Pardubice vs. Třinec: 5. finále play off ELH 2024 živě dnes

Oceláři se v sérii dvakrát ujali vedení, Dynamo pokaždé srovnalo. Za stavu 2:2 na zápasy se tak finále play off Tipsport extraligy 2024 stěhuje do města perníku ke klíčovému pátému utkání. Kdo vybojuje titulový mečbol? Přímý přenos zápasu Pardubice - Třinec sledujte živě ve středu od 18:00.

VÝSLEDEK: Pardubice vyhrály 3:0 a v sérii vedou 3:2 na zápasy, už jen jediné vítězství je tak dělí od zisku titulu. Mezi 30. a 35. minutou se trefili Radil, Sedlák a Kaut, Will vychytal třetí čisté konto v letošním play off. Zde se podívejte na preview pátečního finále.

sipka Šesté finále v pátek od 17:00 sledujte živě ZDE.

Živý přenosInformace, kurzy
Dynamo Pardubice Oceláři Třinec
Statistiky Tip

Brankář Ocelářů Ondřej Kacetl a útočník Dynama Adam Musil ve 4. finále play off extraligy 2024 Třinec vs. Pardubice Foto: ČTK / Pryček Vladimír

Play off extraliga 2024 dnes: Kde sledovat HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec živě - online livestream zdarma?

Očekávání byla nejen naplněna, ale i překonána. Vyrovnaná finálová bitva HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec je soubojem o titul par excellence, intenzita zápasů se navíc s každým dalším duelem zvyšuje.

Co nám asi hokejisté předvedou v dalším utkání, které hostí pardubická Enteria arena? Zásadní zápas, který jeden tým přiblíží nadosah Masarykovu poháru, sledujte živě v online livestreamu zdarma u Tipsportu ve středu 24. dubna od 18:00.

sipka Sledujte 5. finále Pardubice vs. Třinec živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Pardubice - Třinec dnes, informace o zápase (finále play-off ELH 2024, 5. utkání)

Třinec v lichých zápasech finále play off ELH 2024 vybojoval dvě těsná vítězství, Pardubice v sudých kláních otevřely střelnici a přesvědčivě srovnaly krok. Jak se letošní přetahovaná o Masarykův pohár zatím vyvíjí?

  • První finále minulé úterý hostující Třinec vyhrál 2:1, vítězný gól vsítil Daniel Kurovský.
  • V odvetě o den později už si Dynamo výhodu domácího ledu pohlídalo a zvítězilo 6:3, autorem rozdílové trefy byl Tomáš Vondráček.
  • Po přesunu finále pod Javorový se jako první radovali Oceláři, při sobotní výhře 4:3 vítěznou branku zaznamenal Andrej Nestrašil.
  • V neděli však na třineckém kluzišti vyhrály Pardubice, a to vysoko 6:2. Rozdílový gól jde znovu za Vondráčkem.

Už nyní je tak jisté, že finálová série potrvá nejméně šest zápasů. Už v pátek se jeden ze soupeřů může na ledě Werk Areny stát mistrem.

Kdo to bude? Bookmakeři favorizují Pardubice (kurz 1,47 na titul), kterým nahrává šíře kádru i výhoda domácího ledu pro dnešní zlomový pátý duel. Na další mistrovské oslavy Ocelářů si oproti tomu můžete vsadit v kurzu 2,65.

Kromě toho v nabídce Tipsportu pochopitelně najdete i příležitosti na dnešní utkání – bavit se můžete také u live kurzů po úvodním buly.

Nejzajímavější kurzy na 5. zápas Pardubice vs. Třinec

  • 1/0/2: Pardubice 1,85 | remíza 4,17 | Třinec 3,77
  • Vítěz do rozhodnutí: Pardubice 1,46 | Třinec 2,71
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,67 | více 2,20
  • Kurzy na titul: Pardubice 1,47 | Třinec 2,65
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Pardubice - Třinec: informace o zápase
🕒Kdy: 24. 4. 2024 od 18:00 (5. zápas)
🌎Kde: Enteria arena, Pardubice
🏆Soutěž: Tipsport ELH play off 2023/24, finále
🏒Stav série: 2:2
Kurzy Tipsportu (5. z.): 1,85 - 4,17 - 3,77
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, O2 TV Sport

Pardubice často za hranou pravidel, skvělá hra v oslabení ale slaví úspěch

Za první čtyři dějství letošní finálové série Pardubice obdržely 48 trestných minut. To je spousta vyloučení, v průměru šest na zápas. Svou fyzickou převahu – v průměru o tři centimetry i kilogramy navrch – Východočeši ve velkém demonstrují v okolí brankoviště, třinecký fantom Ondřej Kacetl se musí mít neustále na pozoru.

