Liberec vs. Sparta Praha: Extraliga play off živě dnes

Už se rozhodovalo v nájezdech i prodloužení, série Sparty s Libercem je podle očekávání naprosto strhující a vyrovnaná. Sparta ale po dvou domácích bodech nakonec uhrála i bod na hřišti soupeře a vede ve čtvrtfinále play off extraligy už 3:0. Bílí Tygři tak budou ve 4. zápase odvracet vyřazení.

Živý přenosInformace, kurzy
Bílí Tygři Liberec Sparta Praha
Statistiky Tip

Michal Bulíř a Jakub Kovář ve čtvrtfinále play off Tipsport extraligy mezi Spartou a Libercem Foto: Profimedia

Play off extraliga 2024 dnes: Kde sledovat Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha živě - online live stream zdarma?

V prvních dvou zápasech jsme sledovali skvělý hokej, hráči Sparty a Liberce potvrdili, že tato série je divácky velmi atraktivní. Oba celky na to navázaly i po přesunu na sever Čech, i tentokrát zvítězili Pražané. Podaří se Bílým Tygrům odvrátit konec sezony? To ukáže 4. zápas ve středu 20. března od 17:00. Sledujte jej v live streamu zdarma.

sipka Klikněte ZDE a sledujte čtvrtfinále Liberec vs. Sparta živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Liberec - Sparta dnes, informace o zápase (čtvrtfinále play-off ELH 2024, 3. a 4. utkání)

Sparta byla před čtvrtfinále play off ELH 2024 favoritem, což předurčovalo nasazení obou celků #2 a #7. Ale série hned od začátku ukázala obrovské drama s nesmírně vyrovnaným průběhem.

Vedení 3:0 je pro Spartu samozřejmě vynikající a výrazně zvyšuje její % na postup. Co do šancí a střel je snad i zasloužené, ale nechybělo mnoho a série se mohla stěhovat do Liberce za opačného stavu.

  • První zápas vyhrála Sparta 3:2 po samostatných nájezdech.
  • Druhý bod získala Sparta díky výhře 3:2 po prodloužení, v čase 73:10 rozhodl Řepík.
  • Ve třetím klání Sparta zvítězila 5:3, přestože v utkání třikrát prohrávala o gól.

Sázková kancelář Tipsport si tak i od čtvrtého duelu slibuje vyrovnanou hokejovou bitvu. Spartě sice dává o něco vyšší pravděpodobnost vítězství, ale kurzy na čtvrté utkání naznačují, že by znovu mělo jít o velmi těsný souboj.

Nejzajímavější kurzy na 4. zápas Liberec vs. Sparta

  • 1/0/2: Liberec 2,99 | remíza 4,02 | Sparta 2,17
  • Vítěz do rozhodnutí: Liberec 2,21 | Sparta 1,67
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,90 | více 1,90
  • Kurzy na postup: Liberec 30,00 | Sparta nevypsáno
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Liberec - Sparta: informace o zápase
🕒Kdy: 19. 3. 2024 od 18:00 (3. zápas)
20. 3. 2024 od 17:00 (4. zápas)
🌎Kde: Home Credit Arena, Liberec
🏆Soutěž: Tipsport ELH play off 2023/24, čtvrtfinále
🏒Stav série: 3:0 pro Spartu
Kurzy Tipsportu (4. z.): 2,99 - 4,02 - 2,17
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, O2 TV Sport

Liberec v play off ještě neprohrál v základní hrací době. Teď ale nemůže počítat s Flynnem a Dernerem

Bílí Tygři měli zejména v prvním utkání v O2 Areně hodně blízko k vítězství. V prodloužení se i díky povedené přesilové hře dostali do obrovských šancí, které ale ztroskotaly na fenomenálním Jakubu Kovářovi.

Také v nedělním prodloužení mohl Liberec udeřit, ale nakonec přesto opustil Prahu bez výhry. To může být do dalšího průběhu série obrovský problém, Bílí Tygři určitě cítí, že z takto vyrovnaných partií měli získat alespoň jeden bod.

Nebudou ale v nepoznané situaci. Už v předkole museli odvracet stav 0:2 proti Olomouci, navíc na venkovním ledě a s tím, že třetí prohra by jim ukončila sezonu. Nyní se budou muset pokusit o podobný obrat – vyhrát čtyři z pěti duelů proti druhému celku základní části.

Průběh play off Tipsport extraligy je pro Liberec vskutku zvláštní. Bílí Tygři dosud v play off neprohráli v základní hrací době, přestože už nastoupili do sedmi utkání. To nepochybně značí vysokou kvalitu.

sipka Souhrn všech sérií čtvrtfinále najdete zde

V dalším pokračování play off se ale Liberec bude muset vyrovnat s nutnými změnami v sestavě. Na ledě určitě neuvidíme útočníka Oscara Flynna ani obránce Lukáše Dernera, kteří z odlišných důvodů nedohráli sobotní druhý zápas.

