Litvínov vs. Kometa Brno: Extraliga play off živě dnes

Hokejisté Komety si svou cestu za postupem do semifinále pořádně zavařili. A zatímco v prvním utkání prohráli po vyrovnaném boji až v samostatných nájezdech, v odvetě už Litvínov jasně dominoval. Chemici si tak z Brna odvezli pohodlné vedení, avšak v prvním duelu na jejich Zimním stadionu Ivana Hlinky se karta obrátila – hosté díky otočce v závěrečné třetině snížili stav série na 1:2. Jak dopadne čtvrté klání?

Živý přenosInformace, kurzy
Litvínov Kometa Brno
Statistiky Tip

Potyčka mezi Markem Baránkem z Litvínova a Martinem Zaťovičem z Komety Foto: Radim Strachoň / MAFRA / Profimedia

Play off extraliga 2024 dnes: Kde sledovat HC VERVA Litvínov vs. HC Kometa Brno živě - online live stream zdarma?

Zejména po přesvědčivé pondělní výhře byla Cheza ve velké pohodě. První ze dvou chybějících kroků však před domácím publikem neudělala, Kometa díky dvěma gólům v závěrečné třetině otočila třetí zápas a Litvínov tak v sérii vede už jen 2:1. Vybojují domácí mečbol, nebo se čtvrtfinále vrátí na Moravu za vyrovnaného stavu? Další čtvrtfinálové utkání začíná v pátek 22. března 2024 od 17:00 a vy jej můžete sledovat živě v livestreamu na TV Tipsport.

sipka Klikněte ZDE a sledujte čtvrtfinále Litvínov vs. Kometa živě

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Litvínov - Kometa Brno dnes, informace o zápase (čtvrtfinále play-off ELH 2024, 3. a 4. utkání)

Čtvrtfinálová série play off ELH 2024 mezi čtvrtým a pátým mužstvem v konečné tabulce základní části nabrala neočekávaný vývoj. Kometa totiž jakožto favorit nezvládla ani jedno ze dvou úvodních klání v domácí Winning Group Areně. Třetí duel ovšem sérii dodal novou dynamiku, i tentokrát se totiž radovali hosté.

  • První zápas nerozsoudilo ani prodloužení, přičemž nakonec zvítězil Litvínov 2:1 po nájezdech.
  • Další duel byl už jednoznačnou záležitostí Chezy, která vyhrála výsledkem 5:1.
  • Ve třetím dějství série se vedení přelévalo ze strany na stranu. Závěrečná siréna v lepším rozpoložení zastihla hosty, Kometa zvítězila 4:3. Ještě sedm minut před koncem přitom prohrávala o gól.

Jestliže před startem prvního i druhého utkání se kurz na vítězství Komety v základní hrací době pohyboval okolo hodnoty 1,85, ve třetím i čtvrtém čtvrtfinále už sázkové kanceláře více preferují Vervu.

Například u Tipsportu si můžete vsadit klasickou „jedničku“ na Litvínov s kurzem 2,39. „Dvojka“ na Kometu je poté ohodnocena kurzem 2,73.

Nejzajímavější kurzy na 4. zápas Litvínov vs. Kometa

  • 1/0/2: Litvínov 2,39 | remíza 3,86 | Kometa 2,73
  • Vítěz do rozhodnutí: Litvínov 1,80 | Kometa 2,01
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,67 | více 2,20
  • Kurzy na postup: Litvínov 1,52 | Kometa 2,50
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Litvínov - Kometa Brno: informace o zápase
🕒Kdy: 21. 3. 2024 od 17:30 (3. zápas)
22. 3. 2024 od 17:00 (4. zápas)
🌎Kde: ZS Ivana Hlinky, Litvínov
🏆Soutěž: Tipsport ELH play off 2023/24, čtvrtfinále
🏒Stav série: 2:1 pro Litvínov
Kurzy Tipsportu (4. z.): 2,39 - 3,86 - 2,73
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, O2 TV Sport

Litvínov i díky skvělému Tomkovi zůstává v play off stále neporažen

Cheza je v play off stále stoprocentní. Z pěti utkání neprohrála ani jednou a po celkovém vítězství 3:0 v předkole nad Plzní urvala i dvě výhry v Brně.

A stejně jako v osmifinále, tak i během prvních dvou klání na jihomoravské půdě se Litvínov opíral o skvělé výkony Mateje Tomka. Slovenský brankář znovu potvrdil skvělou formu a v obou případech byl zvolen nejlepším hráčem utkání svého týmu.

V nedělním i pondělním duelu propustil pouze po jednom gólu ze hry, na úvod série pak kryl při penaltových rozstřelech sedm z 9 nájezdů.

Pokud bude šestadvacetiletý gólman takto pokračovat, možná se dočká i pozvánky od trenéra slovenské reprezentace Craiga Ramsaye před blížícím se Mistrovství světa. Jeho dosavadní čísla z letošního play off pak hovoří za vše.

