Jak sázet na hokej – tipy na kurzové sázení online

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Sázení na hokej je skvělá zábava. Pokud ji chcete vyzkoušet, a nevíte jak na to, určitě vám pomůže tento článek. Poradíme vám, jak a kde můžete sázet, co znamenají jednotlivé kurzy a přidáme mnoho dalších užitečných tipů.

Kurzové sázení na lední hokej
Jak vybrat sázkovku
Jak založit účet
První vklad a bonus
– Jak sázet na hokej
Sázky na výhru
HandicapOver/Under
Střelec gólu a body
Dlouhodobé sázkyAKU sázky
Jak sázet hokej live
Co je důležité sledovat

Jak a kde sázet na hokej – průvodce sázením od založení účtu až po typy kurzů Foto: Profimedia

Jak začít sázet na hokej – průvodce kurzovým sázením pro hokejové fanoušky

Nejprve je nutné zdůraznit, že kurzové sázení je především zábava. Důležité je nejen dodržovat zákony České republiky, ale řídit se i zásadami zodpovědného hraní. Než začnete hrát, měli byste si projít následující body.

  • Hrajte jen o peníze, které si můžete dovolit prohrát
  • Věnujte kurzovému sázení jen část volného času
  • Hrajte jen ve chvílích, kdy jste v dobrém psychickém rozpoložení
  • Využijte možnosti sebeomezovacích opatření – maximální objem sázek či výše prohry za jeden den nebo měsíc, maximální počet přihlášení k účtu apod.
  • Mnoho dalších rad pro zodpovědné kurzové sázení najdete ZDE

1. Jak vybrat legální sázkovou kancelář pro kurzové sázení na hokej

Pro kurzové sázení si vybírejte pouze legální sázkové kanceláře, které mají licenci od Ministerstva financí České republiky. Kompletní seznam těchto ověřených provozovatelů najdete níže v tomto článku. Samostatné recenze jednotlivých sázkovek si můžete přečíst v naší rubrice Kde si vsadit.

Licencované sázkové kanceláře podléhají regulaci ministerstva. Zároveň se zavazují k tomu, že budou dodržovat zásady zodpovědného hraní. Proto je velmi důležité hrát pouze u legálních provozovatelů.

Naopak nelegální společnosti jsou velmi riskantní jak pro vás, tak pro vaše finanční prostředky. Proto se jim rozhodně vyhýbejte, nezakládejte si u nich účet a nesázejte u nich.

NEJLEPŠÍ ONLINE SÁZKOVÉ KANCELÁŘE - PŘEHLED BONUSŮ:
Tipsport Bonus ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Fortuna Bonus ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Betano Bonus ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Chance Bonus ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
SynotTip Bonus 300,- zdarma bez nutnosti vkladu VSAĎ TEĎ
Sazkabet Bonus ke vkladu až 9 500 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
MerkurXtip Bonus ke vkladu až 10 000 Kč + 100 Kč za registraci VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Všechny české sázkové kanceláře mají velmi širokou nabídku kurzů a sázek na hokej. V naší zemi má tento sport mimořádně důležité postavení, což se odráží i na rozmanitosti sázkových příležitostí.

Typicky můžete u legálních kanceláří najít kurzy na všechny zápasy předních lig v Česku i zahraničí. K tomu vypisují sázky i na veškeré reprezentační akce včetně přípravných zápasů a turnajů. Obvykle je k dispozici i řada kurzů na šampionáty juniorů či na ženská mistrovství.

Skladba sázkových příležitostí se někdy liší sázkovku od sázkovky. Předem je tedy dobré zjistit, jaký tip sázek vám bude nejvíce vyhovovat. Některé kanceláře mají například větší nabídku na sázky na počet gólů v zápasech a třetinách, jiné zase mohou nabízet více kurzů na střelce branek či získané kanadské body.

Vstupní bonus je také zajímavé kritérium, které stojí za to uvážit při zakládání účtu. Podívejte se, který bonus by vám mohl vyhovovat. Někde může být vyšší částka zdarma za dokončení registrace, jinde zase mohou mít například vyšší bonus k prvnímu vkladu či další doprovodné výhody a akce pro zákazníky.

Nabídka online live streamů rovněž může velmi ovlivnit váš výběr sázkové kanceláře. Některé sázkové kanceláře vysílají přímé přenosy z různých hokejových soutěží. Pokud máte v oblibě nějakou ligu a rádi byste získali možnost sledovat ji živě, pak možná bude dostupnost live streamu důležitým faktorem při výběru sázkovky.

Kurzová nabídka a hodnota kurzů jsou samozřejmě obrovsky důležitými parametry. Srovnejte sázkové kanceláře i podle toho, která nabízí lepší (vyšší) kurzy na vaše oblíbené příležitosti. To může výrazně přispět k tomu, u jaké sázkové kanceláře si založíte herní konto a kde budete sázet.

Uživatelské rozhraní a aplikace jsou rovněž velmi důležité. Každému sázkaři může vyhovovat trochu jiné rozhraní, a i když do jisté míry můžete stránku i aplikaci nastavit individuálně, důležité je už to, jaký dojem na vás zanechává vzhled hlavního menu. Pokud se v kurzové nabídce a v ovládání účtu dobře orientujete, bude pro vás sázení samozřejmě mnohem příjemnější.

