Extraliga play off dnes živě: Sparta vs. Třinec stream

Spartě dvakrát za sebou ukončil sezonu Třinec. Také letos dorazí do O2 Areny úřadující mistr ligy, který začne sérii stejně jako loni v roli outsidera. Oceláři ale čtyřikrát v řadě získali titul, a tak nás jistě čeká strhující bitva o postup do finále play off extraligy.

Živý přenosInformaceVýsledky
Sparta Praha – Oceláři Třinec
Vzájemná bilanceTip

V semifinále play off extraligy 2024 na sebe narazí Sparta a Třinec, oba kluby si za poslední roky vytvořily pořádnou rivalitu Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Tipsport extraliga semifinále play off 2024 dnes: Kde sledovat HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec živě online?

Sparta měla vynikající základní část, ve čtvrtfinále si rychle poradila s Libercem a skoro dva týdny odpočívala na semifinále. V něm sice vyzve obávaný Třinec, tomu ale v letošním play off překvapivě zavařil už Motor. Sparťani tak, ať chtějí, nebo ne, musí v této sérii přijmout pozici favorita. Semifinále pokračuje v O2 Areně ve středu 3. dubna od 18:00 a můžete jej sledovat v online streamu.

sipka Sledujte hokej Sparta vs. Třinec živě a zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Sparta - Třinec dnes, informace o sérii semifinále play off ELH 2023/24

Kurzy hovoří zcela jasně. Sparta se nemůže schovávat za to, že Třinec čtyřikrát po sobě získal mistrovský titul. Letos se pražskému klubu podařilo sestavit výtečnou soupisku, která je pod vedením nové trenérské dvojice největším konkurentem hvězdných Pardubic.

Bookmakeři dávají Spartě velkou šanci na postup do finále play off, s kurzem 1,35 jsou Pražané neoddiskutovatelnými favority s více než 70% pravděpodobností výhry v sérii. Sparta čeká na triumf už 17 let a podle jejího herního projevu to vypadá, že letos by konečně mohla dosáhnout až na vrchol.

Oceláři Třinec měli náročnější program vzhledem k sedmizápasové bitvě s Českými Budějovicemi. Třinecký tým navíc začne semifinále na ledu soupeře. A v neposlední řadě je třeba přiznat, že zatím Oceláři v tomto play off nepůsobí tak jistě jako v těch předchozích. To vše se odráží v kurzech Tipsportu na návrat Třince do finále (3,15).

sipka Vše o semifinále Play off Tipsport extraligy 2024

Zajímavé kurzy na play off Sparta vs. Třinec:

  • Výsledek 2. zápasu: Sparta 1,87 | Remíza 4,10 | Třinec 3,75
  • Vítěz 2. zápasu do rozhodnutí: Sparta 1,47 | Třinec 2,67
  • 5,5 gólu v 2. zápase: méně 1,46 | více 2,72
  • Postup (před sérií): Sparta 1,35 | Třinec 3,15
  • Zisk titulu (před sérií): Sparta 2,77 | Třinec 7,50
  • Kompletní nabídku a live kurzy si prohlédněte ZDE
SÉRIE PLAY OFF SPARTA - TŘINEC
SPA - TRI Sparta Třinec
🏟️ Stadion: O2 Arena Werk Arena
📣 Kapacita: 17 220 5 400
🏆 Mistr TELH: 4× (2000, 2002, 2006, 2007) 5× (2011, 2019, 2021, 2022, 2023)
✅ Kurz na postup: 1,35 3,15
🏒 H2H bilance: 4:0 - info zde
📺 Živé přenosy: TV Tipsport, TV Chance

Semifinále play off hokejové extraligy Sparta Praha vs. Třinec: výsledky, stav série, zápasy a skóre

Prohlédněte si vývoj a výsledky semifinálové série Sparta vs. Třinec v Play off Tipsport extraligy 2024. V tabulce najdete termíny a skóre všech zápasů a také průběžný stav série.

Při klepnutí na konkrétní zápas se okamžitě dostanete na sekci s podrobným popisem průběhu utkání. Kromě toho si můžete přehledně projít i nejdůležitější statistické údaje včetně střelců branek, počtu střel či sestav obou týmů.

SEMIFINÁLE PLAY OFF 2024: SPARTA - TŘINEC
Konečný stav série – 3:4
2. 4., 18:30 Sparta vs. Třinec (1. zápas) 3:0
3. 4., 18:00 Sparta vs. Třinec (2. zápas) 3:2pr.
6. 4., 17:00 Třinec vs. Sparta (3. zápas) 2:3pr.
7. 4., 18:00 Třinec vs. Sparta (4. zápas) 4:1
9. 4., 18:30 Sparta vs. Třinec (5. zápas) 2:3
11. 4., 17:00 Třinec vs. Sparta (6. zápas) 2:1pr.
13. 4., 13:00 Sparta vs. Třinec (7. zápas) 2:3pr.

Hokej extraliga play off Sparta - Třinec: 1. zápas (2. 4. od 18:30), výsledek, sestavy, střelci

Očekávané semifinále Sparta vs. Třinec začalo v úterý 2. dubna v 18:30 na ledě pražské O2 Areny. Sparta vyhrála 3:0 a získala první bod v sérii.

Domácí nastoupili proti Třinci velmi aktivně, ale Oceláři brzy vyrovnali hru. V první třetině měli navíc největší šanci, když Cienciala dával před bránou přihrávku přes osu, která ovšem nedošla na zadní tyč.

Gól tak padl až ve druhé části. Řepík ujel po levém křídle, navedl si kotouč na střelu a parádně trefil přesně na zadní tyč Mazancovy brány. Třinec měl šanci vyrovnat, když se Kundrátek zjevil sám před Kovářem, ale neuspěl s blafákem.

