Hráč týdne ELH podle HokejZpravy.cz (8. 1. 2024 až 14. 1. 2024)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Další extraligový týden je za námi. Porci 16 zápasů odstartovaly ve středu dvě dohrávky, v pátek i neděli pak byly na programu dvě kompletní kola. Kterým hráčům se dařilo nejvíce? To se dozvíte v našem tradičním souhrnu aktuálního dění v Tipsport extralize.

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

První hvězdou týdne v ELH (8. až 14. ledna 2024) byl vyhlášen Jakub Flek z Komety Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz

O nejvíce zábavy se postarala středeční strhující bitva mezi Kometou a Pardubicemi, která přinesla dohromady 13 gólů, dva hattricky, neuvěřitelný návrat do zápasu i finální rozuzlení v prodloužení. Oba týmy ve zbytku týdne pak dvakrát vyhrály, což pochopitelně nahrávalo jejich nejvýraznějším personám k nominaci mezi tři největší hvězdy ELH v týdnu od 8. do 14. ledna 2024.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (8. až 14. ledna 2024)

V ideálním případě volíme do Top 3 hráčů jednotlivých týdnů v hokejové extralize po jednom brankáři, obránci i útočníkovi. Tentokrát nás ale žádný gólman nepřesvědčil o jeho zvolení do elitní trojice. Proto jsme vybrali dva forvardy a jednoho zadáka, kterými jsou:

  1. Jakub Flek (HC Kometa Brno)
  2. Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice)
  3. Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Jakub Flek (HC Kometa Brno)

Z každého ze tří zápasů v uplynulém týdnu si útočník Jakub Flek z Komety odnesl jeden gól a minimálně jednu asistenci. S celkovou bilancí 3+6 pak jednoznačně ovládl individuální produktivitu v průběhu posledních sedmi dnů.

Ve středu byl jednou z hlavních postav "zmrtvýchvstání" brněnského mužstva, které dokázalo ve třetí třetině umazat čtyřbrankové manko na Pardubice. Přesilovkovým zásahem v čase 49:07 odstartoval impozantní návrat Jihomoravanů do zápasu a poté asistoval u obou branek z hole Daniela Gazdy, včetně té vyrovnávací na 6:6.

Svému týmu tak výrazně pomohl k zisku alespoň jednoho bodu, když Kometa nakonec podlehla Dynamu až v prodloužení. V dalších dvou duelech už ale celek z druhého největšího města v ČR bodoval pokaždé naplno, pod což se velkou měrou opět podepsal Jakub Flek.

V pátečním moravském derby s olomouckými Kohouty nejprve poslal Kometu ve 33. minutě poprvé do vedení (2:1). Na samém konci prostředního dějství se pak podepsal pod přesnou trefu Andreje Kollára a necelé tři minuty před koncem asistoval také u druhé a zároveň vítězné branky slovenského forvarda. I přes gól olomouckého Michala Kunce, který padl 24 vteřin před zazněním finální sirény, si Brňané především díky kreditu Fleka nakonec ponechali všechny tři body.

Povedený týden pak Kometa zakončila další tříbodovou výhrou v Plzni (3:2). A Jakub Flek u toho samozřejmě nemohl chybět. Reprezentační útočník vsítil na začátku poslední dvacetiminutovky vítězný gól na 3:1 a k tomu přidal jednu asistenci.

Flekova zásluha na zisku sedmi bodů Komety z předešlých třech klání je tedy nezpochybnitelná. A právě proto jsme karlovarského odchovance vyhlášeného skvělými bruslařskými dovednostmi zvolili jako největší hvězdu minulého týdne v ELH.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: JAKUB FLEK
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
10. 1. 2024: KOM - PCE 6:7 p.p. 1 3 4 0 2 23:03
12. 1. 2024: KOM - OLO 4:3 1 2 3 2 5 16:06
14. 1. 2024: PLZ - KOM 2:3 1 1 2 0 2 23:40

2. hvězda týdne: Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice)

Závod o první hvězdu uplynulého týdne nejlépe odstartoval Lukáš Sedlák z Pardubic. V divokém zápase mezi Kometou a Pardubicemi si vystřílel hattrick a rovněž si připsal jednu asistenci. To vše stihl během 13 a půl minuty pobytu na ledě.

Ve zbylých dvou utkáních už ale natolik výrazný nebyl, a proto jsme se rozhodli před ním upřednostnit Jakuba Fleka.

