Tomáš Hertl je na šesti, kteří Češi dali v NHL více hattricků?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Čepice na led. Tomáš Hertl v noci zaznamenal svůj šestý hattrick v dresu San Jose. Kam jej taková bilance řadí v historickém pořadí Čechů v NHL, kdo z krajánků zvedal diváky ze sedaček nejčastěji?

Tomáš Hertl se raduje ze třetího gólu do sítě Islanders, v NHL vstřelil už šestý hattrick Foto: Profimedia

Tomáš Hertl dal tři góly, hattrick v NHL slaví po téměř dvou letech

Dnešní noc za mořem patřila oblíbenému českému hokejistovi. Tomáš Hertl přispěl hattrickem k parádní otočce San Jose v zápase na ledě New York Islanders. Ač Žraloci ještě v 49. minutě prohrávali 1:4, nakonec si z Velkého jablka odvážejí dva body za vítězství 5:4 po prodloužení. Forvard s číslem 48 na dresu byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

sipka Všechny zápasy NHL sledujte živě ZDE, s bonusem za registraci

Vsaďte si a sledujte NHL na Tipsport TV

I přes plný bodový zisk San Jose v tabulce základní části NHL 2023/24 zůstává předposlední, Sharks vyhráli teprve sedmý zápas z 26 startů a jejich skóre 52:106 je s přehledem nejslabší v lize. Noční zápas je ovšem připomínkou, že i kalifornský celek do toho umí šlápnout.

Svůj střelecký účet Hertl otevřel ve 13. minutě, kdy střelou švihem z mezikruží po přesném pasu Anthonyho Duclaira srovnával na 1:1.

Islanders – i s dvěma hvězdami týdne v NHL Barzalem a Dobsonem v sestavě – pak ovšem díky dvěma gólům v přesilovkách a jednom v oslabení odskočili na rozdíl tří branek. Stíhací jízdu ve 42. minutě zahájil Kevin Labanc, pak už znovu úřadoval český centr.

V 57. minutě Hertl při závěrečné power play našel nastřelený puk za brankou a rychle ho uklidil za ležícího brankáře Sorokina. U jeho levé tyčky byl nehlídán i 90 sekund před třetí sirénou, kdy ho našla přesná přihrávka Williama Eklunda. Právě on pak pět sekund před koncem prodloužení dokonal obrat Sharks.

Hattricky Tomáše Hertla v NHL

Díky třígólovému představení – svému prvnímu od ledna 2022 – se Hertl v kanadském bodování NHL posunul na hranu první padesátky. Po 25 zápasech má český veterán na kontě 21 bodů (7+14).

Jak už zaznělo, čerstvě 30letý Hertl do svých statistik zapsal už šestý hattrick v NHL.

Ten první zaznamenal hned ve třetím utkání v prestižní lize, v říjnu 2013 pražský rodák sestřelil slavné Rangers čtyřmi góly. Poslední trefa je ikonická, mladičký zelenáč tehdy v rychlém úniku provlékl hokejku mezi nohama a všechny definitivně ujistil, že do NHL dorazila velká hvězda – na sklonku minulé sezony Hertl načal už třetí stovku gólů.

Na další třígólový večer si odchovanec Slavie musel počkat přes pět let, zameškaný čas ovšem fanouškům v lednu 2019 vynahradil dvěma takovými výkony během jediného týdne. Hertlovo řádění tehdy odnesli Pittsburgh s Washingtonem.

Dva hattricky se účastník čtyř dospělých a dvou juniorských MS v hokeji připomněl v sezoně 2021/22. Zkraje prosince nejprve přispěl k výhře San Jose nad Calgary 5:3, o měsíc později pak obstaral všechny góly Žraloků při vítězství 3:2 na ledě Philadelphie.

Vloni se rozený střelec o čepice fanoušků nepřihlásil, třígólový večer Hertl prožil po 696 dnech – nebo také gretzkyovských 99 týdnech.