2. Jak založit účet u sázkové kanceláře a dokončení registrace

Jestliže jste zhodnotili výše zmíněné parametry a vybrali vhodnou sázkovou kancelář, pak je před vámi důležitý krok: založit si účet, což zvládnete online během pár minut. V dnešní době je registrace opravdu opravdu snadná, už nemusíte nikam na pobočku.

U sázkové kanceláře nejprve potvrďte, že jste dovršili 18 let věku. Pak vyplňte základní registrační údaje o vás. Sázkové kanceláře mají proces založení účtu zpracovaný velmi příjemně a intuitivně.

Až projdete základní registrací, získáte u dané sázkové kanceláře takzvané dočasné herní konto. Dále je potřeba dokončit plnohodnotnou registraci, tedy ověřit vaši totožnost. Na tento krok budete mít 30 dní. V dnešní době už to můžete udělat online z domova.

České sázkové kanceláře umožňují ověřit totožnost přes celou řadu bankovních institucí (Česká spořitelna, Air Bank, Moneta Money Bank, Equa Bank, Komerční banka, ČSOB či Poštovní spořitelna). Seznam možností, přes kterou banku dokončit registraci, najdete přímo u konkrétní sázkové kanceláře.

Po ověření totožnosti už budete mít plnohodnotné konto, což vám zpřístupní všechny služby konkrétní sázkové kanceláře.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Zaregistruj se online a vsaď si u SYNOT TIP

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Zaregistruj se online a vsaď si u Sazkabet

3. Jak vložit peníze na herní konto a kolik?

Sázkové kanceláře často nabízejí novým zákazníkům registrační bonus, který vám připíšou ihned po plnohodnotném dokončení založení účtu. Tuto částku můžete použít například k sázení.

A pokud jste se rozhodli sázet na hokej (ale třeba i další sporty), pak je nyní namístě zvážit, zda provést první vklad. Pokud nevíte, kolik peněz byste měli vložit na hráčské konto, pak je dobré zohlednit několik praktických věcí:

  • Vložte jen tolik peněz, o které si můžete dovolit přijít
  • Hrajte jen o prostředky, které nejsou nutnou součástí vašich běžných nákladů
  • Výši prvního vkladu zvažte podle vašich finančních možností
  • Bonusy k prvnímu vkladu se odvíjejí od konkrétní vložené částky, proto je dobré zjistit, jaké výhody sázková kancelář nabízí.
  • Nejefektivnější využití bonusů bývá obvyklé při vkladu ve výši jednotek tisíc korun, ale vložit můžete i mnohem nižší částku.

Máte rozmyšleno, kolik peněz chcete vložit na vaše herní konto? Pak můžete velmi snadno učinit první deposit, tedy vložit peníze na účet u sázkové kanceláře. Ty nabízejí řadu možností, jak provést vklad. Platby obvykle probíhají velmi rychle a většinou budete mít peníze okamžitě či během několika minut připsány na vašem herním kontu.

  • platební kartou online
  • bankovním převodem
  • Paysafecard
  • Skrill

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

4. Jak sázet na hokej? Co je potřeba vědět o kurzovém sázení?

Se založeným kontem a herními prostředky na účtu se můžete pustit do kurzového sázení. Hokej patří mezi nejsledovanější a nejsázenější sporty v ČR. Bookmakeři tak věnují jednotlivým soutěžím a zápasům obrovskou péči. Během sezony tak najdete každý den v nabídce stovky či tisíce kurzů na ligy z celého světa.

Neoblíbenější jsou stále klasické sázky na vítěze zápasu nebo remízu v základní hrací době. Dnes je ale výběr obrovsky rozmanitý a sázet se dá na nejrůznější statistické údaje a to nejen pro celý zápas, ale i pro jeho část.

Kromě toho si obrovskou popularitu získaly live sázky přímo během utkání. Pro hokej je live sázení ideální zábavou. V tak dynamické hře se neustále něco děje a sázkaři tak mohou neustále reagovat na vývoj.

V našem článku se postupně zaměříme na nejčastější a nejoblíbenější sázkové příležitosti, se kterými se setkáte při sázení na hokej. Kompletní nabídku si ale můžete prohlédnout přímo na stránkách konkrétní sázkové kanceláře, případně v její mobilní aplikaci.

Pokud se tedy setkáte s nějakou sázkovou příležitostí, které nerozumíte, doporučujeme si před jejím vsazením nejprve prostudovat herní plán dané sázkové kanceláře. V něm najdete všechny podrobnosti o pravidlech dané sázky a způsobu vyhodnocení, kdy je výherní a kdy proherní.

Co znamenají jednotlivé kurzy a jaká je výhra a pravděpodobnost?

České sázkové kanceláře v základním nastavení typicky vypisují kurzy decimálním zápisem, na který jsou sázkaři u nás zvyklí nejvíce.

Decimální zápis ukazuje, kolikrát znásobíte váš vklad. Pokud tedy u vybrané příležitosti uvidíte kurz 2,00, znamená to, že vaši vloženou sázku zdvojnásobíte, pokud bude výherní.

Při kurzu 2,00 tak potřebujete 50% pravděpodobnost úspěchu, abyste dlouhodobě byli takzvaně break even, tedy ani neprohrávali, ani neprohrávali. Pokud je skutečná očekávaná hodnota pravděpodobnosti vyšší, pak bude sázka dlouhodobě výhodná. Pokud je pravděpodobnost naopak nižší, bude dlouhodobě nevýhodná.

