Kanada vs. Velká Británie dnes živě, MS v hokeji 2024

Ideální soupeř na rozehrání se. Kanada vstoupí do šampionátu zápasem proti Velké Británii, jejíž hlavním cílem bude záchrana v elitní divizi. První utkání Javorových listů na MS v hokeji 2024 začíná v sobotu 11. května 2024 od 12:20.

VÝSLEDEK: Kanada vs. Velká Británie 4:2. Britové ve svém prvním utkání favorita pořádně potrápili, v osmé minutě se Kirkovou zásluou ujali vedení a v některých fázech zápasu javorové listy přehrávali. Kanaďané nicméně zásluhou gólů Buntinga, Hagela a dvou tref Bedarda strhli zápas na svou stranu, O'Connor ve 49. minutě už pouze korigoval na konečných 2:4. Kanadu v neděli čeká střetnutí s Dánskem, ostrovní celek se utká s Finskem.

Živý přenos Informace, kurzy
Kanada
V. Británie H2H Tip

Kanada vs. Velká Británie, MS v hokeji 2024 Foto: JOE KLAMAR / AFP / AFP / Profimedia

MS v hokeji 2024, skupina: Kanada vs. Velká Británie dnes živě v TV i online live stream

Každý zápas kanadské hokejové reprezentace je velice lákavý. A to i proti týmu, kterému v žebříčku IIHF aktuálně patří až 20. pozice. Úvodní vystoupení obhájce loňského prvenství na Mistrovství světa 2024 můžete sledovat v živém přenose na ČT sport. Zahajovací buly bude vhozeno v sobotu 11. května ve 12:20.

sipka Vsaďte si na MS v hokeji s bonusem za registraci ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Kanada vs. Velká Británie (Hokej MS 2024, Praha, základní skupina A)

Britové si díky 1. místu na šampionátu divize IA v minulém roce zajistili letenky do České republiky. Po dvou letech si tak opět zahrají na Mistrovství světa v hokeji elitní divize. A na přivítanou zpět mezi 16 vyvolených zemí dostali extrémně náročného soupeře.

Každému sportovnímu fanouškovi je jasné, že Kanada je v tomto utkání jednoznačným favoritem. Většina sázkových kanceláří pak dokonce ani nevypisuje kurzy na vítězství kolébky ledního hokeje.

To platí i o kurzové nabíce Fortuny, ve které však najdete stovky dalších sázkových příležitostí. Tipovat můžete například na počet gólů Kanady v zápase nebo jména střelců.

Kurzy Fortuna na hokej V. Británie vs. Kanada na MS 2024:

  • 1/0/2: V. Británie 45,00 | remíza 3,95 | Kanada -
  • 5,5 gólu Kanady: více 3,40 | méně 1,27
  • 6,5 gólu Kandy: více 2,32 | méně 1,56
  • 7,5 gólu Kanady: více 1,72 | méně 2,05
  • Střelci Kanady: Bedard 1,85 | McCann 1,90 | Bunting 1,95
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE
Kanada vs. Velká Británie na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 11. 5. 2024, 12:20
🌍Kde: 02 arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina A
Kurzy Fortuny: vynecháno – 40,00 – 45,00
📺Živý přenos: ČT sport

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Kanaďani přivezli do ČR Bedarda či Tavarese. Podaří se jim rozšířít sbírku zlatých medailí z MS?

Letošní nominace Kanady na MS v hokeji nebudí na první pohled takový respekt. Jenže všech 25 členů sestavy nastupuje v NHL a tím pádem jsou Javorové listy opět jedním z nejvážnějších aspirantů na zlato. Pojďme si více přiblížit obsazení jednotlivých postů.

Roli jedničky v brankovišti by měl zastávat Jordan Binnington. Zkušený třicetiletý gólman St. Louis čapal v základní části letošního ročníku se solidní úspěšností 91,3 %, dále si připsal tři čistá konta. Ani jeho výkony ale na postup Blues do play off nestačily a majitel Stanley Cupu z roku 2019 se tak rozhodl pro svou první účast na světovém šampionátu.

