1. Giorgio Estephan (Mountfield HK)
  2. Michal Kempný (Sparta Praha)
  3. Lukáš Pařík (Liberec)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Giorgio Estephan (Mountfield HK)

Po opětovném příchodu do extraligy se Giorgio Estephan rozjížděl pomalejším tempem. Z úvodních 13 startů za Mountfield si připsal jenom jednu přesnou trefu, ke které přidal pět asistencí.

Minulý týden ale dal vzpomenout na své výkony v dresu Litvínova, kde strávil poslední dvě sezony. Zejména v té první (2021/22) exceloval, když se 48 nasbíranými body (18+30) skončil v první desítce extraligové produktivity, konkrétně na 9. místě.

V pátečním utkání na ledě Vítkovic dokázal v průběhu prostředního dějství dvěma góly otočit stav utkání na 2:1. Během poslední dvacetiminutovky sice Ridera srovnala, poslední slovo si ale vzal v prodloužení hradecký forvard David Šťastný. Východočeši si tak domů z Ostravy přivezli dva body, na kterých měl největší zásluhu právě dvoubrankový Estephan.

Šestadvacetiletý Kanaďan poté dvakrát skóroval i v neděli, kdy byl opět vyhlášen nejlepším hráčem týmu v utkání. Jeho příspěvek byl o to cennější, že pomohl k tříbodové výhře 5:2 nad Kometou, která před úvodním buly zápasu ztrácela na Lvy pouze tři body.

A jeho střelecká úspěšnost? V pátek 50 %, v neděli pak dokonce 100 %! Na čtyři přesné zásahy ve víkendových duelech potřeboval pouze šest střel.

Hradecký Mountfield navíc během uplynulého týdne poskočil v tabulce na 4. příčku před Litvínov. Z individuálního i klubového hlediska má tedy rodák z Edmontonu za sebou skutečně povedený týden. Střelecký koncert a s ním související vliv na poslední dva výsledky Lvů nás přesvědčily o zařazení Giorgia Estephana do elitní společnosti nejlepších hráčů v daném extraligovém týdnu.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: GIORGIO ESTEPHAN
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
8. 12. 2023: VIT - MHK 2:3 p.p. 2 0 2 2 4 17:22
10. 12. 2023: MHK - KOM 5:2 2 0 2 0 2 14:09

2. hvězda týdne: Michal Kempný (Sparta Praha)

Na obránce nadstardním bodovým přídělem si řekl o pozornost Michal Kempný. 33letý bek ve službách pražské Sparty během předešlého týdne nasbíral 5 kanadských bodů za dvě branky a tři asistence.

Výrazně si tak přilepšil i v dlouhodobých statistikách, v produktivitě zadáků ELH se vyšvihnul na 3. místo. Dohromady pak ve 27 duelech zaznamenal už 18 bodů (6+12).

Zejména v pátek proti Mladé Boleslavi byl klíčovým hráčem svého týmu. Nejprve na začátku třetí třetiny zaznamenal vítězný gól (na 4:1) a necelé tři minuty před koncem utkání se prosadil podruhé (na 3:5), čímž prakticky ukončil veškeré naděje domácích Bruslařů na bodový zisk.

V neděli se pak podílel na obratu Sparty ve výročním zápase proti českobudějovickému Motoru, který ještě ve 37. minutě vedl v O2 Areně poměrem 2:0. Majitel Stanley Cupu z roku 2018 dvakrát asistoval a vedle gólu z hole Miroslava Formana na 1:2 se podepsal i u vítězné branky Vladimíra Sobotky v prodloužení.

Během víkendu si tak připsal pět bodů nejen Kempný, ale také hokejová Sparta, která si upevnila pozici 2. nejvýše postaveného celku v tabulce. Na vedoucí Pardubice jí aktuálně schází už pouze 4 body. Čtyřnásobnému účastníkovi mistrovství světa tak zcela po právu patří místo mezi třemi největšími hvězdami týdne ELH.

sipka Může vás zajímat: Týden v NHL podle HokejZpravy.cz

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: MICHAL KEMPNÝ
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
8. 12. 2023: MBL - SPA 3:6 2 1 3 0 6 17:53
3. 12. 2023: LIB - KOM 1:6 0 2 2 0 3 21:40

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

3. hvězda týdne: Lukáš Pařík

Po čtyřech letech strávených bojem o NHL v zámořských nižších soutěžích se Lukáš Pařík rozhodl v létě tohoto roku pro návrat do Česka.

