Česko vs. USA dnes živě, čtvrtfinále MS v hokeji 2024

Zápas rozhodující o úspěchu či neúspěchu je tady! Národní tým se ve čtvrtfinále domácího šampionátu utká se silnými Američany. Přestože jsme skončili v základní skupině na 3. místě, díky pořadatelství zůstáváme v O2 areně. Jedno z nejdůležitějších utkání národního hokejového týmu za posledních několik let začíná ve čtvrtek 23. května 2024 od 20:20.

VÝSLEDEK: Česko vs. USA 1:0. Na atraktivní šance bylo utkání bohaté, rozhodla ovšem jedna jediná trefa. Obstaral ji Pavel Zacha, jenž ve 27. minutě – jako první na turnaji – využil proti Spojeným státům přesilovku. V dalším kole play off se Češi v sobotu od 14:20 střetnou se Švédskem, kurzy na semifinále už teď najdete ZDE.

Živý přenos Informace, kurzy
Česko
USA H2H Tip

Česko a USA se střetnou ve čtvrtfinále na MS v hokeji 2024, momentka ze zápasu o 3. místo na MS 2022, David Pastrňák střílí Foto: Profimedia

MS v hokeji 2024, čtvrtfinále: Česko vs. USA dnes živě v TV i online live stream

Spojené státy americké jsou pro českou reprezentaci na domácích MS v Praze osudovým soupeřem. Před 20 lety nás tým USA vyřadil ve čtvrtfinále, v roce 2015 nás zase porazil v souboji o 3. místo. A na loňském MS nám zase už potřetí za sebou vystavil čtvrtfinálovou stopku. Američanům tedy máme rozhodně co vracet. Zvládneme teď neoblíbeného soka v kritickém duelu konečně už udolat?

Čtvrtfinálový zápas na MS v hokeji 2024 mezi Českem a USA je na programu ve čtvrtek 23. května, začínat se bude ve 20:20. Živý přenos sledujte na ČT sport.

sipka ZDE si vsaďte si na zápas Česko vs. USA, s bonusem za registraci

Sleduj průběh zápasu ZDE

Kurzy na Česko vs. USA (Hokej MS 2024, Praha, čtvrtfinále, play off)

Během posledního hracího dne základních skupin na probíhajícím Mistrovství světa v hokeji ještě český výběr mohl zaútočit na 1. místo ve skupině A. Naši reprezentanti sice v závěru zápasu s Kanadou předvedli znamenitý comeback, Javorové listy si ale nejlepší výchozí pozici pro play off uhlídaly.

V úterý večer navíc reprezentační mužstvo přeskočili Švýcaři, kteří svou výhrou nad Finskem definitivně rozsekli tajenku o složení čtvrtfinálových dvojic. Na Česko jako na třetí nejlépe umístěný celek ve skupině A tak vyšel druhý tým ostravské skupiny B – USA.

Před startem čtvrtfinálového duelu národního týmu pak bookmakeři mírně favorizují Američany, kteří letos do České republiky přivezli neobvykle silný mančaft. Jejich výkony v Ostravar Aréně ale nebyly úplně optimální, dokonce padli se Slovenskem po prodloužení.

Níže si pak můžete prohlédnout základní kurzovou nabídku od sázkové kanceláře Tipsport pro čtvrtfinále Česka s USA. Tipovat můžete samozřejmě i v průběhu utkání, přejeme vám příjemnou zábavu!

Kurzy Fortuna na hokej USA vs. Česko na MS 2024:

  • 1/0/2: USA 2,33 | remíza 4,00 | Česko 2,75
  • Vítěz do rozhodnutí: USA 1,80 | Česko 2,05
  • 5,5 gólu: více 1,74 | méně 2,10
  • Střelec Česka: Pastrňák 2,50 | Nečas 3,30 | Červenka 3,30
  • Střelec USA: Tkachuk 3,10 | Boldy 3,20 | Nelson 3,40
  • Kompletní nabídku a live kurzy najdete ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

USA vs. Česko na MS v hokeji 2024
🕒Kdy: 23. 5. 2024, 20:20
🌍Kde: O2 Arena, Praha
🏆Turnaj: MS v hokeji 2024, čtvrtfinále
Kurzy Fortuny: 2,33 – 4,00 – 2,75
📺Živý přenos: ČT sport

Poslední zápas s Kanadou sice skončil prohrou, turnaj ale začíná až teď. Dostanou nás hvězdy z NHL do semifinále?

