Třinec vs. Pardubice dnes živě: 6. finále play off ELH 2024

Pardubice si podmanily pátý duel a ve finále play off ELH 2024 se tak dostaly do vedení 3:2 na zápasy. Na šesté utkání se série vrací do třinecké Werk Areny. Vynutí si Oceláři rozhodující sedmé klání, nebo Dynamo už teď udělá poslední potřebný krok k zisku Masarykova poháru pro mistra hokejové extraligy?

PLAY OFF UVIDÍ SEDMÉ FINÁLE. Třinec v šestém utkání zvítězil 4:1, když se v jeho dresu postupně trefili Růžička, Hrehorčák, Vrána a do odkryté klece znovu Hrehorčák. Za Dynamo skóroval pouze Kousal při závěrečné power play.

O mistrovi české extraligy se tak rozhodne v neděli, sedmý zápas sledujte od 19:00 živě a zdarma ZDE.

Živý přenosInformace, kurzy
Oceláři TřinecDynamo Pardubice
Statistiky Sázkařský tip

Třinec vs. Pardubice ve finále play off ELH 2024, potyčka mezi Danielem Voženílkem (Třinec) a Patrikem Poulíčkem (Pardubice) Foto: ALEXANDR SATINSKÝ / MFDNES + LN / Profimedia

Finále Play off extraliga 2024 dnes: Kde sledovat HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice živě - online livestream zdarma?

Východočeši budou moci v následujím finálovém střetnutí ukončit 12 let dlouhé čekání na extraligový titul. Pokud se jim to podaří, definitivně protrhnou 5 let trvající nadvládu mistrovské dynastie Ocelářů. Nezapomínejme však na to, že Slezané letos zvládli už mnohem kritičtější situace. Vše je tedy otevřené.

Šestý zápas finále play off extraligy ledního hokeje je na programu v pátek 26. dubna 2024 od 17:00. Buďte u toho a sledujte duel online v živém přenose na TV Tipsport!

sipka Sledujte 6. finále Třinec vs. Pardubice živě ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Třinec - Pardubice dnes, informace o zápase (finále play-off ELH 2024, 6. utkání)

Obhájce prvenství ve finále play off hokejové extraligy dvakrát vedl, když zvítězil hned na úvod v pardubické Enteria Aréně a poté i v prvním domácím utkání. Nejlepší celek základní části ELH 2024 ale dokázal pokaždé kontrovat a teď navíc i obrátit vývoj série ve svůj prospěch.

Níže si pak můžete připomenout výsledky všech pěti doposud odehraných utkání ve finálové sérii play off Tipsport extraligy 2024 mezi Pardubicemi a Třincem.

  • 1. zápas: Pardubice vs. Třinec – 1:2
  • 2. zápas: Pardubice vs. Třinec – 6:3
  • 3. zápas: Třinec vs. Pardubice – 4:3
  • 4. zápas: Třinec vs. Pardubice – 2:6
  • 5. zápas: Pardubice vs. Třinec – 3:0
  • 6. zápas: Třinec vs. Pardubice – sledujte živě ZDE

Pro duel s pořadovým číslem 6 bookmakeři považují za mírnějšího favorita Pardubice, a to i přesto, že Třinec bude mít výhodu domácího prostředí.

U sázkové kanceláře Tipsport se kurz na vítězství Dynama v základní hrací době pohybuje lehce pod hodnotou 2,5, to výhra Ocelářů po 60 minutách hry přesahuje hodnotu 2,6. Příležitosti na výhry obou mužstev do rozhodnutí oscilují okolo hodnoty 1,9.

Nejzajímavější kurzy na 6. zápas Třinec vs. Pardubice

  • 1/0/2: Třinec 2,64 | remíza 3,91 | Pardubice 2,45
  • Vítěz do rozhodnutí: Třinec 1,96 | Pardubice 1,84
  • 5,5 gólu v zápase: méně 1,63 | více 2,28
  • Kurzy na titul: Třinec 4,55 | Pardubice 1,19
  • Kompletní nabídku a live sázky najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

Hokej Třinec - Pardubice: informace o zápase
🕒Kdy: 26. 4. 2024 od 17:00 (6. zápas)
🌎Kde: Werk Arena, Třinec
🏆Soutěž: Tipsport ELH play off 2023/24, finále
🏒Stav série: 3:2 pro Pardubice
Kurzy Tipsportu (6. z.): 2,64 – 3,91 – 2,45
📺Živý přenos: TV Tipsport, Chance TV, O2 TV Sport

Třinec sice zvýšil intenzitu střelby, naposledy ale vyšel gólově naprázdno

Ačkoliv v prvních třech zápasech byli svěřenci Zdeňka Motáka pokaždé přestříleni, tak z těchto duelů dokázali nasbírat hned dvě výhry. Ve třetím utkání dokonce Perníkáři vyhráli na pokusy směřující mezi tři tyče poměrem 39:25, i tak si ale Oceláři připsali druhý bod v sérii.

