Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz (23. až 29. 10. 2023)

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Porci dvou kompletních kol a jedné předehrávky přehlušila zpráva o ukončení kariéry jedné z největších person českého hokeje 21. století. O koho se jedná a které hráče jsme vybrali do ideální sestavy minulého týdne? To vše se dozvíte v naší rekapitulaci aktuálního dění v Tipsport extralize.

Týden v ELHTři hvězdySestava týdne
Událost týdnePřešlap týdne

Tomáš Filippi z Liberce právě vsítil gól do okryté klece Foto: Profimedia

Týden v Tipsport extralize podle redakce HokejZprávy.cz

Nejvyšší hokejová soutěž v České republice vstoupila v předešlém týdnu do své druhé čtvrtiny. Vše odstartovalo úterní předehrávkou 45. kola mezi Libercem a Karlovými Vary, v pátek i neděli se poté v akci představilo všech 14 extraligových mužstev. Přečtěte si, kteří hokejisté v posledním říjnovém týdnu přesvědčili readakci HokejZpravy.cz o zařazení mezi 3 největší hvězdy.

sipka Klikněte ZDE a sledujte extraligu živě a zdarma

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokejista týdne: 3 hvězdy a nejlepší hráč ELH (23. až 29. říjen 2023)

Obdobně jako v předešlých dílech i během hodnocení extraligového týdne v období mezi 23. až 29. říjnem 2023 jsme zvolili do společnosti 3 největších hvězd jednoho brankáře, jednoho obránce a jednoho útočníka.

Nejvíce na nás zapůsobily výkony libereckého útočníka Tomáše Filippiho, který si upevnil pozici jednoho z nejproduktivnějších hráčů v aktuálním ročníku ELH. Hlasitě si navíc říká o pozvánku do reprezentace před blížícím se Karjala Cupem.

  1. Tomáš Filippi (Liberec)
  2. Dominik Furch (Kometa Brno)
  3. Jiří Ticháček (Kladno)

1. hvězda týdne, nejlepší hokejista ELH: Tomáš Filippi (Liberec)

Kapitán libereckých Bílých Tygrů Tomáš Filippi skóroval v každém ze 3 zápasů, které Severočeši v uplynulém týdnu odehráli. Na demolici Mladé Boleslavi se podílel dvěma brankami a jednou asistencí. Díky 5 nasbíraným kanadským bodům se v produktivitě ELH vyšplhal na 2. příčku. Dohromady nastřádal už 19 bodů a na prvního Lukáše Radila mu chybí jediný zápis.

Pravidelně vysoký ice-time Tomáš Filippiho jenom dokazuje, nakolik je pro Liberec důležitým hráčem. Jakožto centr strávil v utkání proti Karlovým Varům na ledě nejdéle času ze všech aktérů zápasu (26:29). Pokaždé vyslal minimálně 3 střely na branku soupeře. Dařilo se mu také při buly, jeho úspěšnost na vhazování činila v minulém týdnu 63,8%.

Tomáš Filippi tedy měl obrovskou zásluhu na zisku 7 bodů svého týmu z devíti možných. Liberec sice prohrál po samostatných nájezdech domácí duel s Karlovými Vary, poté už ale naplno bodoval v zápasech proti Mladé Boleslavi i Hradci Králové.

NEJLEPŠÍ HRÁČ TÝDNE V ELH: TOMÁŠ FILIPPI
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
24. 10. 2023: LIB - KVA 1:2 s.n. 1 0 1 2 7 26:29
27. 10. 2023: MLB - LIB 0:8 2 1 3 0 3 19:06
29. 10. 2023: LIB - MHK 5:4 1 0 1 0 4 21:28

2. hvězda týdne: Dominik Furch (Kometa)

Kometa se po nevydařeném začátku, kdy z úvodních 4 zápasů nevydolovala ani jeden bod, prokousala až na 5. místo v tabulce TELH. Jedním z klíčových faktorů jsou rostoucí výkony jedničky v brněnském brankovišti Dominika Furcha, které vygradovaly v předešlém týdnu.

V pátek během zápasu s hradeckým Mountfieldem propustil za svá záda pouze jedinou střelu. Dalších 32 pokusů úspěšně zlikvidoval a zcela tak zastínil svého oponenta na opačném konci kluziště Patrika Bartošáka, který obdržel z 20 ran mířících mezi tři tyče 5 branek.

