Hokej kalendář: Na co se těšit v roce 2024? Události, termíny

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Už během prvních týdnů roku 2024 český hokej oslavil dva medailové úspěchy v mládežnických kategoriích. Na co dalšího se v příštích měsících můžeme těšit, kdy a kde se uskuteční ty nejdůležitější události roku 2024? Přinášíme vám přehledný hokejový kalendář.

Kapitán české reprezentace Roman Červenka v zápase mistrovství světa v ledním hokeji Foto: Profimedia

Kdy a kde se budou hrát hokejové turnaje v roce 2024? Kalendář událostí 2024

V Česku, v Evropě, v zámoří. Ty nejdůležitější hokejové turnaje roku 2024 budou doslova probíhat po celém světě a vyjma letních prázdnin budou mít fanoušci neustále co sledovat. A to doslova, online live streamy zdarma vám přiblíží průběh všech zásadních zápasů v novém roce.

sipka Klikněte ZDE a sledujte hokej živě, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

V dnešní výseči hokejového kalendáře si posvítíme na termíny deseti zásadních událostí roku 2024.

I bez olympijských her či světového poháru je program mezinárodních turnajů nesmírně nabitý, rušno bude i na klubové scéně. Co, kdy a kde? Podívejte se, co nás v hokejovém roce 2024 čeká a nemine.

NA CO SE TĚŠIT V HOKEJI? KALENDÁŘ UDÁLOSTÍ 2024
Událost Dějiště Termín
Finále Euro Hockey Tour žen Liberec 7. – 11. 2. 2024
Venkovní zápas extraligy Klingenthal, Německo 17. 2. 2024
Play off extraligy Česká republika od 6. 3. 2024
MS v hokeji žen Utica, USA 4. – 14. 4. 2024
✅ MS v hokeji do 18 let Espoo a Vantaa, Finsko 25. 4. – 5. 5. 2024
České hokejové hry Brno 2. – 5. 5. 2024
Mistrovství světa v hokeji Praha, Ostrava 10. –  26. 5. 2024
Finále Stanley Cupu Severní Amerika červen 2024
Hlinka Gretzky Cup Kanada léto 2024
MS v hokeji do 20 let Ottawa, Kanada 26. 12. – 5. 1. 2025

Finále ženské Euro Hockey Tour 2024 (EHT W)

  • Termín: 7. až 11. února 2024
  • Dějiště: Liberec, Česká republika
  • Proč se těšit: na největším domácím turnaji Češky usilují o prvenství v EHT

České hokejistky už dvakrát v řadě přivezly medaile z mistrovství světa dospělých, fantastické stříbro vybojovaly i na lednovém šampionátu do 18 let. Další velkou událostí bude finálový turnaj Euro Hockey Tour žen v Liberci, který uzavře program EHT W 2023/2024.

Během extraligové pauzy se český turnaj ženské Euro Hockey Tour uskuteční v Home Credit Areně. Kapacita 7 500 diváků napovídá, že pořadatelé očekávají velký divácký zájem.

K zaplnění arény by měla přispět i kvalita soupisek, díky posilám ze zámoří by i Češky měly do hry poslat to nejlepší. Bonbónkem pro domácí fanoušky pak budiž přetahovaná s Finskem o celkový titul ze seriálu EHT W – naše hráčky před posledním turnajem vedou tabulku s náskokem osmi bodů na Finsko.

Venkovní zápas hokejové extraligy (ELH Winter Classic 2024, Karlovy Vary vs. Plzeň)

  • Termín: 17. února 2024
  • Dějiště: Klingenthal, Německo
  • Proč se těšit: půjde o teprve šesté extraligové venkovní utkání

Každé hokejové utkání pod širým nebem je neopakovatelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Česká nejvyšší soutěž se letos dočká jedné takové události, venkovní zápas mezi Karlovými Vary a Plzní je na programu v sobotu 17. února 2024.

V programu hokejové extraligy je tato událost vedena jako dohrávka 4. kola základní části 2023/2024. Oficiálně se pak „české Winter Classic“ nazývá Hockey Outdoor Triple – a k vidění budou hned tři jednotlivé duely.

Dva západočeské celky se vydají těsně za hranice s Německem, dějištěm bude provizorní hokejové kluziště u skokanského můstku v Klingenthalu. Kromě Energie a Indiánů se na venkovním hřišti utkají ještě Crimmitschau a Drážďany (16. února) a Lužice a Řezno (18. února), všechno celky druhé nejvyšší německé ligy.

