Slovensko vs. Švédsko dnes živě, MS v hokeji 2024

Slováci potřebují k jistotě postupu do čtvrtfinále získat alespoň jeden bod. V cestě jim ale bude stát našlapaný výběr Tre Kronor, který je na letošním šampionátu zatím stoprocentní. Uzavírající zápas programu základní skupiny B na MS v hokeji 2024 mezi Slovenskem a Švédskem začíná v úterý 21. května od 20:20.

VÝSLEDEK: Švédsko vs. Slovensko 6:1. Švédové se ujali vedení už ve třetí minutě, kdy využil přesilovku Raymond. Do trháku ovšem nasadili až ve druhé třetině, kdy skórovali třikrát v rozmezí necelých tří minut. Za Slováky se trefil pouze Ivan, v 51. minutě korigoval na 1:5 z jejich pohledu. Švédové se ve čtvrtfinále utkají s Finskem, na Slováky naopak čeká Kanada. Na další zápasy MS 2024 si vsaďte ZDE.

Živý přenos Informace, kurzy
Slovensko
Švédsko H2H Tip

Slovensko a Švédsko se střetnou v zápase základní skupiny B na MS v hokeji 2024, momentka ze vzájemného duelu na ZOH 2022 Foto: ČTK / AP / Petr David Josek

MS v hokeji 2024, skupina: Slovensko vs. Švédsko dnes živě v TV i online live stream

Pozici nejlépe umístěného celku v ostravské skupině B už nemůže Švédům nikdo sebrat. To naši východní sousedi mohou v případě zaváhání svých největších konkurentů pomýšlet i na 2. místo, skončit ale mohou také na nepopulární 5. příčce. Atraktivní duel sledujte v živém přenose na ČT sport, úvodní buly bude vhozeno v úterý 21. května 2024 v 20:20.

sipka Vsaďte si na zápas Slovensko vs. Švédsko s bonusem za registraci ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Slovensko vs. Švédsko (Hokej MS 2024, Ostrava, základní skupina B)

Před námi je poslední hrací den základních skupin na Mistrovství světa v hokeji 2024. Zejména ostravská skupina B nabízí velice zajímavou zápletku – týmy na 2. až 4. pozici jsou totiž vtěsnány v rozdílu jednoho bodu. Do hry o postup do play off navíc ještě může promluvit Lotyšsko.

V případě jakéhokoliv bodového zisku USA v odpoledním utkání proti Lotyšsku se už slovenský tým o své proniknutí do vyřazovací fáze šampionátu nebude muset obávat. Avšak pokud by pobaltská země porazila Američany v základní hrací době, tak svěřenci Craiga Ramsaye musí nutně urvat alespoň bod.

V případě bodové rovnosti mezi Slovenskem a Lotyšskem by totiž rozhodoval vzájemný zápas, ve kterém obhájci loňském bronzu zvítězili. To samé platí o bodové shodě slovenského mužstva s Německem. Pouze za situace stejného počtu nasbíraných bodů jako USA budou mít Slováci výhodu.

Tabulka prvních pěti týmů v základní skupině B (k 20. 5.)

  1. Švédsko – 18 bodů (6-0-0-0)
  2. USA – 13 bodů (4-0-1-1)
  3. Německo – 12 bodů (4-0-0-2)
  4. Slovensko – 12 bodů (3-1-1-1)
  5. Lotyšsko – 9 bodů (1-3-0-2)

Už pohled do tabulky nasvědčuje tomu, že bookmakeři před startem zápasu favorizují Švédsko.

Například sázková kancelář Betano měla v době tvorby předzápasového preview vypsaný kurz 1,47 na další tříbodovou výhru Tre Kronor. To vítězství Slováků po 60 minutách bylo ohodnoceno vysokým kurzem 5,90.