Společně s Binningtonem přicestoval do Prahy i druhý muž v gólmanské hierarchii Bluesmanů – Joel Hofer. 23letý brankář se zkušenostmi ze zlatého MS 2023 měl letos dokonce lepší čísla než jeho týmový kolega. Dvojici ze St. Louis pak doplňuje Nico Daws, který v tomto ročníku pohyboval na hraně prvního týmu New Jersey a jeho farmou v Utice.

Pokud bychom měli na nominaci Javorových listů najít alespoň nějakou slabinu, bude to defenziva. Ta totiž minimálně na papíře nevypadá tak nadupaně, jako je tomu v případě USA či Švédska.

sipkaZDE se podívejte na nominace všech týmu na MS 2024

Ze sedmičky kanadských beků se letos nejvíce bodově dařilo Owenu Powerovi, který v dresu Buffala Sabres nasbíral slušných 33 zápisů do produktivity (6+27). Pro teprve jednadvacetiletého zadáka se bude jednat o druhý start na seniorském MS, z toho prvního v roce 2021 má doma schovaný ten nejcennější kov.

Špatně si nevedl ani nový Powerův paťák a vrstevník v jedné osobě Bowen Byram, jenž po tradu z Colorada do Buffala dostal více herní prostoru a v dresu Šavlí mu už příspěvky do produktivity naskakovaly rychleji. 22letý bek pak během dlouhodobé soutěže nastřádal dohromady 29 bodů (11+18).

V obranných řadách Kanady ale najdeme i potřebné zkušenosti, kterými Colton Parayko (10+16) i Damon Severson (9+19) za roky působení v National Hockey League už bezesporu disponují. To samé se dá říct o řízném Jamie Oleksiakovi (2+13).

Rovněž ofenziva Javorových listů představuje mix dravého mládí, hráčů v nejlepším sportovním věku i několika obouchaných harcovníků.

Největším lákadlem nejen kanadské sestavy, ale možná také celého šampionátu, je poté přítomnost Connora Bedarda. Od jedničky minulého draftu a největšího hokejového talentu od dob nástupu jeho jmenovce McDavida se sice očekávalo o trochu více, 61 bodů (22+39) v 68 duelech za jeho Chicago ale rozhodně není k zahození.

Connor Bedard v sezoně 2023/24 NHL

  • Zápasy: 68
  • Body: 61 (22+39)
  • Body v přesilovce: 21 (4+17)
  • Trestné minuty: 22
  • Bilance +/-: -44

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

V bodování základní části NHL 2023/24 se ale umístili výše ještě tři hráči ze soupisky Kanady pro MS v Česku. Tím prvním je Brandon Hagel, který má za sebou z individuálního hlediska nejpovedeněší sezonu v kariéře. Levoruký křídelník posbíral parádních 75 bodů (26+49), dalších pět přidal v play off. Po rychlém vypadnutí jeho Tampy z bojů o Stanley Cup si tak bude chtít v Praze spravit chuť.

Naopak jednu z méně vydařenějších sezon má za sebou známý centr John Tavares z Toronta. Člen vítězného mužstva na hokejovém turnaji v rámci ZOH 2014 se sice pohoršil z 80 na letošních bodů (29+36), jeho dovednosti a přehled ale mohou být klíčovými faktory k dalšímu kanadskému titulu. Do Prahy ale dorazil až jako last-minute posila a do zápasu proti Britům tak ještě nezasáhne.

Více bodů než Bedard pak zaznamenal v této sezoně ještě Jared McCann ze Seattlu, který se zastavil na čísle 62 (29+33). Na střibrném MS v roce 2019 byl jedním z "role players" Kanady, teď by se měl řadit k hlavním lídrům své země. V součtu posledních tří sezon nasázel 97 gólů, potvrdí pověst střelce i v 02 areně?

