NHL draft 2024: výsledky, pravidla, Češi a historie

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Na vstupním draftu NHL nejlepší hokejová liga světa každoročně otevírá brány více než 200 hokejistům. Jedničkou draftu 2024 se podle prvních prognóz stane Macklin Celebrini, vysoko ale mohou být vybráni i Češi. Kdo jim prošlapal cestu, jak vypadá seznam jedniček dražby talentů, kteří čeští hokejisté byli za poslední desetiletí draftování? To vše se dozvíte v našem průvodci.

InformaceVýsledkyČeští hokejisté
ŽebříčkyLoterieKde sledovat
PravidlaČeši Historie
Jedničky draftuRok za rokem

Hokejista Connor Bedard se poprvé obléká do dresu Chicago Blackhawks poté, co byl zvolen jedničkou draftu NHL 2023 Foto: Profimedia

NHL draft 2024 informace a termín: Kdy a kde proběhne vstupní draft NHL 2024?

Když prvotřídní hokejovou šou, tak v městě hříchu. Vstupní draft NHL 2024 proběhne v Las Vegas ve zbrusu nově otevřené aréně Sphere, a to v termínu od 28. do 29. června 2024. V zahajovací den draftu je podle zvyklostí na programu první kola, ta zbývající připadají na druhý den. Na dražbě talentů jistě zazní i řada českých jmen.

sipka Klikněte ZDE a sledujte NHL živě a zdarma, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Všech 32 klubů nejlepší hokejové ligy světa si bude na draftu 2024 vybírat z hráčů narozených od 1. ledna 2004 do 15. září 2006.

Jinými slovy jde o mladíky, kteří dovrší 18 let ještě před startem nadcházející základní části NHL. Zvolit ovšem mohou i hokejisty z ročníku 2003, kteří nepocházejí ze Severní Ameriky a doposud nebyli draftováni. Stejně tak mohou zaznít jména zatím nepodepsaných prospektů z draftu 2022, kteří se narodili po 30. červnu 2004.

Stejně jako v minulých letech, také vstupní draft 2024 trvá celkem sedm kol. Dohromady si tedy kluby NHL zajistí práva na 224 mladých hráčů. Desítky z nich v budoucnosti naskočí na ta nejprestižnější kluziště světa, naprostá špička se pak zařadí ke hvězdám National Hockey League.

NHL DRAFT 2024: INFORMACE
🕒 Termín: 28. a 29. června 2024
🌎 Místo: Sphere, Las Vegas, USA
🏒 Počet kol a hráčů: 7 kol, 224 hokejistů
🏅 První volba: rozhodne loterie
Výsledky a pořadí: najdete zde

Draft NHL 2024 výsledky: Pořadí draftu do NHL live, kdo se stal jedničkou (1. kolo)

Zde v průběhu slavnostního večera najdete výsledky draftu NHL 2024, včetně odpovědi na tak často kladenou otázku, kdo se stal jedničkou draftu. Představíme si kompletní pořadí 1. kola, ve kterém zazní jména 32 talentovaných hokejistů.

Vstupní draft NHL 2024 Češi: Výsledky, čeští hokejisté na NHL draftu 2024 (Jiříček, Badinka)

Právě tady si představíme všechny Čechy draftované v roce 2024, od prvního až po sedmé kolo.

Největším českým favoritem na brzké zvolení je Adam Jiříček, mladý obránce extraligové Plzně je v prognózách před startem mistrovství světa juniorů řazen na konec prvního kola. Podobně skauti hodnotí i dovednosti dalšího beka, ve Švédsku působícího Dominika Badinky.

Na předcházejícím vstupním draftu si kluby NHL zamluvily služby celkem sedmi českých hokejistů, hned v prvním kole – jako celkově 20. – si Seattle vybral brněnského odchovance Eduarda Šalého.

Žebříček, hodnocení, prognózy a favorité draftu NHL (2024 NHL draft prospects)

Ten nejuznávanější žebříček favoritů draftu NHL 2024 sestavuje agentura NHL Central Scouting Bureau, která celoročně vyhledává talenty po celém světě a hlášení dává k dispozici všem 32 celkům zámořské ligy. Ty pak mohou informace a metriky porovnat s pozorováním vlastních skautů.

V souvislosti s budoucí jedničkou draftu se skloňuje především jedno jméno – Macklin Celebrini. Kanadský útočník v této sezoně působí na Boston University v NCAA, vloni se blýskl 15 body v sedmi zápasech MS U18. Až do čtvrtfinálového vyřazení od Česka Celebrini na MS 20 2024 stihl v pěti zápasech zapsat osm bodů (4+4).

Oproti dřívějšku si v prognózách NHL CSB naopak pohoršil Američan Cole Eiserman. Hvězdný člen rozvojového programu USA Hockey NTDP v rámci juniorské soutěže USHL na šampionátu dvacítek nestartoval. Dříve se ovšem hovořilo o tom, že by si to Eiserman mohl s Celebrinim rozdat o post jedničky draft.

Žebříček prospektů se postupem času vyvíjí a mění. Níže si prohlédněte finální hodnocení skautů z dubna 2024, tedy více než čtvrt roku po MS juniorů, kde se řada favoritů draftu představila. Vzhledem k věkovému limitu hokejistů je ale klíčovou jiná akce – MS hráčů do 18 let, které mezi 25. dubnem a 5. květnem 2024 hostí Finsko.

Žebříček nejlepších prospektů podle NHL Central Scouting Bureau si můžete prohlédnout níže. Hráči jsou v něm podle svého působiště – nikoli místa narození – rozděleni do dvou skupin:

  1. Severní Amerika – hokejisté, kteří působí v soutěžích v USA a Kanadě
  2. Zbytek světa – hokejisté, kteří působí mimo Severní Ameriku
ŽEBŘÍČEK NHL CSB PRO DRAFT 2024 - HRÁČI V POLI
# Severní Amerika Zbytek světa
1. Macklin Celebrini (F, CAN) Anton Silayev (D, RUS)
2. Artyom Levshunov (D, BEL) Ivan Demidov (F, RUS)
3. Cayden Lindstrom (F, CAN) Konsta Helenius (F, FIN)
4. Zeev Buium (D, USA) Adam Jiříček (D, CZE)
5. Zayne Parekh (D, CAN)
Michael Brandsegg-Nygard (F, NOR)
6. Trevor Connelly (F, USA) Emil Hemming (F, FIN)
7. Sam Dickinson (D, CAN) Leo Sahlin Wallenius (D, SWE)
8. Berkly Catton (F, CAN) Aron Kiviharju (D, FIN)
9. Tij Iginla (F, CAN)
Igor Chernyshov (F, RUS)
10. Michael Hage (C, CAN) Linus Eriksson (F, SWE)
11. Carter Yakemchuk (D, CAN) Leon Muggli (D, SUI)
12. Cole Eiserman (F, USA) Jesse Pulkkinen (D, FIN)
13. Beckett Sennecke (F, CAN)
Alfons Freij (D, SWE)
14. Liam Greentree (F, CAN) Dominik Badinka (D, CZE)
15. Terik Parascak (F, CAN)
Matvei Shuravin (D, RUS)
ŽEBŘÍČEK NHL CSB PRO DRAFT 2024 - BRANKÁŘI
# Severní Amerika Zbytek světa
1. Mikhail Yegorov (RUS) Eemil Vinni (FIN)
2. Carter George (CAN)
Ilya Nabokov (RUS)
3. Lukáš Matěcha (CZE) Kim Saarinen (FIN)

NHL draft lottery 2024: Loterie, kdo bude draftovat jako první?

Pořadí týmů určuje draftová loterie. Jako první tedy bude draftovat vítěz loterie, což nemusí nutně být nejhorší tým základní části – ten má 25,5% šanci na výhru. Losování proběhne na začátku play off, jeho výsledky najdete právě zde.

Loterie se účastní 16 celků, které nepostoupily do vyřazovací části o Stanley Cup. Losování je rozděleno do dvou kol. První vylosovaný tým si může polepšit o maximálně 10 příček, to samé platí i o druhém vylosovaném. Pokud by tedy loterii vyhrály například 15. a 16. tým, první volba v draftu zůstává nejslabšímu celku základní části.

Loterie proběhla v noci ze 7. na 8. května, tedy na začátku druhého kola play off. Podívejte se, které týmy získaly práva na nejvyšší výběry v letošním draftu:

Draft NHL 2024 – výsledky loterie:

  • 1. pick: San Jose Sharks
  • 2. pick: Chicago Blackhawks
  • 3. pick: Anaheim Ducks
  • 4. pick: Columbus Blue Jackets
  • 5. pick: Montreal Canadiens

NHL draft 2024 v TV a online live stream: Kde sledovat draft NHL 2024 živě?

V tuto chvíli ještě není zřejmé, zda půjde draft NHL 2024 sledovat živě na českých TV stanicích, případně v online live streamu zdarma.

Jisté ovšem je, že všechny zápasy nejlepší hokejové ligy světa můžete sledovat živě na TV Fortuna ZDE.

Fortuna vysílá všechna utkání NHL v sezoně 2023/24, od prvního kola základní části až po korunovaci šampiona Stanley Cupu. Zápasy můžete sledovat i na webu, doporučujeme však vyzkoušet mobilní aplikaci, kde si live streamy pustíte v režimu full screen. Nově registrovaným hráčům Fortuna dává příjemný bonus za ověření účtu.