Přesto Dynamo ve finále inkasovalo jen dva góly v oslabení – a ve čtvrtém zápase třineckou přesilovku zcela vynulovalo.

To s odstupem považujeme za rozhodující faktor, jen mezi 11. a 13. minutou Perníkáři vyfasovali tři menší tresty, stejnou délku pobytu na hanbě jim arbitři vyměřili i v úvodu druhé třetiny.

Že měli domácí Oceláři k dispozici výhodu pět na tři? Speciální formace vedené Peterem Čerešňákem, Liborem Hájkem a Davidem Musilem předvedly skvělý výkon, všichni tři obránci – a spolu s nimi i útočník Patrik Poulíček – na ledě v oslabení strávili přes šest minut.

Pochvala míří i do brankoviště, Roman Will podal svůj nejlepší výkon v sérii. Jeho 24 úspěšných zákroků z kritických úvodních dvou třetin je satisfakcí za slabší představení v předchozích mačích, 31letý gólman evidentně hodil za hlavu nevydařený třetí zápas – tehdejší 84,62% úspěšnost zákroků byla jeho druhou nejnižší v letošním play off.

Roman Will ve finále play off ELH 2024:

  1. 18 zákroků, 2 inkasované góly (90 %)
  2. 22 zákroků, 3 inkasované góly (88 %)
  3. 22 zákroků, 4 inkasované góly (84,62 %)
  4. 32 zákroků, 2 inkasované góly (94,12 %)

sipka Celkem: 94 zákroků, 11 inkasovaných gólů (89,52 %)

Pardubický trenér Marek Zadina – sám bývalý důrazný extraligový zadák – po nedělní výhře v médiích kritizoval změnu trendu řízení ze strany rozhodčích, kterou měly vyvolat výroky televizního experta Milana Antoše.

Je ovšem pravdou, že pruhovaní muži rozdávají tresty na obě strany – a právě dva přesilovkové góly Dynamo v neděli nasměrovaly k důležitému srovnání série. V osmé minutě se v početní výhodě prosadil Lukáš Radil, těsně za půlkou zápasu třetí třinecké vyloučení v utkání potrestal Martin Kaut. Zvyšoval tím na 2:1.

Další, nakonec rozdílovou trefu o minutu a půl později zaznamenal Tomáš Vondráček. Šlo o jeho třetí gól v sérii, výsostnou produktivitou se i přes pyšní i jeho kolegové ze čtvrté formace Patrik Poulíček (1+1) a Jan Mandát (1+2).

Je to nicméně hvězdný křídelník Kaut, kdo s šesti body (3+3) vede týmovou produktivitu. Jen v neděli Kaut kromě zmiňované přesilovkové trefy nahrával i na úvodní Radilův gól, navrch přidal ještě jednu branku v samém závěru, 19 sekund před poslední sirénou.

Hokejisté Pardubic ve finále play off 2024 (alespoň 3 body)

  • Martin Kaut (F) – 6 bodů (3+3)
  • Lukáš Radil (F) – 5 bodů (3+2)
  • Tomáš Zohorna (F) – 4 body (0+4)
  • Adam Musil (F) – 3 body (3+0)
  • Tomáš Vondráček (F) – 3 body (3+0)
  • Jan Mandát (F) – 3 body (1+2)
  • Lukáš Sedlák (F) – 3 body (1+2)
  • Peter Čerešňák (D) – 3 body (0+3)
  • Jan Košťálek (D) – 3 body (0+3)
  • Matej Paulovič (F) – 3 body (0+3)

V seznamu nejproduktivnějších pardubických hokejistů naopak chybí slovenský reprezentant Richard Pánik (1+0), jenž po zbytečném vyloučení ve druhém mači třetím zápas strávil jen na tribuně, načež po nedělním návratu nalogoval pro něj podprůměrných 13 minut.

Zadina tím ukázal že se nebojí nejen ostrých slov, ale i těžkých rozhodnutí – a při svém finálovém debutu v roli hlavního trenéra i díky efektivním změnám v sestavě směřuje k vytouženému titulu.

Ocelářům se úží manévrovací prostor, v neděli Třinec zradila koncovka

Zcela reálně se může stát, že Třinec vyhraje mistrovský titul se záporným skóre. Zatímco na šest ze svých deseti dosavadních výher v play off dosáhl nejtěsnějším výsledkem, pět z osmi jeho porážek skončilo rozdílem tří a více gólů. Když už inkasovat, tak ve velkém.