Je třeba připomenout, že opravdovou pravděpodobnost můžete objektivně posoudit až po opravdu velkém počtu sázek. Čím nižší bude počet sázek, tím vyšší může být odchylka od střední hodnoty.

Především v zahraničí se můžete místo decimálního zápisu setkat například s Fraction odds či American odds. U některých sázkovek si můžete mezi jednotlivými způsoby zápisu přepínat podle toho, na co jste zvyklí.

Je třeba zdůraznit, že typ zápisu nemá žádný vliv na hodnotu kurzu – jde pouze o jiné vyjádření stejného čísla (a implikované pravděpodobnosti). Podívejte se na to, jak zápis jednoho stejného kurzu vypadá v různých variantách.

  • Implikovaná pravděpodobnost: 40 %
  • Decimální zápis kurzu: 2,50
  • Fraction odds: 1.5/1
  • American odds: +150

Pokud tuto příležitost vsadíme, potom věříme, že dlouhodobě vyjde alespoň čtyřikrát z deseti. Vsadíme-li 100 Kč a vyhrajeme, vyplatí nám sázková kancelář 250 Kč a náš čistý zisk bude 150 Kč. Pokud sázku prohrajeme, nedostaneme zpět nic a prohrajeme 100 Kč.

Různé zápisy sázkového kurzu
Pravděpodobnost Decimální kurz Fraction odds American odds
80 % 1,25 0.25/1 -400
66,7 % 1,50 0.5/1 -200
50 % 2,00 1/1 +100
33,3 % 3,00 2/1 +200

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hokejové sázky na výsledek zápasu: výhra domácích, remíza, výhra hostů: 1, 0, 2 (1 X 2)

Už jsme v zmínili, že nejčastější sázky na hokej jsou ty úplně základní – tedy na vítěze zápasu. I u hokeje můžete stejně jako ve fotbale sázet také na remízu. Typicky tedy v kurzové nabídce na zápas uvidíte nejvýše kurzy označené čísly 1, 0, 2.

V hokeji je potřeba připomenout, že řada soutěží jako NHL či Extraliga se hraje do rozhodnutí. Pokud ale uvidíte rozepsané sázky 1, 0, 2, obvykle jde o výsledek po základní hrací době (60 minutách).

Nabídka ale obvykle obsahuje i kurzy na vítěze do rozhodnutí. V takovém případě samozřejmě odpadá volba 0 a kurzy reflektují pouze možnost jednoho či druhého týmu, že vyhraje (včetně prodloužení či nájezdů).

  • Jednička (1) – sázka na vítězství domácího týmu
  • Nula (0) – sázka na remízu, někdy známá či značená též jako kříž (X)
  • Dvojka (2) – sázka na vítězství hostujícího týmu

Sázka na výsledek zápasu je skutečně velmi základní. Její vyhodnocení samozřejmě ovlivňuje konečné skóre zápasu. Pokud sázíte na výsledek po 60 minutách, pak už se gól prodloužení či nájezdech nepočítá.

Pokud tedy hokejový zápas dospěje za remízového stavu do prodloužení, bude při základním rozložení výherní 0 (X), tedy sázka na remízu.

Příklad: Liberec vyhrál nad Třincem 5:4 po prodloužení.

  • Adéla si před zápasem vsadila remízu, tedy „nulu“. Její sázka je vyhodnocena jako výherní.
  • Bedřich si před zápasem vsadil výhru Liberce do rozhodnutí. Jeho sázka je vyhodnocena jako výherní.
  • Cyril si před zápasem vsadil čistou „jedničku“, tedy výhru Liberce v základní hrací době. Jeho sázka je vyhodnocena jako proherní.

Hokejové sázky na neprohru: dvojtip 10 (1X), 02 (X2), 12

Podobně jako ve fotbale si i v hokeji můžete na výsledek zápasu vsadit takzvaný „dvojtip“, což je sázka na dva ze tří možných výsledků. Dvojtip je sázkou na základní hrací dobu, vyhodnocuje se tedy po 60 minutách. Kurzy na takovou sázku jsou samozřejmě nižší než na jednotip.

  • 10 (či 1X) – neprohra domácího týmu
  • 02 (či X2) – neprohra hostujícího týmu
  • 12 – sázka na to, že zápas neskončí remízou

Kromě dvojtipu ještě některé sázkové kanceláře nabízí i takzvanou sázku bez remízy. To znamená, že vsadíte na výhru jednoho či druhého týmu. V případě, že utkání bude po 60 minutách nerozhodné, vrátí vám sázková kancelář váš vklad.

Příklad: Litvínov prohrál s Kladnem 2:3 po prodloužení. Před zápasem jsme vsadili dvojtip na neprohru Litvínova (10). Naše sázka je tedy výherní, protože Litvínov v základní hrací době uhrál remízu.

Co je to handicap v hokeji – sázky na rozdíl gólů ve skóre

Mezi oblíbené sázky na hokej patří i takzvaný handicap. Princip těchto sázek je rovněž poměrně jednoduchý, v zásadě jde o to vsadit si na to, že jeden z týmů vyhraje (nebo naopak neprohraje) alespoň o určitý počet gólů.

V hokeji mohou být tyto sázky zábavné zejména proto, že v něm obvykle padá více branek než ve fotbale. Pokud má hokejový zápas jasného favorita, budou kurzy na handicap mnohem zajímavější sázkou než na vítěze. K tomu slouží právě příležitosti s handicapem.

