Příprava na NHL 2023/24: Nejlepší střelci, statistiky, Češi

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti? V přípravě na NHL 2023/24 dostali hokejisté příležitost ukázat se v co nejlepším světle a zabojovat o místa na soupiskách jednotlivých 32 týmů nejlepší ligy světa. Podívejte se, komu letošní NHL preseason vyšla nejlépe – včetně bodování Čechů v přátelských zápasech.

Příprava na NHL 2023/24Bodování
Nejlepší střelciČeši v přípravě

Hokejisté Tyler Toffoli, Jack Hughes a Jesper Bratt se v dresu New Jersey zařadili k největším hvězdám přípravy na NHL 2023-24
Foto: Profimedia

Největší hvězdy přípravy na NHL 2023/24: Kdo zářil v přátelských zápasech?

Dost bylo čekání. V noci z 10. na 11. října, 118 dní po korunovaci Vegas Golden Knights šampiony Stanley Cupu, první várkou utkání odstartuje nový ročník National Hockey League. Týmy za sebou mají bouřlivé léto i náročnou přípravu, kterou završila série přátelských zápasů. Kdo si v nich vedl nejlépe, kdo do sezony NHL 2023/24 vstoupí s nejlepší formou?

sipka Klikněte ZDE a sledujte všechny zápasy NHL živě a zdarma

Vsaď si na hokej u online sázkové kanceláře Fortuna a proměň svůj rituál ve výhru

V tomto článku vyzdvihneme ty nejlepší individuální výkony z přípravy na nový ročník NHL.

Každý z 32 týmů tým v uplynulých týdnech absolvoval od šesti do devíti přátelských zápasů. Fanoušci měli možnost vidět řadu hvězd v nových dresech, vedení družstev otestovalo chemii aktuálních soupisek – a na základě předvedených výkonů sáhlo po posledních škrtech v sestavě před začátkem dlouhodobé soutěže.

Podívejte se, kteří hokejisté v přípravě nastříleli nejvíc gólů, kdo ovládl kanadské bodování i to, jak se v NHL preseason dařilo českým hráčům. Všechny tyto statistiky sice brzy vezmou zasvé, podstatné jsou jen a pouze výsledky ostrých zápasů. Přesto jde o zajímavou sondu do formy jednotlivých hokejistů.

Kanadské bodování před NHL 2023/24 – nejproduktivnější hráči přípravy

Ačkoli se soustředíme na individuální výkony, nelze pominout jeden týmový. Nejproduktivnějším týmem přípravy na NHL 2023/24 bylo New Jersey, které v sedmi zápasech soupeřům nasázelo rovných 30 gólů – průměrně 4,29 na utkání. Tomu odpovídá i čelo kanadského bodování přípravy.

V první trojici statistik najdeme hned dva zástupce Ďáblů, jeden produktivitu přípravy dokonce ovládl. Tým, který talentované jádro doplnil o několik důležitých posil, letním obdobím prošel bez jediné porážky a přiživil svou pozici jednoho z největších favoritů na Stanley Cup.

  1. Jesper Bratt (New Jersey)
  2. Patrik Laine (Columbus)
  3. Jack Hughes (New Jersey)

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

Jesper Bratt, útočník New Jersey Devils

Nejproduktivnějším hráčem přípravy je Jesper Bratt, 25letý švédský křídelník ve službách Devils. Za pouhá čtyři utkání posbíral devět kanadských bodů (5+4), průměrně přitom na ledě trávil jen okolo 17 minut za večer.

Účastník jednoho světového šampionátu potvrdil svou dobrou formu z posledních dvou sezon, které shodně zakončil ziskem 73 bodů. Vloni si 32 góly stanovil nové osobní maximum, další zřejmou metou je prestižní čtyřicítka. Čísla z přípravy napovídají, že by ji 179 cm vysoký hokejista pokořit mohl.

Patrik Laine, útočník Columbus Blue Jackets

S velkou vervou se do přípravy opřel i Patrik Laine, 25letý Fin v dresu Columbusu zapsal osm kanadských bodů (4+4) v pěti zápasech. Několik utkání 195 cm vysoká hvězda absolvovala na centru, kam by se mohla přesunout ze svého tradičního postu na křídle.