K takovým utkáním patří i nedělní čtvrté finále, ve kterém Ocelářům selhaly přesilovkové formace. Jinak ovšem obhájci titulu v této disciplíně patří k nadprůměru, za celé play off v početní výhodě vstřelili již 11 gólů (23% úspěšnost) a za první tři duely titulové série se prosadili třikrát.

Situace je o to méně příjemná, že právě ve čtvrtém mači byl Třinec poprvé střelecky aktivnější (34:27). Jinak je v tomto ohledu výhoda na straně východočeského soupeře, který na střely v sérii vede poměrem 136:105. V průměru se tak Oceláři každý večer nechají přestřílet v poměru 26:34.

To znamená neutuchající přísun práce pro Ondřeje Kacetla. Jeho zákroky zvedají diváky ze sedaček, 33letý akrobat již několikrát zachránil svůj tým od jistého gólu. Trojnásobný extraligový šampion nicméně v neděli inkasoval čtyřikrát z pouhých 25 střel, což jeho úspěšnost ve finálové sérii srazilo pod 90 %. Willovi se to podařilo, teď musí slabší výkon hodit za hlavu i jeho protějšek.

Ondřej Kacetl ve finále play off ELH 2024:

  1. 27 zákroků, 1 inkasovaný gól (96,43 %)
  2. 33 zákroků, 6 inkasovaných gólů (84,62 %)
  3. 40 zákroků, 3 inkasované góly (93,02 %)
  4. 21 zákroků, 4 inkasované góly (84 %)

sipka Celkem: 121 zákroků, 14 inkasovaných gólů (89,63 %)

Nejčerstvější porážka 2:6 zcela nereflektuje průběh hry. Byl to totiž David Cienciala, kdo už v šesté minutě otevřel skóre – a byl to MVP loňského play off Daniel Voženílek, kdo v čase 42:53 snižoval na 2:3. Koncovka utkání byla otevřená, Oceláře srazily až dva obdržené góly při závěrečné power play.

Pro jeden večer – zatím jediný v sérii – třinecké skvadře nefungovalo zakončení. Jestliže v předchozích zápasech její střelecká úspěšnost vzrůstala od 10 % přes 12 % až k sobotním 15 %, v neděli byla pouze 6%.

Nejpilnějším střelcem byl Tomáš Kundrátek s šesti pokusy, následoval Marko Daňo se čtyřmi a Libor Hudáček se třemi střelami. Do tabulky střelců se tentokrát ani jeden nezapsal, byť Hudáček se díky asistenci u Ciencialova gólu vyšvihl do čela týmové produktivity ve finálové sérii. V přímém srovnání drží krok s pardubickým Kautem.

Hokejisté Třince ve finále play off 2024 (alespoň 2 body)

  • Libor Hudáček (F) – 6 bodů (3+3)
  • Tomáš Kundrátek (D) – 5 bodů (0+5)
  • Andrej Nestrašil (F) – 4 body (1+3)
  • David Cienciala (F) – 3 body (2+1)
  • Daniel Voženílek (F) – 3 body (1+2)
  • Petr Vrána (F) – 2 body (0+2)

Únava se po dvou sedmizápasových sériích kupí, trenérovi Zdeňku Motákovi se přitom úží manévrovací prostor – Oceláři se musejí obejít bez dvou klíčových beků.

O Jakuba Jeřábka přišli už v předposledním kole základní části, pro Martina Marinčina, slovenského reprezentanta už od kategorie osmnáctek, pak sezona kvůli zlomenému obratli skončila minulou středu. Marinčinův průměrný ice-time přitom až do nešťastného souboje se Sedlákem atakoval 24 minut za večer.

Ba co více, v pořádku není ani Martin Růžička. Ten v pozici 13. útočníka v neděli alespoň burcoval spoluhráče ze střídačky, při herním debutu v letošní finálové sérii se jeho ice-time smrskl na pouhé dvě minuty a 10 sekund. Poraněné rameno, hra přes bolest? Za 15 zápasů play off extraligová ikona posbírala dvě asistence – jaký to rozdíl oproti 1,24 bodu na utkání, které nejproduktivnější Ocelář sbíral v základní části.

Nestane-li se zázrak, útok na výjimečný individuální rekord play off bude neúspěšný – od vyrovnání Ondřeje Kratěny a jeho celkových 134 bodů ve vyřazovací části (59+75) Růžičku dělí osm zápisů (60+66).

Stále je ovšem ve hře rekord cennější – rekord týmový. Od zisku pátého titulu v řadě a vyrovnání vsetínské dynastie Třinec dělí pouhá dvě vítězství. Stejně daleko má ovšem dračí smečka i k finálové porážce. Kterým směrem se vydá? To určí i Motákova práce s nepříjemně úzkým kádrem.

