Kde dnes sledovat Vítkovice v odvetě semifinále Ligy mistrů?

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hokejisty Vítkovic dnes čeká nelehký úkol – v odvetě semifinále Ligy mistrů v hokeji na ledě Skelleftea AIK smazat dvougólové manko z úvodního klání. S jakou formou oba týmy do klíčového zápasu vstupují, kde play off CHL 2023/2024 sledovat živě?

VÝSLEDEK: Vítkovice sice zvítězily 2:1, ovšem díky celkovému výsledku 4:5 jejich pouť Ligou mistrů v hokeji 2023/24 končí v semifinále. Skelleftea se ve finále utká s ženevským Servette, velkolepý zápas o titul můžete 20. února sledovat živě u Chance ZDE.

Kde sledovat živěPrvní zápas
Aktuální formaStatistikyLive stream

Pär Lindholm a Dominik Lakatoš na buly během úvodního semifinále Vítkovice vs Skelleftea v Lize mistrů v hokeji 2023-24 Foto: Profimedia

Hokej Liga mistrů dnes živě: Skelleftea vs. Vítkovice online live stream, přímý přenos v TV (17. 1. 2024, semifinále CHL 2023/24)

Den D. Čtyři semifinalisty letošní Ligy mistrů v hokeji dnes čekají odvety, které rozhodnou o složení finálové dvojice. V té se stále ještě mohou objevit i Vítkovice, ostravští hokejisté však doma před týdnem prohráli 2:4 a na ledě švédského vicemistra Skelleftea AIK tak potřebují zvítězit o vícególovým rozdílem.

Atraktivní 2. semifinále Skelleftea vs. Vítkovice začíná v 19:00. Přímý přenos v TV vysílá placená stanice Sport 2, utkání ovšem můžete také sledovat zdarma v online live streamu ZDE.

Sleduj průběh zápasu ZDE

V 1. semifinále Ligy mistrů v hokeji Vítkovice proti Skelleftea doma prohrály 2:4

První semifinále Ligy mistrů v hokeji Ostravar Aréna hostila před týdnem, v úterý 9. ledna.

Do utkání lépe vstoupili hosté, když se už v 6. minutě šikovnou kličkou prosadil Linus Lindström. Domácí ovšem do čtyř minut otočili, kapitán a nejlepší střelec Ligy mistrů Dominik Lakatoš nejprve využil přesilovku, Rastislav Dej posléze doklepával kotouč při závaru před brankou Švédů.

Avšak vedení Vítkovicím dlouho nevydrželo – a ve zbytku večera puky končily jen v síti domácích.

Hned ve 12. minutě se ve vlastním oslabení prosadil Martins Dzierkals, ve 26. minutě za záda Lukáše Klimeše prošla teč z hole Pära Lindholma, v 45. minutě z levého kruhu přesně pálil Dylan Sikura, kanadský křídelník s 58 starty v zámořské NHL.

Ostravané si vytvořili několik nadějných příležitostí, snížit ale nedokázali a po 60 minutách i přes jejich střeleckou převahu v poměru 31:25 na výsledkové tabuli svítilo skóre 2:4. Nepříznivé, avšak nikoli nezdolatené.

Vítkovice v semifinále Ligy mistrů 2023/2024
Vítkovice vs. Skelleftea 2:4
Góly: 0:1 - 6. Lindström (Granberg, Lindholm)
1:1 - 8. Lakatoš PPG (Bukarts, Kalus)
2:1 - 10. Dej
2:2 - 12. Dzierkals SHG
2:3 - 26. Lindholm (Sikura, Hugg)
2:4 - 45. Sikura (Nilsson, Johnson)
Střely: 31:25
Vyloučení: 2:5 (využití 1:0)
Brankáři: Lukáš Klimeš (21/25) – Linus Söderström (29/31)
Sestava VIT: Klimeš – Percy, Raskob, J. Mikuš, Grman, Auvitu, L. Kovář, Prčík, R. Jeřábek – M. Kalus, Chlán, Lakatoš – Dej, Krieger, Vondráček – Bukarts, Barinka, Fridrich – Půček, Claireaux, Peterek
Sestava SKE: Söderström – M. Forsfjäll, Pudas, Nilsson, Haara, Olson, Granberg – Lindholm, Lindström, Sandberg – Hugg, Lindberg, Heikkinen – A. Johnson, Lindholm, Sikura – Z. Forsfjäll, J. Johnson, Dzierkals – Stenman, Robertsson