Česká hokejová reprezentace nasbírala v základní skupině solidních 16 bodů. Čtyřikrát zvítězila v základní hrací době a jednou vyhrála po samostatných nájezdech. Jeden penaltový rozstřel ale skončil neúspěchem a naposledy pak přišla porážka v prodloužení.

Byť s občasnými problémy, tak svěřenci Radima Rulíka v zápasech proti méně kvalitnějších týmům (Norsko, Dánsko, Rakousko, Velká Británie) neztratili ani jeden bod. Zejména proti seveřanům si pak s chutí zastříleli, Norům nasázeli šest branek, nepříjemným Dánům dokonce sedm.

Ještě před příjezdem hvězdných posil z NHL se ale v duelech proti medailovým adeptům projevovala největší slabina zahajovací nominace národního celku.

Hned na úvod turnaje český tým nedal Finsku ani jednu branku ze hry. Nicméně v zakončení se naštěstí trápili i hokejisté Suomi a nakonec jsme tak zvítězili díky úspěšným nájezdům Romana Červenky a Ondřeje Kašeho.

sipkaVšechny zápasy Česka v historii MS si můžete připomenout ZDE

V duelu proti Švýcarsku pak skóroval alespoň Matěj Stránský, který se prosadil dělovkou z první při přesilovce. V naprosto vyrovnaném klání nás ale alpská země udolala výsledkem 2:1 po samostatných nájezdech.

Tradiční problém s nízkou produktivitou na mezinárodních turnajích by ale měl vyřešit příjezd tří největších českých ofenzivních hvězd z NHL. Po vyřazení Bostonu a Caroliny totiž do Prahy v průběhu turnaje přiletěli David Pastrňák, Pavel Zacha i Martin Nečas.

A se třemi respektovanými forvardy v sestavě už český výběr vsítil Kanadě tři góly. Znát byla zejména přítomnost Martina Nečase, který měl oproti bostonské dvojici více času na aklimatizaci. A právě majitel dvou extraligových titulů s Kometou naservíroval dva skvostné krosové pasy vedoucí k přesné trefě.

Povzbuzujícím faktorem do čtvrtfinálového souboje pak bude obrovský comeback, který naši reprezentanti předvedli v samém závěru minulého utkání. Javorové listy už vedli 3:1, ale Češi díky dvěma slepeným gólům Ondřeje Paláta (56:56) a Romana Červenky (58:11) dotáhli duel do prodloužení. V něm ale bohužel rozhodl svým druhým zásahem Kanaďan Dylan Cozens.

Výsledky Česka na MS v hokeji 2024

  • Skupina: Česko vs. Finsko – 1:0 sn.
  • Skupina: Nosko vs. Česko – 3:6
  • Skupina: Švýcarsko vs. Česko – 2:1 sn.
  • Skupina: Česko vs. Dánsko – 7:4
  • Skupina: Česko vs. Rakousko – 4:0
  • Skupina: Česko vs. Velká Británie – 4:1
  • Skupina: Kanada vs. Česko – 4:3 pp.
  • Čtvrtfinále: USA vs. Česko – vsaďte si ZDE

sipka Kdy a s kým hrají Češi čtvrtfinále na MS v hokeji?

Sleduj průběh zápasu ZDE

Zatímco Martin Nečas odehrál v úterý už své druhé utkání na letošním MS, tak duo Pastrňák + Zacha absolvovalo teprve premiérový start. A na obou bostonských medvědech byla ještě znát únava z dlouhé cesty. Dá se ale očekávat, že po srovnání s časovým posunem budou v následujícím duelu proti USA mnohem efektivnější.

Už pár let nejlepší český hokejista Pastrňák strávil na ledě téměř 22 minut (21:53), pouze o šest vteřin vyšší ice-time měl obránce Jakub Krejčík. Pátý nejproduktivnější hráč letošního ročníku NHL pak ohrozil kanadského gólmana Binningtona dvěma střeleckými pokusy.

A taktéž nováček v seniorské reprezentaci Zacha dostal den po několikahodinovém přeletu rovněž pořádnou šichtu. Jeho ice-time se zastavil na hodnotě 19:34 a kromě jednoho kladného bodu do bilance +/- a jedné rány na branku vyhrál 10 z 19 vhazování.

Pastrňák se Zachou pak operovali v elitní formaci vedle velezkušeného Romana Červenky, který díky bilanci 1+1 jako první český hráč na letošním MS zaokrouhlil svůj počet bodů na 10. S celkovým počtem tří tref a sedmi asistencí tak po odehrání základních skupin uzavírá TOP 10 bodování turnaje.