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Vstupní draft do National Hockey League – pravidla: Jak funguje draft NHL?

Draft NHL funguje tak, že 32 klubů si postupně vybírá v opačném pořadí, než které obsadily v předchozí sezoně – tedy od nejhoršího k nejlepšímu. Vítěz Stanley Cupu tedy draftuje z posledního 32. místa, nejslabší celek základní části naopak volí první, pakliže draftová loterie nerozhodne jinak.

  1. Týmy, které nepostoupily do play off (1. až 16. volba)
  2. Účastníci play off, kteří nevyhráli divizi, nebo nepostoupili do finále konference (17. až 28. volba).
  3. Týmy, které prohrály ve finále konferencí (29. a 30. volba)
  4. Poražený finalista Stanley Cupu (31. volba)
  5. Vítěz Stanley Cupu (32. volba)

Každý tým má na draftu k dispozici sedm voleb, jednu na každé kolo. S těmito picky ovšem kluby mohou obchodovat, a to jak na přímo během samotného draftu, tak i několik let dopředu.

Vedení NHL zároveň může z různých důvodů rozhodnout o odebrání některých picků, například Ottawa kvůli podílu na neoprávněném přestupu Evgenie Dadonova přišla o právo první volby v některém z draftů 2024–26.

Decentralizovaný NHL draft 2025 proběhne v novém formátu

Vstupní draft NHL 2025 bude decentralizovaný. To znamená, že do dějiště draftu dorazí jen hrstka zástupců každého družstva. Generální manažeři a jejich kolegové zůstanou v klubových kancelářích, odkud mohou snadněji dojednávat případné výměny.

Draft 2024 v Las Vegas posledním, kterému bude management každého týmu přítomen přímo v dějišti, mimo svou pracovní zónu. Posunem k novému formátu se NHL přiblížila dalším zámořským soutěžím, decentralizovaný draft je vlastní například basketbalové NBA či lize amerického fotbalu NFL.

Češi na draftu NHL: Pořadí, historické výsledky

Zde se podívejte na ty nejzajímavější historické výsledky Čechů na draftu NHL. Vůbec prvním draftovaným Čechem se v roce 1978 stal útočník Ladislav Svozil, kterého si ve 12. kole a na celkovém 194. místě zvolil Detroit. Kanadsko-americkou soutěž si ovšem dvojnásobný medailista z MS v hokeji nikdy nezahrál.

Hned dvakrát české jméno v daném ročníku zaznělo jako vůbec první. Jedničkou draftu 1992 se stal Roman Hamrlík, už navždy tak zlínský rodák zůstane prvním vybraným hráčem v klubové historii Tampa Bay Lightning. V NHL Hamrlík strávil 20 sezon, s 1395 zápasy a 638 kanadskými body (155+483) je dodnes lídrem statistik českých obránců v nejlepší lize světa.

To druhá česká jednička draftu v NHL strávila jen sedm sezon. Patrik Štefan – pro změnu vůbec první klubová volba Atlanta Thrashers – dostal v roce 1999 kvůli zákulisním dohodám přednost před bratry Danielem a Henrikem Sedinovými. Častá zranění zbrzdila jeho herní vývoj, jeho bilance se zastavila na 455 zápasech a 188 bodech (64+124).

Níže se podívejte na přehled všech Čechů draftovaných v prvním kole. Kompletní seznam všech našich zástupců na volbě talentů najdete v kompletním průvodci draftem.

ČEŠI V PRVNÍM KOLE VSTUPNÍHO DRAFTU NHL
Rok Volba Hráč Tým
2023 20. Eduard Šalé (F) Seattle
2022 6. David Jiříček (D) Columbus
28. Jiří Kulich (F) Buffalo
2018 6. Filip Zadina (F) Detroit
16. Martin Kaut (F) Colorado
2017 12. Martin Nečas (F) Carolina
21. Filip Chytil (F) NY Rangers
2015 6. Pavel Zacha (F) New Jersey
13. Jakub Zbořil (D) Boston
2014 13. Jakub Vrána (F) Washington
25. David Pastrňák (F) Boston
2012 13. Radek Faksa (F) Dallas
17. Tomáš Hertl (F) San Jose
2007 7. Jakub Voráček (F) Columbus
2006 10. Michael Frolík (F) Florida
13. Jiří Tlustý (F) Toronto
2005 17. Martin Hanzal (F) Phoenix
19. Jakub Kindl (D) Detroit
2004 7. Rostislav Olesz (F) Florida
9. Ladislav Šmíd (D) Anaheim
17. Marek Schwarz (G) St. Louis
22. Lukáš Kašpar (F) San Jose
2003 6. Milan Michálek (F) San Jose
2002 9. Petr Tatíček (F) Florida
16. Jakub Klepiš (F) Ottawa
19. Jakub Koreis (F) Phoenix
26. Martin Vágner (D) Dallas
2001 13. Aleš Hemský (F) Edmonton
22. Jiří Novotný (F) Buffalo
24. Lukáš Krajíček (D) Florida
2000 4. Rostislav Klesla (D) Columbus
14. Václav Nedorost (F) Colorado
1999 1. Patrik Štefan (F) Atlanta
4. Pavel Brendl (F) NY Rangers
26. Martin Havlát (F) Ottawa
1998 17. Martin Škoula (D) Colorado
23. Milan Kraft (F) Pittsburgh
25. Jiří Fischer (D) Detroit
1996 17. Jaroslav Svejkovský (F) Washington
1995 10. Radek Dvořák (F) Florida
18. Petr Sýkora (F) New Jersey
1994 3. Radek Bonk (F) Ottawa
1992 1. Roman Hamrlík (D) Tampa Bay
19. Martin Straka (F) Pittsburgh
1991 20. Martin Ručinský (F) Edmonton
1990 2. Petr Nedvěd (F) Vancouver
5. Jaromír Jágr (F) Pittsburgh
1989 10. Bobby Holík (F) Hartford
1984 5. Petr Svoboda (D) Montreal
1981 17. Jiří Dudáček (F) Buffalo

Vstupní draft do NHL: Historie

Historie vstupního draftu do NHL sahá do roku 1963, kdy si na konferenci v montrealském kotelu Queen Elizabeth zástupci tehdejších šesti klubů z dostupných mladíků vybírali poprvé. Vstupní – tehdy nazývaný amatérský – draft přinesl revoluci v zajišťování hráčských práv. V minulosti mohly celky podepisovat kontrakty i s nezletilými hokejisty.

Většina generálních manažerů vstupnímu draftu nejprve nepřikládala velkou váhu. I proto jsou čísla z prvních ročníků skromná; v premiérovém roce 1963 si kluby NHL vybraly 21 hokejistů, v roce 1965 šlo dokonce o pouhých 11 hráčů.

S postupem času, rozšířením NHL o další kluby a také pozvolným pronikáním evropských hráčů do zámoří ovšem draft začal nabírat na významu. V roce 1971 už si 14 týmů zamluvilo služby 115 hráčů, v roce 1974 bylo poprvé draftováno přes dvě stě hokejistů (247),

Rekordním zřejmě navždy zůstane ročník 2000, kdy tehdejších 30 celků – ligu nově posílily Columbus Blue Jackets a Minnesota Wild – draftovalo celkem 293 hráčů.

Současná pravidla takový přísun talentu ani nedovolují, v době 32 klubů je uplatňován formát se sedmi koly. Pokud tedy vedení NHL některé volby nezruší (nebo naopak nepřidá), standardně je každý rok draftováno 224 hokejistů.

Jedničky draftu NHL: Přehled, seznam (1st overall pick)

Zde se podívejte na seznam všech jedniček draftu NHL od roku 1963 po současnost. U všech hokejistů najdete i jejich kariérní bilanci ze základní části, a to až do startu aktuálního ročníku.

Zatímco některé jedničky to dotáhly až do Hokejové síně slávy, jiné se po ledě kanadsko-americké NHL ani nesklouzly – to platí především o hráčích z úsvitu draftové historie, jsou to Claude Gauthier (1964), Andre Veilleux (1965) a Rick Pagnutti (1967).

Není bez zajímavosti, že jen třikrát se jedničkou draftu stal brankář. Průkopníkem byl v tomto ohledu Michel Plasse, první volba Montrealu z roku 1968. Podobné pocty se až v roce 2000 dostalo Ricku DiPietrovi, jenž s newyorskými Islanders svého času podepsal rekordní 15letý kontrakt. Častá zranění ho ovšem do branky pustila jen v 318 zápasech. To Marc-André Fleury, první volba Penguins z roku 2003, se naopak zařadil k nejúspěšnějším brankářům historie. Jeho vitrínu mimo jiné zdobí tři prsteny pro šampiona Stanley Cupu.