Ve třetí třetině měli Oceláři přesilovku, ale Marinčin zaváhal na modré čáře, čehož využil Forman a uprchl sám na Mazance. Poslal ho kličkou na opačnou stranu a zvýšil na 2:0.

Třinec se ani v závěru nedočkal gólu, nejblíž měl k němu Vrána, který se protáhl mezi dvěma bránícimi hráči do nájezdu, ale ani jemu se nepovedlo při blafáku přehodit puk přes Kovářovu ruku.

Na konci se ještě Marinčin po lehkovážné zadovce dopustil další chyby, kterou potrestal Najman gólem do prázdné brány. Sparta tak vede v sérii 1:0.

1. zápas Sparta vs. Třinec – 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

  • Góly: 24:16 Řepík (Irving, Němeček), 42:58 Forman (SH), 58:22 Najman (ENG)
  • Střely: 32:25
  • Trestné minuty: 2:6
  • Brankáři: Kovář (25/25) – Mazanec (29/31)
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Kempný, Moravčík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Beaudin – Forman, Sobotka, Řepík (C) – Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Hrabík – Konečný, Najman, Kousal
  • Sestava Třince: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Polášek, Adámek, Šenkeřík – Daňo, Voženílek, Růžička – Nestrašil, Cienciala, Hudáček – Roman, Vrána (C), Kurovský – Dravecký, Čacho, Hrehorčák

Tipsport extraliga play-off 2024 Sparta - Třinec: 2. zápas (3. 4. od 18:00), výsledek, report, statistiky

První třetinu v O2 areně vyhrála 1:0 domácí Sparta, která měla i mírnou střeleckou převahu 12:9. Třinec překvapil, když do brány podruhé během letošního play off poslal Ondřeje Kacetla. Oceláři celkově přitvrdili, na Pražany vyrukovali s důraznou fyzickou hrou, chvílemi až na hraně pravidel.

Klíčovou roli u jediného vstřeleného gólu sehrál clonící forvard Kryštof Hrabík, přes kterého Kacetl vůbec neviděl, navíc se s ním dostal i do kontaktu. Kotouč letící z hole obránce Michala Moravčíka tudíž snadno propadl za jeho záda.

Druhá třetina přinesla do té doby nejlepší a nejakčnější hokej celého extraligového semifinále. Už po 26 vteřinách se zdálo, že skóroval třinecký Daniel Voženílek, jeho trefu ale odvolal videorozhodčí. Za dvě minuty mohl zvýšit sparťanské vedení Pavel Kousal, ale orazítkoval břevno.

A tak si vzal slovo opět Třinec. V čase 25:45 se Voženílek radoval právem, bekhendem zasunul puk k tyči Jakuba Kováře. Za 90 vteřin šokoval O2 arenu dalším gólem Libor Hudáček. Svižné tempo vydrželo až do závěru třetiny, kdy dostal 2 minuty za zdržování hry Kacetl, jehož rozehrávka přeletěla mantinel. Spoluhráčům se omluvil skvělým zákrokem proti dělovce Filipa Chlapíka, do šaten se tedy šlo za stavu 2:1 pro Oceláře.

Ve třetí třetině se Sparta vzpamatovala z třineckého tlaku a průběh utkání byl opět vyrovnanější. Větší šance ale měli hosté, přičemž hlavně ty dua Patrik Hrehorčák – Vladimír Dravecký nebo později Viliama Čacha volaly po gólu. Toho se O2 arena dočkala až 8 vteřin před koncem duelu a k její nezměrné radosti ho vstřelil po šikovném manévru při power play Chlapík.

Prodloužení odstartovali Pražané vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě. Oslabení zvládli a pak začala jejich drtivá převaha, o čemž svědčí poměr střel na bránu 20:2. Vladimír Sobotka trefil tyč, rozhodnutí obstaral svým 2. gólem v utkání Moravčík, když od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Sparta pojede do Třince s vedením 2:0 na zápasy.

2. zápas Sparta vs. Třinec – 3:2 p.p. (1:0, 0:2, 1:0, 1:0)

  • Góly: 17:00 Moravčík (Mikliš), 59:52 Chlapík (bez asistence), 77:31 Moravčík (Krejčík) – 25:45 Voženílek (Nestrašil, Smith), 27:16 Hudáček (bez asistence)
  • Střely: 12:9, 4:13, 12:7, 20:2 – celkem 48:31
  • Trestné minuty: 4:4
  • Brankáři: Kovář (29/31) – Kacetl (45/48)
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Kempný, Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Moravčík – Forman, Sobotka, Řepík (C) – Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Hrabík – Konečný, Najman, Kousal
  • Sestava Třince: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Adámek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Roman, Vrána (C), Kurovský – Dravecký, Čacho, Hrehorčák – Helewka

ELH playoff semifinále Třinec - Sparta: 3. zápas (6. 3. od 17:00), výsledek, góly, sestavy

Po prvních dvou utkáních oba týmy zamířily do Třince. Werk Arena pořádala 3. zápas v sobotu 6. dubna od 17:00 – a stejně jako v předchozím utkání, také tentokrát Sparta znovu vyhrála 3:2 po prodloužení. V sérii tak vede už 3:0 a příští vítězství ji posune do finále.

Také ve třetím duelu udeřil jako první celek z hlavního města. V šesté minutě se v závaru před třineckou brankou nejlépe zorientoval Buchtele, jenž bekhendem uklidil odražený puk za Mazancova záda. Oceláři měli k dispozici dvě přesilové hry, nicméně Kovář všech sedm třineckých střel v úvodní třetině pochytal. Po 20 minutách tak platil stav 0:1.