Důležitou roli by měl dostat i Michael Bunting. 28letý forvard začal sezonu v Carolině, před termínem uzávěrky přestupů pak byl vyměněn do Pittsburghu, kde nastupoval na křídle v druhé formaci vedené Malkinem. Celkově zaznamenal slušných 55 zářezů do produktivity (19+36).

Přes hranici 40 nastřádáných bodů pak prošlo ještě další kvarteto forvardů, které bude společně se svými parťáky usilovat o v pořadí již 29. zlatou medaili Kanady z MS v hokeji. Na hodnotě přibližně 0,5 bodů za zápas se letos pohybovali Dylan Cozens (18+29), Nicholas Paul (24+22), Pierre-Luc Dubois (16+24) a Andrew Mangiapane (14+26).

sipkaZDE si přečtěte o rekordech MS v hokeji

Sestava Kanady pro dnešní utkání
Brankáři: J. Hofer (N. Daws)
1. formace: B. Tanev, J. McBain. D. Mercer – O. Power, C. Parayko
2. formace: D. Guenther, A. Mangiapane, D. Cozens – B. Byram, J. Oleksiak
3. formace: J. McCann, B. Hagel. P. Dubois – K. Guhle, D. Severson
4. formace: N. Paul, R. Creig, C. Bedard – O. Zellweger
13. útočník: M. Bunting
Mimo sestavu: J. Binnington (G), J. Tavares (F)
Kurzy na Kanadu najdete ZDE

Setrvá Velká Británie v čele s Liamem Kirkem v elitní divizi?

Od Britů se na letošním šampionátu neočekávají žádné zázraky. Ba naopak, sázkové kanceláře i odborná hokejová veřejnost je pasují do role snad největších outsiderů turnaje.

Přitom během ranného období již více než stoleté stoleté historie MS v ledním hokeji platilo Spojené království za jeden z nejsilnější reprezentačních celků. V roce 1936 dokonce získalaosvé jediné zlato z hokejového šampionátu, v meziválečném období bralo ještě po dvou stříbrech i po dvou bronzech.

sipkaVíce o dějinách MS v hokeji si můžete přečíst ZDE

Postupem času se ale úroveň britského hokeje ve srovnání s mezinárodní konkurencí značně propadla. Ostrovská země pak po několik let hrála na turnajích pro slabší výkonnostní úroveň, v některých letech vynechala hokejové MS úplně.

Avšak aktuální trend napovídá, že britský hokejový mančaft je na vzestupu. Vždyť letošní účast na šampionátu elitní divize bude už čtvrtou z posledních pěti ročníků.

Do Prahy pak Britové přivezli tým poskládaný převážně z hráčů působících v tamní nejvyšší soutěži. V nominaci Spojeného království pro MS 2024 najdeme rovnou 20 hokejistů z Elite Ice Hockey League. V této lize se shodou okolností letos objevil i bývalý český fotbalový brankář Petr Čech, který nastoupil do jednoho utkání za Belfast Giants.

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Dva členové britského výběru pak mají angažmá v německých nižších ligách, jeden bruslař působí v rakouské ICEHL a jednoho hráče dodala univerzitní zámořská liga NCAA. Největší hvězdu týmu Spojeného království pak čeští fanoušci moc dobře znají z Tipsport extraligy.

Ano, hádáte správně. I letos by měl litvínovský forvad Liam Kirk táhnout svou zemi za setrváním mezi 16 vyvolených hokejových reprezentací. A pokud si přenese svou formu z extraligového play off i na mezinárodní úroveň, Britové by mohli svůj základní cíl splnit.

Připomeňme, že ve 13 zápasech Chezy během vyřazovací fáze nasbíral 24letý forvard stejný počet bodů. A přestože například třinečtí Oceláři odehráli o osm klání více, díky 9 přesným trefám se stal králem střelců letošního play off ELH. Dalších 19 gólů pak nasázel během základní části.