Ve čtvrtfinálovém duelu s USA pak budou v prvním útoku operovat David Pastrňák, Pavel Zacha a Ondřej Palát. Na složení všech formací se můžete podívat níže.

sipkaVše o českém týmu na MS v hokeji 2024 čtěte ZDE

Sestava Česka v zápase proti USA
Brankáři: Dostál (Mrázek)
1. formace: Krejčík, Gudas – Palát, Zacha, Pastrňák
2. formace: Kempný, Rutta – Kubalík, Kämpf, Nečas
✅ 3. formace: Hájek, Kundrátek – Červenka, Sedlák, Kaše
4. formace: Špaček – Beránek, Tomášek, Stránský
13. útočník: Voženílek
🪑Mimo sestavu: Vejmelka (G), Kondelík (F), Flek (F)
Kurzy na Česko najdete ZDE

Sleduj NHL živě u online sázkové kanceláře Fortuna

Výběr USA se po slabším začátku rozehrál, první tři příčky v individuální produktivitě drží právě Američané

Američanům vstup do turnaje moc nevyšel. Úvodní prohru po vyrovnané partii se Švédy sice odčinil jednoznačným vítězstvím nad Němci, avšak pak přišla zbytečná porážka po prodloužení od Slováků. Po úvodních třech kláních pak dokonce byli mimo postupové pozice.

Avšak ve zbylých čtyřech mačích už družina Johna Hynese pokaždé splnila roli jasného favorita a v ostravské skupině B tak obsadila 2. místo za nedostižitelným výběrem Tre Kronor.

Během dosavadního průběhu letošního šampionátu Američani vsítili 37 gólů, což je aktuálně vůbec nejvyšší počet ze všech 16 zúčastněných zemí. Tak vysoké číslo ale vzniklo zejména díky kanonádě proti Kazachstánu (10:1).

Taktéž více než 30% úspěšnost využití přesilovek (7/23) budí na první pohled obrovský respekt. Avšak tato "zabijácká" bilance opět naskákala díky 57 % ze zápasu proti slabým Kazachům (4/7). Například v součtu tří duelů proti Švédsku, Slovensku a Lotyšsku proměnili Američani pouze jednu ze 13 nabídek.

Výsledky USA na MS v hokeji 2024

  • Skupina: Švédsko vs. USA – 5:2
  • Skupina: USA vs. Německo – 6:1
  • Skupina: USA vs. Slovensko – 4:5 pp.
  • Skupina: USA vs. Francie – 5:0
  • Skupina: Polsko vs. USA – 1:4
  • Skupina: USA vs. Kazachstán – 10:1
  • Skupina: Lotyšsko vs. USA – 3:6
  • Čtvrtfinále: USA vs. Česko – vsaďte si ZDE

Zaregistruj se online a vsaď si u Fortuny

A debakl uštědřený středoasijské zemi výrazně promlouvá i do elitní desítky kanadského bodování turnaje. První tři příčky totiž patří právě reprezentantům USA.

Průběžná pozice nejproduktivnějšího hráče MS patří Mattu Boldymu, který se drží na parádním průměru přesně dvou bodů na utkání. V sedmi mačích nasázel forvard Minnesoty šest gólů a na dalších osm přihrál.

Role lídra pak evidentně nedělá problém Bradymu Tkachukovi. Syn slavného Keitha Tkachuka je v tuto chvíli se sedmi zásahy nejlepším střelcem národního celku USA, k tomu přidal šest asistencí. A pozadu není ani Johnny Gaudreau, který se může pochlubit bilancí 3+8.

Týmová produktivita USA na MS v hokeji 2024 (po zákl. skupině)

  1. Matt Boldy (F) – 14 bodů (6+8)
  2. Brady Tkachuk (F) – 13 bodů (7+6)
  3. Johnny Gaudreau (F) – 11 bodů (3+8)
  4. Shane Pinto (F) – 9 bodů (2+7)
  5. Cole Caufield (F) – 8 bodů (4+4)

Z beků pak nejvíce podporuje útok dle očekávání Zach Werenski. Celoplošný obránce z Columbusu dosahuje na průměr přesně jednoho bodového zápisu na zápas (2+5), ze zadáků účastnících se šampionátu jsou produktivnější už pouze Švýcar Roman Josi a Švéd Erik Karlsson.