Po návratu ze šaten Chlapík při hře čtyř proti čtyřem z vlastního obranného pásma našel volného Horáka, jenž při samostatném úniku mířil mezi Kacetlovy betony – netrefil. Krátce poté Kempný u střídaček srazil Hrehorčáka a po přezkoumání videa dostal trest na pět minut plus do konce utkání. Za polovinou dlouhé výhody Cienciala dorazil Helewkovu střelu a postaral se o první přesilovkový gól Ocelářů v semifinále.

V početní výhodě nicméně udeřili i Pražané. Ve 34. minutě se puk odrazil k volnému Horákovi, jehož střelu z úhlu těsně před brankovou čárou ještě zachytil hokejkou bránící Marinčin. V závěru této výhody ovšem Chlapíkův pas napříč útočnou třetinou našel Řepíka a ten z levého kruhu v pokleku one-timerem napálil puk do sítě. Sparta po dvou dějstvích vedla 2:1.

Další oslabení Oceláři v úvodu třetí části ubránili, sami navíc obratem dostali možnost využít početní výhodu. Skóre se ovšem neměnilo a s postupujícím časem začínalo být zřejmé, že o osudu zápasu rozhodne třinecký tlak v závěru třetí třetiny. Ten své ovoce přinesl ještě před odvoláním Kacetla z branky; Kundrátek nastartoval akci vyvezením puku z obranného pásma, krátce poté už u tyče přijímal bekhendovou přihrávku od Čacha. Přesouvající se Kovář neměl proti této střele šanci, v čase 56:44 se Třinec dočkal vyrovnání – a vynutil si prodloužení.

V jeho úvodu si oba celky vytvořily velké šance, například Horák tváří v tvář Kacetlovi trefil lapačku třineckého gólmana. Zlom přineslo vyloučení domácího Šenkeříka na 2+2 minuty za hru vysokou holí. V nabídnuté čtyřminutové početní výhodě se Oceláři dlouho úspěšně bránili, ovšem půl minuty před koncem Krejčík kousek od modré čáry několikrát zamáchal pukem a švihem propálil vše, co mu stálo v cestě. Sparťany dělí jediné vítězství od návratu do finále, Oceláři musejí ve čtvrtém utkání bezpodmínečně vyhrát.

3. zápas Třinec vs. Sparta – 2:3 p.p. (0:1, 1:1, 1:0, 0:1)

  • Góly: 23:31 Cienciala (PP, Helewka + Daňo), 56:44 Kundrátek (Hrehorčák + Čacho) – 05:30 Buchtele (Lajunen + Mikliš), 35:11 Řepík (PP, Chlapík), 74:11 Krejčík (PP, Kousal + Hrabík)
  • Střely: 38:36
  • Trestné minuty: 10:33
  • Brankáři: Kacetl (33/36) – Kovář (36/38)
  • Sestava Třince: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Adámek, Polášek – Cienciala, Nestrašil, M. Růžička – Daňo, Helewka, L. Hudáček – Roman, Vrána, Kurovský – Dravecký, Čacho, Hrehorčák
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Kempný, Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Moravčík – Forman, Sobotka, Řepík (C) – Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Konečný – Hrabík, Najman, Kousal

Extraliga ledního hokeje play off 2024 Třinec - Sparta: 4. zápas (7. 4. od 18:00), statistiky, review, výsledek

I čtvrtý duel proběhl ve Werk Areně a to v neděli 7. dubna od 18:00. Třinec zvítězil 4:1 a ještě vrací sérii do Prahy.

Oceláři se přitom na začátku zápasu dostali do svízelné situace, dlouho museli bránit oslabení 3 proti 5. To se jim podařilo a poté v 7. minutě udeřili. Po tlaku do brány vsítil první gól Daňo, kterému pomohla i práce Voženílka na brankovišti. Rozhodčí sice zkoumali situaci na videu, ale tentokrát na rozdíl od druhého utkání uznali branku.

Daňo se v první třetině trefil ještě jednou, v 16. minutě si pěkně vyjel od mantinelu, strhnutím na střed oklamal Lajunena a pak střelou mezi Kovářovy betony zvýšil na 2:0.

Spartu vrátil do kontaktu až obránce Krejčík, který v 29. minutě pálil od modré čáry. Kacetl měl zakrytý výhled a bylo to o gól.

Ve třetí třetině se ale Třinec dostal do početní výhody kvůli chybě sparťanské střídačky, která poslala na led příliš mnoho hráčů. Nabídnutou šanci využil Nestrašil, který dorazil Marinčinovu střelu z dálky.

Oceláři kontrolovali vedení, ale bohužel se závěr zápasu neobešel bez incidentu. Hrehorčák s Vránou ujížděli na prázdnou bránu, Vrána po přihrávce trefil prázdnou klec a rozhodl. Mezitím však Řepík nesmyslně sekl do žeber Hrehorčáka a zranil ho.

Po šarvátce několika dvojic rozhodčí udělili tresty, Řepík samozřejmě neunikl vyloučení na 5 minut + do konce zápasu. Dá se předpokládat, že jeho prohřešek bude řešit disciplinární komise. V pátém utkání v O2 Areně tedy Sparta možná bude bez svého kapitána.