V neděli proti karlovarské Energii zaznamenal Dominik Furch třetí čisté konto v sezoně 2023/24, na které mu stačilo 18 zneškodněných střel. Hokejisté brněnské Komety se mohli na svého gólmana v obou zápasech skutečně spolehnout, což dvakrát vyústilo v plný bodový zisk. Ostatně pokud máte za sebou brankáře, který v součtu dvou klání dosáhne na 98% úspěšnost zákroků, body se sbírají snadno.

2. HVĚZDA TÝDNE V ELH: DOMINIK FURCH
Zápas a výsledek Zákroky Góly SV% TOI
27. 10. 2023: MHK - KOM 1:5 32 1 96,97 % 60:00
29. 10. 2023: KOM - KVA 3:0 18 0 100,00 % 60:00

3. hvězda týdne: Jiří Ticháček (Kladno)

Na Kladně jsou nejspíš už smířeni s tím, že Jiří Ticháček během příštího léta odejde rozvíjet svůj talent do zámoří. Majitel stříbrné medaile z MS juniorů v roce 2023 dokonce aktuálně vládne extraligové produktivitě napříč beky, ve 14 zápasech nasbíral už 16 bodů.

Skvělou formu potvrdil taktéž v obou zápasech během předchozího týdne. Při výhře 3:2 nad Olomoucí byl u všech 3 kladenských gólů, jeden vstřelil sám a na další dva nahrál. V pátečním utkání navíc prokázal svou schopnost řídit na modré čáře přesilovou hru. Všechny góly Středočechů totiž padly během početní výhody.

Ačkoliv jednou asistencí proti Pardubicím nezabránil prohře 2:6, dlouhodobě konzistentní výkony nás přesvědčily o jeho zařazení mezi 3 hvězdy uplynulého týdne v extralize.

3. HVĚZDA TÝDNE V ELH: JIŘÍ TICHÁČEK
Zápas a výsledek G A B TM S TOI
27. 10. 2023: KLA - OLO 3:2 1 2 3 0 4 18:53
29. 10. 2023: KLA - PAR 2:6 0 1 1 0 2 22:05

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokejová extraliga: Sestava týdne (23. až 29. říjen 2023)

Pojďme se také podívat, kdo další si svými výkony řekl o nominaci do extraligové sestavy týdne.

  • Ačkoliv hraje až ve třetím obranném páru Bílých Tygrů, v uplynulém týdnu zaznamenal Vojtěch Budík ve třech zápasech bilanci 1+4. Proti Mladé Boleslavi nasbíral 3 asistence. V zápase s hradeckým Mountfieldem se dokonce postaral o vítěznou branku, ke které přidal ještě jednu gólovou přihrávku.
  • Do prvního útoku po boku Tomáše Filippiho jsme vybrali Tomáše Rachůnka z Karlových Varů. Nejmladší z bratrů Rachůnkových nejprve přispěl přesilovkovým gólem k výhře 2:1 po prodloužení nad Libercem. V pátek proti Vítkovicím si poté připsala 3 body jak Energie, tak samotný Rachůnek, který dvěma góly a jednou asistencí režíroval vítězný obrat v posledním dějství.
  • Neunikly nám ani výkony forvarda Romana Horáka ze Sparty. Po dvou kanadských bodech zaznamenal v zápasech proti Českým Budějovicím i Třinci, ve kterých Pražané pokaždé brali výhru. Nejednalo se navíc o žádný výkřik do tmy, v tuto chvíli je se 17 body čtvrtým nejproduktivnějším hokejistou v Tipsport extralize.
SESTAVA TÝDNE PODLE HOKEJZPRAVY.CZ (23. až 29. 10. 2023)
Brankář: Dominik Furch (Kometa Brno)
Obránce: Jiří Ticháček (Kladno)
Obránce: Vojtěch Budík (Liberec)
Útočník: Tomáš Filippi (Liberec)
Útočník: Tomáš Rachůnek (Karlovy Vary)
Útočník: Roman Horák (Sparta Praha

Událost týdne v hokejové extralize: Tomáš Plekanec ukončil kariéru

Jako blesk z čistého nebe přišla zpráva o ukončení kariéry Tomáše Plekance. Centr prvního kladenského útoku a zároveň lídr svého týmu se rozhodl kvůli dlouhodobým zdravotním potížím se zády skoncovat s profesionálním hokejem.