Aktuální forma před odvetou: Vítkovice vynulovaly Liberec, Skelleftea rozstřílela tabulkového souseda

V týdnu od prvního semifinále stihly oba celky odehrát dvě utkání v domovských soutěžích – Vítkovice v české extralize, Skelleftea ve švédské SHL.

Ostravané v pátek nejprve neuspěli na ledě Plzně (1:2), pak ovšem doma porazili Liberec 2:0. Na Bílé Tygry tak před vlastním publikem vyzráli i podruhé v sezoně 2023/24, už v říjnu slavili vítězství 5:2.

Skóre ve 29. minutě otevřel bek Stuart Percy, krátce před druhou sirénou se první trefou v sezonu přidal také z Chance ligy hostující Tomáš Šoustal. Ústřední postavou byl ale Lukáš Klimeš, celkem 32 úspěšných zákroků proti druhé nejsilnější ofenzivě soutěže jej katapultovalo do sestavy týdne ELH.

sipka Nepřehlédněte: Týden v NHL – 3 hvězdy, Češi a nejzajímavější události

To Skelleftea prodloužila svou vítěznou sérii v SHL už na čtyři zápasy. Ve čtvrtek doma porazila o udržení bojující HV 71 (3:1), v sobotu pak na svém hřišti deklasovala Linköping vysoko 7:1. Do dnešní odvety švédský tým nastoupí s nejvyšší výhrou sezony v zádech.

Linköping přitom před zápasem figuroval na třetí příčce SHL, právě tam ho ale Skelleftea vystřídala. Přispělo k tomu neuvěřitelných šest využitých přesilovek. Útočník Jonathan Johnson posbíral pět asistencí, po čtyřech bodech zapsali švédští reprezentanti Oscar Lindberg (2+2) a kapitán Jonathan Pudas (1+3).

Jestliže Vítkovice stále doplácejí na nedávné výsledkové výkyvy a v tabulce ELH jsou 12., Skelleftea s 58 body z 33 kol na již zmiňované třetí příčce SHL ztrácí pět bodů na druhé Växjö, resp. šest bodů na vedoucí Färjestad.

Vítkovice vs. Skelleftea: Aktuální forma, výsledky
Vítkovice Skelleftea
✅ 5. 1. Vítkovice vs. Olomouc 3:2 p.p. ✅ 4. 1. Oskarshamn vs. Skelleftea 4:5 p.p.
❌ 7. 1. Vítkovice vs. Sparta 2:4 ✅ 6. 1. Växjo vs. Skelleftea 1:2
❌ 9. 1. Vítkovice vs. Skelleftea 2:4 ✅ 9. 1. Vítkovice vs. Skelleftea 2:4
❌ 12. 1. Plzeň vs. Vítkovice 1:2 ✅ 11. 1. Skelleftea vs. HV 71 3:1
✅ 14. 1. Vítkovice vs. Liberec 2:0 ✅ 13. 1. Skelleftea vs. Linköping 7:1
Odvetu semifinále CHL sledujte živě ZDE

Skelleftea AIK vs. HC Vítkovice Ridera – statistiky v Champions Hockey League 2023/2024, bodování

Statistiky dokazují, jak silnou zbraní je vítkovická přesilovka. Ridera v letošní Champions Hockey League využila 11 z 40 početních výhod, její 27,5% úspěšnost vysoce převyšuje tu hráčů Skelleftea AIK (12,50 %).

Každá mince má však dvě strany; zatímco Ridera v přesilových hrách vstřelila více než třetinu svých branek, na švédské straně na početní výhody připadá v průměru každý sedmý gól.