4. zápas Třinec vs. Sparta – 4:1 (2:0, 0:1, 2:1)

  • Góly: 6:57 Daňo (PP), 15:07 Daňo (Kundrátek + Nedomlel), 48:33 Nestrašil (PP, Marinčin), 57:59 Vrána (ENG, Hrehorčák) – 28:30 Krejčík (Mikliš + Kousal)
  • Střely: 20:34
  • Trestné minuty: 18:23
  • Brankáři: Kacetl (33/34) – Kovář (17/20)
  • Sestava Třince: Kacetl (Švančara) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Adámek, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Nestrašil – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Růžiřka, Helewka, Voženílek – Dravecký, Vrána, Roman
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Kempný, Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Moravčík – Forman, Sobotka, Řepík (C) – Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Konečný – Hrabík, Najman, Kousal

Extraliga ledního hokeje play off 2024 Sparta - Třinec: 5. zápas (9. 4. od 18:30), statistiky, review, výsledek

Na pátý zápas se série vrátila do O2 Areny. Duel Sparta vs. Třinec začal v úterý 9. dubna v 18:30, Oceláři zvítězili 3:2 a vynutili si návrat semifinále do Třince.

Podobně jako na domácím ledě, také v Praze se Ocelářům vydařil začátek. Ačkoli úvodní přesilovku po vyloučení Kempného nevyužili, v 10. minutě udeřil hrdina čtvrtého zápasu Daňo, jehož střela z otočky vymetla horní roh Kovářovy svatyně. Tři minuty poté Adámek vstřelil svůj první gól v letošním play off, když se jeho střela odrazila od blokujícího soupeře – stav 2:0 pro Třinec platil i po první siréně.

Jestliže v úvodní třetině byli střelecky aktivnější hosté (13:5), po návratu ze šaten se inciativy chopili domácí. K výborné obranné práci, kdy sparťanští zadáci zblokovali většinu třineckých pokusů, se přidal i narůstající ofenzivní tlak. Ten vrcholil v poslední minutě, kdy Horák z dorážky netrefil odkrytou klec. Pražané se ale nakonec dočkali, clonící Chlapík těsně před Kacetlem tečoval Krejčíkovo nazození od modré – a to pouhých 0,9 sekundy před druhou sirénou. Sparta šla do šaten za stavu 1:2.

Ve třetím dějství se Třinec přes čtvrt hodiny nedostal ke střelecké příležitosti. Sparťané ovšem ze své převahy kýžený vyrovnávací gól nevytěžili – a tak se ujal první pokus na druhé straně. Hrehorčák zavezl puk do útočného pásma a od mantinelu přihrál Helewkovi, jenž přes dva bránící hráče prokličkoval až před Kováře a překonal do bekhendem. Oceláři v 57. minutě vedli o dva góly.

Domácí ovšem nesložili zbraně. Trenér Gross po oddychovém čase odvolal brankáře, Pražané se ihned usadili v útočné třetině a sérii přihrávek zakončila Chlapíkova přesná střela švihem od modré, která Kacetlovi přes clonící hráče prolétla nad vyrážečkou – 2:3 z pohledu Sparty.

O minutu později Pražané znovu skórovali, Moravčíkova střela ovšem v síti skončila až poté, co se Kacetl kvůli nedovolenému bránění od Lajunena svalil na zem a nemohl zasáhnout. Oceláři si vzali trenérskou výzvu, která tento domnělý vyrovnávací gól odvolala. Sparťanská power play pokračovala i ve zbývajících dvou minutách, tentokrát bez úspěchu. Třinec snižuje na 2:3 na zápasy a další utkání se odehraje na jeho ledě.

5. zápas Sparta vs. Třinec – 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

  • Góly: 39:59 Chlapík (Krejčík, Vitouch), 57:15 Chlapík (Kempný + Horák) – 09:16 Daňo (Cienciala), 12:33 Adámek (Dravecký + Hudáček), 56:30 Helewka (Hrehorčák, Kundrátek)
  • Střely: 21:21
  • Trestné minuty: 2:4
  • Brankáři: Kovář (18/21) – Kacetl (19/21)
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Kempný, Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Moravčík – Vitouch, Horák, Chlapík – Forman, Sobotka (C), Buchtele – Konečný, Lajunen, Harper – Hrabík, Najman, Kousal
  • Sestava Třince: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Adámek, Polášek – Nestrašil, Čacho, Hrehorčák – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Voženílek, Helewka, Růžička – Roman, Vrána (C), Dravecký

Play off TELH 2024 Třinec - Sparta: 6. zápas (termín: 11. 4. od 17:00), výsledek, góly, brankáři

Za stavu 2:3 se semifinále play off TELH vrátilo do Werk Areny, Třinec a Sparta se do sebe pošesté pustily ve čtvrtek 11. dubna v 17:00.

Přestože hokejově zápas po většinu hry spíš nudil, nakonec se z něj stalo jedno z památných utkáních historie extraligy. Třinec byl na lopatkách, nakonec ale zvítězil v prodloužení a vynutil si sedmý zápas.

První dvě třetiny nabídly jen málo šancí. Sparta byla střelecky aktivnější, ale v předbrankovém prostoru se nedařilo ani jednomu týmu. Většinu hry tak vyplnily souboje na mantinelu, případně střely z dálky, s nimiž gólmani neměli větší problémy.

Na začátku třetí třetiny ale Šenkeřík špatně rozehrál puk, namazal Kousalovi ve vlastním pásmu. Kousal předložil Najmanovi a ten konečně otevřel skóre.

Sparta mohla stvrdit postup hned několikrát. Chlapík trefil tyč, Hrabíkův pokus vypadl mimo klec dokonce po dvojím odrazu o konstrukci. Na konci při power play Třince netrefil Forman prázdnou bránu.

I tak už měla Sparta vše v podstatě pod kontrolou. Oceláři se pár sekund před koncem dostali naposledy do útočného pásma, puk byl v mrtvém úhlu a zdálo se, že už postup Pražanů nemůže nic ohrozit. Voženílek ale sebral puk a 0,2 sekundy před koncem jej o Kováře odrazil do sítě.