Sezonu začal v prvoligových Litoměřicích, avšak na konci listopadu přišla nabídka od Liberce, který tehdy sháněl náhradu za dlouhodobě nemocného Dávida Hrenáka. Dvaadvacetilý gólman jí chytil lidově řečeno za pačesy, tedy alespoň během svých prvních startů v extralize.

Už jeho výkon v neděli 3. prosince v zápase s Kometou dával tušit, že dosahuje kvalit extraligového brankáře. Tehdy vystřídal v polovině utkání Daniela Krále a připsal si 17 zlikvidovaných střel se 100% úspěšností.

Minulý týden už poté dostal od trenéra Filipa Pešána plnou porci 120 minut a byly z toho dvě výhry Bílých Tygrů. V obou duelech inkasoval po jednom gólu, nejprve ve čtvrtek v Plzni zaznamenal 31 zákroků a v neděli poté zneškodnil 23 mladoboleslavských střel na bránu.

Ke dvěma vítězstvím dovedli svůj tým i Josef Kořenář (Sparta), Jan Lukáš (Mountfield HK) či Jakub Štěpánek (Olomouc). Avšak pouze Liberec s Paříkem v zádech získal v ze dvou utkání všech 6 možných bodů, a i proto jsme účastníka juniorských šampionátů v letech 2020 i 2021 zvolili jako nejlepšího brankáře uplynulého extraligového týdne.

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: LUKÁŠ PAŘÍK
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
7. 12. 2023: PLZ - LIB 1:3 31 1 96,88 % 60:00
10. 12. 2023: LIB - MBL 4:1 23 1 95,83 % 60:00

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne (4. prosince až 10. prosince 2023)

Pojďme se také podívat na jména dalších hokejistů, kteří společně s trojicí Estephan, Kempný a Pařík tvoři ideální zahajovací sestavu extraligového týdne v období od 3. do 10. prosince 2023.

  • Do prvního obranného páru po boku Michala Kempného jsme zařadili Yohanna Auvita z Vítkovic. Bek francouzské národnosti se zkušenostmi z NHL si připsal jednu asistenci u páteční prohry v prodloužení s Mountfieldem a v neděli režíroval dvěma góly výhru 4:1 proti Karlovým Varům.
  • V uplynulém týdnu se činil i olomoucký Jan Bambula, který si v obou zápasech Mory připsal vítěznou trefu. Jak v Litvínově, tak doma s Kladnem navíc rozhodl až při hře 3 na 3 v prodloužení. Za bonusový bod z obou vyrovnaných utkání tak mohou Kohouti poděkovat právě dvaadvacetiletému šikulovi.
  • Jako třetího člena elitní útočné formace jsme poté vybrali Vladimíra Sobotku, který byl jednou z hlavních postav posledních úspěchů Sparty. Proti Mladé Boleslavi posbíral  zkušený centr do statistik dvě gólové přihrávky. V neděli ve vyprodané O2 Areně pak dokonal vítězným gólem obrat Sparťanů s Českými Budějovicemi, když v prodloužení dorazil za záda Jana Strmeně zablokovanou střelu.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (4. 12. až 10. 12. 2023)
Brankář: Lukáš Pařík (Liberec)
Obránce: Michal Kempný (Sparta Praha)
Obránce: Yohann Auvitu (Vítkovice)
Útočník: Giorgio Estephan (Mountfield HK)
Útočník: Jan Bambula (Olomouc)
Útočník: Vladimír Sobotka (Sparta Praha)

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy Tipsport extraligy sledujte živě ZDE

Událost týdne v hokejové extralize: Oslavy 120. narozenin Sparty

Jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších českých hokejových týmů oslavil v minulém týdnu kulaté 120. narozeniny. Klub se současným názvem HC Sparta Praha byl oficiálně založen datumu 6. prosince 1903, na své jubilejní výroční tedy dosáhl na den přesně minulou středu.