VŠECHNY JEDNIČKY DRAFTU NHL - SEZNAM, STATISTIKY
Rok Hráč (pozice) Tým Z G A B
2023 Connor Bedard (F) CHI 0 0 0 0
2022 Juraj Slafkovský (F) MTL 39 4 6 10
2021 Owen Power (D) BUF 87 6 32 38
2020 Alexis Lafreniere (F) NYR 216 47 44 91
2019 Jack Hughes (F) NJD 244 87 120 207
2018 Rasmus Dahlin (D) BUF 355 46 187 233
2017 Nico Hischier (F) NJD 381 109 177 286
2016 Auston Matthews (F) TOR 481 299 243 542
2015 Connor McDavid (F) EDM 569 303 547 850
2014 Aaron Ekblad (D) FLA 625 111 218 329
2013 Nathan MacKinnon (F) COL 709 284 475 759
2012 Nail Yakupov (F) EDM 350 62 74 136
2011 Ryan Mugent-Hopkins (F) EDM 801 233 399 632
2010 Taylor Hall (F) EDM 822 264 429 693
2009 John Tavares (F) NYI 1029 427 548 975
2008 Steven Stamkos (F) TBL 1003 515 541 1056
2007 Patrick Kane (F) CHI 1180 451 786 1237
2006 Erik Johnson (D) STL 920 88 249 337
2005 Sidney Crosby (F) PIT 1190 550 952 1502
2004 Alex Ovechkin (F) WSH 1347 822 663 1485
2003 Marc-Andre Fleury (G) PIT 985 W-L-T: 544-315-92
2002 Rick Nash (F) CBJ 1060 437 368 805
2001 Ilya Kovalchuk (F) ATL 926 443 433 876
2000 Rick DiPietro (G) NYI 318 W-L-T: 130-136-36
1999 Patrik Štefan (F) ATL 455 64 124 188
1998 Vincent Lecavalier (F) TBL 1212 421 528 949
1997 Joe Thornton (F) BOS 1714 430 1109 1539
1996 Chris Phillips (D) OTT 1179 71 217 288
1995 Bryan Berard (D) OTT 619 76 247 323
1994 Ed Jovanovski (D) FLA 1128 137 363 500
1993 Alexandre Daigle (F) OTT 616 129 198 327
1992 Roman Hamrlík (D) TBL 1395 155 483 638
1991 Eric Lindros (F) QUE 760 372 493 865
1990 Owen Nolan (F) QUE 1200 422 463 885
1989 Mats Sundin (F) QUE 1346 564 785 1349
1988 Mike Modano (F) MNS 1499 561 813 1374
1987 Pierre Turgeon (F) BUF 1294 515 812 1327
1986 Joe Murphy (F) DET 779 233 295 528
1985 Wendel Clark (F) TOR 793 330 234 564
1984 Mario Lemieux (F) PIT 915 690 1033 1723
1983 Brian Lawton (F) MNS 483 112 154 266
1982 Gord Kluzak (D) BOS 299 25 98 123
1981 Dale Hawerchuk (F) WIN 1188 518 891 1409
1980 Doug Wickenheiser (F) MTL 556 111 165 276
1979 Rob Ramage (D) CLR 1044 139 425 564
1978 Bobby Smith (F) MNS 1077 357 679 1036
1977 Dale McCourt (F) DET 532 194 284 478
1976 Rick Green (D) WSH 845 43 220 263
1975 Mel Bridgman (F) PHI 977 252 449 701
1974 Greg Joly (D) WSH 365 21 76 97
1973 Denis Potvin (D) NYI 1060 310 742 1052
1972 Billy Harris (F) NYI 897 231 327 558
1971 Guy Lafleur (F) MTL 1126 560 793 1353
1970 Gilbert Perreault (F) BUF 1191 512 814 1326
1969 Rejean Houle (F) MTL 635 161 247 408
1968 Michel Plasse (G) MTL 299 W-L-T: 92-136-54
1967 Rick Pagnutti (D) LAK 0 0 0 0
1966 Barry Gibbs (D) BOS 796 58 224 282
1965 Andre Veilleux (F) NYR 0 0 0 0
1964 Claude Gauthier (F) DET 0 0 0 0
1963 Garry Monahan (F) MTL 748 116 169 285

*️⃣Co je to NHL Entry Draft?

NHL Entry Draft (vstupní draft NHL) je proces, během kterého si týmy NHL zajišťují hráčská práva způsobilých hokejistů. Zpravidla jde o mladíky před dovršením 18 let, podrobné informace o draftu najdete ZDE.

*️⃣Kdo je jednička draftu NHL?

Jedničkou draftu NHL se v posledních letech stali Juraj Slafkovský a Connor Bedard, pořadí aktuálního draftu si prohlédněte TADY.

*️⃣Kolikátí skončili Češi na draftu NHL?

Češi jsou na draftu NHL často vybíráni již během v prvního kola, tedy do 32. příčky. Aktuální výsledky i historické pořadí Čechů najdete ZDE.


NHL draft rok za rokem: Kompletní průvodce

Na samý závěr se v našem kompletním průvodci historií draftu NHL vydejte na cestu proti proudu času. Představíme si prvních 5 výběrů z každého vstupního draftu od roku 1963 – a také všechny české hokejisty, kteří touto vstupní branou do National Hockey League kdy prošli.

Pro rychlou navigaci můžete použít následující rozcestník, kompletní výsledky najdete pod ním. Číslo v závorce udává počet českých hokejistů, jejichž práva si kluby NHL toho roku zajistily.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY DRAFTU NHL
1963 (0) 1964 (0) 1965 (0) 1966 (0) 1967 (0)
1968 (0) 1969 (0) 1970 (0) 1971 (0) 1972 (0)
1973 (0) 1974 (0) 1975 (0) 1976 (0) 1977 (0)
1978 (1) 1979 (0) 1980 (0) 1981 (3) 1982 (7)
1983 (8) 1984 (11) 1985 (7) 1986 (4) 1987 (10)
1988 (4) 1989 (7) 1990 (16) 1991 (8) 1992 (17)
1993 (14) 1994 (16) 1995 (21) 1996 (11) 1997 (16)
1998 (21) 1999 (18) 2000 (24) 2001 (31) 2002 (25)
2003 (18) 2004 (21) 2005 (13) 2006 (8) 2007 (5)
2008 (3) 2009 (3) 2010 (5) 2011 (10) 2012 (6)
2013 (3) 2014 (8) 2015 (11) 2016 (4) 2017 (9)
2018 (11) 2019 (7) 2020 (8) 2021 (8) 2022 (9)
2023 (7)

NHL draft 2023: Bedard, Carlsson, Fantilli a celkem 7 Čechů

  • #1: Connor Bedard (F) – Chicago
  • #2: Leo Carlsson (F) – Anaheim
  • #3: Adam Fantilli (F) – Columbus
  • #4: William Smith (F) – San Jose
  • #5: David Reinbacher (D) – Montreal
  • #20: Eduard Šalé (F) – Seattle
  • #38: Michael Hrabal (G) – Arizona
  • #54: Jakub Dvořák (D) – Los Angeles
  • #93: Jiří Felcman (F) – Chicago
  • #106: Jakub Štancl (F) – St. Louis
  • #131: Marcel Marcel (F) – Chicago
  • #161: Vojtěch Port (D) – Anaheim

NHL draft 2022: Slafkovský, Nemec, Cooley a 9 českých hráčů

  • #1: Juraj Slafkovský (F) – Montreal
  • #2: Šimon Nemec (D) – New Jersey
  • #3: Logan Cooley (F) – Arizona
  • #4: Shane Wright (F) – Seattle
  • #5: Cutter Gauthier (F) – Philadelphia
  • #6: David Jiříček (D) – Columbus
  • #28: Jiří Kulich (F) – Buffalo
  • #48: Matyáš Šapovaliv (F) – Vegas
  • #87: Tomáš Hamara (D) – Ottawa
  • #93: Marek Alscher (D) – Florida
  • #141: Petr Hauser (F) – New Jersey
  • #153: David Špaček (D) – Minnesota
  • #160: Nick Malík (G) – Tampa Bay
  • #171: Jakub Vondraš (G) – Carolina

NHL draft 2021: Power, Beniers, McTavish i 8 českých hokejistů

  • #1: Owen Power (D) – Buffalo
  • #2: Matty Beniers (F) – Seattle
  • #3: Mason McTavish (F) – Anaheim
  • #4: Luke Hughes (D) – New Jersey
  • #5: Kent Johnson (F) – Columbus
  • #69: Stanislav Svozil (D) – Columbus
  • #83: Patrik Hamrla (G) – Carolina
  • #100: Jakub Málek (G) – New Jersey
  • #102: Jakub Brabenec (F) – Vegas
  • #144: Jaroslav Chmelař (F) – New York Rangers
  • #184: Jakub Kos (F) – Florida
  • #197: Martin Ryšavý (F) – Columbus
  • #221: Tomáš Machů (D) – New York Islanders

NHL draft 2020: Lafreniere, Byfield, Stutzle, draftováno i 8 Čechů

  • #1: Alexis Lafreniere (F) – New York Rangers
  • #2: Quinton Byfield (F) – Los Angeles
  • #3: Tim Stutzle (F) – Ottawa
  • #4: Lucas Raymond (F) – Detroit
  • #5: Jake Sanderson (D) – Ottawa
  • #48: Jan Myšák (F) – Montreal
  • #99: Jaromír Pytlík (F) – New Jersey
  • #107: Jan Bednář (G) – Detroit
  • #110: Michael Krutil (D) – Chicago
  • #136: Jakub Dobeš (G) – Montreal
  • #146: Pavel Novák (F) – Minnesota
  • #201: Adam Raška (F) – San Jose
  • #216: Jakub Konečný (F) – Buffalo