Vyrovnávací gól potvrdili rozhodčí po zhlédnutí videa, Třinec skutečně stihl dopravit puk za čáru ve vymezeném čase. Následovalo tedy prodloužení, v němž Oceláři po 9 minutách a 21 sekundách vyrovnali sérii. Adámek nahodil od modré čáry, Cienciala puk protečoval za Kováře a rozhodl o tom, že si to obě mužstva ještě jednou rozdají v Praze.

6. zápas Třinec vs. Sparta – 2:1 po prodloužení (0:0, 0:0, 0:1)

  • Góly: 59:59 Voženílek (Cienciala + Nestrašil), 69:21 Cienciala (Adámek + Hudáček) – 41:01 Najman (Kousal)
  • Střely: 27:29
  • Trestné minuty: 2:0
  • Brankáři: Kacetl (28/29) – Kovář (25/27)
  • Sestava Třince: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Adámek, Polášek – Nestrašil, Čacho, Hrehorčák – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Voženílek, Helewka, Růžička – Roman, Vrána (C), Dravecký
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Kempný, Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Moravčík – Forman, Sobotka (C), Buchtele – Vitouch, Horák, Chlapík – Konečný, Lajunen, Harper – Hrabík, Najman, Kousal

Play off TELH 2024 Sparta - Třinec: 7. zápas (termín: 13. 4. od 13:00), výsledek, góly, statistiky

Po neskutečném konci šestého zápasu se série ještě jednou vrátila do pražské O2 Areny, kde se definitivně rozhodlo o tom, kdo postoupí do finále play off. Sedmý zápas Sparta vs. Třinec začal v sobotu 13. dubna v 13:00 a skončil až zhruba o pět a půl hodiny později.

Byl to druhý nejdelší zápas v historii extraligy, který skončil až na začátku 4. prodloužení v čase 121:46. Miloš Roman ukončil tuto neskutečnou sérii a Třinec postoupil do finále poté, co jako první tým otočil sérii z 0:3 na 4:3.

Tentokrát diváci nečekali na gól ani pět minut. Chlapík objel bránu, zkusil rychle překvapit Kacetla a ten patkou přišpendlil puk k tyči. Tam jej ale uviděl dojíždějící Krejčík, který dopíchl kotouč do sítě a rozhodčí po přezkoumání situace uznali jeho branku za platnou.

Třinec ještě v první třetině. Po odpískání byl faulován Helewka a právě on byl na konci akce, kterou vymyslel především Hudáček, jehož nastřelený puk za zadní beton našel volnou hokejku Helewky.

Sparta vstoupila do druhé třetiny takřka perfektně, dohrávala přesilovku, kterou využil dalším gólem Krejčík. Od té doby zůstával stav 2:1 téměř až do konce zápasu.

Oceláře držel ve hře Kacetl, který pochytal několik ložených šancí Sparty. Na druhé straně se sice puk dostal za Kováře, ale po trenérské výzvě rozhodčí usoudili, že brance Ciencialy předcházela Daňova hra vysokou holí.

Třinec se ale ani v sedmém zápase nevzdal. Mozík zbytečným podrážením nabídl Ocelářům přesilovku v posledních dvou minutách třetí třetiny. Třinec odvolal brankáře a Hudáček od pravého mantinelu našel volného Daňa, který uklidil puk do odkryté klece a vyrovnal v čase 59:05.

Do prodloužení vlétli třinečtí hokejisti s obrovskou energií, vytvořili si čtyři tutové šance. Dvakrát měl vítězný gól na hokejce Šenkeřík, ale neprostřelil Kováře. Jednou se před Daněm opět otevírala prázdná brána, Chlapík mu ale chytře zablokoval hokejku a znemožnil zakončení.

Sparta se probudila až po polovině prvního prodloužení. Pak si sama vypracovala velkou šanci, ale Buchtele v nájezdu trefil jen vyrážečku Kacetla.

Góly nepadly ani ve druhém prodloužení, kde Kacetl vychytal ve slidu Řepíkův volej. Také Kovář se činil několika zákroky, to samé platilo pro oba brankáře i ve třetím prodloužení. Zápas tak pokračoval i po 120 minutách čistého času.

Do čtvrtého nastavení vstoupil aktivněji Třinec, který několikrát dobře napadal v útočném pásmu. Ve druhé minutě ztratil puk Buchtele, Adámek našel Romana osamoceného před bránou a střele vítězného gólu sedmého zápasu čtvrtfinále rozhodl také sedmý duel semifinále.

Třinec v druhém nejdelším zápase historie extraligy vsítil vítězný gól v čase 121:46 a jako první tým v dějinách ELH otočil sérii play off z 0:3 na 4:3.

7. zápas Sparta vs. Třinec – 2:3 po 4. prodloužení (1:1, 1:0, 0:1)

  • Góly: 4:38 Krejčík (Chlapík + Vitouch), 20:27 Krejčík (PP, Kousal + Hrabík) – 11:41 Helewka (PP, Hudáček + Cienciala), 59:05 Daňo (PP, Hudáček + Marinčin), 121:46 Roman (Adámek + Kurovský)
  • Střely: 57:44
  • Trestné minuty: 6:6
  • Brankáři: Kovář (41/44) – Kacetl (55/57)
  • Sestava Sparty: Kovář (Kořenář) – Kempný, Mozík, Krejčík, Mikliš, Němeček, Irving, Moravčík – Forman, Sobotka (C), Řepík – Vitouch, Horák, Chlapík – Buchtele, Lajunen, Harper – Hrabík, Najman, Kousal
  • Sestava Třince: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Adámek – Nestrašil, Čacho, Hrehorčák – Daňo, Cienciala, Hudáček – Voženílek, Helewka, Růžička – Roman, Vrána (C), Dravecký – Kurovský

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Sparta ve čtvrtfinále ukázala velkou sílu, letos může po 22 letech ukončit třinecké zaklínadlo

Sparta je nejodpočinutější ze všech semifinalistů extraligy. Už před soubojem s Libercem měla k dispozici 12 dní bez soutěžního zápasu, po postupu přes Bílé Tygry si dokonce užila ještě o den delší pauzu.