Flynn byl vyloučen po hrubém zákroku na obránce Moravčíka a dostal od disciplinární komise trest na čtyři zápasy. Trenér Pešán tak bude muset upravit útočné trojice i jednu z přesilovkových formací.

Dernera vyřadila z dalšího průběhu play off zblokovaná střela. Liberecký veterán zastavil pokus Chlapíka, ale rána mu zlomila nohu. Čtyřicetiletý šampion z ročníku 2015/16 tak minimálně do podzimu nepřidá žádný ke svým více než 1000 startům v extralize.

Dá se tedy očekávat, že ve třetím utkání ještě stoupne ice-time klíčovým hráčům Bílých Tygrů v čele s Tomášem Filippim, T.J. Melanconem či Michalem Ivanem, který zatím v sérii výborně zvládá roli „gadget playera“.

Liberec nemá jinou možnost než dát to třetího zápasu všechno, aby si vynutil stav 1:2. K tomu by potřeboval zlepšit efektivitu v přesilovkách. Naposledy sice jednu proměnil, ale přesto i v součtu s předkolem zůstává s bilancí 5/30 za očekáváním.

Hokejisté Liberce v play off 2024

  • Tomáš Filippi (F) – 8 bodů (1+7), čas na ledě 23:17
  • T.J. Melancon (D) – 6 bodů (0+6), čas na ledě 20:53
  • Jakub Rychlovský (F) – 5 bodů (4+1), čas na ledě 17:35
  • Michal Bulíř (F) – 5 bodů (3+2), čas na ledě 18:00
  • Dávid Hrenák (G) – 169 zákroků (93,37 %), GAA 2,16

Sparta sice Liberec přestřílela, potřebuje ale ještě zvýšit důraz před bránou, aby využila své převahy

První cíl v této sérii Sparta zvládla, do Liberce jede s vítaným náskokem 2:0. Trenéři Pavel Gross a Miloslav Hořava mohou být spokojeni i s předvedenou hrou. Hráči Sparty ukázali, že jsou na play off výborně připraveni.

Proti Liberci byli střelecky aktivnější v obou domácích zápasech a to dost výrazně. V pátek zasypali brankáře Hrenáka 47 pokusy a v sobotu dokonce 51. K tomu je samozřejmě nutné přidat i mnoho zblokovaných střel a těch, které mířily mimo.

Největším úkolem Sparty v dalším průběhu play off tak bude především zapracovat na efektivitě. Zmíněná čísla sice hovoří o jisté přímočarosti, zároveň je ale třeba přidat i odvrácenou stranu mince – toto úsilí zatím vedlo jen k pěti gólům ze hry.

Aby sparťani zvýšili efektivitu, která je zatím jen lehce nad 6 %, musí zkrátka ještě zvýšit provoz v low slotu. Čím důrazněji se budou tlačit hráči do pozic na brankovišti, tím větší šanci budou mít Chlapík, Řepík a další kanonýři na to skórovat či připravit situaci na dorážku.

sipka Čtvrtfinále play off: Největší hvězdy všech týmů

Zvýšený důraz před bránou by jistě uvítali i Michal Kempný s Jakubem Krejčíkem, kteří podporují ofenzivu Sparty od modré čáry. Sám vítěz Stanley Cupu Kempný už v sérii vypálil 10 střel, vyšší kadenci vykazuje jen kapitán Řepík.

Není velkým překvapením, že právě Kempný je nejnasazovanějším hokejistou Sparty v play off. V prvních dvou zápasech strávil na ledě průměrně 26 minut a 50 sekund. Kempného minutáž asi jen tak neklesne, tím spíš, když došlo k vážnému zranění obránce Moravčíka.

Kempný si po zápase nebral servítky a vzkázal faulujícímu Flynnovi, že „u něj skončil“. Možná tak bude i pro Spartu dobře, že ryšavý útočník Liberce dostane trest. Snižuje to pravděpodobnost zbytečného oplácení, které by rovněž mohlo vést k disciplinárnímu trestu.

O tom, že se série může vyhrotit, nás ostatně aktéři na obou stranách přesvědčili právě po zákroku Flynna, kdy se hráči poprali v tunelu mezi střídačkami. Na straně domácích za to byli do konce utkání vyloučeni útočníci Hrabík a Buchtele.

I bez nich ale formace Sparty fungovaly velmi dobře, zejména hráč třetí lajny Miroslav Forman se dostával do mnoha skvělých šancí. Forman sice v sérii ještě nebodoval, ale právě on patří k hokejistům, kteří rádi vyhledávají souboje na brankovišti. Sparta by toho měla v play off využít.