Nejčastěji uvidíte handicap zapsán jako -1,5 gólu (reverzně +1,5 gólu) či -2,5 gólu (reverzně +2,5 gólu). Tato čísla určují, o kolik gólů musí konkrétní tým zvítězit, či naopak o kolik gólů nesmí prohrát.

Znaménko minus naznačuje, o kolik gólů váš tým před zápasem virtuálně prohrává. Znaménko plus naopak ukazuje, jaký je virtuální náskok vašeho týmu. Snadněji to možná pochopíte na následujícím příkladu jako je zápas Česko vs. Slovinsko.

  • Česko v handicapu -3,5 (kurz 1,68)
  • Slovinsko v handicapu +3,5 (kurz 2,06)

Pokud vsadíte Česko -3,5, potom věříte, že čeští hokejisti v zápase vyhrajou alespoň o čtyři góly. Vaše sázka bude výherní při výsledcích 4:0, 5:0, 5:1, 6:2 a tak dále. Pokud ale naši hokejisti vyhrajou maximálně o tři góly, vaši sázku prohrajete.

Handicap si ale můžete vsadit i z opačné strany. A tedy můžete věřit některému týmu, že v zápase neprohraje o více než určitý počet branek. V našem případě byste tedy mohli vsadit na Slovinsko v handicapu +3,5. K vítězné sázce vám budou stačit i výsledky jako 0:3, 1:4, 2:5 apod.

Čím vyšší handicap musí tým dohánět (o čím více gólů musí vyhrát), tím vyšší je pochopitelně vypsaný kurz. Stejně tak platí i to, že čím menší plusový handicap bude mít outsider, tím vyšší bude kurz.

Příklad: Česko hraje na MS proti Velké Británii. Kurz na jedničku není příliš zajímavý; je velmi nízký, protože britští hokejisti jsou o třídu horší než Češi. Pokud tedy věříme, že v zápase dojde k jasnému vítězství Česka, můžete zkusit sázku na handicap například -3,5 či -4,5, která bude mít vyšší kurz.

Pokaždé je potřeba uvážit i aktuální motivaci týmu k tomu hrát s maximálním úsilím. Pokud například Češi povedou nad Velkou Británií o tři góly, může se stát, že už budou další průběh zápasu jen kontrolovat a šetřit síly na příští soupeře.

Tip: Sázky na handicap jsou dostupné a oblíbené i v jiných sportech, například ve fotbalu, v házené, v basketbalu (body) či v tenisu (vítězné gamy).

Výše zmíněné handicapy jsou ty nejčastější. Pokud jsou označeny číslem X,5, vždy je jasné, kdy bude vaše sázka výherní a kdy proherní.

Nad rámec těchto standardních handicapů existují i další typy handicapových sázek, které zohledňují dva druhy výsledků. Jsou zapisovány jako 1,0 či 2,0, případně i na čtvrtiny. U těchto sázek se vám vrací poměrná část vkladu podle toho, jestli vyšly obě podmínky výsledku, jedna, nebo žádná.

sipka Asijský handicap – jak se počítá a jak se vyplácí

Tip: Mezi hokejovými sázkaři bývá oblíbené zkoušet sázky na handicap -1,5 či -2,5. Kalkulují totiž s tím, že pokud vybrané mužstvo na konci zápasu povede o jeden nebo dva góly, soupeř pravděpodobně zkusí odvolat brankáře. Tím se zvýší šance, že by vedoucí tým mohl ještě zvýšit náskok. Kurzy tuto skutečnost ale předem samozřejmě reflektují. Je tedy vždy potřeba zvážit jen a pouze hodnotu konkrétního kurzu – nelze automaticky předpokládat, že handicap bude podhodnocen.

Sázky over/under (nad a pod) na počet gólů, vyloučení, střel apod.

Zatím jsme zmiňovali především sázky týkající se výsledku zápasu. V posledních letech už jsou ale naprostou samozřejmostí i desítky dalších kurzů. Mezi sázkaři jsou velmi populární zejména příležitosti na výskyt určitých jevů a dalších statistických údajů. Platí to jak pro počet gólů, tak i počet střel či vyloučení.

Tyto sázky jsou známé pod názvy nad/pod či anglicky over/under. Z logiky věci jde o sázky na to, zda se nějaká konkrétní statistická událost vyskytne v zápase vícekrát nebo méněkrát než hranice, na kterou jste vsadili.

Princip těchto sázek je velmi jednoduchý. Nebude záležet na tom, který tým zvítězí, ale zda jste správně odhadli počet výskytů vybraného jevu. Oblíbeným příkladem je sázka na over/under 5,5 gólu, velmi často ji najdete v zápise se znaménky:

  • Nad 5,5 gólu (+5,5 gólu) – sázka na to, že v zápase padne alespoň 6 gólů
  • Pod 5,5 gólu (-5,5 gólu) – sázka na to, že v zápase padne méně než 6 gólů

Podobným způsobem se postupuje u sázek na počet střel či dvouminutových vyloučení. Mnohdy můžete v nabídce vybírat z více možností těchto over/under sázek. Lze tedy vybírat například z nad/pod 4,5 či 5,5 či 6,5 gólu. Kurzy budou samozřejmě odpovídat tomu, čeho je náročnější dosáhnout. Na over 4,5 gólu bude vždy nižší kurz než na over 6,5 gólu.

