Lídři statistik NHL za listopad 2023 - střelci, Češi, nováčci

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Vstřelit gól v NHL je snem každého hokejisty. Komu se v listopadu plnil nejčastěji – a kdo rozsvícení červeného světla naopak vytrvale zabraňoval? Prohlédněte si seznam lídrů statistik NHL za uplynulý měsíc, včetně bodování českých hráčů či nováčků.

Lídři NHLBodyGólyAsistence
Češi NováčciBrankářiRůzné

Cale Makar a Nathan MacKinnon z Colorada oslavují jeden ze svých gólů, v listopadu 2023 oba patřili ke statistickým lídrům NHL Foto: Profimedia

Minulé týdny patřily jim: Statističtí lídři NHL za listopad 2023

V listopadu se kolotoč základní části NHL 2023/24 rozjel naplno, hokejoví fanoušci po celém světě si užily čtyři týdny plné špičkového hokeje. Jak toto období vypadá řečí čísel? Pojďme si společně představit lídry statistik NHL za listopad 2023, od nejúspěšnějších střelců přes defenzivní hvězdy až po mistry brankářského řemesla. Všechny můžete večer co večer sledovat v online live streamech NHL u Betana.

sipka Vsaďte si a sledujte NHL živě zde – s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Od prvního do posledního listopadu měla základní část NHL 2023/24 na programu 213 zápasů. Hrálo se nejen v 32 severoamerických městech, ale také ve švédském Stockholmu, kam slavná soutěž zavítala v rámci NHL Global Series 2023.

Všechny velké příběhy vám pravidelně předkládáme v seriálu Týden v NHL, tentokrát necháme promluvit čísla – jasně, stručně, srozumitelně. Kdo si v uplynulém měsíci podmanil nejlepší hokejovou ligu světa?

Hvězdy ze západu dotíraly, listopadovou produktivitu ale ovládl Kuch

Titulek této rubriky je myšlen v rámci soutěžního rozdělení NHL, pravdou ale je, že ho lze chápat i geograficky. Ačkoli se totiž v první pětce umístili dva zástupci Vancouveru a Colorada ze Západní konference, nejproduktivnějším hokejistou za listopad je Nikita Kucherov, hvězda floridských Tampa Bay Lightning.

Svou aktuální formu dal dvěma prsteny pro vítěze Stanley Cupu obtěžkaný Kuch vzpomenout na životní ročník 2018/19, který zakončil se 128 body a plejádou individuálních trofejí. Za minulý měsíc do kanadského bodování NHL zapsal o sto bodů méně – ve 14 duelech posbíral 28 bodů za 9 gólů a 19 asistencí.

Pikantní je, že v TOP 5 figurují hned dva mladí, útočně ladění obránci – Cale Makar s Quinnem Hughesem si to letos pravděpodobně rozdají o James Norris Trophy.

Náš David Pastrňák je s 19 body osmý. V pro něj netradiční bilanci 5+14 přihrávky vysoce převyšují přesné trefy. I to je ale důkazem, jak velkou úlohu Pasta po konci centrů Bergerona s Krejčím v bostonském celku plní.

Nejproduktivnější hráči NHL v listopadu 2023

  1. Nikita Kucherov (TBL) – 28 bodů (9+19)
  2. Cale Makar (COL) – 25 bodů (4+21)
  3. J.T. Miller (VAN) – 23 bodů (8+15)
  4. Quinn Hughes (VAN) – 22 bodů (5+17)
  5. Nathan MacKinnon (COL) – 22 bodů (4+18)

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Nejvíc gólů v listopadu dali Boeser a Forsberg, životní měsíc pro arizonského střelce

Na dvouciferný počet tref v uplynulém měsíci dosáhli čtyři střelci. O titul krále kanonýrů se dělí Brock Boeser a Filip Forsberg, kteří za Vancouver, resp. Nashville nasázeli po 11 gólech. Efektivnější byl druhý jmenovaný, jemuž k tomu stačilo 13 zápasů ku Boeserově 15.

Jestliže tato dvojice má přesné zásahy v popisu práce, desetigólový měsíc Lawsona Crouseho je příjemným překvapením. Svůj potenciál 26letý kanadský forvard naznačil už na MS v hokeji, kdy k zisku zlatých medailí přispěl šesti góly. V NHL je jeho maximem loňských 24 tref, při zachování současného tempa by ovšem letos mohl atakovat čtyřicítku.

Desetkrát se kromě něj trefil ještě kanonýr Tampy Brayden Point, devíti zápisy své střelecké statistiky obohatili Kyle Connor, Valeri Nichushkin, Zach Hyman, Evander Kane, Sidney Crosby i produktivní Kucherov.