Sleduj play off hokejové Extraligy na TV Tipsport

Play off Tipsport extraligy ledního hokeje 2024 (Hokej ELH playoff 2024)

  • Termín: 6. března 2024 až 28. dubna 2024
  • Dějiště: extraligové stadiony
  • Proč se těšit: Třinec usiluje o pátý titul v řadě, zbytek ELH je proti

Jaro, Velikonoce, hokej? Pak tedy play off české hokejové extraligy. V pořadí již 31. sezona naší nejvyšší soutěže vyvrcholí strhující vyřazovací částí, do které se zapojí 12 nejlepších celků dlouhodobé tabulky.

Celé play off extraligy již ve středu 6. března odstartují první utkání předkola. Čtvrtfinále se přidá v pátek 15. března, semifinálové série odstartují v neděli 31. března. Velké finále je pak na programu od úterý 16. dubna, nejzazším termínem korunovace extraligových mistrů je 28. duben.

Poslední čtyři play off ovládla třinecká dynastie, Oceláři patří k nejsilnějším celkům i letos. Vyrostla jim ovšem nesmírně zdatná konkurence, největšími favority na titul jsou Pardubice a Sparta. Nesmíme ovšem zapomenout ani na řadu černých koní, ostatně na začátku play off se všechny celky seřadí na stejné startovní čáře.

Mistrovství světa v hokeji žen 2024 (MS hokej ženy 2024)

  • Termín: 4. až 14. dubna 2024
  • Dějiště: Utica, Spojené státy americké
  • Proč se těšit: české hokejistky budou chtít získat třetí medaile za sebou

V jednoznačným vrcholům sezony patří Mistrovství světa v hokeji žen 2024. Letošní šampionát je na programu mezi 4. až 14. dubnem, hostí ho arény Adirondack Bank Center a Utica University Nexus Center v americké Utice.

Obrovský výkonnostní skok našich reprezentantek pod vedením Carly MacLeod podtrhují bronzové medaile z MS 2022 v Dánsku i MS 2023 v Kanadě. Na letošní  mistrovství světa žen tedy Češky znovu vyrazí s ambicí získat některý z cenných kovů.

I nadále platí, že o titul by si to měly rozdat hokejistky Kanady a Spojených států. Rozdíl mezi zámořskými velmocemi a zbytkem světa však už není tak markantní jako dříve, ve finále se tak můžeme dočkat nejnapínavějšího ženského šampionátu vůbec. Se šťastnou tečkou pro české fanoušky? I taková možnost díky stříbrnému úspěchu osmnáctek leží na stole.

sipka Další informace o MS žen v hokeji najdete ZDE

Mistrovství světa v hokeji do 18 let 2024 (Hokej MS U18 2024)

  • Termín: 25. dubna až 5. května 2024
  • Dějiště: Espoo a Vantaa, Finsko
  • Proč se těšit: čeští mladíci si jedou pro první medaili po 10 letech

Mladé hokejistky už svou medailovou misi splnily v lednu, na přelomu dubna a května na ně budou moci navázat i lvíčata. Mistrovství světa v hokeji do 18 let 2024 se uskuteční ve finských městech Espoo a Vantaa, stane se tak v termínu od 25. dubna do 5. května 2024.

Česká osmnáctka si medaili z mistrovství světa U18 naposledy odvážela v roce 2014, shodou okolností proběhlo také ve Finsku. Tým s Davidem Kašem, Michaelem Špačkem, Pavlem Zachou nebo nejlepším turnajovým střelcem Jakubem Vránou ve svém středu vybojoval stříbro, když až ve finále podlehl USA v čele s hvězdným Jackem Eichelem 2:5.

Šampionát se po deseti letech vrací do země tisíce jezer, podívají se Češi znovu na stupně vítězů? Trenér David Čermák bude mít k dispozici řadu skutečně talentovaných hráčů, kteří budou svou formu ladit na přípravném kempu už od konce března. Na samotném MS U18 je v základní skupině postupně vyzvou výběry Švýcarska, Kanady, Švédska a Kazachstánu.