Stejně jako u sázky na výsledek je v Česku obvyklé, že v hokejových zápasech se pro vyhodnocení standardně používá základní hrací doba. Pokud je zahrnuto i případné prodloužení, bývá vypsaná příležitost přehledně označena jako „do rozhodnutí“ či „včetně prodloužení“.

U základních sázek over/under se sčítají údaje obou týmů. Při sázce +5,5 gólu jde tedy o to, aby v zápase padlo alespoň šest branek. Váš tiket bude výherní jak při výsledku 5:1, tak třeba 2:4 nebo 3:3.

V kurzové nabídce ale typicky můžete vybírat i z kurzů over/under zaměřených na jeden konkrétní tým v zápase. Například při utkání Česko vs. Kanada si můžete vsadit, že Češi vstřelí více než 2,5 gólu. Sázku vyhrajete i při prohře Česka 3:8, naopak vám ale nebude stačit české vítězství 2:1.

Rozmanitost nabídky sázek nad/pod jde vždy ruku v ruce s atraktivitou a sledovaností daného zápasu. Utkání na MS v hokeji nebo v play off Extraligy budou mít obvykle mnohem vyšší počet vypsaných příležitostí s kurzy over/under než běžné kolo norské hokejové ligy.

Příklad: Colorado hraje s Edmontonem. Ani jeden z týmů nám nepřijde jako favorit, a nechceme tedy vybírat z kurzů na výsledek. Oba celky ale hrajou velmi útočně a střílí spoustu gólů. Proto raději zvolíme sázku over/under na počet branek v zápase +7,5. Nemusíme tak řešit, kdo zvítězí, budeme pouze věřit, že uvidíme mnoho branek.

Pak už můžeme fandit oběma týmům, aby si vytvořily co nejvíc šancí. Bude nám jedno, jestli zápas skončí 2:1, 1:2 nebo třeba 3:3, všechny tyto výsledky budou pro náš tiket výherní.

Tip: Sázkaři sice obvykle raději volí „over“ s přihlédnutím k tomu, že zápas třeba budou sledovat a chtějí fandit útočnému fotbalu se spoustou gólů. Při sázení nad/pod je ale důležité oprostit se od tohoto vnějšího vlivu a hodnotit pouze objektivní příčiny, proč by v utkání měly či neměly padat góly.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Co je důležité vědět před sázením na vyloučení

Pokud chcete vsadit na počet vyloučení v zápase, je důležité znát pravidla vyhodnocení. Ta se totiž mohou lišit podle toho, u jaké sázkové kanceláře tuto příležitost vsadíte.

Většinou bývá standardem, že se sází na počet dvouminutových trestů v zápase. V této situaci se berou v potaz všechna standardní vyloučení v zápase – od hákování, sekání až po zdržování hry. Vyloučení na 2+2 minuty (např. za vysokou hůl) jsou standardně počítána jako dva dvouminutové tresty.

Naopak při těchto sázkách obvykle není brán zřetel na pětiminutová vyloučení či osobní tresty na deset či více minut. U hokeje se tedy typicky nezohledňuje celkový počet trestných minut v zápase, ale jen počet klasických vyloučení.

Také je potřeba mít na paměti, že signalizovaná výhoda ještě neznamená, že se bude trest počítat. Pokud tým ve výhodě vstřelí před přerušením gól, a k vyloučení nedojde, pak sázkovky tuto situaci nevyhodnocují jako dvouminutový trest. Stejně tak platí, že v tu chvíli nejde o přesilovkový gól (na což se dá rovněž sázet).

Příklad: Sparta hraje v play off s Kometou a myslíme si, že v zápase bude docházet k mnoha faulům a šarvátkám. Zkusíme tedy vsadit, že uvidíme více než 9,5 dvouminutových trestů. Je nám přitom jedno, v jakém poměru bude rozhodčí vylučovat.

Během zápasu nakonec došlo ke čtyřem vyloučením na 5 minut + do konce zápasu, ale jen k sedmi vyloučením za hákování, sekání a další prohřešky na 2 minuty. Naše sázka tak bohužel nevyšla.

Tip: Sázky na počet vyloučení mohou být zajímavé i v live sázení. Pokud během zápasu sledujeme, že se souboje přiostřují a že rozhodčí má dnes velmi přísný metr, pak můžeme zareagovat a zkusit vsadit na vyšší počet dvouminutových trestů ve zbývajícím průběhu zápasu.

Sázky na 1. třetinu nebo na určitou část zápasu

V hokeji si můžete kromě sázek na celý zápas samozřejmě vsadit i na jeho část. Už před začátkem je možné sázet na události v 1. třetině – obvykle je nabídka velmi bohatá, takže kromě sázet 1, 0, 2 na vítěze 1. třetiny můžete vsadit i na počty gólů, vyloučení, některé sázkové kanceláře vypisují i střelce branek v konkrétních třetinách.

Tímto způsobem se dá obvykle sázet nejen na 1. třetinu, 2. třetinu, 3. třetinu, ale třeba i na další časové výseče. Příkladem jsou sázky na události, které se stanou mezi 1. a 10. minutou, či dokonce 1. až 5. minutou.

Při takových sázkách je samozřejmě zohledněna pouze konkrétní část utkání, na kterou sázíte. Tyto sázky lze najít i v live sázení, kde můžete najít například kurzy na události od daného momentu do konce třetiny, nebo na to, kdo vstřelí příští gól. K tomu se ještě vrátíme o něco níže v sekci věnované live sázení.