Hokejisté Sparty v play off 2024

  • Jakub Krejčík (D) – 2 body (1+1), čas na ledě 25:04
  • Michal Kempný (D) – 2 body (0+2), čas na ledě 26:50
  • Roman Horák (F) – 2 body (0+2), čas na ledě 23:43
  • Michal Řepík (F) – 1 bod (1+0), čas na ledě 21:18
  • Filip Chlapík (F) – 1 bod (0+1), čas na ledě 22:54
  • Jakub Kovář (G) – 60 zákroků (93,75 %), GAA 1,56

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokej Liberec vs. Sparta dnes v playoff: statistiky, přesilové hry, góly

V následující tabulce se můžete podívat na týmové statistiky Liberce a Sparty v Play off Tipsport extraligy 2024. Bílí Tygři už nastoupili do sedmi zápasů, Sparta zatím pouze do dvou. I proto jsou jejich čísla velmi odlišná. Zdrojem statistik je oficiální web ELH.

sipka Dnešní zápas Liberce a Sparty sledujte živě ZDE

LIBEREC - SPARTA V PLAY OFF 2024: STATISTIKY
Liberec Sparta
Skóre 19:17 6:4
Střely 214:262 99:64
Bilance 3-0-4-0 0-2-0-0
Přesilové hry 5/30 (16,67 %) 1/4 (25,00 %)
Oslabení 18/22 (81,82 %) 7/8 (87,50 %)
Trestné minuty 131 (7 Z) 68 (2 Z)

Tip na výsledek: dnešní zápas Liberec vs Sparta online (3. zápas), čtvrtfinále play off Tipsport extraligy 2024

Třetí zápas čtvrtfinále ukáže, zda má Liberec ještě šanci na to zdramatizovat tuto sérii. Pokud v něm uspěje Sparta, zřejmě zlomí odpor Bílých Tygrů, kteří by se už jen těžko vzchopili ze stavu 0:3.

  • Datum a čas 3. zápasu: 19. 3. od 18:00

Liberci ale bude hodně chybět Flynn, který patřil k nejaktivnějším hráčům prvního dvojzápasu. Flynn dokázal kvalitním bruslením často zatopit obraně Sparty, jeho přechod do útočné třetiny bude Bílým Tygrům chybět.

Myslíme si, že Sparta této absence využije. Pokud si pohlídá Filippiho s Rychlovským a veterány Birnera s Bulířem, měla by mít i ve třetím utkání herně navrch.

Zkusíme vsadit na to, že tentokrát už Sparta střeleckou převahu vyjádří i gólově a zvítězí ve třetím zápase alespoň o dva góly, na což Tipsport vypsal zajímavý kurz 3,24.

TIP (3. z.): Sparta vyhraje alespoň o 2 góly sipka sledovat živě u Tipsportu

Tip na Liberec vs. Sparta ve 3. zápase Tipsport ELH 2024

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat Liberec vs. Sparta hokej živě?

Všechny zápasy čtvrtfinále Play off Tipsport extraligy můžete sledovat živě v online live streamu na TV Tipsport ZDE. Platí to samozřejmě i pro 3. a 4. utkání Liberce se Spartou.

Televizní vysílání si prostřídají kanály ČT Sport a O2 TV Sport. Úterní třetí zápas odvysílá komerční stanice, ve středu budete mít možnost sledovat Liberec se Spartou pro změnu na veřejnoprávním sportovním programu.

Jen u Tipsportu tak můžete zdarma sledovat oba duely – a to i v mobilní aplikaci.

Live streamy si mohou pustit všichni registrovaní uživatelé Tipsportu. Pokud ještě nemáte účet, stačí si jej za pár minut založit online, za což dostanete vstupní bonus 300 Kč.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Martin Růžička z Třince s Masarykovým pohárem po vítězství v play off české hokejové extraligy

Extraliga play off živě: Dnešní hokej v televizi, program

Od úvodního buly po korunovaci šampionů, všechny zápasy play off extraligy můžete sledovat živě. Kde, kdy? Odpoví vám TV program.

Hokejisté týmu PSG Berani Zlín s trofejí pro vítěze Chance ligy v sezoně 2022/23

Playoff Chance ligy 2024: program, výsledky, stav sérií

Podívejte se na program zápasů, výsledky a stav sérií playoff Chance ligy 2024. ✔️ Výherce postupuje do extraligové baráže.

Hokejisté Matej Tomek z Litvínova a Lukáš Sedlák z Pardubic, nejužitečnější hráč minulé sezony ELH, v utkání Tipsport extraligy ledního hokeje 2023-24

Hráč týdne extraligy podle HokejZpravy.cz - seznam, vítězové

Nejlepší hokejisté na jednom místě. Přinášíme vám seznam nejlepších hokejistů týdne v extralize, nechybí ani přehledy 3 hvězd a sestav...