Kurzy Betana na hokej Slovensko - Švédsko na MS 2024:

  • 1/0/2: Slovensko 1,47 | remíza 5,60 | Švédsko 5,90
  • Vítěz do rozhodnutí: Slovensko 1,28 | Švédsko 3,75
  • 5,5 gólu do rozhodnutí: více 1,75 | méně 2,02
  • 6,5 gólu do rozhodnutí: více 2,25 | méně 1,60
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Slovensko vs. Švédsko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 21. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: Ostravar Aréna, Ostrava
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, skupina B
Kurzy Betana: 1,47 – 5,60 – 5,90
📺Živý přenos: ČT Sport, ČT sport Plus

Slováci v posledním klání proti Lotyšům obrat nedokonali a zbytečně ztratili body

Výběr Craiga Ramsaye měl v minulém utkání s Lotyšskem náběh na pátou výhru v řadě na turnaji. Do poslední dvacetiminutovky sice vstupoval s jednobrankovým mankem, herní převaha v závěrečném dějství ale přinesla ovoce.

Nejprve se po dvou kláních bez bodového zisku připomněl Martin Pospíšil, který se při zakončení neukvapil a hned zkraje třetí třetiny srovnal na 1:1. Do vedení pak poslal slovenský tým v čase 58:16 Peter Cehlárik, jehož vybídl ke skórování skvostným pasem Juraj Slafkovský.

Nicméně Slováci náskok neudrželi. Jenom 24 vteřin po trefě Cehlárika totiž poslal duel do prodloužení někdejší hráč Mountfieldu HK, Litvínova či Kladna Oskars Cibulskis, který využil několika clonících těl před Samuelem Hlavajem.

Během hry 3 na 3 měli více ze hry reprezentanti pobaltské země, za pět minut vyslali na Hlavaje 11 střel, zatímco slovenské mužstvo prověřilo lotyšského gólmana pouze jednou. Gól ale nepadl a šlo se tak na samostatné nájezdy.

Ve druhé sérii penaltového rozstřelu Juraj Slafkovský ukázal, proč si jej Montreal na draftu před dvěma lety vybral jako číslo jedna. Dvacetiletý forvard nádherně vymíchal Gudlevskise a kotouč dostal přes brankovou čáru pod jeho betony. Jenže v téže sérii srovnal Dans Locmelis a ten samý hráč pak rozhodl v sedmé sérii. Slováci tak po úvodní prohře od Švédů zaznamenali druhou porážku na letošním MS.

MS v hokeji 2024: Slovensko vs. Lotyšsko – 2:3 sn. (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 0:1)

  • Góly: 42:06 Pospíšil (Regenda, Ivan), 58:16 Cehlárik (Slafkovský, Hrivík) – 18:39 Freibergs (Indrašis, Ri. Bukarts), 58:40 Cibulskis (Jaks, Indrašis), rozh. nájezd Locmelis
  • Střely: 43:43
  • Trestné minuty: 10:10
  • Využití přesilovek: 0:0
  • Gólmani: Hlavaj (41/43) – Gudlevskis (40/42)

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

Slovenský tým pak v neděli prožil střelecky vůbec nejhorší večer na turnaji. V každém z prvních pěti klání totiž naši sousedé nasázeli minimálně čtyři branky, naposlady však pouze dvě.

Poprvé za letošní MS v hokeji pak zůstal bez bodu Libor Hudáček. O den předtím v sobotu ale nasázel dvě branky a na další přihrál a celkově pak v šesti duelech nasbíral parádních 9 zářezů do produktivity (4+5). Díky skvělým výkonům tak třinecký forvard promlouvá do TOP 10 bodování šampionátu.

Pozitivní zprávou poté je, že 12 ze 13 slovenských forvardů už získalo alespoň jeden kanadský bod. Posledním čekajícím je shodou okolností Hudačkův spoluhráč z Třince Marko Daňo, na jeho místě ve čtvrté formaci ale ve třech duelech operoval liberecký Martin-Faško Rudáš.