Občas kvůli delší přestávce může tým vypadnout z rytmu, ale Sparta ve čtvrtfinále ukázala, že do herního tempa umí naskočit velmi rychle. Proti Liberci hrála velmi svižný hokej.

Před semifinále hovořil kapitán a Michal Řepík pro klubový web o tom, že se Sparta potřebuje soustředit především na sebe. Pokud v sérii předvede svůj nejlepší možný výkon, pak určitě může proti Třinci uspět, což se jí od roku 2002 čtyřikrát za sebou nepodařilo.

Čtvrtinále Sparta vs. Liberec (4:0 na zápasy)

  • 1. zápas: Sparta vs. Liberec – 3:2 sn.
  • 2. zápas: Sparta vs. Liberec – 3:2 pp.
  • 3. zápas: Liberec vs. Sparta – 3:5
  • 4. zápas: Liberec vs. Sparta – 2:5

Možná právě výsledky vzájemných soubojů vzbudily v Řepíkovi jistou obezřetnost. „Určitě bude Třinec v této sérii favorit, díky tomu, co za poslední roky dokázali,“ řekl.

Vypsané kurzy i výkonnost obou celků ve čtvrtfinále ale značí opak. Jasným favoritem na vítězství je Sparta, která má výborně složenou soupisku. Už proti Liberci svou obrovskou sílu potvrdila nejen výsledkově, ale i stastisticky.

Sparta ze všech týmů v play off nejčastěji pálí na bránu (průměr 35,14 střel), vykazuje i nejvyšší číslo co do metriky Corsi For % (CF%) – 57,65.

A to je ještě třeba zmínit, že Řepík se prosadil jen jednou (1+0), a nejlepší sparťanský střelec Chlapík je zatím ve vyřazovacích bojích bez branky (0+4). Výkony Sparty tak rozhodně nestojí na jedné či dvou elitních formacích s reprezentanty, ani na přesilovkách (12,50 %).

Nejvýraznější roli ve čtvrtfinále sehrála až třetí útočná řada Buchtele, Lajunen, Forman, která výrazně přehrávala Liberec. Miroslav Forman se s bilancí 3+3 dostal do čela týmového bodování, spolu s Lajunenem navíc jako specialisté na oslabení výrazně přispěli ke skvělému PK (87,50 %).

Vybrané statistiky Sparty v play off 2024

  • Bilance: 2-2-0-0
  • Skóre: 16:9
  • Úspěšnost přesilových her: 1/8 (12,50 %)
  • Úspěšnost oslabení: 14/16 (87,50 %)
  • Nejproduktivnější hráč: Miroslav Forman – 6 bodů (3+3)
  • Nejvytěžovanější hráč: Michal Kempný – průměrný ice-time 23:29
  • Brankář: Jakub Kovář – 4 výhry (4 zápasy), úspěšnost 91,67 %
HC Sparta Praha – statistiky v základní části ELH 23/24
Pořadí: 2. místo (111 bodů)
Bilance: 32-6-3-11
Skóre: 172:119
Využité přesilovky: 35/181 (19,34 %)
Ubráněná oslabení: 163/191 (85,34 %)
Nejlepší střelec: F. Chlapík (22 gólů)
Nejlepší nahrávač: F. Chlapík (26 asistencí)
Lídr bodování: F. Chlapík (22+26)
Nejtrestanější hráč: O. Mikliš (91 TM)
Brankáři: J. Kořenář (25 Z, 20 V, zákroky 92,31 %)
J. Kovář (29 Z, 20 V, zákroky 91,04 %)

Sleduj všechny streamy na jednom místě na Tipsport TV

Oceláři poznali, že série se hraje až do konce. V semifinále Třinec potřebuje nastartovat své ofenzivní hvězdy

Také Oceláři Třinec mohli mít dlouhou pauzu před semifinále. Proti Českým Budějovicím vedli 3:0 na zápasy a zdálo se, že postup potvrdí nejpozději v pátém utkání. Jenže nakonec museli hrát s Motorem až do čtvrtka.

Kvůli prodloužení čtvrtfinále se dokonce třinecký tým pro šestý zápas uchýlil k letecké přepravě, která je v českém prostředí spíše výjimečná. Kromě náročného hokejového programu by však Oceláři museli jinak bojovat i s dlouhými přejezdy, což by mohlo sebrat síly do dalšího průběhu play off.

O důležitosti regenerace toho Třinec za poslední roky ví více než kterékoli jiné mužstvo v ELH. Oceláři po přetlačení Motoru vyhráli už 14. sérií play off v řadě, šest let je žádný soupeř nepřehrál.

Čtvrtfinále Třinec vs. Č. Budějovice (4:3 na zápasy)

  • 1. zápas: Třinec vs. Motor – 2:0
  • 2. zápas: Třinec vs. Motor – 2:0
  • 3. zápas: Motor vs. Třinec – 3:4
  • 4. zápas: Motor vs. Třinec – 4:1
  • 5. zápas: Třinec vs. Motor – 2:3
  • 6. zápas: Motor vs. Třinec – 3:0
  • 7. zápas: Třinec vs. Motor – 2:0

Aby ale měli šanci tuto skvostnou a historicky druhou nejdelší sérii dále prodlužovat, potřebují v semifinále vystupňovat svůj výkon. Hra Třince měla do dokonalosti hodně daleko, přestože v některých aspektech hry vyčnívali Oceláři tím, co jejich dynastii zdobí už od dob, kdy mužstvo vedl za úspěchy Václav Varaďa.