Tomáš Plekanec dosáhl na metu 1 000 odehraných utkání v základní části NHL, do dalších 94 nastoupil během soubojů o Stanley Cup. Drtivou většinu kariéry v zámoří strávil v Montrealu, na jejím sklonku se také mihnul v dresu Toronta. Celkově nasbíral 608 kanadských bodů (233+375), dalších 53 (18+35) si připsal v play off.

Jen o málokterém českém hokejistovi můžete říct, že byl natolik zodpovědným reprezentantem jako právě Plekanec. Jedenáctinásobný účastník mistrovství světa v ledním hokeji získal s národním týmem jedno stříbro (2006) a dva bronzy (2011, 2012). Nechyběl ani na Zimních olympijských hrách ve Vancouveru (2010) a Soči (2014). V roce 2001 byl u poslední zlaté medaile české hokejové reprezentace do 20 let.

Poté, co se v sezoně 2018/19 dostal do klubu tisícovkářů v NHL, se vrátil zpět do České republiky. V téže sezoně hrál střídavě za své rodné Kladno v Chance lize a za brněnskou Kometu v Tipsport ELH. Od ročníku 2019/20 už výhradně nastupoval za Rytíře.

V aktuální sezoně nastoupil do 9 utkání, v nichž jednou skóroval a navrch zaznamenal tři asistence. Další starty ani body v modrobílém či jiném dresu už ale bohužel nepřidá. Mimo jiné i mezinárodně uznávaný český fyzioterapeut Pavel Kolář kladenskému kapitánovi doporučil, aby svou sportovní kariéru raději ukončil a upřednostnil své zdraví.

Pro kladenské Rytíře se pochopitelně jedná o obrovskou ztrátu, která se může projevit především v pozdější fázi probíhajícího extraligového ročníku. Jednou z možností, kam se budou vyvíjet další kroky Tomáše Plekance, je zařazení do trenérského štábu kladenského mužstva. Jak se ale celá situace vyvine, na to si ještě musíme chvíli počkat.

TOMÁŠ PLEKANEC V SEZONĚ 2023/24
Tým Z G A B +/-
Kladno 9 1 3 4 -9

Přešlap týdne: Výprask Mladé Boleslavi

Aktuálně poslední mužstvo v tabulce Tipsport extraligy bylo v pátečním zápase doslova deklasováno výsledkem 0:8 od Liberce. Bruslaři si navíc trhli ostudu přímo před zraky svého domácího publika. Fanoušci klubu kritikou nešetřili, po skončení zápasu se z ochozů ozýval hlasitý pískot.

Mladá Boleslav se doslova topí ve výsledkové krizi, z posledních 10 zápasů dokázala vyhrát pouze na ledě olomoucké Mory. V neděli navíc opět prohrála v souboji posledního s předposledním, když ve své ŠKO-ENERGO Aréně podlehla Vítkovicím poměrem 2:3. Ostravané tak odskočili Bruslařům na rozdíl 5 bodů.

A aby toho nebylo málo, několik hráčů mladoboleslavského týmu se potýká s virovým onemocněním, kvůli čemuž byl dle oficiálního vyjádření na klubovém webu odložen zápas proti Hradci Králové v úterý 31. října.

sipka Co přinese tento týden? Všechny zápasy ELH sledujte živě ZDE

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte Tipsport extraligu ledního hokeje 2023-2024 živě na TV Tipsport - online live stream TELH zdarma

Extraliga live stream: Kde sledovat hokejovou extraligu?

Kde sledovat hokejovou extraligu? Všechna utkání ELH 2023/24 si můžete pustit v online live streamech na počítači a mobilu. Návod najdete v...

Vstup do 02 areny na zápas Sparty

Stadiony v extralize: seznam, informace, kapacita

Na kterých stadionech se hraje extraliga ledního hokeje? 🏒 Přečtěte si vše podstatné o největších zimních stadionech v ČR.

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...