Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz (17. až 22. 10. 2023)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Uplynulý týden v Tipsport extralize ledního hokeje 2023/24, to byla dvě kompletní kola, řada překvapení, ukončení jedné rekordní série i skvělé individuální výkony mnoha hokejistů. Pojďte si oněch 168 zrekapitulovat spolu s námi – podívejte se na naši ideální sestavu, tři hvězdy i hráč týdne v ELH.

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

Hokejista Pardubic Lukáš Radil je hráčem týdnem ELH podle HokejZpravy.cz, zde se raduje z gólu do sítě Třince ve 12. kole extraligy 2023-24 Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz

Je až k nevíře, že první čtvrtina základní části Tipsport ELH 2023/24 je minulostí. Střípky mozaiky uplynulého týdne tvoří zápasy kompletního 12. a 13. kola, v redakci HokejZpravy.cz jsme je pro vás důkladně zanalyzovali a již potřetí vybrali tři největší hvězdy týdne i ideální zahajovací šestku.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (17. až 22. říjen 2023)

V týdnu od 17. do 22. října program Tipsport ELH 2023/24 obsahoval plných 14 utkání. Viděli jsme v nich 77 gólů, přičemž hned z nich 45 padlo ve 12. kole od středy do pátku – šlo o druhé nejproduktivnější hrací kolo této sezony, přesněji střelci mířili pouze v 48gólovém sedmém kole.

Při našem vyhlášení tří hvězd ale samozřejmě nebereme v potaz je na milimetr přesné střely. Ve výběru se objevují zástupci všech tří postů, tedy útočník, brankář i obránce. Právě takové je pořadí nejlepších hráčů ELH za minulý týden – skvělou formu nejproduktivnějšího extraligového hokejisty zkrátka nelze ignorovat.

  1. Lukáš Radil (Pardubice)
  2. Samuel Hlavaj (Plzeň)
  3. Jan Ščotka (Kometa Brno)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Lukáš Radil (Pardubice)

Nejlepším hokejistou ELH minulého týdne je nejproduktivnější hráč, navíc z vedoucího celku. Přímočaré? Možná, ovšem Radil je jedním z hlavních důvodů, proč Dynamo i přes těžký los udrželo první příčku v tabulce.

Parádních šest kanadských bodů (2+4) z uplynulých dvou kol vylepšilo jeho celosezonní bilanci na 11+8.

Radil vládne kanadskému bodování i tabulce střelců, při udržení současného tempa by čáslavský rodák sezonu zakončil se 76 body a především 44 góly – individuálním rekordem samostatné české ELH je 40 tref Martina Růžičky ze sezony 2012/13. Faktem ale je, že 31,43% úspěšnost střelby není dlouhodobě udržitelná.

Radil ze své skvěle formy ale dokáže vytěžit maximum, ačkoli je s průměrným icetimem 16:18 až osmým nejvytěžovanějším útočníkem Pardubic. V minulém týdnu dostal větší příležitost, trenéru Varaďovi se za to odměnil čtyřbodovým představením proti Třinci i dalším solidním výkonem proti Motoru. V obou případech byl na straně Dynama vyhlášen hráčem zápasu, nálepka hokejisty týdne logicky následuje.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: LUKÁŠ RADIL
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
20. 10. 2023: PCE - TRI 4:3 p.p. 1 3 4 0 2 19:59
22. 10. 2023: CEB - PCE 4:3 p.p. 1 1 2 0 5 17:12

2. hvězda týdne: Samuel Hlavaj (Plzeň)

V našem hvězdném brankovišti byl tento týden přetlak. Ocenění by zasloužili i Dominikové Frodl a Furch či kladenští Landow Bow s Adamem Brízgalou. My jsme ale ukázali na Hlavaje, jenž mezi třemi tyčemi nechyběl ani minutu a 73 úspěšnými zákroky svému zaměstnavateli přispěl k zisku pěti bodů – Plzeň za jediný týden o polovinu vylepšila svůj zápis z celé sezony.