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

NHL draft 2019: draftováno 7 Čechů, jedničkou Jack Hughes

  • #1: Jack Hughes (F) – New Jersey
  • #2: Kaapo Kakko (F) – New York Rangers
  • #3: Kirby Dach (F) – Chicago
  • #4: Bowen Byram (D) – Colorado
  • #5: Alex Turcotte (F) – Los Angeles
  • #87: Lukáš Pařík (G) – Los Angeles
  • #100: Matěj Blümel (F) – Edmonton
  • #105: Michal Teplý (F) – Chicago
  • #153: Martin Haš (D) – Washington
  • #160: Lukáš Rousek (F) – Buffalo
  • #162: Tomáš Mazura (F) – Edmonton
  • #175: Karel Plášek (F) – Vancouver

NHL draft 2018: Dahlin a Svechnikov na čele, na řadu přišlo 11 českých hokejistů

  • #1: Rasmus Dahlin (D) – Buffalo
  • #2: Andrei Svechnikov (F) – Carolina
  • #3: Jesperi Kotkaniemi (F) – Montreal
  • #4: Brady Tkachuk (F) – Ottawa
  • #5: Barrett Hayton (F) – Arizona
  • #6: Filip Zadina (F) – Detroit
  • #16: Martin Kaut (F) – Colorado
  • #65: Jan Jeník (F) – Arizona
  • #72: Jakub Škarek (G) – New York Islanders
  • #77: Jakub Lauko (F) – Boston
  • #85: Lukáš Dostál (G) – Anaheim
  • #94: Matěj Pekař (C) – Buffalo
  • #111: Jáchym Kondelík (F) – Nashville
  • #149: Filip Král (D) – Toronto
  • #206: Radim Šalda (D) – Tampa Bay
  • #213: Milan Klouček (G) – Nashville

NHL draft 2017: Jedničkou draftu Hischier, devítku Čechů vede Nečas

  • #1: Nico Hischier (F) – New Jersey
  • #2: Nolan Patrick (F) – Los Angeles
  • #3: Miro Heiskanen (D) – Dallas
  • #4: Cale Makar (D) – Colorado
  • #5: Elias Pettersson (F) – Vancouver
  • #12: Martin Nečas (F) – Carolina
  • #21: Filip Chytil (F) – New York Rangers
  • #114: Petr Kváča (G) – Colorado
  • #115: Ostap Safin (F) – Edmonton
  • #150: Jakub Galvas (D) – Chicago
  • #154: Tomáš Vomáčka (G) – Nashville
  • #157: Dominik Lakatoš (F) – New York Rangers
  • #161: Jiří Patera (G) – Vegas
  • #204: Daniel Bukač (D) – Boston

NHL draft 2016: Jedničkou kanonýr Matthews, zvoleni jen čtyři čeští hráči

  • #1: Auston Matthews (F) – Toronto
  • #2: Patrik Laine (F) – Winnipeg
  • #3: Pierre-Luc Dubois (F) – Columbus
  • #4: Jesse Puljujarvi (F) – Edmonton
  • #5: Olli Juolevi (D) – Vancouver
  • #37: Libor Hájek (D) – Tampa Bay
  • #53: Filip Hronek (D) – Detroit
  • #130: Vojtěch Budík (D) – Buffalo
  • #211: Filip Helt (F) – St. Louis

NHL draft 2015: Generační talent McDavid do Edmontonu, draftováno 11 Čechů

  • #1: Connor McDavid (F) – Edmonton
  • #2: Jack Eichel (F) – Buffalo
  • #3: Dylan Strome (F) – Arizona
  • #4: Mitch Marner (F) – Toronto
  • #5: Noah Hanifin (D) – Carolina
  • #6: Pavel Zacha (F) – New Jersey
  • #13: Jakub Zbořil (D) – Boston
  • #48: Filip Chlapík (F) – Ottawa
  • #75: Dan Vladař (G) – Boston
  • #108: Michael Špaček (F) – Winnipeg
  • #111: Aleš Stezka (G) – Minnesota
  • #128: David Kaše (F) – Philadelphia
  • #137: Dominik Simon (F) – Pittsburgh
  • #145: Karel Vejmelka (G) – Nashville
  • #174: Lukáš Jašek (F) – Vancouver
  • #208: Miroslav Svoboda (G) – Edmonton

NHL draft 2014: Nejprve Ekblad, Reinhart či Draisaitl, pak i osm českých hráčů včetně Pastrňáka

  • #1: Aaron Ekblad (D) – Florida
  • #2: Sam Reinhart (F) – Buffalo
  • #3: Leon Draisaitl (F) – Edmonton
  • #4: Sam Bennett (F) – Calgary
  • #5: Michael Dal Colle (F) – New York Islanders
  • #13: Jakub Vrána (F) – Washington
  • #25: David Pastrňák (F) – Boston
  • #35: Dominik Mašín (F) – Tampa Bay
  • #39: Vítek Vaněček (G) – Washington
  • #49: Václav Karabáček (F) – Buffalo
  • #122: Richard Nejezchleb (F) – New York Rangers
  • #199: Pavel Jenyš (F) – Minnesota
  • #205: Ondřej Kaše (F) – Anaheim

NHL draft 2013: Jedničkou MacKinnon, kluby draftovaly i tři Čechy

  • #1: Nathan MacKinnon (F) – Colorado
  • #2: Aleksander Barkov (F) – Florida
  • #3: Jonathan Drouin (F) – Tampa Bay
  • #4: Seth Jones (D) – Nashville
  • #5: Elias Lindholm (F) – Carolina
  • #114: Jan Košťálek (D) – Winnipeg
  • #146: Patrik Bartošák (G) – Los Angeles
  • #191: Dominik Kubalík (F) – Los Angeles

NHL draft 2012: Yakupov vede ročník s 6 draftovanými českými hokejisty

  • #1: Nail Yakupov (F) – Edmonton
  • #2: Ryan Murray (D) – Columbus
  • #3: Alex Galchenyuk (F) – Montreal
  • #4: Griffin Reinhart (D) – New York Islanders
  • #5: Morgan Rielly (D) – Toronto
  • #13: Radek Faksa (F) – Dallas
  • #17: Tomáš Hertl (F) – San Jose
  • #49: Martin Frk (F) – Detroit
  • #171: Tomáš Hyka (F) – Los Angeles
  • #179: Marek Mazanec (G) – Nashville
  • #184: Marek Langhamer (G) – Phoenix

NHL draft 2011: Nugent-Hopkins, Landeskog a Huberdeau vedou silný ročník, na draftu 10 českých hráčů

  • #1: Ryan Nugent-Hopkins (F) – Edmonton
  • #2: Gabriel Landeskog (F) – Colorado
  • #3: Jonathan Huberdeau (F) – Florida
  • #4: Adam Larsson (D) – New Jersey
  • #5: Ryan Strome (F) – New York Islanders
  • #31: David Musil (D) – Edmonton
  • #41: Dmitrij Jaškin (F) – St. Louis
  • #71: David Honzík (G) – Vancouver
  • #144: Dominik Uher (F) – Pittsburgh
  • #158: Lukáš Sedlák (F) – Columbus
  • #165: Matěj Stránský (F) – Dallas
  • #168: Daniel Přibyl (F) – Montreal
  • #175: Richard Nedomlel (D) – Detroit
  • #176: Petr Plaček (F) – Philadelphia
  • #208: Ondřej Palát (F) – Tampa Bay

NHL draft 2010: Hall a Seguin šli první, později také pět Čechů

  • #1: Taylor Hall (F) – Edmonton
  • #2: Tyler Seguin (F) – Boston
  • #3: Erik Gudbranson (D) – Florida
  • #4: Ryan Johansen (F) – Columbus
  • #5: Nino Niederreiter (F) – New York Islanders
  • #55: Petr Straka (F) – Columbus
  • #66: Radko Gudas (D) – Tampa Bay
  • #76: Jakub Culek (F) – Ottawa
  • #141: Petr Mrázek (G) – Detroit
  • #145: Adam Polášek (D) – Vancouver

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

NHL draft 2009: První volbou Tavares, do NHL se otevřela vrátka třem českým hráčům

  • #1: John Tavares (F) – New York Islanders
  • #2: Victor Hedman (D) – Tampa Bay
  • #3: Matt Duchene (F) – Colorado
  • #4: Evander Kane (F) – Atlanta
  • #5: Brayden Schenn (F) – Los Angeles
  • #75: Andrej Nestrašil (F) – Detroit
  • #127: Roman Horák (F) – New York Rangers
  • #129: Tomáš Vincour (F) – Dallas

NHL draft 2008: Stamkos začal kariéru jako jednička draftu, kluby sáhly i po třech Češích

  • #1: Steven Stamkos (F) – Tampa Bay
  • #2: Drew Doughty (D) – Los Angeles
  • #3: Zach Bogosian (D) – Atlanta
  • #4: Alex Pietrangelo (D) – St. Louis
  • #5: Luke Schenn (D) – Toronto
  • #90: Tomáš Kundrátek (D) – New York Rangers
  • #105: Michal Jordán (D) – Carolina
  • #135: Tomáš Kubalík (F) – Columbus