  1. 8. října 2013 –  4+0 (San Jose vs. NY Rangers)
  2. 15. ledna 2019 – 3+0 (San Jose vs. Pittsburgh)
  3. 22. ledna 2019 – 3+1 (Washington vs. San Jose)
  4. 7. prosince 2021 – 3+0 (San Jose vs. Calgary)
  5. 8. ledna 2022 – 3+0 (Philadelphia vs. San Jose)
  6. 5. prosince 2023 – 3+0 (NY Islanders vs. San Jose)

sipka Prosadí se Hertl i v příštím zápase? Střelecké kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

České hat tricky v NHL: Který Čech dal v NHL nejvíc hattricků?

Nejvíce českých hat tricků v NHL nasázeli Jaromír Jágr a David Pastrňák, oba jich v základní části zaznamenali 15.

Zatímco Jágrova bilance už se s největší pravděpodobností nerozroste, Pastrňák má skvěle nakročeno k osamostatnění se na čele českého pořadí. V loňském ročníku se Pasta blýskl třemi hattricky, letos po uznávané střelecké hranici pokukoval při dvou dvougólových večerech.

Další pořadí už mnohé překvapí. Historickou trojkou s 9 hattricky zůstává Miroslav Fryčer, jedna z prvních českých hvězd v NHL v 80. letech minulého století zvedala ze sedaček fanoušky slavných Maple Leafs. O jeden třígólový výkon pozadu je Patrik Eliáš, o dva pak Petr Nedvěd s Radimem Vrbatou.

A pak už je prostor pro hvězdu dnešní noci. V historickém českém pořadí se Hertl posunul na dělenou šestou příčku, šest hattricků kromě něj mají na kontě ještě Petr Klíma a Martinové Havlát se Strakou.

Z aktivních hokejistů se právě na šest hattricků v základní části dostali Brad Marchand, Jeff Skinner, Johnny Gaudreau, Sam Reinhart a Mikko Rantanen – Hertl se nachází ve vybrané společnosti.

A co celkový lídři? Ta jména opravdu nejsou překvapivá; zatímco absolutnímu pořadí s 50 (!) střeleckými koncerty v základní části vévodí Wayne Gretzky, z aktivních hokejistů je na tom nejlépe celkově šestý Alexander Ovechkin s 30 zápisy – dvojnásobkem Pastrňákovy produkce na druhém místě.

The Great One a The Great Eight o jejich prvenství jen tak někdo nepřipraví, česká tabulka se ale klidně může změnit každým dnem. Můžete být u toho, všechny zápasy NHL 2023/24 můžete sledovat živě ZDE.

ČEŠI S NEJVÍCE HAT TRICKY V ZÁKLADNÍ ČÁSTI NHL
Pořadí Hokejista Hat tricky
1. Jaromír Jágr 15
1. David Pastrňák 15
3. Miroslav Fryčer 9
4. Patrik Eliáš 8
5. Petr Nedvěd 7
5. Radim Vrbata 7
6. Martin Havlát 6
6. Tomáš Hertl 6
6. Petr Klíma 6
6. Martin Straka 6
10. Milan Hejduk 5
10. Robert Reichel 5
12. David Krejčí 4
12. Václav Nedomanský 4
14. Radek Dvořák 3
14. Jan Hlaváč 3
14. Bobby Holík 3
14. Vladimír Růžička 3
18. Martin Erat 2
18. Michael Frolík 2
18. Martin Hanzal 2
18. Jiří Hrdina 2
18. Robert Lang 2
18. Milan Michálek 2
18. Václav Prospal 2
18. Martin Ručinský 2
18. Jiří Tlustý 2
18. Jakub Vrána 2

Platné k 6. 12. 2023, aktivní hráči červeně

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Hokejista Auston Matthews, jedna z největších hvězd NHL, slaví svůj gól v dresu Toronto Maple Leafs

Týden v NHL podle HokejZpravy.cz: seznam, hvězdy, události

Co přinesl minulý týden v NHL 2023/24? Podívejte se na přehled největších ⭐ hvězd, zásadních událostí i statistik českých hokejistů, pěkně...

Connor Bedard se má stát největší hvězdou světového hokeje. Dokáže naplnit obrovská očekávání? Sledujte ho v akci živě díky livestreamům NHL na Fortuna TV.

Hokejista Connor Bedard: NHL, kariéra, statistiky, rekordy

Connor Bedard má být příští megastar NHL. ⭐ Naplní předpoklady a stane se nejlepším hráčem soutěže? Vše o něm se dozvíte v našem článku.

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...