Okromil nás především Hlavajův páteční výkon proti Mountfieldu, kde 22letý bývalý slovenský juniorský reprezentant při důležité výhře 3:2 coby hráč zápasu pochytal 44 střel. Činit se musel i v neděli na ledě Bílých Tygrů, zde mu statistici napočítali 29 úspěšných zákroků.

Předloňský šampion slovenské extraligy, se na západě Čech přetahuje o post týmové jedničky s o rok starším Dominikem Pavlátem. Předchozí tři zápasy Hlavaj strávil pouze na střídačce, mezi tři tyče se však vrátil ve velkém stylu a plzeňští trenéři budou mít při nasazovaní gólmanů pro další kola velmi příjemné starosti – mladý tandem Škodovky zatím inkasoval pátý nejnižší počet gólů v celé lize.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: SAMUEL HLAVAJ
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
20. 10. 2023: PLZ - MHK 3:2 44 2 95,65 % 60:00
22. 10. 2023: LIB - PLZ 3:4 s.n. 29 3 90,63 % 65:00

3. hvězda týdne: Jan Ščotka (Kometa Brno)

Podobně jako Plzeň, také Kometa po špatném startu stoupá extraligovou tabulkou vzhůru. V minulém týdnu ze dvou domácích utkání vytěžila důležité čtyři body, lví podíl na tom nese právě Ščotka.

Není vyhnutí, vždyť v minulém týdnu nalogoval 54 minut a 2 sekundy a na ledě strávil 43 % možného času. V tuto chvíli je osmým nejvytěžovanějším obráncem extraligy, v úvodu sezony přitom na ledě trávil okolo 15 minut za večer.

Ščotkovi se daří i pravidelně bodovat, při přesvědčivé výhře 5:2 nad Libercem zapsal dvě primární asistence na přesilovkové góly Steva Mosese, jednou se stejný scénář zopakoval i při nedělním utkání proti mistrovskému Třinci (2:3 po nájezdech).

Vsetínský odchovanec má na kontě sedm bodů (1+6) a při udržení současného tempa by překonal osobní maximum v podobě 24 bodů ze sezony 2020/21 v Litvínově. Kari Jalonen na Ščotku ukázal při sestavování týmu pro loňské bronzové MS v hokeji, výkony z minulého týdne 27letého beka jistě posunuly i do Rulíkova hledáčku.

sipka NepřehlédněteVše o brněnské Kometě, od historie po aktuální soupisku

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: JAN ŠČOTKA
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
20. 10. 2023: KOM - LIB 5:2 0 2 2 0 3 26:59
22. 10. 2023: KOM - TRI 2:3 s.n. 0 1 1 2 0 27:03

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne (17. až 22. říjen 2023)

Ty největší hvězdy na všech postech už znáte, nyní se dostává na další členy naší sestavy týdne.

I zde je laťka nasazena opravdu vysoko, sítem neprošli například liberecký autor čtyř asistencí Tomáš Filippi, ústřední litvínovská postava David Kaše nebo vytáhlý Jáchym Kondelík, jenž po návratu ze zámoří pozvedl útok Motoru a v minulém týdnu si připsal gól a dvě přihrávky. Kdo je předčil, kdo se dostal do v pořadí třetí sestavy týdne podle webu HokejZpravy.cz?