A ofenzivní tažení slovenského celku navíc dokážou podpořit i obránci. Pardubický Peter Čerešňák a Andrej Golian ze Slovanu Bratislava sice zatím ještě nebodovali, zbylých šest beků se už ale do produktivity zapsalo. Naposledy tak učinil i další Bílý Tygr Michal Ivan, jehož asistence u vyrovnávací trefy Martina Pospíšila byla pro něj první na turnaji.

sipka Vše o slovenském týmu na MS 2024 najdete ZDE

Nejproduktivnější hráči Slovenska na MS v hokeji 2024
Hráč Z B G+A
Libor Hudáček (F) 6 9 5+4
Martin Pospíšil (F) 6 7 3+4
Šimon Nemec (D) 6 6 1+5
Juraj Slafkovský (F) 6 6 0+6
Tomáš Tatar (F) 6 5 1+4
Kurzy na Slovensko najdete ZDE

Švédsko se na výhru proti Francii nadřeli, další skvělý výkon podal Burakovsky

Švédové potvrdili svou suverenitu i v minulém klání s Francií. Herní převaha byla dle očekávání na jejich straně, svého oponenta přestříleli poměrem 38:13, vítězství se ale nerodilo úplně snadno.

Vůbec poprvé na letošním hokejovém šampionátu pak vyšli během první třetiny gólově naprázdno. Až v čase 28:00 se trefil Lucas Raymond, nicméně na zásah forvarda z Detroitu odpověděl už o 83 vteřin později Charles Bertrand. Francouzi pak udrželi nesmírný stav po celou druhou dvacetiminutovku.

Ještě na konci prostředního dějství se ale provinil dvouminutovým faulem francouzský útočník Robin Colomban a Švédové už dokázali druhou přesilovku v zápase přetavit v branku. Byl to jeden z nejlepších beků působících v NHL Erik Karlsson, který v polovině 42. minuty poslal svou zem opět do vedení.

Země s galským kohoutem ve znaku se dokonce v samém závěru utkání pokoušela sebrat Švédsku nějaké body, avšak během power play pečetil v pořadí již šestou tříbodovou výhru výběru Tre Kronor Andre Burakovsky. 29letý forvard navíc ještě předtím asistoval u prvního gólu Raymonda, takže momentálně už je na 9 kanadských bodech (3+6).

MS v hokeji 2024: Švédsko vs. Francie – 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

  • Góly: 28:00 Raymond (Burakovsky, Holmberg), 41:29 Karlsson (PPG, Hedman, Kempe), 59:56 Burakovsky (ENG, Raymond) – 39:23 Bertrand (Boudon, Rech)
  • Střely: 38:13
  • Trestné minuty: 4:6
  • Využití přesilovek: 1:0
  • Gólmani: Ersson (12/13) – Papillon (35/37)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Ještě o patro výše před Burakovskym se v týmové produktivitě Švédska nachází Marcus Johansson. Útočník s angažmá v Minnesotě má sice rovněž 9 bodů, avšak během turnaji skóroval už čtyřikrát, zatímco Burakovsky třikrát.

Jestliže jsme o pár řádků výše hovořili o slušné produktivitě slovenských obránců, tak švédské defenzivě se v tomto ohledu nedá vytknout nic. Každý z osmi zadáků výběru Tre Kronor totiž zapsal už minimálně dva body.

Nejčastěji podporuje útok již zmiňovaný Erik Karlsson, který se podílel už na sedmi gólech švédského mužstva. Hvězdný hráč z Pittsburghu sám čtyři vsítil, další tři pak pro své spoluhráče nachystal. Druhým nejproduktivnějším bekem na švédské soupisce je poté dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Victor Hedman (1+4).

Ve většině ofenzivních týmových statistik se Švédové pohybují v popředí 16členného pelotonu hokejových reprezentací, lehce zaostávají pouze v procentuální úspěšnosti přesilovek. A je pravdou, že natolik kvalitní výběr má určitě na vyšší číslo než na 18,18 % (4/22).

sipka Vše o švédském týmu na MS najdete ZDE

Nejproduktivnější hráči Švédska na MS v hokeji 2024
Hráč Z B G+A
Marcus Johansson (F) 6 9 4+5
André Burakovsky (F) 6 9 3+6
Erik Karlsson (D) 6 7 4+3
Lucas Raymond (F) 6 5 3+2
Victor Hedman (D) 6 5 1+4
Kurzy na Švédska najdete ZDE

Hokej Slovensko vs. Švédsko dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance SVK - SWE

Zatímco na světových šampionátech se Slovákům proti jedné z nejlepších evropských zemí v hokeji moc nedaří, tak na turnajích v rámci Zimních olympijských her silného soupeře už několikrát porazili.