Matej Tomek v play off ELH 2024

  • LIT vs. PLZ 4:2 – zákroky 35/37 (94,59 %)
  • LIT vs. PLZ 4:1 – zákroky 31/32 (96,88 %)
  • PLZ vs. LIT 1:2 pp. – zákroky 31/32 (96,88 %)
  • KOM vs. LIT 1:2 sn. – zákroky 39/40 (97,50 %)
  • KOM vs. LIT 1:5 – zákroky 31/32 (96,88 %)

Klíčovou roli u prvního čtvrtfinálového vítězství Litvínova sehrály také zkušenosti a vůdcovské schopnosti Ondřeje Kašeho. Hokejista s téměř 300 starty v zámořské NHL nejprve v 8. sérii samostatných nájezdů odvrátil hrozbu prohry, načež hned v té následující zajistil svému týmu první čtvrtfinálový bod. Zároveň si připsal i asistenci u jediné trefy Chemiků ze hry, kterou měl na svědomí obránce Radim Šalda.

Ve druhém zápase pak z litvínovských hráčů v poli nejvíce vynikal dvoubrankový Liam Kirk. Britský forvard má v tuto chvíli na svém kontě už pět zásahů a výrazně tak promlouvá do boje o statut nejlepšího střelce play off Tipsport extraligy 2024.

Po výhře v pondělním duelu ale zasloužila pochvalu snad celá litvínovská sestava. Severočeši totiž předvedli, jak má vypadat bojovnost. Dohromady zablokovali 31 ran protivníka, zatímco domácí Brňané jen 16. Nejčastěji se touto ceněnou aktivitou prezentoval centr třetí formace Ondřej Jurčík, který vložil své tělo rovnou do pěti střel.

Pro třetí i čtvrté utkání na domácí půdě pak už bude k dispozici útočník Martin Havelka, jenž dostal od disciplinární komise jednozápasovou stopku za bitku v úvodním duelu série.

Hokejisté Litvínova v play off 2024

  • Liam Kirk (F) – 5 bodů (5+0), čas na ledě 21:24
  • Marek Baránek (D) – 5 bodů (1+4), čas na ledě 20:29
  • Petr Koblasa (F) – 4 body (2+2), čas na ledě 21:50
  • Nicolas Hlava (F) – 4 body (1+3), čas na ledě 21:24
  • Matej Tomek (G) – 167 zákroků (96,53 %), GAA 1,07

Dokáže Kometa ještě vstanout?

Tak dlouho se brněnská Kometa v základní části rvala o přímý postup do čtvrtfinále, až nakonec jako jediný tým z elitní čtyřky na úvod série zcela promarnila výhodu domácího prostředí.

Na tiskové konferenci po konci prvního duelu hlavní trenér Jaroslav Modrý připomněl dlouhou pauzu. Téměř dva týdny ale stálo také trio hlavních kandidátů na titul ve složení Pardubice, Sparta a Třinec. A tyto kluby úvodní čtvrtfinálové mače na domácím stadionu zvládli.

Jihomoravané přitom byli v obou zápasech střelecky aktivnějším týmem. V neděli přestříleli Litvínov poměrem 40:32, v pondělí byl rozdíl mezi ranami na gólmany dokonce dvouciferný (32:21).

Skvěle čapajícího Tomka nejčastěji prověřovali Steve Moses s Kristiánem Pospíšilem, kteří v součtu obou utkání vyslali na litvínovského fantoma po 8 střelách. Na první bod v play off ale zatím oba čekají, bez jediného zápisu do produktivity jsou i další tahouni jako Jakub Flek, Tomáš Marcinko či Martin Zaťovič.

Ve druhém duelu pak ani nedochytal brankář Dominik Furch, který byl po třetím gólu Chezy v polovině druhého dějství nahrazen Štěpánem Lukešem. Do té doby zlikvidoval jen devět litvínovských pokusů.

sipka Čtvrtfinále play off: Největší hvězdy všech týmů

Brněnskému mužstvu může před odjezdem k dvojutkání na severu Čech zvednout náladu zpráva o zastavení discplinárního řízení v případu Radka Kučeříka. Dvaadvacetiletý bek byl totiž v pondělí vyloučen na 5 minut plus do konce zápasu a hrozil mu distanc.

Nicméně disciplinární komise nakonec usoudila, že jeho zákrok na Jindřicha Abdula měl být ohodnocen pouze dvouminutovým trestem. Současně pak udělila hlavnímu rozhodčímu Robinu Šírovi za chybný verdikt finanční postih.

Účastník hokejových šampionátů U20 v roce 2020 i 2021 se přitom vrátil po dlouhodobém zranění do sestavy až na play off. Další absence tohoto nekompromisního beka by už byla pro Kometu hodně svazující.