  • Nominaci do obrany si vysloužil Tomáš Pavelka z Hradce Králové. Zkušený bek, jenž do Mountfieldu přišel po roce ve Finsku, při páteční prohře 2:3 s Plzní minutu a půl před koncem dostal Východočechy na rozdíl jediné branky. O dva dny později se na výhře 2:0 nad Vítkovicemi podílel jednou asistencí a byl vyhlášen hráčem zápasu.
  • V našem ideálním útoku nastupuje také plzeňský Adrián Holešisnký. Po jednozápasovém disciplinárním trestu se na led vrátil v pátek, kdy k výhře Indiánů nad Mountfieldem přispěl asistencí i vítězným gólem – bekhendový blafák v úniku je pro nás akcí týdne. V neděli proti Liberci (4:3 po nájezdech) svou bilanci ještě vylepšil, když dvakrát skóroval, jednou nahrával a navrch proměnil i svůj samostatný nájezd.
  • Zbývající slot v první útočné lajně obsazuje Steve Moses z Komety. Od 34letého bronzového medailisty z MS v hokeji 2015 si v Brně slibovali spoustu gólů, těmi Američan minulý týden nešetřil. Na páteční výhře 5:2 nad Libercem se podílel hattrickem, jednou skóroval i v neděli při prohře s Třincem 2:3 po nájezdech – v obou případech byl nejlepším hráčem Komety, jejímž je se sedmi góly nejlepším střelcem.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (17. až 22. 10. 2023)
Brankář: Samuel Hlavaj (Plzeň)
Obránce: Jan Ščotka (Kometa Brno)
Obránce: Tomáš Pavelka (Mountfield HK)
Útočník: Lukáš Radil (Pardubice)
Útočník: Adrián Holešinský (Plzeň)
Útočník: Steve Moses (Kometa Brno)

Událost týdne v hokejové extralize: Vydařený olomoucký návrat

Co se minulý týden povedlo? Jan Káňa se vrátil do Olomouce a okamžitě dvakrát bodoval.

Hokejově vyrůstal v nyní prvoligovém Zlíně, svou extraligovou kariéru načal v Kometě. Přesto je 31letý forvard pro současnou generaci fanoušků nerozlučně spojen s Olomoucí, za kterou od sezony 2017/18 až do loňska odehrál 201 zápasů základní části s bilancí 50+69. V minulé sezoně byl vůbec nejproduktivnějším Kohoutem.

Letní podpis ve Vítkovicích nesla řada hanáckých fanoušků velmi těžce, v útoku Mory vznikla těžko zacelitelná díra. To už ale neplatí – Káňa v Ostravě odehrál sedm zápasů bez bodového příspěvku, načež události nabraly rychlý spád: ve středu rozvázání kontraktu, ve čtvrtek podpis dvouleté smlouvy v Olomouci a hned v pátek obnovený debut v červenobílém dresu.

Ten, pravda, Hanákům nevyšel, vždyť Olomouc doma prohrála 2:3 s Mladou Boleslaví. Káňa byl ale u obou gólů (1+1), čímž okamžitě začal nahrazovat chybějící produktivitu z vítkovického angažmá.

JAN KÁŇA V SEZONĚ 2023/24
Tým Z G A B +/-
Vítkovice 7 0 0 0 -3
Olomouc 2 1 1 2 0

Ba co více, v 35. minutě se jako teprve druhý Kohout v celé sezoně trefil v přesilovce, která se po jeho návratu rázem stává nebezpečnější.

Pro klubový web na to konto řekl: „Cítil jsem, že v přesilovkách fungovala ta chemie z minulých ročníků. Před zápasem jsme se o tom ani moc nebavili, takže nějak jsme každý věděli, co čekat. Já doufám, že to ještě dopilujeme a že to bude lepší.“

V neděli pak Káňa sice nebodoval, jako křídlo první formace ale pomohl Moře obrátit zápas s Litvínovem a ukončit tak vítěznou sérii Chezy.

První návrat se vydařil, ten druhý už je za rohem – právě Hanáci vyhráli přetahovanou o služby 23letého útočníka Karla Pláška, o kterého po konci zámořské mise projevila zájem řada týmů. Tým tak během jediného týdne přivítal dvě ztracené ovečky, ta první navíc hned dokázala, že se za svůj klub dokáže i porvat.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Přešlap týdne: Rekordní série skončila bez podání rukou

Co se naopak nepovedlo? Litvínovská série 11 výher je u konce, navíc bez podání rukou mezi hokejisty Vervy a Mory.