V Turíně roku 2006 naši východní sousedé nad výběrem Tre Kronor zvítězili 3:0 během základní skupiny, v roce 2010 ve Vancouveru jej zase vyřadili ve čtvrtfinále (4:3). A pozitivní bilanci ze zápasů na ZOH potvrdili Slováci i v duelu o 3. místo v Pekingu před dvěma lety, kdy díky výhře 4:0 brali bronz.

Slovensko vs. Švédsko: Poslední 5 vzájemných utkání na MS a ZOH

  • Švédsko vs. Slovensko – 4:2 (MS 2017, skupina)
  • Slovensko vs. Švédsko – 3:4 pp. (MS 2018, skupina)
  • Švédsko vs. Slovensko – 3:1 (MS 2021, skupina)
  • Švédsko vs. Slovensko – 4:1 (ZOH 2022, skupina)
  • Švédsko vs. Slovensko – 0:4 (ZOH 2022, o 3. místo)
  • Slovensko vs. Švédsko – sledujte průběh live ZDE (MS 2024, skupina)
SLOVENSKO VS. ŠVÉDSKO - STATISTIKY NA MS 2024 V HOKEJI
Slovensko Švédsko
✅ Body (bilance): 12 (3-1-1-1) 18 (6-0-0-0)
✅ Skóre: 25:17 29:8
✅ Přesilové hry: 5,26 % (1/19) 18,18 % (4/22)
✅ Hra v oslabení: 88,24 % (15/17) 100 % (12/12)
✅ Trestné minuty: 64 55
KURZY A LIVE SÁZKY NA SLOVENSKO VS. USA ZDE

MS v ledním hokeji 2024: Slovensko - Švédsko, tip na výsledek (termín 21. května, MS 2024 hokej Ostrava, základní skupina B)

Stejně jako v předešlých duelech, tak i v úterý večer požene slovenskou hokejovou reprezentaci za úspěchem vyprodaná Ostravar Aréna plná fanoušků oblečených do modrobílých barev.

  • Termín zápasu: 21. května od 20:20

Švédové během šesti dosavadních klání neztratili ani květinku, teď si to však mohou dovolit. Zároveň by mohli šetřit síly pro play off. Naopak Slováci potřebují k jistotě účasti ve vyřazovací části turnaje získat alespoň jeden bod. Proto si vsadíme na neprohru slovenského týmu.

TIP: Neprohra Slovenska sipka Vsadit u Betana

TIP: Neprohra Slovensko

Kde dnes sledovat živě hokej Slovensko - Švédsko v online live streamu a v TV vysílání?

Utkání mezi Slovenskem a Švédskem si můžete vychutnat v přímém přenose na ČT sport. Pokud se nedostanete k televizi, lze využít možnosti sledování live streamu přes platformu ČT sport Plus.

Zápas Slovensko vs. Švédsko na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: úterý 21. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Ostravě (Ostravar Arena)
  • Kdo zvítězí: favoritem je Švédsko, kurzy zde
  • Kde sledovat živě v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online na internetu: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika).

Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Kdo z NHL posílí reprezentační týmy na MS? V pravidelně aktualizovaném článku se dočtete, kteří hráči dorazí do Prahy a Ostravy.

Avicii Arena ve Stocholmu bude hostit finále MS v hokeji 2025

Kde bude MS v hokeji 2025 – termín, stadiony, skupiny

Kdy a kde bude příští MS v hokeji? Podívejte se, kdo bude hostit mistrovství v letech 2025, 2026, 2027 a 2028.

Medaile pro MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Medailisté z MS v hokeji: Vítězové, tituly, pořadí národů

Medaile 🏅 z MS v hokeji. Kdo a kdy je vyhrál, která země vede medailové pořadí národů? Podívejte se kompletní přehled vítězů MS.