Příklad: Olomouc hraje s Vítkovicemi a myslíme si, že v první třetině se budou obě mužstva teprve dostávat do tempa. Neočekáváme od úvodních minut mnoho šancí, a proto zkusíme sázku na to, že mezi 1. a 10. minutou nepadne žádný gól. Pokud v čase 10:00 bude skóre 0:0, bude náš tiket výherní. Dále už nás nemusí zajímat, kolik gólů nakonec padne v zápase ani kdo jej vyhraje.

Střelec gólu a kanadské body – hokejové sázky na to, kdo dá gól nebo zapíše asistenci

V hokeji jsou čím dál populárnější také kurzové sázky na jednotlivé hráče. Proto se nabídka sázkových kancelářích v posledních letech výrazně rozšířila o možnosti sázek na střelce gólů či zisk kanadského bodu.

V hokejových zápasech často vidíme 5 či více branek, i proto jsou sázky na střelce atraktivní. Velmi atraktivní zábavu poskytují zejména u NHL, ale také u Extraligy.

Některé sázkové kanceláře vypisují na každý zápas téměř kompletní soupisky. To znamená, že si můžete vsadit i na nepravděpodobné střelce jako obránce ze třetího páru nebo útočníky čtvrté formace.

Hráči jsou obvykle seřazeni od nejnižšího kurzu – tedy nejpravděpodobnějšího střelce/bodujícího hokejisty. V seznamu tak typicky nahoře uvidíte ty největší hvězdy. Když proti sobě budou hrát Edmonton s Washingtonem, budou na prvních místech McDavid a Draisaitl u Oilers, Ovechkin u Capitals.

Kurzy na jednotlivé střelce mohou být rozdílné napříč sázkovými kancelářemi. Proto se určitě vyplatí předem se rozhlédnout, která sázkovka má na vámi vytipovaného střelce nejvyšší vypsaný kurz.

Vyhodnocení je v případě střelce gólu jednoduché. Většinou bude podléhat oficiálnímu zápisu o utkání. Ten může hrát důležitou roli v situacích, kdy není úplně přehledné, jestli někdo tečoval puk na cestě do brány. Největší ligy na světě zaměstnávají pro statistické účely osoby, které jsou zodpovědné za kontrolu a přezkoumání situací.

U sázek na střelce gólu je ještě důležité zjistit, jakou část bere daná sázková kancelář v úvahu. Nejobvyklejší bývá, že střelec branky se počítá jak v základní části, tak v prodloužení, ale případné samostatné nájezdy už se do této statistiky nepočítají (v souladu s tím, jak góly a body vyhodnocují statistici NHL a Extraligy).

Při sázení na kanadské body platí podobný princip. Vyberete si hráče, o němž si myslíte, že v daném utkání získá bod (někdy můžete sázet i nad 1,5 či nad 2,5 bodu). O vyhodnocení vašeho tiketu znovu obvykle rozhodne oficiální zápis. Do kanadských bodů se počítá gól, první asistence i druhá asistence. Stejně jako v bodování NHL a Extraligy má vše stejnou váhu – 1 bod.

Pokud jsme tedy vsadili, že McDavid v zápase získá více než 2,5 bodu, stačí nám, aby nasbíral alespoň tři body jakýmkoli způsobem (1+2, 0+3, 3+0 – vše nám vyhraje sázku, i kdyby všechny body získal za druhé asistence). Zároveň je pro naši sázku zcela nepodstatné, jestli tyto body nasbírá v přesilovce, oslabení, nebo ve hře 5 na 5.

Tip: Sázkové kanceláře budou vaši sázku na střelce gólu či zisk kanadského bodu považovat za platnou pouze ve chvíli, kdy konkrétní hráč nastoupí do zápasu. Pokud například vsadíte, že Jaromír Jágr získá bod, ale on nakonec do zápasu vůbec nezasáhne, sázková kancelář sázku zruší a vrátí vám vklad.

Zároveň je ale potřeba mít na paměti, že jakmile se hráč objeví na ledě alespoň na jedno střídání, pak budou všechny sázky s ním spojené platné. Proto je u střelců gólů/zisku kanadských bodů důležité myslet jak na dlouhodobou produktivitu, tak například na průměrné vytížení (čas na ledě) a také na to, zda například daný hokejista patří do přesilovkových formací.

Dlouhodobé sázky – kdo vyhraje titul, kdo sestoupí, kdo se umístí lépe, nejlepší střelec v sezoně

V hokeji pochopitelně můžete sázet i na celou sezonu, a ne jen na jednotlivé zápasy. Pokud například před začátkem NHL chcete vsadit, kdo vyhraje Stanley Cup, kdo bude nejlepší střelec či kdo vyhraje ocenění za nováčka roku, obvykle tyto kurzy najdete přehledně vypsané. Nabídka se bude lišit v závislosti na sázkové kanceláři.

Kromě sázek na vítěze NHL či Extraligy si často můžete vybírat například ze sázek na umístění konkrétních týmů – například jestli postoupí do play off, jestli se umístí do určité pozice apod.

Někdy můžete najít i srovnání dvou týmů a sázet na to, který z nich dopadne v sezoně lépe. Tyto sázky jsou ale častější ve fotbale, kde se v dlouhodobých soutěžích nehraje play off.