Třinec dovolí soupeři nejmenší počet střel na bránu (průměr 21,86 %), skvěle brání oslabení (stejně jako Sparta 14/16), a navíc se opírá i o vynikajícího brankáře – Marek Mazanec si v šesti startech udržel úspěšnost zákroků na 93,28 %.

Nedostatky v třineckém herním projevu ale můžeme najít v ofenzivní fázi. Oceláři v sedmi zápasech vsítili jen 13 branek, z toho dva do prázdné brány. To je opravdu málo i na tým, který umí vytěžit maximum ze svých defenzivních předností.

Třinci zatím chybí kanadské body od hvězd, které loni dominovaly produktivitě play off a táhly obhájce titulu za čtvrtým triumfem v řadě. Martin Růžička (0+2), Andrej Nestrašil (1+1) i Daniel Voženílek (1+1) jsou zatím za očekáváním, přitom před rokem dohromady zapsali celkem 49 bodů.

Dosud se Třinec mohl nejvíce spolehnout na třetí lajnu s Hudáčkem (2+3), Daněm (1+3) a Ciencialou (2+1), ta ovšem obvykle dostává na ledě jen okolo 13 minut. Proti Spartě potřebují být Oceláři nebezpeční ve více střídáních, trenér Moták tak musí najít způsob, jak nastartovat největší hvězdy.

Vybrané statistiky Třince v play off 2024

  • Bilance: 4-0-0-3
  • Skóre: 13:13
  • Úspěšnost přesilových her: 3/12 (25,00 %)
  • Úspěšnost oslabení: 14/16 (87,50 %)
  • Nejproduktivnější hráč: Libor Hudáček – 5 bodů (2+3)
  • Nejvytěžovanější hráč: Martin Marinčin – průměrný ice-time 21:54
  • Brankáři: Marek Mazanec – 4 výhry (6 zápasů), úspěšnost 93,28 %, Ondřej Kacetl – 0 výher (1 zápas), úspěšnost 88,24 %
HC Oceláři Třinec – statistiky v základní části ELH 23/24
Pořadí: 3. místo (99 bodů)
Bilance: 25-9-6-12
Skóre: 172:132
Využité přesilovky: 41/175 (23,43 %)
Ubráněná oslabení: 146/179 (81,56 %)
Nejlepší střelec: M. Růžička (23 gólů)
Nejlepší nahrávač: M. Růžička (39 asistencí)
Lídr bodování: M. Růžička (23+39)
Nejtrestanější hráč: D. Voženílek (65 TM)
Brankáři: M. Mazanec (33 Z, 24 V, zákroky 92,15 %)
O. Kacetl (22 Z, 10 V, zákroky 91,20 %)

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Sparta vs. Třinec: H2H, časová osa SPA - TRI, vzájemné zápasy, výsledky 2023/2024

Oceláři jsou v poslední době sparťanskou Nemesis, vyřadili ji v play off loni i předloni.

Jenže v této sezoně si zatím vedli výrazně lépe Pražané. Sparta uspěla ve všech čtyřech utkáních základní části, přičemž v prvních třech případech byl souboj po 60 minutách nerozhodný.

V září zvítězila Sparta v Třinci 3:2 po nájezdech, ten vítězný proměnil Pavel Kousal.

O měsíc později zajistil Spartě druhý bod Josh Kestner, který v čase 61:32 ukončil prodloužení.

Prosincový duel ve Werk Areně se znovu dostal až do nájezdů. Ty trvaly nebývale dlouho, až v 17. sérii je ukončil Roman Horák.

Pouze poslední vzájemný souboj nenabídl remízu v základní hrací době. Sparta v lednu v O2 Areně vyhrála vysoko 5:1, k čemuž dvěma góly přispěl Filip Chlapík.

Právě Chlapík byl nejproduktivnějším hokejistou Sparty v celé základní části a platilo to i ve střetnutích s Třincem (3+1). Za Oceláře bodoval proti Spartě nejčastěji obránce Kundrátek (2+1).

Zajímavostí je, že Martin Růžička a Daniel Voženílek, kteří v prvním zápase zapsali 1+1, v dalších třech utkáních vůbec nebodovali.

Třinec vs. Sparta: časová osa v ELH

  • Třinec vs. Sparta – 4:1 (18. 4. 2022, 1. finále play off)
  • Třinec vs. Sparta – 1:2 (19. 4. 2022, 2. finále play off)
  • Sparta vs. Třinec – 2:3 (22. 4. 2022, 3. finále play off)
  • Sparta vs. Třinec – 5:2 (23. 4. 2022, 4. finále play off)
  • Třinec vs. Sparta – 7:3 (26. 4. 2022, 5. finále play off)
  • Sparta vs. Třinec – 1:2 (28. 4. 2022, 6. finále play off)
  • Třinec vs. Sparta – 4:2 (16. 10. 2022, 11. kolo)
  • Třinec vs. Sparta – 2:1 (16. 11. 2022, 37. kolo)
  • Sparta vs. Třinec – 1:0 (29. 11. 2022, 24. kolo)
  • Sparta vs. Třinec – 4:2 (26. 2. 2023, 50. kolo)
  • Sparta vs. Třinec – 3:2 (19. 3. 2023, 1. ČF play off)
  • Sparta vs. Třinec – 2:3 pp. (20. 3. 2023, 2. ČF play off)
  • Třinec vs. Sparta – 2:4 (23. 3. 2023, 3. ČF play off)
  • Třinec vs. Sparta – 3:1 (24. 3. 2023, 4. ČF play off)
  • Sparta vs. Třinec – 0:3 (26. 3. 2023, 5. ČF play off)
  • Třinec vs. Sparta – 5:1 (28. 3. 2023, 6. ČF play off)
  • Třinec vs. Sparta – 2:3 sn. (17. 9. 2023, 2. kolo)
  • Sparta vs. Třinec – 3:2 pp. (29. 10. 2023, 15. kolo)
  • Třinec vs. Sparta – 1:2 sn. (20. 12. 2023, 28. kolo)
  • Sparta vs. Třinec – 5:1 (28. 1. 2024, 41. kolo)
  • Sparta vs. Třinec v semifinále play off sledujte živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Historie Třinec vs. Sparta v play off extraligy – vzájemné série