Potěšující je i pohled do individuálních statistik, vždyť vítkovický kapitán Lakatoš je jak nejlepším střelcem (7 gólů), tak nejproduktivnějším hokejistou (12 bodů) celého evropského poháru. Poukázat musíme i na skvělá čísla brankáře Matěje Machovského, jenž v současnosti plní roli dvojky za rozjetým Klimešem.

Vítkovice vs. Skelleftea v CHL - statistiky týmů
Vítkovice Skelleftea
Skóre 31:22 37:24
Přesilové hry 11/40 (27,50 %) 5/40 (12,50 %)
Oslabení 34/41 (82,93 %) 33/42 (78,57 %)
Vhazování 52,85 % 52,73 %
Nejlepší střelec D. Lakatoš (7)
L. Lindström (6)
Lídři bodování D. Lakatoš (7+5)
M. Kalus (2+7)
R. Bukarts (2+5)
L. Lindström (6+5)
P. Lindholm (4+5)
D. Sikura (4+4)
Brankáři M. Machovský (96,82 %)
L. Klimeš (89,19 %)
D. Rautio (92,22 %)
L. Söderström (88,30 %)
G. Lidvall (78,60 %)

Postupová matematika: Jaký výsledek dnes potřebují Vítkovice pro postup do finále Hokejové ligy mistrů?

Podle pravidel Hokejové ligy mistrů o postupujícím do finále rozhoduje součet skóre z obou zápasu. To znamená, že Vítkovice dnes potřebují zvítězit o tři a více branek, aby prošly rovnou do finále.

Pokud ostravský celek zvítězí právě a přesně o dva góly, po 60 minutách základní hrací doby bude následovat 10 minut trvající prodloužení tří proti třem s pravidlem zlatého gólu. Nebude-li rozhodnuto, poté přijdou na řady nájezdy.

Všechny ostatní výsledky, tedy i jednogólová výhra, pro Rideru znamenají konec v pohárové soutěži.

Postupové šance: výsledky po 60 minutách

  • Vítkovice vyhrají o tři góly: postupují Vítkovice
  • Vítkovice vyhrají o dva góly: prodlužuje se
  • Vítkovice vyhrají o jeden gól: postupuje Skelleftea
  • Remíza: postupuje Skelleftea
  • Skelleftea vyhraje: postupuje Skelleftea

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Jak sledovat hokej Skelleftea - Vítkovice v 2. semifinále Ligy mistrů v hokeji online? Návod, live stream zdarma

Druhou semifinálovou dvojici Ligy mistrů v hokeji tvoří Lukko Rauma a Servette Ženeva, jejichž první zápas skončil 2:2. Odveta dnes startuje v 17:30, v 19:00 se pak přidá i 2. semifinále mezi týmy ze Skelleftey a Vítkovic.

Obě utkání – i únorové finále CHL – můžete sledovat živě v online live streamu zdarma. Pomůže vám tento jednoduchý návod:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Finále Chance ligy 2022/23 mezi Zlínem a Vsetínem

Chance liga 2023/2024: program, tabulka a výsledky

V článku vám přinášíme přehled o dění v hokejové Chance lize. 🏒 Podívejte se na výsledky aktuálního kola, průběžnou tabulku a další...

Hokejisté týmu PSG Berani Zlín s trofejí pro vítěze Chance ligy v sezoně 2022/23

Playoff Chance ligy 2024: program, výsledky, stav sérií

Podívejte se na program zápasů, výsledky a stav sérií playoff Chance ligy 2024. ✔️ Výherce postupuje do extraligové baráže.

Chance - získejte bonus zdarma za registraci a sledujte nejlepší hokejové zápasy online

Sázková kancelář Chance CZ: recenze, aplikace, přihlášení

Chance CZ, to je pro fanoušky hokeje zajímavá volba. Široká nabídka ⭐ kurzů, sportovní live streamy, výsledky i štědré 🧨 bonusy? Recenze...