Tip: Dlouhodobé sázky mohou být zábavné, je ale třeba počítat s tím, že na vyhodnocení budete čekat řadu měsíců. U hokeje ale obvykle najdete stále aktualizované kurzy v každou část sezony. Na vítěze Stanley Cupu nebo vítěze Extraligy tak nemusíte sázet pouze před prvním kolem, ale vypsané sázky najdete i v průběhu základní části či před startem a v průběhu play off.

SOLO sázka – jedna příležitost

Každou výše popsanou sázku lze vsadit samostatně jako takzvanou SOLO sázku. Ta není nijak kombinována s jinou sázkovou příležitostí. SOLO sázka je nejčastějším typem podaného tiketu. Vyhodnocení této sázky je závislé jen a pouze na výsledku konkrétní události.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

AKU, akovka, spojení více sázek

Oblíbené je rovněž vybrat více různých sázek a ty vsadit dohromady. Nejčastěji takto můžete skládat příležitosti v takzvané AKU sázce, neboli akovce.

V podstatě jde o výběr dvou či více SOLO sázek, které spojíte na jeden tiket. V takovém případě musí všechny příležitosti na tiketu vyjít správně, aby byl váš tiket výherní.

U AKO sázek se kurzy jednotlivých příležitostí na tiketu násobí mezi sebou. Díky tomu je možné dosáhnout na o dost větší výhry než u SOLO sázek. Zároveň ovšem platí, že s přibývajícím počtem příležitostí se snižuje pravděpodobnost, že všechny vyjdou podle vašich představ, a tím pádem i pravděpodobnost, že vyhrajete.

Obvykle můžete volně kombinovat spoustu sázek. Existují ale situace, které sázkové kanceláře nepovolí zkombinovat na jeden tiket. Jde o takzvané podpůrné sázky, tedy příležitosti, které spolu do určité míry korelují, a tím pádem jedna ovlivňuje druhou.

Na AKO sázku typicky nemůžete zařadit vysoký počet vyloučení spolu s vysokým počtem gólů v přesilovce ve stejném zápase. Výhodou ale je, že korelaci nemusíte sami hlídat. Sázková kancelář vás v případě dvou vybraných podpůrných sázek sama upozorní, že takový tiket nelze vsadit a připomene vám, že některou sázku musíte z daného tiketu odebrat.

Tip: Sázky AKO jsou atraktivní díky možnosti vysokých výher. Je ovšem potřeba zvážit jejich riziko. Pokud vám vyjdou 4 z 5 příležitostí, nebude to stačit. Typicky je dobré snižovat původní vklad s přibývajícími příležitostmi na tiketu. Dlouhé plachty s mohou být zábavné, ale i ke slibně rozehranému tiketu nakonec stačí jediná chyba, která může vše shodit. Proto dobře uvažte, kolik příležitostí chcete dát jako AKU sázku. Vždy můžete každou příležitost z AKU tiketu vsadit zvlášť jako SOLO sázky.

Jak sázet více příležitostí na jeden zápas – Bet Builder

U řady společností v České republice už lze podávat i takzvané podpůrné sázky, o kterých byla řeč v předchozích odstavcích. V USA jsou tyto AKO tikety s různými příležitostmi na jeden zápas označovány jako „same-game parlay“. V ČR se tomuto typu sázky nejčastěji říká „Bet Builder“.

V principu jde o stejný tiket jako je akovka. Rozdíl je v tom, že příležitosti na tomto tiketu jsou složeny z událostí týkajících se jediného zápasu. Celkový kurz je následně spočítán podle toho, k jak velké korelaci jednotlivých sázek na tiketu dochází. Jak tiket Bet Builder vypadá si můžete prohlédnout na následujícím příkladu.

Bet Builder na zápas NHL

  • Boston vyhraje nad Tampou
  • Padne více než 6,5 gólu
  • Pastrňák dá gól

Na tiket jsme zařadili tři příležitosti týkající se stejného zápasu. K výhře potřebujeme, aby vyšly všechny tři události. Například pokud Boston vyhraje nad Tampou 5:2 a David Pastrňák vstřelí alespoň jeden gól, bude náš tiket vítězný. Pokud ale Pastrňák zůstane bez gólu, přijdeme o vklad.

Tip: Bet Builder je zajímavou volbou v případě, že se chcete zaměřit na sledování jednoho zápasu. A zejména ve chvíli, kdy máte jistá očekávání, jak by jeho průběh mohl vypadat. Pak může dávat smysl spojit různé sázky do Bet Builderu. Opět ale pamatujte na to, že každou z příležitostí můžete vsadit i samostatně jako SOLO sázky.

Kombinátor, kombík, MAXIKOMBI apod.

Kombinátor je další oblíbenou možností, jak vsadit tiket o více příležitostech. U této sázky rozdělíte vámi zvolené příležitosti do jednotlivých skupin. Sami si přitom vyberete, jak tyto skupiny sestavíte – kolik jich bude i kolik příležitostí do nich zařadíte.

Každá skupina se vyhodnocuje individuálně – jako SÓLO sázka, v případě dvou a více příležitostí jako AKO sázka.

Výhodou kombinátoru je, že na skupiny provádíte libovolný vklad. Můžete si tedy rozložit sázku na různé kombinace. Příkladem je třeba osm vybraných tipů, které v kombinátoru složíte do čtyř skupin po dvou příležitostech.

Pak jen zvolíte, kolik peněz vsadíte na každou skupinu samostatně, dále na výhru ve dvou skupinách, tří či celého tiketu. Kombinátor tedy umožňuje sestavit více ako tiketů z různé kombinace stejných příležitostí.

