Edmonton vs. Florida dnes živě, 4. finále play off NHL

Edmonton stojí zády ke zdi, teď už není kam couvnout. Každá další chyba může znamenat nejen konec sezóny, ale i ztrátu životní šance na zisk Stanley Cupu. Bájný pohár bude dnes na stadionu a Panthers udělají vše pro to, aby si ho odvezli domů na Floridu. Sledujte 4. finále play off NHL v noci živě na Fortuna TV.

Živý přenos Informace, kurzy
Edmonton Florida – H2H Tip

Kapitán Floridy Aleksander Barkov dnes v noci povede svůj tým za největším vítězstvím klubových dějin. Sledujte finále Stanley Cupu živě na Fortuna TV. Foto: ČTK / AP / JASON FRANSON

Play off NHL 2024, 4. zápas finále: Kde sledovat Edmonton Oilers vs. Florida Panthers dnes živě v TV i online live streamu?

Uvidíme dnes v noci předávání Stanley Cupu? To je otázka, při které se rozzáří oči každému hokejovému fanouškovi. Nejcennější sportovní trofej světa, k níž vede nejnáročnější cesta, se může už po 4. finále blyštit nad hlavou radujících se hráčů Floridy.

Domácí Edmonton udělá vše, co bude v jeho silách, aby oslavám zabránil. Těšte se na epické střetnutí – vzácný druh zápasu, po němž se hráči mění na legendy. Nenechte si ho ujít 16. 6. od 02:00 v noci živě na Fortuna TV.

sipka Sledujte finále Edmonton vs. Florida živě a zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na hokej Edmonton vs. Florida dnes, informace o zápase (Stanley Cup 2024, 4. finále)

V celé historii play off NHL zvládl ve finálové sérii otočit stav 0:3 na zápasy jediný tým – Toronto Maple Leafs roku 1942. V dalších 84 letech to nedokázal nikdo, což je bilance, nad kterou hokejisté Edmontonu asi raději moc nepřemýšlí.

Stav 0:3 zažilo ve finále Stanley Cupu celkem 27 mužstev. 20 z nich už žádné vzepětí nepředvedlo a prohrálo 0:4. Pouze Detroit Red Wings si v roce 1945 vynutil 7. utkání, v němž ale senzační obrat nezavršil.

Na druhou stranu, Oilers potřebují zvítězit ve 4 zápasech za sebou, což pro ně v základní části nebyl žádný problém. Triumfovali tam dokonce 16× v řadě a málem překonali rekord NHL. Měli také šňůru 8 výher a např. ve finále konference proti Dallasu ovládli poslední 3 duely série.

Florida tedy ví, že zdaleka není hotovo a to samé si myslí i bookmakeři Fortuny. Ti ve 4. finále favorizují Edmonton s kurzem 2,35. Na Pantery můžete sázet v kurzu 2,70. Další zajímavé kurzy si prohlédněte níže a nezapomeňte, že se dá využít i LIVE sázek přímo při sledování utkání na Fortuna TV.

Fortuna kurzy na hokej Edmonton vs. Florida (4. finále):

  • 1/0/2: Edmonton 2,35 | remíza 3,95 | Florida 2,70
  • Vítěz do rozhodnutí: Edmonton 1,79 | Florida 2,04
  • 5 gólů: méně 2,23 | více 1,66
  • 5,5 gólu: méně 1,87 | více 1,94
  • Střelci Edmontonu: McDavid 2,35 | Draisaitl 2,45 | Hyman 2,50
  • Střelci Floridy: Verhaeghe 2,80 | Reinhart 2,80 | Tkachuk 3,70
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

EDMONTON VS. FLORIDA VE FINÁLE NHL 2024
🕒Kdy: 16. 6. 2024, 02:00
🌍Kde: Rogers Place, Vancouver, Kanada
🏆Fáze: Play off NHL 2023/24, 4. finále
🏒Stav série: 3:0 pro Floridu
Kurzy Fortuna: 2,35 – 3,95 – 2,70
📺Živý přenos: Fortuna TV, Nova Sport 1