Během zápasů č. 4 i č. 5 se už poměr palebné intenzity přesunul na druhou stranu, vyšší střelecká aktivita ale k úspěchu nevedla. V součtu posledních 120 minut pak Oceláři vsítili pouhé dva góly z celkového počtu 59 střel. Pokud se budeme bavit pouze o pátém zápase, tak v něm Třinci zvlhl střelný prach úplně.

K vyšší efektivitě v zakončení nepomohl ani návrat extraligového rekordmana Martina Růžičky do sestavy, kterého v letošním play off limituje zranění ramene. Minulý týden v neděli ale odehrál akorát lehce přes dvě minuty, naposledy ve středu pak už strávil na ledě téměř 13 minut. Nicméně soupeřovu branku ohrozil pouze v jednom případě.

Slezané by potřebovali větší příspěvek do produktivity také od slovenského forvarda Marka Daňa, který je ve finálové sérii zatím na jednom kanadském bodu (1+0).

Naopak nejen v závěrečné fázi play off to parádně "lepí" dalšímu útočníkovi slovenské národnosti Liboru Hudáčkovi. Třiatřicetiletý útočník v pěti zápasech proti Pardubicím přidal už 6 příspěvků do produktivity za tři trefy a stejný počet asistencí.

Hokejisté Třince ve finále play off 2024 (alespoň 3 body)

  • Libor Hudáček (F) – 6 bodů (3+3)
  • Tomáš Kundrátek (D) – 5 bodů (0+5)
  • Andrej Nestrašil (F) – 4 body (1+3)
  • David Cienciala (F) – 3 body (2+1)
  • Daniel Voženílek (F) – 3 body (1+2)

Možná ještě větším problémem Slezanů je ale defenziva, která v součtu předešlých čtyř duelů inkasovala už 18 branek. Ta samozřejmě trpí kvůli absenci dvou stálých členů obranných řad se zkušenostmi z NHL – Jakuba Jeřábka a Martina Marinčina. Český bek chyběl týmu už před play off, jeho slovenský kolega se pak zranil v průběhu druhého finále.

Oceláři tedy od zápasu č. 3 točí pouze šest obránců, zatímco Pardubice pokaždé zapojily do hry sedm zadáků. Z třineckých beků nejvíce vyniká Tomáš Kundrátek, který v sérii zaznamenal pět gólových přihrávek. Čtyřnásobný účastník Mistrovství světa navíc hraje s velkou obětavostí, statistici mu dohromady napočítali hned 13 zblokovaných střel. Do tabulky +/- ale nasbíral čtyři záporné body.

Ve středečním utkání pak byl poprvé v rámci letošního play off vystřídán Ondřej Kacetl, jenž během pětiminutového úseku v polovině druhého dějství propustil za svá záda tři střely. Premiérový start ve finále play off ELH 2024 si tak přispal jeho parťák Marek Mazanec a ten už zbylých 10 pardubických ran kryl.

Otázkou je, který z gólmanského dua Ocelářů se postaví mezi tři tyče v nadcházejícím šestém zápase. Kacetl sehrál klíčovou roli při historickém obratu v semifinále proti Spartě, teď ale prožil několik horších večerů. Mazanec byl zase klíčovým faktorem třineckého postupu přes České Budějovice, když během čtvrtfinále Motor třikrát vynuloval.

Ondřej Kacetl ve finále ELH 2024

  • 1. zápas: 27/28, úspěšnost 96,43 % – výhra 2:1
  • 2. zápas: 33/39, úspěšnost 84,62 % – prohra 3:6
  • 3. zápas: 41/44, úspěšnost 93,18 % – výhra 4:3
  • 4. zápas: 21/25, úspěšnost 84,00 % – prohra 2:6
  • 5. zápas: 10/13, úspěšnost 76,92 % – prohra 0:3

Třinečtí hokejisté letos poosmé v klubové historii postoupili do finále play off extraligy. Vůbec poprvé jsou ale v situaci, kdy obracejí finálovou sérii ze stavu 2:3.

Nemusíme však dlouho pátrat v paměti a rychle se nám vybaví seznační otočka z 0:3 na 4:3 během letošního semifinále se Spartou. S trochou nadsázky se dá říct, že aktuální situace je jen slabým odvarem toho, jaké divy dokáže udělat síla dračí, jež je mottem třineckých Ocelářů.