Z nevydařeného úvodního klání se Švédy, ve kterém zaznamenal do bilance +/- tři záporné body, se rychle oklepal obránce Luke Hughes. Spoluhráč Ondřeje Paláta z New Jersey ve zbylých šesti zápasech nasbíral 5 zářezů do produktivity (2+3) a také sedm kladných zápisů do hodnocení +/-.

V americkém brankovišti se pak v průběhu MS vystřídali už čtyři maskovaní muži! Za zraněného Alexe Lyona, který by jinak plnil roli jedničky, přijel na poslední chvíli Charlie Lindgren. Gólman Washingtonu se postavil mezi tři tyče až v posledním klání s Lotyšskem, kdy zneškodnil 27 z 30 střeleckých pokusů.

Teď je otázkou, kdo ze současné brankářské trojičky USA ve složení Lindgren – Augustine – Nedeljkovic nastoupí do čtvrtfinále. Nejméně pravděpodobnou variantou je volba Alexe Nedeljkovice, kterého šampionát nezastihl ve formě. Naopak devatenáctiletý talent Trey Augustine při svých prvních startech mezi dospělými chytá nad očekávání dobře (92,9 %, 1,89 GAA), v neprospěch zelenáče z NCAA ale hovoří nedostatek zkušeností. A těch má třicetiletý Lindgren už dostatek, v NHL totiž odchytal osm sezon.

sipkaVše o týmu USA na MS v hokeji 2024 čtěte ZDE

Sestava USA v zápase proti Česku
Brankáři: Lindgren (Nedeljkovic)
1. formace: Werenski, Jones – Gaudreau, Nelson, Boldy
2. formace: Sanderson, Hughes – Tkachuk, Pinto, Caufield
✅ 3. formace: Vlasic, Petry – Farabee, Hayes, Zegras
4. formace: Kesselring – Eysimmont, Kunin, Brindley
✅ 13. útočník Leonard
Kurzy na USA najdete ZDE

Sleduj přímé přenosy živě na Fortuna TV

Hokej Česko vs. USA dnes na mistrovství světa v hokeji: H2H, statistiky, srovnání a vzájemná bilance CZE - USA

Zajímavým faktem je, že Američani jsou naším vůbec nejčastějším čtvrtfinálovým soupeřem. V prvním kole vyřazovací fáze hokejového šampionátu odehrála česká reprezentace už sedm vzájemných duelů proti USA.

sipkaČtvrtfinálové zápasy Česka na MS si připomeňte ZDE

Poprvé jsme na Spojené státy ve čtvrtfinále narazili na domácím MS v roce 2024, kdy nás potopil jediný úspěšný exekutor penaltového rozstřelu Andy Roach. Krutou porážku z premiérového šampionátu v O2 areně ale národní tým odčinil hned o rok později ve Vídni, kdy opět musely rozhodnout samostatné nájezdy. Tehdy se už štěstěna přiklonila na naší stranu, když jako jediný proměnil svůj pokus Martin Ručinský.

Nejhladší čtvrtfinálová výhra nad výběrem USA se datuje k slovenskému MS v roce 2011, kdy vítězství 4:0 režíroval hattrickem Jaromír Jágr. Přesvědčivý úspěch se rýsoval i v Bělorusku roku 2014, Američani ale mocně dotahovali a dvěma slepenými góly na přelomu 59. a 60. minuty snížili na 3:4. Nicméně z postupu do semifinále se přeci jen radovali Češi.

V posledních letech se ale českému výběru ve čtvrtfinálových duelech s USA vůbec nedaří. Také na MS 2016 došlo na penalty, v nichž rozhodla jednička tehdy nadcházejícího draftu – Auston Matthews. Vyrovnaný byl i vzájemný duel na šampionátu 2018 v Dánsku, Češi ale tahali za o něco kratší kus provazu a nakonec prohráli 2:3. Na loňském mistrovství světa nás pak mužstvo pod vedením Kariho Jalonena nemělo nárok – za Spojenými státy zaostávalo rozdílem jedné možná dvou tříd a po zásluze padlo 0:3.