EHT Česko: České hokejové hry 2024 (Betano Hockey Games 2024 v Praze)

  • Termín: 2. až 5. května 2024
  • Dějiště: Winning Group Arena, Brno
  • Proč se těšit: generálku na MS v hokeji český tým absolvuje před vlastním publikem

Prestižní seriál Euro Hockey Tour 2023/2024 uzavře turnaj v České republice. Na tom ještě není nic zvláštního, termín Českých hokejových her 2024 ovšem z této akce dělá hokejovou událost par excellence. Ve Winning Group Areně v Brně se bude hrát od 2. do 5. května – tedy jen týden před startem mistrovství světa.

Načasování Českých hokejových her garantuje, že česká soupiska bude velmi podobná té pro světový šampionát. Před brněnským publikem se do reprezentačního dresu oblékne i řada hvězd NHL. To samé ovšem platí i pro tři další účastníky, letošní EHT bude vrcholit ve velkém stylu.

Titulárním sponzorem turnaje je sázková společnost Betano, oficiálně se tedy česká podnik EHT bude jmenovat Betano Hockey Games 2024. Toto spojenectví vyústí v řadu zajímavých doprovodných akcí a soutěží, fanoušci se tedy nebudou bavit jen děním na ledě. O něm ale poslední velká příprava před šampionátem pochopitelně bude především.

sipka Nepřehlédněte: Betano je oficiálním partnerem české reprezentace v hokeji

Sleduj streamy nejoblíbenějších zápasů živě na Betano TV

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 (MS hokej 2024 Praha, Ostrava)

  • Termín: 10. až 26. května 2024
  • Dějiště: O2 Arena (Praha), Ostravar Aréna (Ostrava)
  • Proč se těšit: světový šampionát se po devíti letech vrací do Česka

Česko, země hokeji zaslíbená. Na Mistrovství světa v hokeji 2024 v Praze a Ostravě bude vládnout parádní atmosféra, utkání domácího výběru jsou beznadějně vyprodaná. Jarní hokejová horečka ale zdaleka nepostihne jen pořadatelská města, v termínu od 10. až 26. května bude světovým šampionátem žít celá republika.

Oprávněně. Jestliže v posledních letech přísun medailí z mistrovství světa výrazně zpomalil, pod vedením Radima Rulíka naše reprezentace vyhlašuje útok na cenný kov. Ten před domácím publikem ještě nezískala, poslední bronzový úspěch na MS 1992 v Praze a Bratislavě se udál ještě v dobách Československa.

V základní skupině A v O2 Areně česká hokejová reprezentace postupně změří síly s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií i obhájci zlata z Kanady.

A dál? Největšímu turnaji roku 2024 se budeme na webu HokejZpravy.cz i na našem facebookovém profilu věnovat nejen v jeho průběhu, ale už dlouho před začátkem. Čekání na úvodní buly si už teď můžete zkrátit řadou zajímavých článků.

Finále play off NHL 2024 (NHL Stanley Cup 2024)

  • Termín: červen 2024
  • Dějiště: USA, Kanada
  • Proč se těšit: cesta k poháru vede přes 16 vítězství v play off

Na klubové úrovni bude jednoznačným vrcholem roku finále Stanley Cupu 2024. Ne nadarmo se říká, že k zisku této stříbrné trofeje vede vůbec nejnáročnější cesta v celém profesionálním sportu. Šampioni musí v play off vyhrát právě a přesně 16 utkání, a to maratonu 82 duelů základní části.

Aktuální ročník hokejové NHL 2023/2024 je o to zajímavější, že mnoho velkých favoritů v základní části kolísá – a řada odepisovaných družstev se naopak pyšní skvělou formou. Možná tak budeme svědky nejnapínavějšího play off za poslední roky.

A možná se dočkáme i úspěchu některého z českých hokejistů, kterých v klubech NHL působí přes tři desítky. Těžko ovšem odhadovat – i v oné nepředvídatelnosti tkví krása celého dlouhého play off. První série odstartují v polovině dubna, finále Stanley Cupu jako již tradičně vyvrcholí v průběhu června a uzavře tak hokejovou sezonu 2023/2024.

sipka Zajímá vás NHL? Tady jsou největší hvězdy a události týdne

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Hlinka Gretzky Cup 2024 (Memoriál Ivana Hlinky 2024)

  • Termín: léto 2024
  • Dějiště: Kanada
  • Proč se těšit: jde o nejkvalitněji obsazený hokejový turnaj do 18 let

Ač se v kategorii do 18 let o titul mistrů světa soutěží už na přelomu dubna a května, až letní Hlinka Gretzky Cup 2024 bude tím nejlépe obsazeným turnajem U18. Důvod je prostý, letní termín a pauza v jednotlivých soutěžích umožňují účast i těch, kteří na šampionát kvůli klubovým povinnostem nedorazili.