Mission Impossible pro Edmonton? McDavid musí ve finále Stanley Cupu zabrat

Hokejisté Edmontonu před dosud nejtěžší zkouškou sezóny hovoří ve smyslu, že sice prohrávají 0:3 na zápasy, ale nepřipadá jim to tak. Asi se nelze divit, protože ve 2 ze 3 utkání svého soupeře výrazně přestříleli a zdálo se, že mají více ze hry. Jenže Olejáři si sami hází klacky pod nohy. Dělají strašlivé individuální chyby, které Panthers nemilosrdně trestají.

V utkání č. 2 padly zlomové góly na 1:2 a 1:3 po zaváháních Evana Boucharda. Nejproduktivnější obránce play off nejprve namazal Evanu Rodriguesovi, když mu poslal puk přímo na hůl. Následně byl nedůrazný u mantinelu, odkud přilétla nahrávka na další Rodriguesovu trefu.

Bouchard pokračoval v minelách i ve 3. zápase, kde šla Florida do vedení po jeho ztrátě kotouče na modré čáře. Warren Foegele z úniku vyrovnal, jenže edmontonské divadlo hrůzy ještě neodehrálo poslední představení. Gólman Stuart Skinner fatálně neodhadl situaci za svojí brankou, kam vyjel pro puk. Ten se zvláštně odrazil a Skinner už nestihl být včas zpátky – 2:1 pro Panthers.

Dílo zkázy završil draze placený bek Darnell Nurse, po jehož mizerné rozehrávce zvýšila Florida na 3:1. Každá ze zmíněných situací Edmonton obrovsky srazila. Nikde se nedávají góly složitěji než ve finále Stanley Cupu a Olejáři je zatím Panterům servírují na zlatém podnose.

Edmonton Oilers hráči, statistiky: finále Stanley Cupu 2024

  • Connor McDavid (F) – 3 body (0+3), +/- (0), 14 střel
  • Philip Broberg (D) – 1 bod (1+0), +/- (+1), 3 střely
  • Ryan McLeod (F) – 1 bod (1+0), +/- (-2), 3 střely
  • Warren Foegele (F) 1 bod (1+0), +/- (-2), 5 střel
  • Mattias Ekholm (D) 1 bod (1+0), +/- (-3), 7 střel

Edmontonská ofenziva selhává v nejhorší možný okamžik. Connor McDavid, Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins, Zach Hyman, Evander Kane, Adam Henrique – všichni jmenovaní zůstávají ve finálové sérii gólově na nule, branky padají po střelách zadáků nebo bijců ze 3. a 4. útoků.

McDavid sbírá aspoň asistence a stále na ledě umí předvést dechberoucí kousky. Jeho parťáci jsou ale z formy, přičemž nejvíc to platí pro Leona Draisaitla, který si ve finále nepřipsal ještě ani bod. Trenér Kris Knoblauch zkouší možné i nemožné, míchá sestavou, přehazuje obranné i útočné formace, jenže kýžený efekt to nenese.

Spokojený nemůže být ani s brankářem Skinnerem, který má proti Floridě úspěšnost zároků pouhých 86,8 % a průměr 3,15. Momentálně to tedy vypadá, že veterána Coreyho Perryho čeká 4. prohrané finále play off za posledních 5 let, což by byla unikátní, ale nezáviděníhodná bilance (2020 Dallas, 2021 Montreal, 2022 Tampa Bay)...

sipka Sledujte NHL online: livestreamy zdarma ZDE na Fortuna TV

SESTAVA EDMONTONU VE 3. FINÁLE STANLEY CUPU
Brankáři: Skinner (Pickard)
1. formace: Ekholm, Bouchard – Nugent-Hopkins, McDavid (C), Hyman
2. formace: Nurse, Broberg – Foegele, Draisaitl, Perry
✅ 3. formace: Kulak, Ceci – Janmark, Henrique, Brown
4. formace: Holloway, McLeod, Ryan
Kurzy na Edmonton najdete ZDE

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Florida má na dosah první Stanley Cup v klubové historii

Florida Panthers je nezastavitelná. Loňský finalista se letos vrátil dokončit rozdělanou práci a zatím předvádí impozantní jízdu. Panteři postupně vyřadili Tampu Bay Lightning, Boston Bruins a New York Rangers, čili samé vážné uchazeče o Stanley Cup.