Nejlepší střelci NHL za listopad 2023

  • 1. Brock Boeser (VAN) – 11 gólů
  • 1. Filip Forsberg (NSH) – 11 gólů
  • 3. Lawson Crouse (ARI) – 10 gólů
  • 3. Brayden Point (TBL) – 10 gólů

Nejlepší tvůrci hry? Čelo kopíruje produktivitu, přesně nahrávali i Pasta s Hronkem

Ač si prohodili pozice, nejvíce asistencí v listopadu rozdalo pět lídrů produktivity. Nejlepším tvůrcem hry je Cale Makar s 21 přihrávkami. Obránce Colorada do čela tabulky vystřelila především šňůra tří zápasů s třemi asistencemi z poloviny měsíce.

Velmi zajímavé je také pořadí těsně za hranou TOP 5 – připravte se na pořádnou českou stopu. Se 14 nahrávkami listopad zakončili náš Pastrňák a do formy se dostávající Connor McDavid, 13 přesných pasů pak statistici přisoudili Filipu Hronkovi, českému obránci ve službách Vancouveru.

Kdo si v listopadu v NHL připsal nejvíc asistencí?

  1. Cale Makar (COL) – 21 asistencí
  2. Nikita Kucherov (TBL) – 19 asistencí
  3. Nathan MacKinnon (COL) – 18 asistencí
  4. Quinn Hughes (VAN) – 17 asistencí
  5. J.T. Miller (VAN) – 15 asistencí

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Co na to Češi? Očekávaní lídři i paběrkující hvězdy

Alespoň jeden kanadský bod do statistik v listopadu zapsalo 17 českých hokejistů, tím nejproduktivnějším byl 19bodový Pastrňák. Ani Hronkovo jméno na druhé příčce vzhledem k předchozím odstavcům nepřekvapuje, oba borci v průměru bodovali alespoň jednou za večer.

Této metě se přiblížil také Pastův spoluhráč Pavel Zacha, vydařený měsíc za sebou mají i Tomáš Hertl či dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Ondřej Palát. Příjemným překvapením je šestibodový měsíc Radka Gudase, jenž v dresu Ducks na ledě v průměru trávil přes 19 minut na zápas.

S menším nadšením už pozorujeme produktivitu Dominika Kubalíka s Jakubem Vránou. Oba borci, kteří měli v první kompletní sezoně ve svých nových působištích patřit k ofenzivním tahounům, zatím střelecky strádají. Vrána dokonce balancuje na hraně sestavy, do které se na sklonku měsíce třikrát ani nevešel. Věřme, že v prosinci se jejich jména objeví podstatně výš.

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ ČEŠI V NHL, LISTOPAD 2023
Hráč Tým Z G A B
1️⃣ David Pastrňák Boston 13 5 14 19
2️⃣ Filip Hronek Vancouver 15 2 13 15
3️⃣ Pavel Zacha Boston 13 5 7 12
4️⃣ Tomáš Hertl San Jose 13 3 8 11
5️⃣ Ondřej Palát New Jersey 13 2 6 8
6️⃣ Radko Gudas Anaheim 13 3 3 6
7️⃣ Martin Nečas Carolina 12 2 4 6
8️⃣ Dominik Kubalík Ottawa 9 3 1 4
9️⃣ Jakub Vrána St. Louis 12 1 2 3
9️⃣ Filip Zadina San Jose 11 1 2 3

Závod o Calder Trophy: Do trháku nasadili Connor a Connor

Jméno nejproduktivnějšího nováčka NHL za listopad 2023 nikoho nepřekvapí. Connor Bedard posbíral 12 bodů za šest gólů a šest asistencí, v minulém měsíci tak jednička draftu a nastupující generační supertalent držel průměr bodu na zápas.

Pozor však, dušičkový měsíc se parádně vydařil i dalšímu zelenáčovi s tak často skloňovaným křestním jménem. Prospekt Calgary Connor Zary vstoupil do NHL tou správnou nohou, ve svých prvních 13 zápasech v elitní lize posbíral 10 bodů (3+7).

Zaryho služby si Plameny zamluvily v prvním kole draftu 2020 na celkovém 24. místě. Nyní 22letý centr, mimo jiné stříbrný medailista z MS juniorů, si v minulém ročníku solidně počínal na farmě.