Ta totiž potřebuje okamžitě přitvrdit a nechat na hřišti vše. A právě bojovníci typu Radek Kučeřík, Rhett Holland či Adam Zbořil jsou schopni svou vůlí zbytek mančaftu zdravě nakazit a vyburcovat ke kýženému obratu. Naopak další tvrdý muž Jan Ščotka bude v následujících dvou zápasech ještě pykat.

Hokejisté Komety v play off 2024

  • Adam Zbořil (F) – 2 body (1+1), čas na ledě 12:20
  • Lukáš Cingel (F) – 1 bod (1+0), čas na ledě 22:32
  • Lukáš Kaňák (D) – 1 bod (0+1), čas na ledě 17:38
  • Martin Kohout (F) – 1 bod (0+1), čas na ledě 07:32
  • Dominik Furch (G) – 40 zákroků (90,91 %), GAA 2,18

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokej Litvínov vs. Kometa Brno dnes v playoff: statistiky, přesilové hry, góly

Podívejte se na vybrané týmové statistiky Litvínova a Komety v letošním play off hokejové extraligy před zahájením třetího čtvrtfinále. Zdrojem údajů jsou oficiální stránky ELH.

sipka Dnešní zápas Litvínova a Komety Brno sledujte živě ZDE

LITVÍNOV - KOMETA BRNO V PLAY OFF 2024: STATISTIKY
Litvínov Kometa Brno
Skóre 17:6 2:7
Střely 153:173 72:54
Bilance 3-2-0-0 0-0-1-1
Přesilové hry 4/20 (20,00 %) 0/5 (0,00 %)
Oslabení 13/14 (92,86 %) 5/6 (83,33 %)
Trestné minuty 110 66

Tip na výsledek: dnešní zápas Litvínov vs. Kometa Brno online (3. zápas), čtvrtfinále play off Tipsport extraligy 2024

Třetí zápas bude pro další vývoj série naprosto klíčový. Pokud Litvínov i před zraky svého publika opět vyhraje, bude mít pohodlný náskok tří mečbolů. To Kometa teď musí ukázat, že dokáže na svého soupeře vyzrát, jinak to s ní bude už hodně špatné.

  • Datum a čas 3. zápasu: 21. 3. od 17:30

Tento duel tedy může přinést taktikou svázanou bitvu, ve které budou hrát prim obrany. Dá se navíc očekávat, že na jedné straně se postaví do brankoviště v obrovské formě chytající Matej Tomek, zatímco druhou svatyni bude strážit Dominik Furch. Ten sice v pondělním utkání předčasně střídal, avšak gólman takových kvalit se z jednoho nepovedného večera dokáže určitě rychle oklepat.

Proto si myslíme, že třetí čtvrtfinále gólové hody nepřinese. Vyzkoušíme tedy tip na méně než 4,5 branek v zápase.

TIP (3. z.): Méně než 4,5 gólů v zápase sipka sledovat živě u Tipsportu

TIP: V zápase padnou maximálně 4 góly

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat Litvínov vs. Kometa Brno hokej živě?

Třetí čtvrtfinálový zápas mezi Litvínovem a Kometou a stejně tak všechna další utkání play off ELH lze sledovat online v živých přenosech na TV Tipsport ZDE.

Livestreamy jsou dostupné pro každého s platným účtem u oblíbené české kanceláře Tipsport. Jedinou podmínkou ke sledování je provedení sázky v minimálně hodnotě 30 Kč během posledních 30 dní. Za tuto lidovou cenu pak můžete sledovat nejen českou extraligu, ale také slavnou NHL, švédskou SHL, švýcarskou NLA a v neposlední řadě i  druhou nejvyšší českou soutěž – Chance ligu.

V televizi bude utkání s pořadovým číslem 3 vysílat placený kanál O2 TV Sport. Čtvrtý duel je poté zařazen do vysílacího programu ČT sport.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sledujte play off Tipsport extraligy v ledním hokeji živě a online

Play off extraliga online live stream: Kde sledovat zdarma?

Play off hokejové extraligy můžete sledovat živě a zdarma. Podívejte se, jak si pustit play off Tipsport ELH na počítači i mobilu.

Porada rozhodčích v utkání české hokejové extraligy. Jaká jsou pravidla v play off Tipsport ELH?

Hokej extraliga play off pravidla: délka prodloužení, nájezdy

Kdy se prodlužuje do rozhodnutí a kdy na řadu přijdou nájezdy? Důležitá pravidla play off hokejové extraligy najdete v tomto článku.

Libor Hudáček jede nájezd na Romana Willa, Třinec i Pardubice řadíme k favoritům na titul z play off 2024

Extraliga play off 2024 predikce, tipy: Kdo vyhraje titul?

Deset týmů, jeden 🏅 titul. Podívejte se, jak podle nás dopadne play off hokejové extraligy 2024. Kdo a s kým se utká, kdo získá titul?