Loňský rok pro Blue Jackets skončil velkým zklamáním, Laineho produktivita byla jedním z mála světlých bodů. Dvojka draftu NHL z roku 2016 v týmovém pořadí s 52 kanadskými body (22+30) skončila druhá, Laine přitom odehrál pouhých 55 zápasů. Od příchodu do Ohia v úvodu sezony 2020/21 se bývalý finalista Calder Trophy za Modrokabátníky nasbíral 129 bodů (58+71) ve 156 duelech. Maximem pro něj i nadále zůstává 70 bodů z druhé sezony, překonání této mety z dob působení ve Winnipegu je jasným cílem nadcházejících měsíců.

Jack Hughes, útočník New Jersey Devils

Zpět do Newarku. Jack Hughes se rok od roku zlepšuje, přes nováčkovských 21 bodů přes 31 a 56 bodů z dalších ročníků dospěla až k loňským 99 zápisům. Stále teprve 22letý centr má nakročeno k tomu stát se hvězdou první kategorie, osm kanadských bodů z přípravy (3+5) to potvrzuje.

Není divu, že Hughesovo jméno zaznívá v predikcích na vítěze individuálních trofejí. Při svém posledním startu v přípravě (výhra 5:2 nad NY Rangers) šikovný forvard nastoupil v centru první formace s Toffolim a Brattem na křídle. Tak by měla elitní řada Devils vypadat i zkraje ročníku – a soupeřům se proti ní zcela jistě nebude hrát snadno.

PRODUKTIVITA PŘÍPRAVY NA NHL 2023/24
# Hokejista Tým Z G A B
1. Jesper Bratt NJD 4 5 4 9
2. Patrik Laine CBJ 5 4 4 8
3. Jack Hughes NJD 4 3 5 8
4. Jack Eichel VGK 4 2 6 8
5. Zach Benson BUF 6 4 3 7
5. Matthew Coronato CGY 6 4 3 7
5. Connor McDavid EDM 4 4 3 7
8. Emil Bemstrom CBJ 5 3 4 7
8. Jonathan Marchessault VGK 3 3 4 7
10. Nick Suzuki MTL 4 2 5 7

Nejlepší střelci NHL 2023 preseason – kdo dal nejvíc gólů v přátelských zápasech?

Letošní letní sezona vygenerovala tři pětigólové střelce. Rozhodně jde o hráče, kteří mohou k elitním ligovým kanonýrům patřit dlouhodobě – mezi největšími favority na Maurice Rocket Richard Trophy ovšem ani jedno z těchto jmen nezaznívá.

Jak už víte, pět gólů v přípravě vstřelil Bratt z New Jersey. Stejně si vedl také střední útočník St. Louis Blues Robert Thomas, jemuž k tomu také stačily pouze čtyři zápasy. V pěti duelech pak totožný počet přesných tref vygeneroval i Adrian Kempe, pravé křídlo Los Angeles. Ten byl mimochodem s 21 pokusy třetím nejpilnějším střelcem celé přípravy – tuto statistiku ovládl náš Matěj Blümel s 24 střelami.

Další desítce jmen statistici napočítali čtyři góly. Kromě prvotřídních hvězd jako Laine nebo McDavid se pravidelně prosazovala i řada nadějných mladíků.

Čtyřikrát se trefil například Matthew Coronato, jehož si čeští fanoušci dobře pamatují z letošního MS v hokeji. Fanoušky Buffala musely potěšit přesné zásahy Zacha Bensona, stále teprve 18letý prospekt ale podle všeho bude ještě hokejově zrát v juniorské WHL.

To Logan Cooley, třetí muž loňského draftu, by měl sezonu začít v hlavním týmu Arizony. A je nač navazovat, talentovaný centr v přípravě proměnil čtyři ze svých 13 střeleckých pokusů a v bodování nováčků by klidně mohl nahánět očekávaného vítěze Bedarda.

  • 5 gólů: Jesper Bratt (NJD), Adrian Kempe (LAK), Robert Thomas (STL)
  • 4 góly: Zach Benson (BUF), Logan Cooley (ARI), Matthew Coronato (CGY), Roby Jarventie (OTT), Patrik Laine (CBJ), Dylan Larkin (DET), Eetu Luostarinen (FLA), Connor McDavid (EDM), Drew O'Connor (PIT), Daniel Sprong (DET)

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Pastrňák, Matthews, McDavid. Jak si v přípravě na NHL 2023/24 vedli favorité na Rocket Richard Trophy?

U nejlepších kanonýrů NHL ještě zůstaňme. Bookmakeři Fortuny před startem ročníku vypsali kurzy na zisk Maurice Rocket Richard Trophy, tedy ceny pro nejlepšího střelce NHL. Níže si prohlédněte, jak si v přípravě počínali největší favorité na tuto prestižní trofej.