Sestava Velké Británie pro dnešní utkání
Brankáři: J. Whistle (B. Bowns)
1. formace: R. Dowd, B. Lake, C. Neilson – S. Ruopp, M. Richardson
2. formace: L. Kirk, B. Perlini, J. Curran – J. Batch. E. Mosey
3. formace: C. Critchlow, R. Lachowicz, O. Betteridge – B. O'Connor. D. Phillips
4. formace: C. Shudra, B. Davies, S. Duggan – N. Halbert, S. Jones
Mimo sestavu: L. Brine (G), J. Tetlow (D), S. Norris (F)
Kurzy na Velkou Británii najdete ZDE

Hokej Kanada vs. Velká Británie dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CAN - GBR

Hokejové výběry Kanady a Velké Británie se na světovém šampionátu mezi sebou střetly pouze dvakrát. A jak roku 1994 v Itálii, tak roku 2019 na Slovensku si Javorové listy s hokejovým trpaslíkem poradily hladce. V obou případech pak Kanaďani nasázeli svému sokovi 8 gólů.

Kanada vs. Velká Británie: Výsledky z MS v hokeji

  • Kanada vs. Velká Británie – 8:2 (MS 1994, základní skupina skupina)
  • Velká Británie vs. Kanada – 0:8 (MS 2019, základní skupina)

MS v ledním hokeji 2024: Kanada vs. Velká Británie, tip na výsledek (termín 11. května, MS 2024 hokej Praha, základní skupina A)

O kvalitativním rozdílu mezi reprezentacemi Kanady a Spojeného Království nelze polemizovat. To naznačuje, že by si mohli hráči Javorových listů hned na úvod turnaje pořádně zastřílet. A kurzové příležitosti na střelecký koncert kolébky ledního hokeje v nabídce Fortuny nechybí.

Zkusíme si tedy tipnout na to, že Kanaďani v utkání proti Britům dají alespoň 9 gólů.

TIP: Kanada počet gólů +8,5 sipka Vsadit u Fortuny

TIP: Kanada +8,5 gólů

Kde dnes sledovat živě hokej Kanada vs. Velká Británie v online live streamu a v TV vysílání?

První sobotní utkání v pražské O2 areně na MS v hokeji 2024 mezi Kanadou a Velkou Británií bude vysílat v přímém přenose veřejnoprávní stanice ČT sport. Pokud se nedostanete k televizním obrazovkám, využijte možnosti sledování zápasu v online streamu přes platformu ČT sport Plus.

Zápas Kanada vs. Velká Británie na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: sobota 11. května od 12:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 arena)
  • Kdo zvítězí: Jasným favoritem je Kanada, kurzy zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominik Kubalík byl nejlepším střelcem MS v hokeji 2023

Kanadské bodování MS hokej 2024 - body, střelci, Češi

Kanadské bodování MS v hokeji 2024 – tabulka bodů, nejlepší střelci i brankáři. A k tomu přehledné statistiky českých hokejistů. 🏒

Momentka z pražského MS 1972. Kapitán československé reprezentace František Pospíšil s poháry pro mistry světa i Evropy. Vedle něj brankář Jiří Holeček.

Hokejové mistrovství světa v Praze: historie, výsledky, vítězové

Praha hostila rekordní 11. mistrovství světa v hokeji a bylo zlaté. Vše o památných domácích šampionátech se dozvíte v našem článku.

Ostravská aréna dva dny před startem MS v hokeji 2024. Jak hokejový šampionát v Česku dopadne?

Predikce MS v hokeji 2024: Vítěz, skupiny, český národní tým

Kdo vyhraje MS v hokeji 2024, jak dopadne český tým, co střelci a produktivita naší reprezentace? Předpovídáme průběh mistrovství světa.