Během pátečního východočeského derby s hradeckým Mountfieldem Sedlák zaznamenal první asistenci u přesilovkové branky Lukáše Radila na 2:0. Perníkáři pak porazili svého regionálního rivala výsledkem 3:2.

V neděli proti Mladé Boleslavi vstřelil hokejista se zkušenostmi z NHL svůj čtvrtý gól v předešlém týdnu a celkově 16. v aktuálním ročníku. Avšak Pardubice v domácí Enteria Aréně porazily poslední Bruslaře až v prodloužení 4:3.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: LUKÁŠ SEDLÁK
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
10. 1. 2024: KOM - PCE 6:7 p.p. 3 1 4 0 3 13:34
12. 1. 2024: MHK - PCE 2:3 0 1 1 2 1 15:05
14. 1. 2024: PCE - MBL 4:3 p.p. 1 0 1 0 6 17:28

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

3. hvězda týdne: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice)

Své první nominace mezi tři největší hvězdy extraligového týdne podle serveru HokejZpravy.cz se dočkal i Peter Čerešňák. Stěžejní bek klubu HC Dynamo Pardubice vytěžil z posledních tří duelů 6 kanadských bodů, což je na obránce parádní počin.

Slovenský reprezentant tak opět rozšířil svůj už tak bohatý příspěvek do produktivity. Letos nastřádal celkově 27 bodů za šest přesných zásahů a 21 gólových přihrávek. Lépe si ze zadáků vedou pouze Jiří Ticháček z Kladna (7+25) a Petr Zámorský z Plzně (7+20).

Nezapomínal si však plnit i své hlavní povinnosti. Ve středu v Brně zablokoval tři střely, v pátek v Hradci Králové pak vložil své tělo do dvou ran. Do statistiky bojovnosti Radegast index si letos celkově připsal už 79 bodů, což mu aktuálně stačí na 10. místo.

V bilanci +/- se jedná se 17 kladnými body o druhého nejvýše postaveného muže po Michalu Moravčíkovi ze Sparty. Při hře 5 na 5 byl pak už letos celkově byl u 35 pardubických gólů.

Nadstandardní kvality trojnásobného účastníka hokejového mistrovství koneckonců potvrzuje i pravidelně vysoký ice-time. Jeden z nejuznávanějších českých koučů Václav Varaďa mu v předešlém týdnu dopřál pokaždé minimálně 24 minut pobytu na ledě. Jeho průměrný čas (22:39) je poté třetí nejvyšší ze všech hokejistů v aktuální sezoně Tipsport extraligy.

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: PETER ČEREŠŇÁK
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
10. 1. 2024: KOM - PCE 6:7 p.p. 1 3 4 0 3 24:38
12. 1. 2024: MHK - PCE 2:3 1 0 1 0 3 24:31
14. 1. 2024: PCE - MBL 4:3 p.p. 0 1 1 0 1 26:11

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne (8. ledna až 14. ledna 2024)

Kromě Fleka, Sedláka a Čerešňáka se nám v uplynulém týdnu zalíbily také výkony těchto hokejistů, kteří společně s nejhvězdnějším triem tvoří ideální zahajovací sestavu:

  • Mezi tři tyče jsme vybrali Lukáše Klimeše z Vítkovic, který si jako jeden ze tří brankářů v předešlém týdnu připsal čisté konto. V neděli kryl všech 30 libereckých střel, čímž položil základ k hubené výhře Ridery nad Bílými Tygry 2:0. V druhém utkání Ostravanů na půdě Plzně sice prohře nezabránil, inkasoval však pouze dvakrát a díky jeho 24 úspěšným zákrokům dal svému týmu naději na zisk bodů. Nicméně s jedním vstřeleným gólem se vítězí těžko.
  • Na modrou čáru po bok Petera Čerešňáka jsme poté nominovali Daniela Gazdu z brněnské Komety. Za běžných okolností by se jednalo o nepraktickou volbu – oba totiž drží hůl na pravou stranu. V naší All-Stars sestavě však má pevné místo. Jako třetímu obránci v historii ELH se mu totiž během duelu s Dynamem podařilo zaznamenat druhý hattrick v kariéře! Vedle něj jsou už pouze Jiří Malinský a David Nosek.
  • Šestici nejlepších hráčů extraligového týdne pak uzavírá třetí hokejista z Pardubic – útočník Martin Kaut. A stejně jako jeho spoluhráči Lukáš Sedlák a Peter Čerešňák, rovněž šestnáctý pick na draftu NHL 2018 nastřádal během minulých tří utkání 6 kanadských bodů.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (8. 1. až 14. 1. 2024)
Brankář: Lukáš Klimeš (HC Vítkovice Ridera)
Obránce: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice)
Obránce: Daniel Gazda (HC Kometa Brno)
Útočník: Jakub Flek (HC Kometa Brno)
Útočník: Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice)
Útočník: Martin Kaut (HC Dynamo Pardubice)