K těm pochopitelně patří i David Pastrňák, jenž vloni s 61 góly skončil druhý za samotným McDavidem (64 gólů). Jednu „raketu“ už Pasta ve své sbírce má, zkrácený ročník 2019/20 spolu s Alexanderem Ovechkinem zakončil s 48 přesnými trefami.

sipka Nepřehlédněte: TV Fortuna živě vysílá všechny zápasy NHL 2023/24

FAVORITÉ NA ROCKET RICHARD TROPHY: STATISTIKY Z PŘÍPRAVY
Hráč (kurz) Z G A B
Connor McDavid (3,50) 4 4 3 7
Auston Matthews (4,00) 3 1 2 3
Leon Draisaitl (6,00) 4 1 3 4
David Pastrňák (9,00) 3 2 2 4
Mikko Rantanen (13,00) 1 0 1 1
Nathan MacKinnon (15,00) 2 1 1 2
Jason Robertson (17,00) 4 3 1 4
Jack Hughes (18,00) 4 3 5 8
Matthew Tkachuk (20,00) 2 0 2 2
Brayden Point (22,00) 3 1 2 3
Kompletní hokejovou nabídku najdete zde

Češi v přípravě na NHL 2023/24: Góly, body, produktivita v přátelských zápasech

Na úplný závěr se podívejte na statistiky českých hokejistů v přípravě na nový ročník NHL. Přinášíme vám první desítku kanadského bodování, ve které se objevuje řada překvapivých jmen.

Ani vydařená příprava nemusí znamenat, že se daný hráč okamžitě od startu sezony zařadí mezi Čechy v NHL. Například Matěj Blümel s Jiřím Smejkalem se i přes zisk čtyř kanadských bodů přesunuli na farmu Dallasu, resp. Ottawy. Zkušeného Radima Zohornu Pittsburgh pro změnu umístil na waiver list, odkud po něm mohly sáhnout všechny ostatní týmy NHL.

Jiní z následujícího seznamu by se naopak měli zařadit k důležitým postavám svých týmů. Jakub Vrána, nejproduktivnější Čech letošní přípravy, potvrdil svůj střelecký potenciál a v pěti přátelských utkáních v dresu St. Louis nasbíral stejný počet bodů, včetně tří gólů.

Těsně za hranicí Top 10 pak zůstali Radko Gudas, David Jiříček či Lukáš Rousek, kteří přípravu shodně zakončili s bilancí 0+2. Dvě asistence si mimochodem připsal ještě jeden náš hokejista – brankář Petr Mrázek, jenž se v dresu Chicaga pokusí znovu stát respektovanou jedničkou NHL. Od jejího startu nás dělí už jen poslední hodiny, dobře se u nové sezony bavte.

Příprava na NHL: Nejproduktivnější čeští hokejisté

  1. Jakub Vrána (STL) – 5 Z | 3 G | 2 A | 5 B
  2. Tomáš Hertl (SJS) – 3 Z | 2 G | 3 A | 5 B
  3. Dominik Kubalík (OTT) – 5 Z | 3 G | 1 A | 4 B
  4. David Pastrňák (BOS) – 3 Z | 2 G | 2 A | 4 B
  5. Matěj Blümel (DAL) – 6 Z | 2 G | 2 A | 4 B
  6. Ondřej Palát (NJD) – 3 Z | 1 G | 3 A | 4 B
  7. Jiří Smejkal (OTT) – 6 Z | 1 G | 3 A |  4 B
  8. Radim Zohorna (PIT) – 4 Z | 1 G | 2 A |  3 B
  9. Pavel Zacha (BOS) – 3 Z | 0 G | 3 A | 3 B
  10. Martin Nečas (CAR) – 2 Z | 1 G | 1 A | 2 B

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jak cestovat na NHL – zažijte atmosféru nejlepšího hokeje na světě

Jak cestovat na NHL – zájezd na hokej, cena, vstupenky a tipy

Vidět na vlastní oči zápas NHL je snem většiny hokejových fanoušků. Podívejte se na rady a tipy, jak si naplánovat cestu a výlet za...

David Pastrňák oslavuje gól

Profil hokejisty: David Pastrňák

V profilu Davida Pastrňáka se dozvíte, kolik si ročně vydělá, jaké měl statistiky v jednotlivých sezonách, nebo na které úspěchy dosáhl. 🏒

Hokejové hřiště

Rozměry hokejového hřiště – led, délka, šířka

Hokejová hřiště v NHL a Evropě mají několik odlišností. 🏒 Kluziště v zámoří jsou především užší, což přispívá k atraktivnější podívané.