Nechceme nijak hanět to, co hokejisté Litvínova dokázali. Mezi druhým až 12. kolem včetně neokusili hořkost porážky, žádné z předcházejících generací Chemiků se nic podobného nepodařilo, aktuální kádr Chezy pomalu vzhlížel k celkovým extraligovým klubovým rekordům. Klobouk dolů.

Že vydařená série skončila těsnou nedělní prohrou 1:2 na ledě Olomouce, kde ještě osm minut před třetí sirénou platil nerozhodný stav? Budiž, jednou to muselo přijít a Litvínov navíc v tabulce na vedoucí Dynamo i tak ztrácí jediný bod a také v dalším kole bude usilovat o posun do čela.

Přešlapem týdne je ovšem to, co se dělo po závěrečném hvizdu. Hromadná bitka byla v zápasu o utkání vyjádřena celkem 26 trestnými minutami – dostali je Rutar (0+5), Macuh (2+0) a Káňa (2+5) na straně Olomouci, resp. Abdul (2+0), Zeman (0+5) a Ondřej Kaše (0+5) za Litvínov. Šarvátky se ale zúčastnilo mnohem víc hráčů, na ledě bylo v jednu chvíli až šest bitkařských dvojiček.

Hokejisté Denis Zeman a Adam Rutar v bitce po konci zápasu Olomouc vs Litvínov ve 13. kole hokejové extraligy 2023-24
Foto: Profimedia

Pěsti k hokeji patří, ve vyhrocených chvílích obzvlášť. Výjimečná je ovšem reakce rozhodčích, kteří hokejisty po výbuchu emocí poslali do šaten a nedovolili soupeřům podat si ruce. Pláclo si jen několik jedinců. Jak zaznělo v press zóně, podobnou situaci hráči pamatují pouze z dob proticovidových opatření.

„Chtěli jsme si podat ruce, ale chápu rozhodčí. Nechtěli asi riskovat, že by někdo něco vyprovokoval a přišly by další půtky,“ řekl autor vítězného gólu Jan Bambula.

Litvínovský Ondřej Jurčík dodal: „Sudí k tomu přistoupili z preventivních důvodů. Myslím však, že by se nic nestalo. Bylo po všem.“

Tečku za litvínovskou vítěznou šňůrou tak napsalo pouhé poklepání hokejkami o led – a pár kelímků s pivem, které na kluzišti přistály. Další vzájemný zápas bude 8. prosince hostit Zimní stadion v Litvínově, pro úvodní čtvrtinu základní části je to ale vše.

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy ELH sledujte živě ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

David Krejčí a David Pastrňák se dočkali velké pocty, když byli nominováni do Týmu století Bostonu Bruins.

Tým století Bostonu Bruins: Pastrňák a Krejčí navždy legendami

David Pastrňák a David Krejčí byli vybráni do Týmu století Bostonu Bruins. Vše o této poctě pro české hokejisty se dozvíte v našem článku.

Sledujte Tipsport extraligu ledního hokeje 2023-2024 živě na TV Tipsport - online live stream TELH zdarma

Extraliga live stream: Kde sledovat hokejovou extraligu?

Kde sledovat hokejovou extraligu? Všechna utkání ELH 2023/24 si můžete pustit v online live streamech na počítači a mobilu. Návod najdete v...

Alex DeBrincat a Dylan Larkin stojí za vzkříšením Detroitu, proto jsou i mezi našimi hvězdami týdne v NHL.

Týden v NHL: 3 hvězdy, Češi a nejzajímavější události 2. týdne

V novém seriálu vám každý týden přinášíme výběr toho nejzajímavějšího z dění v NHL. Komu se nejvíc dařilo a jak hráli Češi? Zjistíte v...