Co přinese tento týden? Všechny zápasy Tipsport extraligy sledujte živě ZDE

Událost týdne v hokejové extralize: Kometa smazala čtyřbrankový náskok Pardubic

Pokud bychom měli vybrat zápas týdne obdobně jako například u našeho pravidelného seriálu Týden v NHL, určitě by se jednalo právě o středeční dohrávku 47. kola mezi Kometou a Pardubicemi.

Ačkoliv gólový účet zápasu otevřel kapitán domácích Martin Zaťovič, úvodní dvě dvacetiminutovky zcela jasně patřily Východočechům. Ti vedli před poslední třetinou průběžným výsledkem 5:1. Navíc byli mnohem aktivnější, na střely to bylo dokonce 28:11.

Zkraje třetího dějství sice snížil Gazda, jenže po dalším pardubickém gólu v čase 48:20 během vlastního oslabení se zdálo, že je rozhodnuto. Brňané však nic nezabalili a během necelých 11 minut dokázali zápas dotáhnout do prodloužení!

Jedinou kaňkou na heroickém návratu Komety do utkání za stavu 2:6 bylo nedokonání obratu, který by Perníkáře ještě hodně dlouho děsil ze spaní. Ti totiž nakonec přeci jenom v Brně zvítězili 7:6 po prodloužení.

Hráči Komety však ukázali obrovský charakter a tento počin je navíc evidentně povzbudil i do dalších kol. V dalších dvou utkáních už totiž brali pokaždé tři body.

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Přešlap týdne: Bílí Tygři inkasovali při vlastní přesilovce 5 na 3

Situace 5 na 3 je naprosto ideální příležitostí ke skórování. Často se říká, že pokud tento typ početní výhody neproměníte, v zápase si nezasloužíte vyhrát. Liberečtí Bílí Tygři však toto pořekadlo "vyšperkovali" do detailu.

Severočeši sehráli v pátek na domácím ledě s vedoucí Spartou naprosto vyrovnanou partii. Za stavu 3:3 na začátku třetí třetiny navíc dostali po dvou trestech Martina Vitoucha a Vladimíra Sobotky v krátkém sledu za sebou dvojnásobnou přesilovku. Ta trvala 97 vteřin.

Jenže namísto toho, aby šli potřetí v zápase do vedení, dostali během speciální situace ledovou sprchu v podobě čtvrtého sparťanského gólu. To liberecké mužstvo pochopitelně položilo a ze solidně rozhraného duelu nevyždímalo ani jeden bod.

Při přesilovce 5:3 liberečtí drželi svého soupeře více než minutu v zámku, trojice Pražanů v čele s centrem Romanem Horákem už byla pořádně vyšťavená. Avšak průběžný lídr produktivity ELH Tomáš Filippi laxní bekhendovou přihrávkou na modré čáře vybídl kapitána Sparty k samostatnému úniku a Horák svůj nájezd i s obrovskou zátěží v nohách zvládnul.

Na námi vybraný přešlap posledního týdne v extralize se pak můžete podívat v přiloženém videu níže.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Viktor Hübl

Individuální rekordy v extralize ledního hokeje

Kdo vlastní extraligové rekordy v počtu kanadských bodů, gólů nebo odehraných utkání? ✔️ Pojďte si připomenout slavná jména hokejové...

Mistrovská fotka týmu HC Oceláři Třinec

Klubové rekordy Tipsport extraligy

Podívejte se, kolik titulů mají na svém kontě jednotlivé týmy v české hokejové extralize. 🏒 Zaměříme se také na bodové a gólové rekordy...

Vstup do 02 areny na zápas Sparty

Stadiony v extralize: seznam, informace, kapacita

Na kterých stadionech se hraje extraliga ledního hokeje? 🏒 Přečtěte si vše podstatné o největších zimních stadionech v ČR.