Dalším na řadě má být Edmonton Oilers, kterému jsou zatím k ničemu ofenzivní superhvězdy Connor McDavid či Leon Draisaitl. Dopadnou stejně jako Nikita Kučerov, David Pastrňák či Artěmij Panarin, kteří všichni ztroskotali na precizní hře Panterů?

Jejím střebododem je kapitán Aleksander Barkov, osmadvacetiletý Fin, který se kdysi učil od Jaromíra Jágra. Zřejmě nejkomplexnější hokejista současnosti fantasticky brání a zároveň si udržuje špičkovou produktivitu. V prvním utkání finále asistoval u 2 ze 3 gólů Panterů, minule byl autorem vítězné trefy. Právem patří k hlavním adeptům na Conn Smythe Trophy.

Florida Panthers hráči, statistiky: finále Stanley Cupu 2024

  • Evan Rodrigues (F) – 4 body (3+1) +/- (+4), 5 střel
  • Aleksander Barkov (F) – 4 body (1+3), +/- (+4), 5 střel
  • Sam Bennett (F) – 3 body (1+2), +/- (0), 6 střel
  • Sam Reinhart (F) – 3 body (1+2), +/- (+3), 5 střel
  • Anton Lundell (F) – 3 body (0+3), +/- (+2), 2 střely

Floridská ofenziva šlape na jedničku. Barkova vydatně podporují Samové Bennett a Reinhart (oba 1+2), důležitým kanonýrem se stal Evan Rodrigues (3+1), jemuž na 3 góly stačilo 5 střel. V posledních 2 zápasech ožil také veterán Vladimir Tarasenko (1+1), který v předešlých 9 utkáních zaznamenal jediný bod.

Výbornou práci odvádí obrana a samé superlativy se valí na strážce brankoviště, jímž je Sergej Bobrovskij. Zkušený gólman v letošním play off nechyběl na ledě ani vteřinu a ve finálové sérii pozvednul své výkony na úplně jiný level. S úspěšností zákroků 95,3 % a průměrem 1,33 je pro útočníky Oilers po většinu času nepřekonatelnou překážkou. Zavře bránu i dnes?

sipka Kolik gólů padne ve 4. finále? Vsaďte si s bonusem ZDE

SESTAVA FLORIDY VE 3. FINÁLE STANLEY CUPU
Brankáři: Bobrovskij (Stolarz)
1. formace: Forsling, Ekblad – Rodrigues, Barkov (C), Reinhart
2. formace: Mikkola, Montour – Verhaeghe, Bennett, Tkachuk
✅ 3. formace: Ekman-Larsson, Kulikov – Luostarinen, Lundell, Tarasenko
4. formace: Lorentz, Stenlund, Okposo
Kurzy na Floridu najdete ZDE

Hokej Edmonton vs. Florida dnes ve finále play-off NHL 2024: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance EDM - FLA

I po 3. finále Stanley Cupu platí, že Edmonton v aktuálním ročníku NHL Floridu ani jednou neporazil. Celkově se letos střetli včetně základní části 5×, Panthers k bilanci 5-0 vykazují skóre 21:8.

Oilers odešla přesilovka, jejich velká zbraň po celé play off – během finálové série se při ní dosud neprosadili. Mají zřejmě poslední šanci, aby s tím něco udělali.