NHL draft 2007: Patrick Kane i 5 hokejistů z ČR

  • #1: Patrick Kane (F) – Chicago
  • #2: James van Riemsdyk (F) – Philadelphia
  • #3: Kyle Turris (F) – Phoenix
  • #4: Thomas Hickey (D) – Los Angeles
  • #5: Karl Alzner (D) – Washington
  • #7: Jakub Voráček (F) – Columbus
  • #40: Michal Řepík (F) – Florida
  • #103: Vladimír Růžička (F) – Phoenix
  • #136: Ondřej Roman (F) – Dallas
  • #169: Radim Ostrčil (D) – Boston

NHL draft 2006: Erik Johnson jedničkou, na draftu 8 Čechů

  • #1: Erik Johnson (D) – St. Louis
  • #2: Jordan Staal (F) – Pittsburgh
  • #3: Jonathan Toews (F) – Chicago
  • #4: Nicklas Backström (F) – Washington
  • #5: Phil Kessel (F) – Boston
  • #10: Michael Frolík (F) – Florida
  • #13: Jiří Tlustý (F) – Toronto
  • #31: Tomáš Káňa (F) – St. Louis
  • #34: Michal Neuvirth (G) – Washington
  • #40: Ondřej Fiala (F) – Minnesota
  • #104: David Květoň (F) – New York Rangers
  • #109: Jakub Kovář (G) – Philadelphia
  • #131: Martin Látal (F) – Phoenix

NHL draft 2005: Crosby první volbou, dostalo se i na 13 českých hráčů

  • #1: Sidney Crosby (F) – Pittsburgh
  • #2: Bobby Ryan (F) – Anaheim
  • #3: Jack Johnson (D) – Carolina
  • #4: Benoit Pouliot (F) – Minnesota
  • #5: Carey Price (G) – Montreal
  • #17: Martin Hanzal (F) – Phoenix
  • #19: Jakub Kindl (D) – Detroit
  • #39: Petr Kalus (F) – Boston
  • #41: Ondřej Pavelec (G) – Atlanta
  • #73: Radek Smoleňák (F) – Tampa Bay
  • #94: Jakub Vojta (D) – Carolina
  • #106: Vladimír Sobotka (F) – Boston
  • #131: Tomáš Pöpperle (G) – Columbus
  • #135: Tomáš Pospíšil (F) – Atlanta
  • #136: Tomáš Kudělka (D) – Ottawa
  • #163: Marek Kvapil (F) – Tampa Bay
  • #172: Lukáš Vantuch (F) – Boston
  • #202: David Kuchejda (F) – Chicago

NHL draft 2004: Ovechkin a Malkin na čele, z 21 Čechů nejvýše Olesz

  • #1: Alexander Ovechkin (F) – Washington
  • #2: Evgeni Malkin (F) – Pittsburgh
  • #3: Cam Barker (D) – Chicago
  • #4: Andrew Ladd (F) – Carolina
  • #5: Blake Wheeler (F) – Phoenix
  • #7: Rostislav Olesz (F) – Florida
  • #9: Ladislav Šmíd (D) – Anaheim
  • #17: Marek Schwarz (G) – St. Louis
  • #22: Lukáš Kašpar (F) – San Jose
  • #54: Jakub Šindel (F) – Chicago
  • #63: David Krejčí (F) – Boston
  • #73: Zdeněk Bahenský (F) – New York Rangers
  • #81: Václav Meidl (F) – Nashville
  • #116: Michal Birner (F) – St. Louis
  • #123: Karel Hromas (F) – Chicago
  • #133: Petr Pohl (F) – Columbus
  • #135: Roman Pšurný (F) – New York Rangers
  • #179: Jaroslav Mrázek (F) – New York Islanders
  • #180: Roman Polák (D) – St. Louis
  • #188: Jan Zapletal (D) – Tampa Bay
  • #209: Stanislav Balán (F) – Nashville
  • #235: Jonáš Fiedler (F) – Carolina
  • #248: Lukáš Vomela (D) – Dallas
  • #252: Jan Šteber (F) – Toronto
  • #266: Jakub Petružálek (F) – New York Rangers
  • #268: Martin Vágner (D) – Carolina

NHL draft 2003: Fleury, Staal, Horton i 18 českých hokejistů

  • #1: Marc-Andre Fleury (G) – Pittsburgh
  • #2: Eric Staal (F) – Carolina
  • #3: Nathan Horton (F) – Florida
  • #4: Nikolay Zherdev (F) – Columbus
  • #5: Thomas Vanek (F) – Buffalo
  • #6: Milan Michálek (F) – San Jose
  • #36: Vojtěch Polák (F) – Dallas
  • #38: Kamil Kreps (F) – Florida
  • #42: Petr Vrána (F) – New Jersey
  • #59: Michal Barinka (D) – Chicago
  • #105: Michal Lojek (D) – Florida
  • #106: Jan Hejda (D) – Buffalo
  • #129: Patrik Valčák (F) – Boston
  • #130: Martin Trojovský (D) – Carolina
  • #131: David Švagrovský (F) – Colorado
  • #162: Martin Tůma (D) – Florida
  • #169: Lukáš Bolf (D) – Pittsburgh
  • #187: Miroslav Kopřiva (G) – Minnesota
  • #213: Miroslav Hanuljak (G) – Nashville
  • #234: Petr Kadlec (D) – Florida
  • #243: Jan Marek (F) – Los Angeles
  • #248: Josef Hrabal (D) – Edmonton
  • #286: Zbyněk Hrdel (F) – Tampa Bay

NHL draft 2002: Jedničkou draftu Nash, kluby NHL si vybraly 25 českých hráčů

  • #1: Rick Nash (F) – Columbus
  • #2: Kari Lehtonen (G) – Atlanta
  • #3: Jay Bouwmeester (D) – Florida
  • #4: Joni Pitkanen (D) – Philadelphia
  • #5: Ryan Whitney (D) – Pittsburgh
  • #9: Petr Tatíček (F) – Florida
  • #16: Jakub Klepiš (F) – Ottawa
  • #19: Jakub Koreis (F) – Phoenix
  • #26: Martin Vágner (D) – Dallas
  • #35: Ondřej Němec (D) – Pittsburgh
  • #45: Tomáš Linhart (D) – Montreal
  • #58: Jiří Hudler (F) – Detroit
  • #63: Tomáš Fleischmann (F) – Detroit
  • #66: Petr Kaňko (F) – Los Angeles
  • #83: Lukáš Mensator (G) – Vancouver
  • #84: Marek Chvátal (D) – New Jersey
  • #86: Jonáš Fiedler (F) – San Jose
  • #108: Jakub Hulva (F) – Buffalo
  • #118: Petr Dvořák (F) – Washington
  • #122: David Turoň (D) – Toronto
  • #130: Jan Kubišta (F) – Boston
  • #141: Jiří Cetkovský (F) – Calgary
  • #179: Marián Havel (F) – Washington
  • #184: Jaroslav Balaštík (F) – Columbus
  • #216: Ladislav Kouba (F) – Phoenix
  • #231: Jaroslav Kracík (F) – Columbus
  • #240: Petr Průcha (F) – New York Rangers
  • #245: Tomáš Micka (F) – Edmonton
  • #246: Josef Vávra (F) – Ottawa
  • #252: Martin Chabada (F) – New York Islanders
  • #271: Martin Čížek (F) – Buffalo

NHL draft 2001: Kovalchuk, Spezza a rekordních 31 Čechů na vstupním draftu NHL

  • #1: Ilya Kovalchuk (F) – Atlanta
  • #2: Jason Spezza (F) – Ottawa
  • #3: Alexander Svitov (F) – Tampa Bay
  • #4: Stephen Weiss (F) – Florida
  • #5: Stanislav Chistov (F) – Anaheim
  • #13: Aleš Hemský (F) – Edmonton
  • #22: Jiří Novotný (F) – Buffalo
  • #24: Lukáš Krajíček (D) – Florida
  • #39: Karel Pilař (D) – Toronto
  • #45: Martin Podlešák (F) – Phoenix
  • #51: Jaroslav Bednář (F) – Los Angeles
  • #71: Tomáš Plekanec (F) – Montreal
  • #126: Daniel Volráb (F) – Dallas
  • #129: Miroslav Blaťák (D) – Detroit
  • #132: Dušan Salfický (G) – New York Islanders
  • #140: Tomáš Plíhal (F) – San Jose
  • #147: Jiří Jakeš (F) – Boston
  • #155: Michal Vondrka (F) – Buffalo
  • #158: Roman Málek (G) – Philadelphia
  • #167: Michal Blažek (D) – Dallas
  • #176: Marek Židlický (D) – New York Rangers
  • #183: Jaroslav Sklenář (F) – Toronto
  • #186: Petr Punčochář (D) – Chicago
  • #191: Zbyněk Novák (F) – Washington
  • #197: Jan Holub (D) – New York Islanders
  • #206: Petr Přeučil (F) – New York Rangers
  • #217: Tomáš Duba (G) – Pittsburgh
  • #218: Jan Platil (D) – Ottawa
  • #243: František Lukeš (F) – Phoenix
  • #246: Tomáš Mojžíš (D) – Toronto
  • #253: Petr Čajánek (F) – St. Louis
  • #262: Mario Cartelli (D) – Atlanta
  • #266: Viktor Ujčík (F) – Montreal
  • #272: Aleš Píša (D) – Edmonton
  • #284: Viktor Hübl (F) – Washington
  • #285: Marek Tomica (F) – Dallas