Poprvé na sebe Sparta s Třincem narazily v play off v sezoně 2001/2002. Oceláři v tehdejším čtvrtfinále prohrávali 3:0 na zápasy, a přestože stáhli sérii na 2:3, v šestém utkání dostali čtyři góly v posledních 10 minutách a po prohře 1:4 vypadli. Sparta naopak v dalším průběhu přehrála i Slavii a Vítkovice a oslavila titul.

Další série Třince se Spartou přišla až o 11 let později, opět ve čtvrtfinále. Martin Růžička přispěl k postupu Ocelářů celkem třemi zásahy včetně vítězné branky v sedmém utkání, které Třinec ovládl přesvědčivě 5:0.

O dvě sezony později už třinečtí hokejisti zvládli vyřadit Spartu bez Růžičky, který tou dobou působil v Čeljabinsku. Za stavu 2:2 na zápasy dospělo klíčové páté semifinále až do nájezdů, které rozhodl Zbyněk Irgl. Stejný hráč pak v čase 56:48 vsítil také vítězný gól Třince v šestém utkání v pražské Sportovní hale.

V ročníku 2021/22 se dokonce oba kluby střetly ve finále. Sparta dvakrát odpověděla na vítězství Třince a před pátým zápasem byl stav vyrovnaný 2:2. Oceláři ale následně ve Werk Areně rozstříleli soupeře 7:3. Do Prahy tak cestovali s mečbolem, který proměnili díky trefám Draveckého a Svačiny. Horák už jen v závěru snižoval, ale nezabránil třetímu titulu Třince v řadě.

A Sparta nezastavila třineckou dynastii ani v minulé sezoně. To sice začínala doma, ale Daniel Voženílek v prodloužení druhého utkání srovnal sérii na 1:1. Poté zařídil také vítěznou branku ve čtvrtém zápase, načež Třinec v Praze utrápil Spartu famózním defenzivním výkonem v O2 Areně. S pouhými 12 střelami vyhrál 3:0, když Kacetl zavřel bránu. Třinec poté vyhrál před vlastním publikem vysoko 5:1 a opět získal mistrovský pohár.

Historie Sparta vs. Třinec v play off – výsledky sérií
Sezona Fáze ELH Vítěz série
2001/2002 Čtvrtfinále Sparta, 4:2
2012/2013 Čtvrtfinále Třinec, 4:3
2014/2015 Semifinále Třinec, 4:2
2021/2022 Finále Třinec, 4:2
2022/2023 Čtvrtfinále Třinec, 4:2

Tip na výsledek HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec online (2. 4. 2024, Tipsport extraliga play off, 1. zápas semifinále)

Do semifinále může jít Sparta s velkým sebevědomím, proti Liberci předváděla velmi kvalitní hokej. To je příslib i do dalších sérií. Letošní tým umí velmi rychle otáčet hru, dokáže protivníka zatlačit do třetiny a zasypat spoustou střel.

Myslíme si, že stejnou hrou se budou sparťani prezentovat hned od úvodních střídání i proti Třinci. Sparta bude určovat tempo, v zaplněné O2 Areně se požene za vedením v sérii.

Z minulého roku sparťani určitě dobře vnímají důležitost prvního gólu, který je v soubojích s Třincem často alfou a omegou úspěchu. Prokázaly to i České Budějovice ve čtvrtfinále.

Všechny tyto okolnosti nahrávají tomu, že by Sparta mohla hned v úterý vyvinout obrovský tlak a dala sérii jasný ráz. Proto si myslíme, že by měla zvládnout vypálit na třineckou bránu alespoň 31 puků.

TIP (1. zápas): Sparta bude mít více než 30,5 střel na bránu sipka Vsadit u Tipsportu

Tip na Sparta vs. Třinec v semifinále play off ELH 2024

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Trofej pro vítěze MS v ledním hokeji IIHF - MS hokej online program, výsledky, rozpis, tabulka a český tým

Mistrovství světa v hokeji 2024: tabulka, program, výsledky

Zpět v ČR. ⭐ MS v hokeji 2024 hostí 🧨 Praha a Ostrava. Program, výsledky, tabulka, vstupenky i výlet do historie? V článku toho najdete...

České reprezentantky zpívají hymnu po vítězném zápase o 3. místo na MS v hokeji žen 2023

Mistrovství světa v hokeji žen 2024: tabulka, program, výsledky

České hokejistky budou na MS 2024 útočit na třetí medaili v řadě. Podívejte se na program a výsledky hokejového šampionátu žen, který se...

Porada rozhodčích v utkání české hokejové extraligy. Jaká jsou pravidla v play off Tipsport ELH?

Hokej extraliga play off pravidla: délka prodloužení, nájezdy

Kdy se prodlužuje do rozhodnutí a kdy na řadu přijdou nájezdy? Důležitá pravidla play off hokejové extraligy najdete v tomto článku.