Hráči slezského mužstva ale mají za sebou už pořádnou šichtu. Podaří se jim najít poslední zbytky sil a vykoledují si rozhodující sedmý duel? Vůdce elitního třineckého útoku Andrej Nestrašil v této věci problém nevidí. „Jsme ve fázi sezony, kdy si vůbec nemůžeme připouštět únavu, nebo nějaké mentální vyčerpání. Je to naše práce, kterou milujeme,“ uvedl 33letý centr.

sipkaZDE si přečtěte profil týmu HC Oceláři Třinec

Pardubice těží z obrovské síly v ofenzivě, navíc přidaly na obětavosti

Prořídlost obranných řad Třince, což je z velké části zapříčiněno i diskutabilním zákrokem Lukáše Sedláka na Martina Martina z druhého duelu, dokáže Dynamo dokonale využít ve svůj prospěch. Až na výjimku úvodního klání tak může být hlavní trenér Marek Zadina s produktivitou svých svěřenců spokojen.

Ostatně Perníkáři platí v obou fázích sezony za nejofenzivnější extraligový mančaft. Během základní části dávali v průměru 3,9 gólů za utkání, teď v play off jsou na hodnotě 3,29 branek za zápas.

Nejproduktivnějším hráčem finále play off ELH 2024 je aktuálně pardubický křídelník Martin Kaut, který v dosavadních pěti duelech posbíral 7 bodů za čtyři zásahy a tři asistence. 16. nejvýše postavený muž na draftu do NHL 2018 se pak začal prosazovat ve správnou chvíli, v součtu čtvrtfinále i semifinále totiž zaznamenal jenom dva body (1+1).

Nicméně slušnou formu vykazuje několik dalších pardubických lídrů, kteří se převzetí zodpovědnosti jen tak nezaleknou. Například Lukáš Radil skóroval v každém z předešlých čtyř utkání, jiná hvězda extraligy – Lukáš Sedlák – má na svém kontě z pěti finálových utkání stejný počet bodů (2+3).

Hokejisté Pardubic ve finále play off 2024 (alespoň 3 body)

  • Martin Kaut (F) – 7 bodů (4+3)
  • Lukáš Radil (F) – 6 bodů (4+2)
  • Lukáš Sedlák (F) – 5 bodů (2+3)
  • Tomáš Zohorna (F) – 5 bodů (0+5)
  • Peter Čerešňák (D) – 4 body (0+4)
  • Jan Košťálek (D) – 4 body (0+4)

Jedním z klíčových faktorů současného pardubického obratu v sérii z 1:2 na 3:2 a zisku mečbolu jsou dva spolehlivé výkony gólmana Romana Willa.

Ještě v posledním semifinálovém utkání proti Litvínovu 31letý gólman nedochytal, když jej po třech obdržených gólech nahradil Dominik Pavlát. Ve finále ale svého mladšího parťáka nepustil do brankoviště ani na minutu.

Na úvod série se ještě odchovanec plzeňského hokeje jakoby hledal, ve čtvrtém utkání ale kryl 32 ze 34 třineckých projektilů mířících na něj a naposledy ve středu už Oceláře vynuloval. K tomuto počinu potřeboval 25 zákroků.

Nutno ale podotknout, že na zlepšených statistikách Willa mají velkou zásluhu i jeho spoluhráči v poli. Ve čtvrtém klání jim totiž bylo napočítáno 22 zblokovaných střel a v tom pátém vložili své tělo do 19 třineckých ran. Shodou okolností v minulém klání nejčastěji blokoval ex-třinecký bek David Musil, který tímto způsobem zabránil pěti pokusům svého bývalého zaměstnavatele.

Obětavost Pardubic ve finále ELH 2024

  • 1. zápas: 16 zblokovaných střel – prohra 1:2
  • 2. zápas: 11 zblokovaných střel – výhra 6:3
  • 3. zápas: 9 zblokovaných střel – prohra 3:4
  • 4. zápas: 22 zblokovaných střel – výhra 6:2
  • 5. zápas: 18 zblokovaných střel – výhra 3:0

V minulé sezoně ještě pod vedením tehdejšího kouče Radima Rulíka pardubické Dynamo ukončilo 11 let trvající přestávku bez zisku cenného kovu. Teď může po 12 let usednout na český hokejový trůn.

Poslední krok bývá obvykle nejtěžší. Nicméně pokud by Pardubice v šestém zápase neuspěly, v rozhodujícím duelu už budou mít výhodu domácí prostředí. V jejich prospěch navíc hraje větší odpočatost a zároveň širší hráčský kádr.