Zápasy Edmonton vs. Florida v sezoně NHL 2023/2024: výsledky

  • Florida vs. Edmonton – 5:3 (21. listopadu, základní část)
  • Edmonton vs. Florida – 1:5 (17. prosince, základní část)
  • Florida vs. Edmonton – 3:0 (9. června, 1. finále play off)
  • Florida vs. Edmonton – 4:1 (11. června, 2. finále play off)
  • Edmonton vs. Florida – 3:4 (14. června, 3. finále play off)
  • Edmonton vs. Florida – sledujte živě ZDE (16. června, 4. finále)

sipka Další informace o finálové sérii Stanley Cupu najdete ZDE

EDMONTON VS. FLORIDA - STATISTIKY V PLAY OFF NHL
📈Statistika Edmonton Florida
Nejvíc bodů C. McDavid (34) A. Barkov (21)
Nejvíc gólů Z. Hyman (14) C. Verhaeghe (10)
Nejvíc asistencí C. McDavid (29) M. Tkachuk (15)
Nejlepší +/- E. Bouchard (+10) G. Forsling (+15)
Nejvíc vyloučení E. Kane (37 TM) M. Tkachuk (23 TM)
Vítězné góly E. Bouchard (3) A. Barkov (4)
Live kurzy na finále EDM vs. FLA najdete ZDE

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Finále NHL 2024: Edmonton vs. Florida živě, tip na výsledek (termín 16. června, Stanley Cup finále 2024, 4. finále playoff)

Floridu dělí jediné vítězství od Stanley Cupu. Sezónní maraton, při němž hráči absolvovali více než 100 utkání, se chýlí ke konci. Uzavřou Panthers sérii už dnes, nebo si Edmonton vynutí její prodloužení?

Termín 4. finále: 16. 6. 2024 od 02:00 SELČ

Aby tým prohrál finále 0:4 na zápasy, to se v NHL stalo naposledy během play off 1998, kde Detroit Red Wings deklasoval Washington Capitals. Parta kolem Stevea Yzermana byla tehdy jednoznačně lepší. O bitvě Floridy s Edmontonem ale něco takového říct nemůžeme, kanadský klub skutečně není tím jasně horším. Proto si myslíme, že se dnes dočká čestného úspěchu – tipujeme vítězství Oilers.

TIP: Výhra Edmontonu sipka Vsadit u Fortuny

Tip na hokej: finále NHL 2024 - Edmonton vs. Florida, 4. zápas

4. zápas finále NHL play off 2024: Kde dnes sledovat živě hokej Oilers vs. Panthers v online live streamu a v TV vysílání?

Možná poslední zápas sezóny NHL 2023/24 by si žádný hokejový fanoušek neměl nechat ujít. 4. finále play off mezi Oilers a Panthers můžete sledovat dnes od 02:00 v noci díky live streamu zdarma ZDE.

Fortuna TV vysílá i všechny případné další duely finálové série, přičemž pro spuštění live streamu stačí dokončit online registraci. Novým klientům dává Fortuna příjemný bonus 300 Kč za ověření totožnosti. Kromě sledování zápasu se můžete bavit také u live kurzů v jeho průběhu.

4. zápas Edmonton vs. Florida ve finále play off NHL 2024

  • Kdy začíná: neděle 16. června od 02:00
  • Kde se hraje: v Edmontonu (Rogers Place)
  • Kdo zvítězí: favoritem jsou Oilers, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: Nova Sport 1
  • Kde sledovat online: zdarma u Fortuny zde

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA – získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Brankář Floridy Sergei Bobrovsky nastupuje k zápasu finále Stanley Cupu

NHL kurzy: Finále Stanley Cupu 2024 – tipy, predikce

Kdo vyhraje Stanley Cup a Conn Smythe Trophy, kdo zazáří ve finále play off NHL? Projděte si s námi kurzy na sérii Florida - Edmonton.

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...

Třinecký Ondřej Kacetl likviduje stoprocentní šanci Sparťana Michala Řepíka v prodloužení 7. semifinále play off ELH.

Třinecký zázrak a Fantom Kacetl: 5 momentů cesty za 5. titulem

Ocelová dynastie dál vládne extralize, Třinec slaví 5. titul v řadě! Nabízíme vám top 5 momentů, které rozhodly o letošním vítězi play off.