NHL draft 2000: Jedničkou brankář DiPietro, zaznělo i 24 českých jmen

  • #1: Rick DiPietro (G) – New York Islanders
  • #2: Dany Heatley (F) – Atlanta
  • #3: Marián Gáborík (F) – Minnesota
  • #4: Rostislav Klesla (D) – Columbus
  • #5: Raffi Torres (F) – New York Islanders
  • #14: Václav Nedorost (F) – Colorado
  • #32: Tomáš Kůrka (F) – Carolina
  • #42: Libor Ustrnul (D) – Atlanta
  • #59: Ivan Huml (F) – Boston
  • #61: Jakub Čutta (D) – Washington
  • #64: Filip Novák (D) – New York Rangers
  • #87: Jan Boháč (F) – Ottawa
  • #89: Libor Pivko (F) – Nashville
  • #112: Přemysl Duben (D) – New York Rangers
  • #142: Michal Pinc (F) – San Jose
  • #146: David Kočí (D) – Pittsburgh
  • #168: Zdeněk Šmíd (G) – Atlanta
  • #171: Roman Čechmánek (G) – Philadelphia
  • #182: Petr Chvojka (D) – Montreal
  • #192: Ladislav Vlček (F) – Dallas
  • #197: Zbyněk Irgl (F) – Nashville
  • #237: Zdeněk Kutlák (D) – Boston
  • #239: David Hájek (D) – Calgary
  • #268: Pavel Kolařík (D) – Boston
  • #269: Martin Richter (D) – New York Rangers
  • #273: Roman Šimíček (F) – Pittsburgh
  • #278: Martin Paroulek (F) – Columbus
  • #287: Milan Kopecký (F) – Philadelphia

Vsaď si na hokej u online sázkové kanceláře Fortuna a proměň svůj rituál ve výhru

NHL draft 1999: Štefan, pak bratři Sedinové. Kluby NHL si vybraly 18 Čechů

  • #1: Patrik Štefan (F) – Atlanta
  • #2: Daniel Sedin (F) – Vancouver
  • #3: Henrik Sedin (F) – Vancouver
  • #4: Pavel Brendl (F) – New York Rangers
  • #5: Tim Connolly (F) – New York Islanders
  • #26: Martin Havlát (F) – Ottawa
  • #29: Michal Sivek (F) – Washington
  • #68: Zdeněk Blatný (F) – Atlanta
  • #76: František Kaberle (D) – Los Angeles
  • #117: Karel Mošovský (F) – Buffalo
  • #148: Michal Láníček (G) – Tampa Bay
  • #151: Václav Zavoral (D) – Toronto
  • #161: Jan Sochor (F) – Toronto
  • #164: Martin Prusek (G) – Ottawa
  • #187: Ivan Rachůnek (F) – Tampa Bay
  • #191: Martin Erat (F) – Nashville
  • #200: Pavel Kašpařík (F) – Philadelphia
  • #208: Václav Pletka (F) – Philadelphia
  • #212: Radim Vrbata (F) – Colorado
  • #228: Radek Martínek (D) – New York Islanders
  • #230: Petr Tenkrát (F) – Anaheim

NHL draft 1998: Lecavalier první volbou ročníku s 21 českými hokejisty

  • #1: Vincent Lecavalier (F) – Tampa Bay
  • #2: David Legwand (F) – Nashville
  • #3: Brad Stuart (D) – San Jose
  • #4: Bryan Allen (D) – Vancouver
  • #5: Vitali Vishnevski (D) – Anaheim
  • #17: Martin Škoula (D) – Colorado
  • #23: Milan Kraft (F) – Pittsburgh
  • #25: Jiří Fischer (D) – Detroit
  • #35: Petr Svoboda (D) – Toronto
  • #50: Jaroslav Křístek (F) – Buffalo
  • #91: Josef Vašíček (F) – Carolina
  • #117: Jaroslav Špaček (D) – Florida
  • #123: Jiří Dopita (F) – New York Islanders
  • #129: Robert Schnabel (D) – Phoenix
  • #131: Tomáš Klouček (D) – New York Rangers
  • #153: Pavel Patera (F) – Dallas
  • #163: Tomáš Žižka (D) – Los Angeles
  • #164: Aleš Kotalík (F) – Buffalo
  • #169: Jan Fadrný (F) – Pittsburgh
  • #192: Radek Duda (F) – Calgary
  • #195: Tomáš Divíšek (F) – Philadelphia
  • #208: Jaroslav Svoboda (F) – Carolina
  • #218: David Moravec (F) – Buffalo
  • #228: Michal Trávníček (F) – Toronto
  • #243: Petr Hubáček (F) – Philadelphia
  • #250: Radek Matějovský (F) – New York Islanders

NHL draft 1997: Thornton, Marleau i 16 Čechů

  • #1: Joe Thornton (F) – Boston
  • #2: Patrick Marleau (F) – San Jose
  • #3: Olli Jokinen (F) – Los Angeles
  • #4: Roberto Luongo (G) – New York Islanders
  • #5: Eric Brewer (D) – New York Islanders
  • #56: Vratislav Čech (D) – Florida
  • #71: Josef Melichar (D) – Pittsburgh
  • #76: Petr Sýkora (F) – Detroit
  • #79: Robert Schnabel (D) – New York Islanders
  • #85: Petr Míka (F) – New York Islanders
  • #98: Jan Horáček (D) – St. Louis
  • #109: Jan Šulc (F) – Tampa Bay
  • #111: František Mrázek (F) – Toronto
  • #112: Karel Betík (D) – Tampa Bay
  • #152: Petr Havelka (F) – Pittsburgh
  • #173: Robin Bacul (F) – Ottawa
  • #197: Petr Kuboš (D) – Montreal
  • #212: Kamil Piroš (F) – Buffalo
  • #229: Karel Rachůnek (D) – Ottawa
  • #241: Jan Srdínko (D) – New Jersey
  • #244: Marek Ivan (F) – St. Louis

NHL draft 1996: Phillips 1. volbou, kluby draftovaly 11 českých hráčů

  • #1: Chris Phillips (D) – Ottawa
  • #2: Andrei Zyuzin (D) – San Jose
  • #3: Jean-Pierre Dumont (F) – New York Islanders
  • #4: Alexander Volchkov (F) – Washington
  • #5: Ric Jackman (D) – Dallas
  • #17: Jaroslav Svejkovský (F) – Washington
  • #28: Pavel Skrbek (D) – Pittsburgh
  • #36: Marek Posmyk (D) – Toronto
  • #43: Jan Bulis (F) – Washington
  • #105: Michal Rozsíval (D) – Pittsburgh
  • #122: Josef Straka (F) – Calgary
  • #128: Petr Šachl (F) – New York Islanders
  • #135: Michal Podolka (G) – Detroit
  • #179: Pavel Kubina (D) – Tampa Bay
  • #188: Roman Pylner (F) – Colorado
  • #204: Tomáš Kaberle (D) – Toronto

NHL draft 1995: Na prvních místech obránci Berard, Redden a Berg, draftováno 21 Čechů

  • #1: Bryan Berard (D) – Ottawa
  • #2: Wade Redden (D) – New York Islanders
  • #3: Aki Berg (D) – Los Angeles
  • #4: Chad Kilger (F) – Anaheim
  • #5: Daymond Langkow (F) – Tampa Bay
  • #10: Radek Dvořák (F) – Florida
  • #18: Petr Sýkora (F) – New Jersey
  • #28: Jan Hlaváč (F) – New York Islanders
  • #50: Pavel Rosa (F) – Los Angeles
  • #57: Lukáš Zíb (D) – Edmonton
  • #60: Miroslav Gureň (D) – Montreal
  • #63: Petr Buzek (D) – Dallas
  • #97: Pavel Kříž (D) – Chicago
  • #109: Jan Snopek (D) – Edmonton
  • #111: Marián Meňhart (D) – Buffalo
  • #128: Jan Hrdina (F) – Pittsburgh
  • #130: Michal Broš (F) – San Jose
  • #131: David Hruška (F) – Ottawa
  • #142: Jaroslav Kudrna (F) – San Jose
  • #152: Martin Špaňhel (F) – Philadelphia
  • #168: Robert Jindřich (D) – San Jose
  • #171: Marek Melenovský (F) – Toronto
  • #178: Martin Streit (F) – Philadelphia
  • #192: Filip Kuba (D) – Florida
  • #209: Libor Zábranský (D) – St. Louis
  • #213: Jiří Antonín (D) – Edmonton

NHL draft 1994: Jovanovski jedničkou, trojka Bonk vede 16 draftovaných Čechů

  • #1: Ed Jovanovski (D) – Florida
  • #2: Oleg Tverdovsky (D) – Anaheim
  • #3: Radek Bonk (F) – Ottawa
  • #4: Jason Bonsignore (F) – Edmonton
  • #5: Jeff O'Neill (F) – Hartford
  • #29: Stanislav Neckář (D) – Ottawa
  • #35: Josef Marha (F) – Quebec
  • #37: Angel Nikolov (D) – San Jose
  • #51: Patrik Eliáš (F) – New Jersey
  • #87: Milan Hejduk (F) – Quebec
  • #89: Václav Varaďa (F) – San Jose
  • #103: Zdeněk Skořepa (F) – New Jersey
  • #106: Pavel Trnka (D) – Anaheim
  • #172: Roman Vopat (F) – St. Louis
  • #175: Ladislav Kohn (F) – Calgary
  • #215: Jan Němeček (D) – Los Angeles
  • #222: Lubomír Jandera (F) – Chicago
  • #226: Tomáš Vokoun (G) – Montreal
  • #240: Tomáš Píša (F) – San Jose
  • #266: Ladislav Benýšek (D) – San Jose