Při tvorbě našeho kalendáře ještě letošní Hlinka Gretzky Cup nezná svůj termín ani konkrétní dějiště. Jisté je, že se odehraje v Kanadě – ta se o pořadatelství střídá s Českem, vloni se v Břeclavi soutěžilo na přelomu července a srpna.

Čeští mladíci to na HGC 2023 dotáhli až do finále, kde podlehli zemi javorového listu 2:3 po prodloužení. Nejvyšší ambice budou mít naši mladíci i letos, český tým ale zdaleka není jediným důvodem, proč tuto akci sledovat. V parném létu se nám představí ti nejlepší mladí hokejisté světa, jejichž jména následně zazní na vstupním draftu NHL.

MS v hokeji juniorů do 20 let 2024–2025 (MS hokej U20 2025)

  • Termín: 26. prosince 2024 až 5. ledna 2025
  • Dějiště: Ottawa, Kanada
  • Proč se těšit: čeští junioři se pokusí získat třetí medaili v řadě

Sotva jedno vydání MS U20 skončilo, už se těšíme na další. Mistrovství světa v hokeji do 20 let 2025 hostí kanadská Ottawa, a to v termínu do 26. prosince 2024 do 5. ledna 2025. Na přelomu let se tak hokejoví fanoušci mohou znovu naplno ponořit do akce, která nám poslední dobou dělá tolik radosti.

V roce 2023 Češi na MS juniorů v hokeji ukončili 18leté medailové sucho, na hvězdně obsazeném turnaji to dotáhli až do finále s favorizovanou Kanadou – gól Dylana Guenthera v prodloužení rozhodl o našem stříbrném umístění. V roce 2024 si pak Jiří Kulich, Matyáš Šapovaliv, Eduard Šalé a další mladé hvězdy na krk pověsili bronzové medaile.

Dvakrát v řadě česká lvíčata uspěla pouze ve zlatých letech 2000 a 2001, tři medaile za sebou ještě na juniorských šampionátech nezískala. Na MSJ 2025 budou našimi soupeři Kazachstán, Slovensko, Švédsko a Švýcarsko, do čtvrtfinále postupují čtyři nejlepší celky. Na turnaj se může vrátit hned osm letošních medailistů – a hokejový rok 2024 bude zakončen ve velkém stylu.

sipka Nepřehlédněte: Sportovní kalendář 2024 – co sledovat a Češi v akci

NEJLEPŠÍ ONLINE SÁZKOVÉ KANCELÁŘE - PŘEHLED BONUSŮ:
Tipsport Bonus ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Fortuna Bonus ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Betano Bonus ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
Chance Bonus ke vkladu až 2 000 Kč + 200 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
SynotTip Bonus 300,- zdarma bez nutnosti vkladu VSAĎ TEĎ
Sazkabet Bonus ke vkladu až 9 500 Kč + 500 Kč za ověření VSAĎ TEĎ
MerkurXtip Bonus ke vkladu až 10 000 Kč + 100 Kč za registraci VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Češi právě dávají gól finskému brankáři

Euro Hockey Tour 2023/2024: program, tabulka a výsledky

V sezoně 2023/24 se uskuteční 28. ročník EHT. 🏅 Podívejte se na program turnajů, aktuální tabulku, program zápasů ČR nebo historické...

Vladimír Sobotka po dohrání švédského hráče, zápas Česko vs. Švédsko na Beijer Hockey Games 2023

Švédské hokejové hry 2024: program, výsledky, tabulka

V pořadí třetím dílem EHT v sezoně 23/24 budou Švédské hokejové hry 2024.✔️ Podívejte se na program zápasů, výsledky a tabulku na Beijer...

Finále Chance ligy 2022/23 mezi Zlínem a Vsetínem

Chance liga 2023/2024: program, tabulka a výsledky

V článku vám přinášíme přehled o dění v hokejové Chance lize. 🏒 Podívejte se na výsledky aktuálního kola, průběžnou tabulku a další...