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokej Pardubice vs. Třinec dnes v playoff: statistiky, přesilové hry, góly

Výše jsme mapovali průběh finálových klání, jak si ale obě družstva vedla v celé jarní nadstavbě? Podívejte se na týmové statistiky Pardubic a Třince v dosavadním průběhu play off Tipsport extraligy 2024. Zdrojem dat je oficiální web ELH.

sipka Dnešní zápas Pardubic a Třince sledujte živě ZDE

PARDUBICE - TŘINEC V PLAY OFF 2024: STATISTIKY
Pardubice Třinec
Skóre 43:29 40:44
Střely 443:349 513:546
Bilance 9-1-1-2 8-2-2-6
Přesilové hry 8/43 (18,60 %) 11/48 (22,92 %)
Oslabení 37/45 (82,22 %) 40/50 (80,00 %)
Trestné minuty 116 (56× 2 min.) 134 (61× 2 min)
Hity a bloky 111 a 229 101 a 348

Tip na výsledek: dnešní zápas Dynamo Pardubice vs Oceláři Třinec online (5. zápas, termín: 24. duben), finále play off Tipsport extraligy 2024

Stav 2:2 před pátým zápasem? V tom letošní finálová série připomíná tu předloňskou, ve které Oceláři proti Spartě na domácím ledě ve zlomovém duelu zvítězili přesvědčivě 7:3, načež uzavřeli sérii v Praze. Podaří se jim to samé i proti Dynamu, byť tentokrát musejí nastoupit na soupeřově ledě? Čeká nás dramatická podívaná, sledujte ji živě u Tipsportu ZDE.

  • Datum a čas 5. zápasu: 24. 4. od 18:00

Bookmakeři očekávají, že v pátém dějství se střelecké otěže poněkud utáhnou – na pro tuto sérii takřka obligátních alespoň šest gólů v základní hrací době je v nabídce Tipsportu vypsán kurz 2,20, což po přepočtu odpovídá zhruba 45% pravděpodobnosti.

My si ovšem myslíme, že Třinec se vrátí k formě z prvního a třetího utkání – očekáváme alespoň tři góly Ocelářů v úvodních 60 minutách.

Jistě, Růžička je zdravotně limitován, ofenzivu podporující bek Marinčin se na ledě bohužel neukáže. To jsou ovšem zásahy do sestavy, se kterými už se Třinec vyrovnat dokázal. V jeho kádru je stále dlouhá řada skvělých hokejistů, jejichž forma navíc v důležitých chvílích graduje. Můžeme se mýlit, ostatně proti vedení Pardubic coby favorita nelze nic namítnout. Podle nás ovšem dnes zvítězí zkušenosti – a ty stojí na straně hostujícího celku.

TIP (5. z.): Třinec dá nejméně 3 góly sipka sledovat živě u Tipsportu

Tip na hokej: play off extraliga 2024 - finále Pardubice vs. Třinec (5. zápas, 24. 4. 2024)

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat Pardubice vs Třinec hokej živě?

Středeční pátý zápas, ale i páteční šesté finále i případné neděli rozhodující sedmé klání mezi Pardubicemi a Třincem můžete opět sledovat živě v online live streamu na TV Tipsport ZDE.

V televizi přímé přenosy zbytku play off odvysílá pouze placená stanice O2 TV Sport, proto jsou live streamy u Tipsportu zajímavou alternativou – pro registrované uživatele jsou zdarma, za založení účtu navíc titulární partner naší nejvyšší soutěže novým klientům aktuálně dává vstupní bonus 500 Kč.

Finále mezi Pardubicemi a Třincem můžete sledovat odkudkoli s připojením k internetu, bavit se můžete také u live sázek v průběhu utkání – a to i přes mobilní aplikaci. Domácí klubová sezona vrcholí ve velkém stylu, přejeme vám příjemnou zábavu.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

Brankář Sergei Bobrovsky se rozcvičuje před prvním zápasem finále Východní konference NHL - sledujte NHL živě na TV Tipsport

Sledujte NHL online: NHL live stream na TV Tipsport

Chcete sledovat NHL živě a zdarma? Není nic snazšího. Tipsport vysílá live streamy NHL online, sledovat je můžete na počítači i mobilu....

Dvě největší hvězdy Chicaga Blackhawks, které by se měly představit na hokejovém MS 2024: Connor Bedard (Kanada) a Petr Mrázek (Česká republika).

Posily z NHL na mistrovství světa v hokeji: Češi a další týmy

Kdo z NHL posílí reprezentační týmy na MS? V pravidelně aktualizovaném článku se dočtete, kteří hráči dorazí do Prahy a Ostravy.