Tip: Kombinátor může mít různý počet příležitostí v každé skupině i různý celkový kurz. Vsadit nemusíte všechny kombinace, je jen na vás, jestli některé vynecháte.

LIVE sázení na hokej – vsaďte si během rozehraného zápasu

V posledních letech už je naprostou samozřejmostí dostupnost live sázení u rozehraných utkání. Díky přenosům sázkových kanceláří můžete sledovat hokej i sázet live v jednom rozhraní.

Obrovskou výhodou je, že můžete reagovat na průběh utkání. Výběr live sázek je dnes už velmi rozšířený, v nabídce tak najdete aktuální kurzy na spoustu událostí. S mobilní aplikaci si tuto zábavu užijete kdekoli, kde budete připojeni k internetu.

Při live sázení budete těžit zejména z toho, co můžete přímo sledovat. Pokud jeden tým prohrává, ale svého soupeře výrazně přehrává, můžete třeba vsadit obrat v zápase nebo to, že aktivnější tým vstřelí příští gól.

Live kurzy se mění v podstatě každých pár sekund, sázkové kanceláře rychle reflektují jednotlivé události, které ovlivňují pravděpodobnost vypsaných jevů. Vždy si tedy můžete vsadit na hokej v aktuálním kurzu.

Příklad: David Pastrňák má v každém střídání velkou šanci. Boston jasně přehrává svého soupeře, ale Pastrňák měl zatím smůlu a trefoval pouze tyčky. Na základě předchozího průběhu ale můžeme doufat, že ještě bude mít další gólovky, které promění. Na to si můžeme vsadit LIVE v průběhu rozehraného utkání.

Co je důležité sledovat při sázení na hokej – jaké informace jsou užitečné

Při sázení na hokejové zápasy je potřeba vnímat spoustu faktorů, které mají vliv nejen na výsledek zápasu, ale i pravděpodobnost úspěchu vypsaných sázek.

  • Forma týmů: Je důležité vědět, jak si vedou týmy v dlouhodobé tabulce, ale také jejich výsledky a herní projev v posledních dnech a týdnech.
  • Rozpis zápasů: V hokeji je často kalendář velmi nabitý, což platí zejména pro NHL. Musel některý tým cestovat daleko? Hraje druhý zápas ve dvou dnech? To vše může ovlivnit výkonnost konkrétního celku.
  • Zranění a pravděpodobné sestavy: Zranění nevyhnutelně patří ke sportu a často mohou být hlavním důvodem, proč některý tým či hráč neuspěl. Zároveň je potřeba sledovat například to, zda chytá první gólman, nebo odpočívá a v brance nastoupí náhradník.
  • Konkrétní soupeř: V hokeji někdy může hrát klíčovou roli i srovnání herních systémů jednotlivých týmů. Pokud má v tomto ohledu někdo ze soupeřů výhodu, měli bychom to zohlednit.
  • Vypsané kurzy: Hodnota kurzu je obrovsky důležitým faktorem. Pokud si myslíme, že některý tým vyhraje zápas, ještě to neznamená, že sázka na tento tým bude dobrá. Pokud je kurz příliš nízký, může být tato sázka dlouhodobě nevýhodná.
  • Průběh zápasu: Při live sázkách je potřeba mít přehled o tom, co se děje v průběhu konkrétního zápasu. Pokud se začíná přiostřovat, můžeme tušit, že v příštích minutách začnou padat tresty za fauly či šarvátky.

Co naopak při sázení na hokej není příliš relevantní?

Před utkáními se často zmiňují předchozí vzájemné zápasy dvou týmů či historická bilance. Mnohdy ale tato informace nemá skoro žádnou váhu směrem k nadcházejícímu utkání. Pokud například koukáme na starší výsledky, musíme si uvědomit, že kluby v té době měly zcela jiné soupisky.

1️⃣Jak se vyznat v kurzech sázení?

Projděte si náš návod na kurzové sázení na hokej. Dozvíte se, jak začít i co znamenají jednotlivé typy sázek a tiketů.

2️⃣Jak sázet na počet gólů a střelce v hokeji?

Sázky na počet gólů jsou velmi oblíbené. Přečtěte si, jak sázet na střelce v hokeji.

3️⃣Kde sázet na hokej?

Sázkové kanceláře s licencí v ČR vypisují spoustu zápasů a kurzů na hokej. Podívejte se, kde si vsadit na hokej.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipsport - sledujte NHL a Extraligu živě

Sázková kancelář Tipsport: Recenze, bonusy, registrace online

Největší sázkařská komunita v ČR. ✔️ Tipsport, to je kurzové sázení po internetu, 🧨 live výsledky, bonusy i hokejové přímé přenosy. Co vše...

Fortuna - zaregistrujte se u sázkové kanceláře a získejte bonus zdarma

Sázková kancelář Fortuna: Recenze, bonusy, registrace online

Sázková kancelář Fortuna má v České republice dlouhou tradici. Podívejte se na vše o této sázkovce: bonusy, rozhraní, aplikace i další...

Sázková kancelář Betano CZ: Recenze, hodnocení, registrace, bonusy, hokejové live streamy online

Recenze Betano CZ: Bonus, registrace, kurzy na hokej

Hra právě začíná. Betano CZ ☝ recenze vám prozradí, jaké 🧨 bonusy Betano nabízí, jak je na tom s kurzy na hokej, online live streamy či...