Vedení Sparty nachystalo rovnou dva narozeninové zápasy. V sobotu se ve Sportovní hale Fortuna v Holešovicích uskutečnilo exibiční utkání s názvem Návrat legend HC Sparta Praha, v němž se proti sobě postavili výběr legend hokejové Sparty a výběr legend československého hokeje.

Za "federální mužstvo" nastoupil i jeden z nejslavnějších hokejistů v historii – hvězdný Jaromír Jágr. Spolu s ním se ve stejném dresu představili například také Ondřej Pavelec, Rostislav Klesla, Martin Hanzal, Radim Vrbata či Petr Průcha.

Na straně domácího sparťanského výběru pak mohli fanoušci po dlouhé době vidět v akci jména jako Michal Neuvirth, Leo Gudas, František Ptáček, Jaroslav Hlinka, Richard Žemlička, David Výborný nebo Jiří Zelenka.

Utkání nakonec skončilo výhrou výběru československých legend poměrem 5:3. Jak už ale v exibičních dulech bývá zvykem, hlavní roli nehrál výsledek, nýbrž parádní atmosféra a možnost zavzpomínat na dřívejší doby.

Druhý narozeninový zápas už představoval ostrý souboj o tři body mezi současným A-týmem Sparty a Českými Budějovicemi v rámci 27. kola Tipsport ELH. O tomto klání jsme se již zmiňovali v souvislosti s ideální sestavou extraligového týdne, do které byli vybráni dva hokejisté Sparty – Michal Kempný a Vladimír Sobotku.

Jenom tedy připomeňme, že Sparťané otočili výroční zápas stylovým způsobem, když dokázali stáhnout dvoubrankový náskok Motoru a nakonec v prodloužení zvítězit 3:2.

Přešlap týdne: Přísné tresty za napadání rozhodčích od Disciplinární komise

Minulý týden ve středu udělovala Disciplinární komise dodatečné tresty za provinění proti pravidlům v zápasech 25. kola. Některá rozhodnutí sboru pod vedením Viktora Ujčíka ale vyvolala napříč českou hokejovou společností vlnu pochybností a údivu.

Kromě obvyklých dodatečných trestů za filmování nebo sekání byly uděleny rovnou čtyři tresty za napadení rozhodčích. Do té doby přitom padl během aktuálního ročníku pouze jediný verdikt tohoto typu.

Za konflikt se soudcem hry v černobílém dresu byly potrestáni tito čtyři hokejisté:

  • Michael Frolík – Rytíři Kladno
  • Ondřej Kaše – HC Verva Litvínov
  • Rok Macuh – HC Olomouc
  • Ondřej Mikliš – HC Sparta Praha

Každému ze zmíněné čtveřice byl udělen dvouzápasový trest. Kladenský útočník Michael Frolík a zadák Sparty Ondřej Mikliš zároveň obdrželi finanční postih.

Zatímco stopka pro dvojici Frolík – Mikliš se dá ze strany Disciplinární komise obhájit, v případech Ondřeje Kašeho a Roka Macuha se jedná o hráčem nezaviněné kolize s rozhodčím, ke kterým v zápasech ledního hokeje běžně dochází.

V přiloženém videu níže se pak můžete podívat na situaci týkající se olomouckého Roka Macuha. Opravdu tahle drobná kolize odpovídá stopce na dva zápasy?

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte Tipsport extraligu ledního hokeje 2023-2024 živě na TV Tipsport - online live stream TELH zdarma

Extraliga live stream: Kde sledovat hokejovou extraligu?

Kde sledovat hokejovou extraligu? Všechna utkání ELH 2023/24 si můžete pustit v online live streamech na počítači a mobilu. Návod najdete v...

Trenér Radim Rulík s Danielem Voženílkem, který se po Karjala Cupu představí i na Švýcarských hokejových hrách.

Švýcarské hokejové hry: nominace české reprezentace, EHT 2023/24

Trenér Radim Rulík zveřejnil nominaci českého týmu pro Švýcarské hokejové hry 2023. Kdo se na turnaji představí, zjistíte v našem článku.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...