Každopádně pro následující utkání už bude ve Werk Aréně nachystán Pohár T. G. Masaryka. Tuto trofej, která se uděluje od roku 2014, zatím Perníkáři ve své sbírce nemají. Budou moci si Masarykův pohár potěžkat už po konci pátečního zápasu, čímž by rozšířili počet svých extraligových titulů na číslo 4?

sipkaZDE si přečtěte profil týmu HC Dynamo Pardubice

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Hokej Třinec vs. Pardubice dnes v playoff: statistiky, přesilové hry, góly

Prohlédněte si také týmové statistiky třineckých Ocelářů a pardubického Dynama v rámci play off Tipsport hokejové extraligy 2024. Takto vypadá skóre, úspěšnost přesilovek či počet trestných minut obou finalistů před zápasem s pořadovým číslem šest. Zdrojem statistických údajů je oficiální web ELH.

sipka Dnešní zápas Třince a Pardubic sledujte živě ZDE

TŘINEC - PARDUBICE V PLAY OFF 2024: STATISTIKY
Třinec Pardubice
Skóre 40:47 46:29
Střely 538:569 466:374
Bilance 8-2-2-7 10-1-1-2
Přesilové hry 11/50 (22,92 %) 9/47 (19,15 %)
Oslabení 43/54 (79,63 %) 39/47 (82,98 %)
Trestné minuty 142 120
Hity a bloky 111 a 366 114 a 249

Tip na výsledek: dnešní zápas Oceláři Třinec vs. Dynamo Pardubice online (6. zápas, termín: 26. duben), finále play off Tipsport extraligy 2024

V našem tipu využijeme bohaté kurzové nabídky od Tipsportu, který pro šestý finálový zápas play off TELH vypsal stovky sázkových příležitostí. Tipovat můžete například i na bodový příspěvek jednotlivých aktérů.

Po celou sezonu – ve finále nevyjímaje – předvádí solidní výkony pardubický bek Peter Čerešňák. Odchovanec Dukly Trenčín nasbíral v základní části 37 bodů (8+29), dalších 9 příspěvků za dva góly a sedm asistencí přidal v zápasech play off. V konečné nominaci slovenského týmu na MS 2024 by tedy rozhodně chybět neměl.

V posledním kole vyřazovací časti Tipsport ELH pak tento komplexní obránce držící hůl napravo nasbíral čtyři asistence. Od kouče Zadiny navíc dostává spoustu času na hřišti. Málokdy se stane, že jeho ice-time nepřekročí hranici 20 minut.

V naší redakci se pak domníváme, že minimálně jeden kanadský bod si Peter Čerešňák připíše i v pátečním duelu na slezské půdě.

TIP (5. z.): Peter Čerešňák získá bod sipka sledovat živě u Tipsportu

TIP: Peter Čerešnák získá bod

Online live stream, přímý přenos v TV: Kde dnes sledovat Třinec vs. Pardubice hokej živě?

Šesté utkání finálové série play off Tipsport extraligy 2024 mezi Třincem a Pardubicemi můžete sledovat online v živém přenose na TV Tipsport ZDE.

V televizi pak tento veleatraktivní duel poběží na placené stanici O2 TV Sport. Naproti tomu u Tipsportu lze utkání sledovat za splnění pouhých dvou podmínek. A to vlastnictví platného účtu a provedení sázky v hodnotě alespoň 30 Kč během předešlých 30 dní. Noví uživatelé navíc obdrží výhodný vstupní bonus, který má aktuálně hodnotu 500 Kč!

Přes online platformu oblíbené české sázkovky navíc můžete sledovat online také vyvrcholení sezony dalších kolektivních sportů v České republice. TV Tipsport má totiž ve své nabídce i live streamy z play off basketbalové, házenkářské i volejbalové ligy.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Martin Růžička z Třince s Masarykovým pohárem po vítězství v play off české hokejové extraligy

Extraliga play off živě: Dnešní hokej v televizi, program

Od úvodního buly po korunovaci šampionů, všechny zápasy play off extraligy můžete sledovat živě. Kde, kdy? Odpoví vám TV program.

Sledujte play off Tipsport extraligy v ledním hokeji živě a online

Play off extraliga online live stream: Kde sledovat zdarma?

Play off hokejové extraligy můžete sledovat živě a zdarma. Podívejte se, jak si pustit play off Tipsport ELH na počítači i mobilu.

Porada rozhodčích v utkání české hokejové extraligy. Jaká jsou pravidla v play off Tipsport ELH?

Hokej extraliga play off pravidla: délka prodloužení, nájezdy

Kdy se prodlužuje do rozhodnutí a kdy na řadu přijdou nájezdy? Důležitá pravidla play off hokejové extraligy najdete v tomto článku.