NHL draft 1993: Daigle šel před Prongerem, Kariyou i 14 českými hokejisty

  • #1: Alexandre Daigle (F) – Ottawa
  • #2: Chris Pronger (D) – Hartford
  • #3: Chris Gratton (F) – Tampa Bay
  • #4: Paul Kariya (F) – Anaheim
  • #5: Rob Niedermayer (F) – Florida
  • #27: Radim Bičánek (D) – Ottawa
  • #33: David Výborný (F) – Edmonton
  • #45: Vlastimil Kroupa (D) – San Jose
  • #71: Václav Prospal (F) – Philadelphia
  • #72: Marek Malík (D) – Hartford
  • #77: Miloš Holaň (D) – Philadelphia
  • #81: Marián Kacíř (F) – Tampa Bay
  • #120: Tomáš Vlasák (F) – Los Angeles
  • #123: Zdeněk Nedvěd (F) – Toronto
  • #145: Michal Grošek (F) – Winnipeg
  • #189: Martin Bakula (D) – Edmonton
  • #204: Vítězslav Škuta (D) – Detroit
  • #205: Petr Franěk (G) – Quebec
  • #245: Libor Procházka (D) – St. Louis

NHL draft 1992: Hamrlík historicky první českou jedničkou draftu, celkem si kluby vybraly 17 Čechů

  • #1: Roman Hamrlík (D) – Tampa Bay
  • #2: Alexei Yashin (F) – Ottawa
  • #3: Mike Rathje (D) – San Jose
  • #4: Todd Warriner (F) – Quebec
  • #5: Darius Kasparaitis (D) – New York Islanders
  • #19: Martin Straka (F) – Pittsburgh
  • #21: Liboš Polášek (F) – Vancouver
  • #37: Martin Reichel (F) – Edmonton
  • #57: Jan Vopat (D) – Hartford
  • #59: Ondřej Steiner (F) – Buffalo
  • #73: Radek Hamr (D) – Ottawa
  • #75: Jan Čaloun (F) – San Jose
  • #104: Tomáš Klimt (F) – New York Islanders
  • #123: Michal Sýkora (D) – San Jose
  • #133: Jiří Dopita (F) – Boston
  • #140: Martin Sychra (F) – Montreal
  • #146: Jaroslav Miklenda (G) – Ottawa
  • #149: Patrik Augusta (F) – Toronto
  • #150: Pavel Rajnoha (D) – Calgary
  • #163: Jan Alinč (F) – Pittsburgh
  • #242: Tomáš Jelínek (F) – Ottawa

NHL draft 1991: Číslem jedna Lindros, na draftu osm Čechů

  • #1: Eric Lindros (F) – Quebec
  • #2: Pat Falloon (F) – San Jose
  • #3: Scott Niedermayer (D) – New Jersey
  • #4: Scott Lachance (D) – New York Islanders
  • #5: Aaron Ward (D) – Winnipeg
  • #20: Martin Ručinský (F) – Edmonton
  • #31: Martin Hamrlík (D) – Hartford
  • #70: Milan Hnilička (G) – New York Islanders
  • #73: Vladimír Vůjtek (F) – Montreal
  • #133: Jaroslav Otevřel (F) – San Jose
  • #135: Martin Procházka (F) – Toronto
  • #162: Jiří Kuntoš (D) – Buffalo
  • #167: Tomáš Kucharčík (F) – Toronto

NHL draft 1990: Jedničkou Nolan, v top 5 i Nedvěd a Jágr. Porevolučním draftem prošlo 16 českých hokejistů

  • #1: Owen Nolan (F) – Quebec
  • #2: Petr Nedvěd (F) – Vancouver
  • #3: Keith Primeau (F) – Detroit
  • #4: Mike Ricci (F) – Philadelphia
  • #5: Jaromír Jágr (F) – Pittsburgh
  • #23: Jiří Šlégr (D) – Vancouver
  • #74: Roman Meluzín (F) – Winnipeg
  • #97: Richard Šmehlík (D) – Buffalo
  • #99: Luboš Rob (F) – New York Rangers
  • #104: Petr Kuchyňa (D) – New Jersey
  • #113: Roman Turek (G) – Minnesota
  • #133: Robert Lang (F) – Los Angeles
  • #164: Roman Mejzlík (F) – Edmonton
  • #166: Milan Nedoma (D) – Buffalo
  • #178: Robert Horyna (G) – Toronto
  • #179: Jaroslav Modrý (D) – New Jersey
  • #185: Richard Žemlička (F) – Edmonton
  • #206: Petr Kořínek (F) – Edmonton
  • #251: Leo Gudas (D) – Calgary

Vsaď si na hokejovou extraligu u online sázkové kanceláře Fortuna

NHL draft 1989: Sundin jedničkou ročníku se 7 draftovanými Čechy

  • #1: Mats Sundin (F) – Quebec
  • #2: Dave Chyzowski (F) – New York Islanders
  • #3: Scott Thornton (F) – Toronto
  • #4: Stu Barnes (F) – Winnipeg
  • #5: Bill Guerin (F) – New Jersey
  • #10: Bobby Holík (F) – Hartford
  • #70: Robert Reichel (F) – Calgary
  • #78: Josef Beránek (F) – Edmonton
  • #153: Milan Tichý (D) – Chicago
  • #186: Martin Maškarinec (D) – Los Angeles
  • #208: Jiří Vykoukal (D) – Washington
  • #225: Roman Božek (F) – Edmonton

NHL draft 1988: Modano, Linden a 4 čeští hokejisté, z nichž si v NHL nezahrál žádný

  • #1: Mike Modano (F) – Minnesota
  • #2: Trevor Linden (F) – Vancouver
  • #3: Curtis Leschyshyn (D) – Quebec
  • #4: Darrin Shannon (F) – Pittsburgh
  • #5: Daniel Dore (F) – Quebec
  • #59: Petr Hrbek (F) – Detroit
  • #111: Pavel Gross (F) – New York Islanders
  • #183: Petr Pavlas (D) – Washington
  • #245: Drahomír Kadlec (D) – Philadelphia

NHL draft 1987: Turgeon prvním pickem, došlo i na desítku českých hráčů

  • #1: Pierre Turgeon (F) – Buffalo
  • #2: Brendan Shanahan (F) – New Jersey
  • #3: Glen Wesley (D) – Boston
  • #4: Wayne McBean (D) – Los Angeles
  • #5: Chris Joseph (D) – Pittsburgh
  • #62: Martin Hosták (F) – Philadelphia
  • #95: Radomír Brázda (D) – Detroit
  • #97: Petr Vlk (F) – New York Rangers
  • #115: Luděk Čajka (D) – New York Rangers
  • #126: Radek Ťoupal (F) – Edmonton
  • #147: Tomáš Sršeň (F) – Edmonton
  • #152: Jiří Kučera (F) – Pittsburgh
  • #177: Jaroslav Ševčík (F) – Quebec
  • #183: Ladislav Trešl (F) – Quebec
  • #216: Rostislav Vlach (F) – Los Angeles

NHL draft 1986: Jedničkou draftu Murphy, následovali 4 Češi

  • #1: Joe Murphy (F) – Detroit
  • #2: Jimmy Carson (F) – Los Angeles
  • #3: Neil Brady (F) – New Jersey
  • #4: Zarley Zalapski (D) – Pittsburgh
  • #5: Shawn Anderson (D) – Buffalo
  • #77: František Kučera (D) – Chicago
  • #183: Antonín Routa (F) – Montreal
  • #246: Karel Svoboda (F) – Montreal
  • #247: Antonín Stavjaňa (D) – Calgary

NHL draft 1985: Wendel Clark do Toronta, 7 Čechů do NHL

  • #1: Wendel Clark (F) – Toronto
  • #2: Craig Simpson (F) – Pittsburgh
  • #3: Craig Wolanin (D) – New Jersey
  • #4: Jim Sandlak (F) – Vancouver
  • #5: Dana Murzyn (D) – Hartford
  • #88: Robert Kron (F) – Vancouver
  • #93: Petr Prajsler (D) – Los Angeles
  • #104: Tomáš Kapusta (F) – Edmonton
  • #106: Jiří Látal (D) – Toronto
  • #109: Martin Hrstka (F) – Vancouver
  • #182: Jiří Šejba (F) – Buffalo
  • #216: Ladislav Lubina (F) – Minnesota

NHL draft 1984: Le Magnifique. Lemieux první volbou, Svoboda prvním z 11 českých hráčů

  • #1: Mario Lemieux (F) – Pittsburgh
  • #2: Kirk Muller (F) – New Jersey
  • #3: Eddie Olczyk (F) – Chicago
  • #4: Al Iafrate (D) – Toronto
  • #5: Petr Svoboda (D) – Montreal
  • #49: Milan Chalupa (D) – Detroit
  • #59: Michal Pivoňka (F) – Washington
  • #75: Petr Rosol (F) – Calgary
  • #89: Jiří Poner (F) – Minnesota
  • #139: Vladimír Kýhos (F) – Minnesota
  • #149: Vladimír Kameš (F) – New Jersey
  • #159: Jiří Hrdina (F) – Calgary
  • #201: Petr Růčka (F) – Calgary
  • #209: David Volek (F) – New York Islanders
  • #243: Rudolf Suchánek (D) – Calgary