Až letos se ale v záložním celku Wranglers utrhl ze řetězu a za 6 zápasů posbíral 10 bodů. Pozvánka nahoru na sebe nenechala dlouho čekat – a zdá se, že by se hráč s nečitelnou střelou mohl natrvalo usadit v NHL. Jestliže někdo dokáže držet krok s Bedardem, o svou budoucnost by se neměl obávat.

Nejproduktivnější nováčci NHL v listopadu 2023

  • 1. Connor Bedard (CHI) – 12 bodů (6+6)
  • 2. Connor Zary (CGY) – 10 bodů (3+7)
  • 3. Dmitri Voronkov (CBJ) – 9 bodů (3+6)
  • 4. Luke Evangelista (NSH) – 8 bodů (2+6)
  • 4. Luke Hughes (NJD) – 8 bodů (2+6)

Play off nebyla náhoda, Hill vede brankářské statistiky i v listopadu

Na jaře Stanley Cup, v listopadu nejvyšší úspěšnost zákroků. Adin Hill chytil 94,4 % střel a výrazně přispívá k tomu, že Vegas Golden Knights se se ziskem 34 bodů po listopadu vyhřívali na čele celé NHL.

Hill v právě skončeném měsíci v osmi zápasech inkasoval jen 13 gólů. Dva z prvních tří mačů dokonce ozdobil čistým kontem, dva shutouty už v listopadu vychytal pouze jeho floridský sok z finále play off Sergei Bobrovsky.

Tým z města hříchu sice s Hillem v létě podepsal tučný dvouletý kontrakt, vytáhlý 27letý gólman si ale podle dosavadních výkonů cap hit $ 4,9 milionu zaslouží do posledního centu.

Úspěšnost zákroků (nejméně 5 zápasů)

  1. Adin Hill (VGK) – 94,4 %
  2. Charlie Lindgren (WSH) – 94,2 %
  3. Cam Talbot (LAK) – 94,1 %
  4. Tristan Jarry (PIT) – 93,2 %
  5. Samuel Ersson (PHI) – 92,6 %

Souhrn statistik NHL za listopad 2023 – různé kategorie, zajímavosti

Nejlepšími střelci za listopad jsou Boeser s Forsbergem, mezi obránci si nejlépe vedl pětigólový kvartet ve složení Quinn Hughes, Noah Hanifin, MacKenzie Weekar a Oliver Ekman-Larssonů. A co brankáři? Inu, králem střelců tohoto postu je díky gólu z posledního listopadového večera, Tristan Jarry skóroval jako v pořadí 14. maskovaný muž v historii NHL.

I tato statistická perlička k minulému měsíci patří, další lídry různých kategorií si prohlédněte v tabulce níže. A chcete-li, všechny hvězdy nejlepší hokejové ligy světa můžete večer co večer sledovat v live streamech NHL ZDE. Přejeme vám příjemnou zábavu.

STATISTIČTÍ LÍDŘI NHL - LISTOPAD 2023
Kategorie Lídr
Střely Nikita Kucherov (TBL) - 73
Góly v oslabení Simon Holmstrom (NYI) - 3
Trestné minuty Jonah Gadjovich (FLA), Tanner Jeannot (TBL) - 41
Vyhraná buly Robert Thomas (STL) - 171
Icetime John Carlson (WSH) - 26:14
Hity Tanner Jeannot (TBL), Evander Kane (EDM) - 52
Bloky Brayden McNabb (VGK) - 49
Zákroky Jordan Binnington (STL) - 325
Čistá konta Adin Hill (VGK), Sergei Bobrovsky (FLA) - 2
Čas v brance Stuart Skinner (EDM) - 675:03
Vsaďte si a sledujte NHL živě ZDE - live streamy všech utkání

Zdroj statistik: NHL.com

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Český hokejista David Krejčí během ceremoniálu před tisícím zápasem v NHL v dresu Bostonu

Ani ELH, ani domácí šampionát. David Krejčí končí kariéru

Legenda českého hokeje i zámořské NHL už se na led nevrátí. David Krejčí v 37 letech končí kariéru, důvodem jsou zdravotní trable.

David Pastrňák střílí na bránu

Kde sledovat NHL v TV? Program přímých přenosů

V článku se dozvíte, jak sledovat kanadsko-americkou NHL živě na internetu i v televizi. Přinášíme vám také program dalších zápasů NHL v TV...

NHL live stream Betano - vsaďte si a sledujte NHL živě na TV Betano

Live stream NHL: Vsaďte si a sledujte NHL živě na Betano TV

Zajímá vás, jak si pustit NHL zdarma a přes celou obrazovku? Přinášíme vám návod. Bavte se – vsaďte si a sledujte NHL 2023/24 živě na TV...