Zápasy Česko vs. USA na MS v hokeji a ZOH: výsledky

  • ZOH 2014: USA vs. Česko – 5:2 (čtvrtfinále)
  • MS 2014: USA vs. Česko – 3:4 (čtvrtfinále)
  • MS 2015: USA vs. Česko – 3:0 (o 3. místo)
  • MS 2016: Česko vs. USA – 1:2 sn. (čtvrtfinále)
  • SP 2016: Česko vs. USA – 4:3 (skupina)
  • ZOH 2018: Česko vs. USA – 3:2 sn. (čtvrtfinále)
  • MS 2018: USA vs. Česko – 3:2 (čtvrtfinále)
  • MS 2022: USA vs. Česko – 0:2 (skupina)
  • MS 2022: Česko vs. USA – 8:4 (o 3. místo)
  • MS 2013: USA vs. Česko – 3:0 (čtvrtfinále)
  • MS 2024: USA vs. Česko – vsaďte si ZDE

sipka Kompletní vzájemnou bilanci Česka s USA najdete ZDE

MS v ledním hokeji 2024: Česko vs. USA, tip na výsledek (termín 23. května, MS 2024 hokej Praha, čtvrtfinále)

Na všechny dosavadní zápasy domácího českého mužstva bylo v O2 areně vyprodáno a následující čtvrtfinálové utkání samozřejmě nebude výjimkou. Naši reprezentanti tak budou hnáni za postupem mezi elitní čtyřku za podpory burácejících ochozů největšího českého stadionu.

Datum, čas a místo čtvrtfinále Česko vs. USA: 23. května 2024, 20:20, O2 arena, Praha

Někomu se z tak velkého tlaku mohou rozklepat kolena a v kritických okamžicích může selhat. To ale rozhodně není případ naší největší hvězdy Davida Pastrňáka.

Stačí vzpomenout na vzájemný zápas mezi Českem a USA o 3. místo na MS před dvěma lety. Národní celek vstupoval do poslední třetiny s jednobrankovým mankem, přezdívaný Pasta ale zavelel hned v první minutě závěrečné třetiny vyrovnávací trefou k obratu a následně přidal ještě dva zásahy. Zejména díky jeho hat tricku hokejová reprezentace zvítězila 8:4, čímž ukončila 10 let trvající medailový půst.

sipkaPřipomeňte si všechny 4 minulé účasti Davida Pastrňáka ZDE

V úterním zápase s Kanadou šlo vidět, že havířovský rodák ještě zápolí s jet-legem. Další dva dny navíc jsou ale pro takového profesionála dostatečnou dobou k sladění denních rytmů, což posune jeho individuální výkon do úplně jiné roviny.

Proto jsme v kurzové nabídce Fortuny scrollovali až do spodní části bohaté palety příležitostí pro zápas Česko vs. USA, která umožňuje tipovat i na autory gólů. A pro nás je David Pastrňák jasnou volbou.

TIP: David Pastrňák dá gól sipka Vsadit u Fortuny

TIP: David Pastrňák dá gól

Kde dnes sledovat živě hokej Česko vs. USA v online live streamu a v TV vysílání?

Čtvrtfinálový zápas mezi Českem a USA na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 vysílá v přímém přenose veřejnoprávní stanice ČT sport. Nesmírně důležitý duel začíná ve čtvrtek 23. května od 20:20. Pokud se tou dobou nedostanete k televizi, k dispozici vám je ještě live stream přes platformu ČT sport Plus.

Zápas Česko vs. USA na MS 2024 v hokeji

  • Kdy začíná: čtvrtek 23. května od 20:20
  • Kde se hraje: v Praze (O2 Arena)
  • Kdo zvítězí: mírným favoritem je USA, kurzy zde
  • Kde sledovat v TV: ČT sport
  • Kde sledovat online: ČT sport Plus

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Viliam Čacho a Samuel Montembeault v loňském utkání Slovensko vs. Kanada, na MS v hokeji 2024 se oba celky střetnou ve čtvrtfinále

Slovensko vs. Kanada dnes živě, MS v hokeji 2024

Na výhru ve čtvrtfinále MS v hokeji Slováci čekají už 12 let, v O2 Areně se od 16:20 pokusí zaskočit obhájce titulu z Kanady.

Avicii Arena ve Stocholmu bude hostit finále MS v hokeji 2025

Kde bude MS v hokeji 2025 – termín, stadiony, skupiny

Kdy a kde bude příští MS v hokeji? Podívejte se, kdo bude hostit mistrovství v letech 2025, 2026, 2027 a 2028.

Medaile pro MS v hokeji 2024 v Praze a Ostravě

Medailisté z MS v hokeji: Vítězové, tituly, pořadí národů

Medaile 🏅 z MS v hokeji. Kdo a kdy je vyhrál, která země vede medailové pořadí národů? Podívejte se kompletní přehled vítězů MS.