NHL draft 1983: Za jedničkou Lawtonem následovalo 8 Čechů, Hašek draftován v 10. kole

  • #1: Brian Lawton (F) – Minnesota
  • #2: Sylvain Turgeon (F) – Hartford
  • #3: Pat LaFontaine (F) – New York Islanders
  • #4: Steve Yzerman (F) – Detroit
  • #5: Tom Barrasso (G) – Buffalo
  • #38: František Musil (D) – Minnesota
  • #86: Petr Klíma (F) – Detroit
  • #196: Miloš Říha (F) – Minnesota
  • #199: Dominik Hašek (G) – Chicago
  • #207: Jan Bláha (F) – Los Angeles
  • #211: Jaroslav Benák (D) – Calgary
  • #212: Oldřich Válek (F) – Minnesota
  • #239: Jindřich Kokrment (F) – Quebec

NHL draft 1982: Kluzak patří k zapomenutým jedničkám draftu, kluby si vybraly i sedmičku našich

  • #1: Gord Kluzak (D) – Boston
  • #2: Brian Bellows (F) – Minnesota
  • #3: Gary Nylund (D) – Toronto
  • #4: Ron Sutter (F) – Philadelphia
  • #5: Scott Stevens (D) – Washington
  • #46: Miroslav Dvořák (D) – Philadelphia
  • #58: Milan Nový (F) – Washington
  • #73: Vladimír Růžička (F) – Toronto
  • #76: Jiří Lála (F) – Quebec
  • #83: Jaroslav Pouzar (F) – Edmonton
  • #87: Eduard Uvíra (D) – Toronto
  • #206: Arnold Kadlec (D) – Minnesota

NHL draft 1981: Hawerchuk, Francis i trojice českých hráčů

  • #1: Dale Hawerchuk (F) – Winnipeg
  • #2: Doug Smith (F) – Los Angeles
  • #3: Bobby Carpenter (F) – Washington
  • #4: Ron Francis (F) – Hartford
  • #5: Joe Cirella (F) – Colorado
  • #17: Jiří Dudáček (F) – Buffalo
  • #176: Miloslav Hořava (D) – Edmonton
  • #190: Vladimír Kadlec (D) – Winnipeg

NHL draft 1980: Jedničkou Wickenheiser

  • #1: Doug Wickenheiser (F) – Montreal
  • #2: Dave Babych (D) – Winnipeg
  • #3: Denis Savard (F) – Chicago
  • #4: Larry Murphy (D) – Los Angeles
  • #5: Darren Veitch (D) – Washington

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

NHL draft 1979: Ramage pro Colorado Rockies

  • #1: Rob Ramage (D) – Colorado
  • #2: Perry Turnbull (F) – St. Louis
  • #3: Mike Foligno (F) – Detroit
  • #4: Mike Gartner (F) – Washington
  • #5: Rick Vaive (F) – Vancouver

NHL draft 1978: Prvním draftovaným Čechem Ladislav Svozil

  • #1: Bobby Smith (F) – Minnesota
  • #2: Ryan Walter (F) – Washington
  • #3: Wayne Babych (F) – St. Louis
  • #4: Bill Derlago (F) – Vancouver
  • #5: Mike Gillis (F) – Colorado
  • #194: Ladislav Svozil (F) – Detroit

NHL draft 1977: První volbou McCourt

  • #1: Dale McCourt (F) – Detroit
  • #2: Barry Beck (D) – Colorado
  • #3: Robert Picard (D) – Washington
  • #4: Jere Gillis (F) – Vancouver
  • #5: Mike Crombeen (F) – Cleveland

NHL draft 1976: Washington si vybral Greena

  • #1: Rick Green (D) – Washington
  • #2: Blair Chapman (F) – Pittsburgh
  • #3: Glen Sharpley (F) – Minnesota
  • #4: Fred Williams (F) – Detroit
  • #5: Bjorn Johansson (D) – California

NHL draft 1975: První pick pro Philadelphii, je jím Bridgman

  • #1: Mel Bridgman (F) – Philadelphia
  • #2: Barry Dean (F) – Kansas City
  • #3: Ralph Klassen (F) – California
  • #4: Bryan Maxwell (D) – Minnesota
  • #5: Rick Lapointe (D) – Detroit

NHL draft 1974: Joly pro Capitals, Hall of Famer Gillies pro Islanders

  • #1: Greg Joly (D) – Washington
  • #2: Wilf Paiement (F) – Kansas City
  • #3: Rick Hampton (D) – California
  • #4: Clark Gillies (F) – New York Islanders
  • #5: Cam Connor (F) – Montreal

NHL draft 1973: Dynastie Islanders se rodí, Potvin jedničkou draftu

  • #1: Denis Potvin (D) – New York Islanders
  • #2: Tom Lysiak (F) – Atlanta
  • #3: Dennis Ververgaert (F) – Vancouver
  • #4: Lanny McDonald (F) – Toronto
  • #5: John Davidson (G) – St. Louis

NHL draft 1972: Prvním pickem Harris

  • #1: Billy Harris (F) – New York Islanders
  • #2: Jacques Richard (F) – Atlanta
  • #3: Don Lever (F) – Vancouver
  • #4: Steve Shutt (F) – Montreal
  • #5: Jim Schoenfeld (D) – Buffalo

NHL draft 1971: Lafleur a Dionne, legendy na prvních dvou místech

  • #1: Guy Lafleur (F) – Montreal
  • #2: Marcel Dionne (F) – Detroit
  • #3: Jocelyn Guevremont (D) – Vancouver
  • #4: Gene Carr (F) – St. Louis
  • #5: Rick Martin (F) – Buffalo

NHL draft 1970: O první pick se losovalo, Perreaulta vyhrálo Buffalo

  • #1: Gilbert Perreault (F) – Buffalo
  • #2: Dale Tallon (D) – Vancouver
  • #3: Reggie Leach (F) – Boston
  • #4: Rick MacLeish (F) – Boston
  • #5: Ray Martynuik (G) – Montreal

NHL draft 1969: Houle posiluje Montreal

  • #1: Rejean Houle (F) – Montreal
  • #2: Marc Tardif (F) – Montreal
  • #3: Don Tannahill (F) – Boston
  • #4: Frank Spring (F) – Boston
  • #5: Dick Redmond (D) – Minnesota

NHL draft 1968: Brankář Plasse do Montrealu

  • #1: Michel Plasse (G) – Montreal
  • #2: Roger Belisle (F) – Montreal
  • #3: Jim Pritchard (D) – Montreal
  • #4: Garry Swain (F) – Pittsburgh
  • #5: Jim Benzelock (F) – Minnesota

NHL draft 1967: Jedničkou draftu Pagnutti

  • #1: Rick Pagnutti (D) – Los Angeles
  • #2: Steve Rexe (G) – Pittsburgh
  • #3: Ken Hicks (F) – California
  • #4: Wayne Cheesman (D) – Minnesota
  • #5: Serge Bernier (F) – Philadelphia

NHL draft 1966: Gibbs první volbou, hvědou se ale stala dvojka Park

  • #1: Barry Gibbs (D) – Boston
  • #2: Brad Park (D) – New York Rangers
  • #3: Terry Caffery (F) – Chicago
  • #4: John Wright (F) – Toronto
  • #5: Phil Myre (G) – Montreal

NHL draft 1965: Veilleux to do profesionálního hokeje nedotáhl

  • #1: Andre Veilleux (F) – New York Rangers
  • #2: Andy Culligan (F) – Chicago
  • #3: George Forgie (D) – Detroit
  • #4: Joe Bailey (F) – Boston
  • #5: Pierre Bouchard (D) – Montreal

NHL draft 1964: Detroit jako první ukazuje na Gauthiera

  • #1: Claude Gauthier (F) – Detroit
  • #2: Alex Campbell (F) – Boston
  • #3: Bob Graham (D) – New York Rangers
  • #4: Richie Bayes (F) – Chicago
  • #5: Tom Martin (F) – Toronto

NHL draft 1963: Historicky prvním draftovaným hráčem Monahan, dvojkou Mahovlich

  • #1: Garry Monahan (F) – Montreal
  • #2: Peter Mahovlich (F) – Detroit
  • #3: Orest Romashyna (F) – Boston
  • #4: Al Osborne (F) – New York Rangers
  • #5: Art Hampson (D) – Chicago

Zdroje: Wikipedia, Elite Prospects

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejista Auston Matthews, jedna z největších hvězd NHL, slaví svůj gól v dresu Toronto Maple Leafs

Týden v NHL podle HokejZpravy.cz: seznam, hvězdy, události

Co přinesl minulý týden v NHL 2023/24? Podívejte se na přehled největších ⭐ hvězd, zásadních událostí i statistik českých hokejistů, pěkně...

Jaromír Jágr patří mezi nejlepší hokejisty všech dob. Velké úspěchy slavil v NHL i za národní tým.

Jaromír Jágr, kariéra a statistiky: NHL, Kladno, reprezentace

Jaromír Jágr bude už navždy patřit k nejlepším hokejovým útočníkům historie. Vše o jeho kariéře a úspěších najdete v našem článku.

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...